fixodent kleefpasta

Fixodent kleefpasta: de perfecte oplossing voor een comfortabele gebitsprothese

Als je een gebitsprothese hebt, weet je maar al te goed dat het soms lastig kan zijn om deze op zijn plaats te houden. Zeker als je praat of eet, kan het gebeuren dat je je prothese voelt verschuiven. Gelukkig is er een oplossing die ervoor kan zorgen dat jij je gebitsprothese de hele dag door comfortabel kunt dragen: Fixodent kleefpasta. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over Fixodent kleefpasta en hoe deze jou kan helpen om weer vol zelfvertrouwen te lachen, eten en praten.

Bekijk het Fixodent Original – kleefpasta assortiment

Wat is Fixodent kleefpasta?

Fixodent is een kleefpasta die speciaal is ontwikkeld voor mensen die een gebitsprothese dragen. De pasta zorgt ervoor dat je prothese stevig op zijn plaats blijft zitten, zonder dat je bang hoeft te zijn dat deze zal verschuiven of loskomen. Fixodent kleefpasta is verkrijgbaar in verschillende varianten, zodat je altijd een kleefpasta kunt kiezen die perfect aansluit bij jouw behoeften.

Hoe werkt Fixodent kleefpasta?

Fixodent kleefpasta werkt op basis van een waterafstotende formule die ervoor zorgt dat je prothese stevig op zijn plaats blijft zitten. Je brengt de pasta eenvoudig aan op de binnenkant van je gebitsprothese. Vervolgens plaats je de prothese in je mond en druk je deze stevig aan. Het waterafstotende effect zorgt ervoor dat de pasta uithardt en zo een solide binding vormt tussen je prothese en je tandvlees. Hierdoor blijft je prothese gedurende de hele dag stevig op zijn plaats zitten.

Wat zijn de voordelen van Fixodent kleefpasta?

Het gebruik van Fixodent kleefpasta biedt verschillende voordelen. Zo zorgt de pasta ervoor dat je prothese stevig op zijn plaats blijft zitten, wat betekent dat je geen last meer hebt van een loszittende of verschuivende prothese. Dit zorgt niet alleen voor meer comfort, maar ook voor meer zelfvertrouwen. Daarnaast helpt de pasta om voedselresten onder je prothese te voorkomen, waardoor je gebit langer schoon blijft. Bovendien kan het gebruik van kleefpasta helpen om irritaties of ontstekingen onder je prothese te voorkomen.

Welke varianten van Fixodent kleefpasta zijn er?

Fixodent kleefpasta is verkrijgbaar in verschillende varianten, zodat je altijd een kleefpasta kunt kiezen die aansluit bij jouw behoeften. Hieronder vind je een overzicht van de varianten die verkrijgbaar zijn:

– Original: deze variant biedt een sterke en langdurige hechting, zodat je de hele dag door kunt genieten van een comfortabel en stevig zittende gebitsprothese.
– Plus: deze variant biedt niet alleen een sterke hechting, maar bevat ook nog eens extra zink, wat kan bijdragen aan een gezond tandvlees.
– Dual Power: deze variant bevat dubbele hechtingskracht, waardoor je gebitsprothese nog beter op zijn plaats blijft zitten.
– Complete: deze variant biedt een complete verzorging van je gebitsprothese, dankzij de toegevoegde antibacteriële werking. Hierdoor blijft je gebit niet alleen stevig op zijn plaats zitten, maar blijft het ook langer schoon en gezond.

Bekijk het Fixodent Original – kleefpasta assortiment

Zijn er bijwerkingen verbonden aan het gebruik van Fixodent kleefpasta?

Het gebruik van Fixodent kleefpasta is over het algemeen veilig en zonder bijwerkingen. Wel kan het zijn dat je bij het eerste gebruik last hebt van een licht branderig gevoel in je mond. Dit komt doordat de pasta in contact komt met je tandvlees. Dit gevoel zal echter snel weer verdwijnen. Het is wel belangrijk om de pasta in de juiste hoeveelheid aan te brengen en niet te veel te gebruiken. Dit kan namelijk leiden tot verstoppingen of andere problemen.

FAQ

1. Kan ik mijn gebitsprothese gebruiken zonder kleefpasta?
Ja, het is mogelijk om een gebitsprothese te gebruiken zonder kleefpasta. Echter, de prothese zal dan minder stevig op zijn plaats blijven zitten en kan tijdens het praten of eten gaan verschuiven. Het gebruik van kleefpasta kan dit voorkomen.

2. Hoe breng ik Fixodent kleefpasta aan?
Breng een kleine hoeveelheid kleefpasta aan op de binnenkant van je gebitsprothese. Plaats vervolgens de prothese in je mond en druk deze stevig aan. Houd de prothese enkele seconden op zijn plaats om de pasta te laten uitharden.

3. Hoe maak ik mijn gebitsprothese schoon als ik kleefpasta gebruik?
Het is belangrijk om je gebitsprothese goed schoon te maken als je kleefpasta gebruikt. Verwijder hiervoor eerst de prothese uit je mond en spoel deze af onder lauw water. Gebruik vervolgens een protheseborsteltje en wat zeep om de prothese grondig te reinigen. Droog de prothese af en breng eventueel nieuwe kleefpasta aan.

4. Kan ik bijwerkingen krijgen van kleefpasta?
Over het algemeen is Fixodent kleefpasta veilig en zonder bijwerkingen. Wel kan het zijn dat je bij het eerste gebruik last hebt van een licht branderig gevoel in je mond. Dit gevoel zal echter snel weer verdwijnen.

5. Is Fixodent kleefpasta geschikt voor vegetariërs of veganisten?
Ja, Fixodent kleefpasta is geschikt voor zowel vegetariërs als veganisten. De pasta bevat geen dierlijke ingrediënten en is dus volledig plantaardig.

Conclusie

Fixodent kleefpasta is de ideale oplossing voor mensen die een gebitsprothese dragen en last hebben van een loszittende of verschuivende prothese. Door het gebruik van kleefpasta blijft je prothese stevig op zijn plaats zitten en kun je weer vol zelfvertrouwen lachen, praten en eten. Kies voor een variant die past bij jouw behoeften en geniet van een comfortabel en gezond gebit.