Oral-B Professional Care 700 &750 Beoordeling

Ik heb de Oral-B 700 uitgebreid getest en vertel je of het momenteel echt de tandenborstel is met de beste prijs-prestatieverhouding.

De uitrusting van de Oral-B 700 bestaat alleen uit de essentie: Oral-B laat eventuele gimmicks achterwege en bevat alleen een clip-on kop en een oplader met de borstel.

 • Als je iets meer geld kunt uitgeven, dan raad ik de Oral-B Pro 2 2000 zeker aan.
 • Naast een extra poetsmodus en betere tandvleesbescherming, krijgt u ook een moderne batterij die de duurzaamheid verhoogt.

Anders is de Oral-B 700 ook een geweldig apparaat voor gezonde tanden:

DWFS item__image
Bekijk op Amazon
Oraal B Pro 700
Qua prijs-prestatieverhouding blijft de Oral-B 700 ongeslagen. Als je niet meer wilt uitgeven, vind je hier de perfecte budgettandenborstel.
FUNCTIES
 • Beter dan welke handtandenborstel dan ook
 • Drukregeling beschermt het tandvlees
 • gunstige prijs

Tip: Deze tandenborstel is ook verkrijgbaar als Oral-B Pro 750 met extra reisaccessoires en in zwarte kleur. Als je vaak reist, is deze variant de moeite waard. Er is ook een set van 2 tandenborstels onder de naam Oral-B Pro 790.

Samenvatting:

 • Deze tandenborstel is duidelijk gericht op iedereen die gewoon schone tanden wil en niet talloze extra functies verwacht.
 • Dus als je op zoek bent naar een goedkope tandenborstel zonder al te veel franje, lees dan verder.

Reiniging

De Oral-B Pro 700 vertrouwt op technologie die al in de topmodellen wordt gebruikt.

oraal b 700 wit en schoon in de test

Braun spreekt van zogenaamde 3D-reiniging en betekent een oscillerende, roterende en pulserende borstelkop.

De borstelharen bewegen dus niet alleen heen en weer, maar ook op en neer. Volgens de fabrikant moet dit een nog betere reiniging garanderen dan oudere modellen.

De test toonde aan: In tegenstelling tot conventionele elektrische tandenborstels is 3D-reiniging (met rotaties en pulsaties) zeker meer evolutie dan revolutie.

Ik kon geen duidelijk verschil vinden – maar dat maakt niet uit, want:

De Pro 700 zorgt voor schone tanden en verwijdert moeiteloos tandafzettingen en voedselresten.

Elke 30 seconden trilt de tandenborstel ook kort om u eraan te herinneren het kaakkwadrant te veranderen.

Vooral ochtendgorzen zullen deze functie waarderen, omdat zo’n kleine herinnering helpt bij een gelijkmatige reiniging van het hele mondgebied (zelfs als je er niet aan denkt).

Eenvoudigere modellen zoals de Oral-B Vitality missen dergelijke nuttige functies en een drukregeling.

Beschermende functie voor het tandvlees

De Professional Care 700 heeft hiervoor een sensor geïnstalleerd., die de pulsaties (niet de rotaties) van de borstel stopt als de druk te sterk is.

Zo voorkomt het schade aan het tandvlees (wat vooral handig is voor beginners of kinderen).

Ik raad daarom duidelijk aan om wat meer geld te investeren – met behulp van een tandenborstel met zo’n beschermende functie.

Het wordt nog beter

Dit werkt vrij goed met de Oral-B 700 – maar naar mijn mening is deze bescherming iets beter opgelost met duurdere modellen zoals de Oral-B 6000.

Orale-B drukregeling
Alleen bij duurdere borstels waarschuwt een extra LED voor onjuiste reinigingstechnologie.

Daar waarschuwt een visueel display met een pieptoon voor te veel druk – dit is gemakkelijker waar te nemen dan de bescherming van de Oral-B 700. Soms merk ik nauwelijks iets van de stoppende pulsaties, waardoor de waarschuwing ineffectief blijft.

Dit zorgt voor aanzienlijk betere feedback.

Als de elektrische tandenborstel bedoeld is voor een kind, wordt zo’n geavanceerde drukregeling alleen aanbevolen omdat de juiste toepassing gemakkelijker te leren is.

Reinigingsmodi

Extra reinigingsmodi wie-tandvleesmassage of diepe reiniging is alleen beschikbaar in de hogere prijsklassen.

Oral-B opzetborstels
Trouwens: de verschillende versies met additieven zoals “White &Clean” of “Sensitive” zijn identiek – en verschillen alleen in de meegeleverde opzetborstels (die u kunt vervangen).

Als u geen eerdere ontsteking van het tandvlees, verkleurde of gevoelige tanden heeft, is de normale reinigingsmodus voldoende.

Als u echter geen compromissen wilt sluiten en extra modi nodig hebt voor witte tanden (vergelijkbaar met tanden bleken) of gevoelig tandvlees, dan raad ik de Oral-B iO duidelijk aan.

Ja, het is aanzienlijk duurder – maar op de lange termijn kunt u de kosten gemakkelijk terugverdienen door behandelingskosten bij de tandarts te besparen.

De batterij is net genoeg

Bij 2x dagelijkse reiniging duurt het geheugen ongeveer 6-7 dagen voordat je het moet opladen.

Dit is oké gezien de prijs, maar meer niet.

Oral-B 700 batterij
De batterij is vaak een zwak punt in instaptandenborstels – wat vaak pas na een paar maanden duidelijk wordt.
 • Persoonlijk maak ik me zorgen over duurzaamheid en reinigingsprestaties – want na een paar maanden/jaren lukt het de Oral-B 700 zeker niet om 6 dagen te rijden.
 • Dan wordt vervelend continu opladen aangekondigd. Dit vermindert niet alleen de duurzaamheid van de tandenborstel, maar heeft ook een impact op de gezondheid van het gebit.

Een batterij met een zwakke borst neemt ook af in prestaties – de tandenborstel wordt niet onbruikbaar, maar minder grondig door het gebrek aan stroom.

Begrijp me niet verkeerd – dat is precies het geval met vergelijkbare goedkope alternatieven. In mijn ervaring is het daarom de moeite waard om het budget een beetje te verhogen en ongeveer 50 € te plannen.

Dan krijg je batterijen die langer meegaan – meer stroom brengen – zelfs na een jaar.

Conclusie: Een solide instapmodel tegen een redelijke prijs

Over het algemeen is de Braun Oral-B Professional Care 700 een goedkope tandenborstel die zowel schone en goed verzorgde tanden biedt, als belangrijke functies zoals drukregeling voor tandvleesbescherming.

De prijs-prestatieverhouding is overtuigend.

 • Mijn persoonlijke prijsvloer is echter 50 € – omdat u voor iets meer geld aanzienlijk meer duurzaamheid krijgt , een beter reinigingsresultaat op de lange termijn.
 • Je kunt bijna altijd de hogere prijs krijgen… want op het gebied van tandheelkundige zorg is preventie de goedkoopste optie.

Bekijk dus zeker de Sonicare Easy Clean, de Protective Clean of de Oral-B 2000.

Zelfs de iets duurdere modellen zoals de testwinnaar Sonicare Diamond Clean of de Oral-B Smart 6000 kunnen interessant zijn, omdat ze een aanzienlijk betere uitrusting, duurzaamheid en meer prestaties hebben.

Als je op dit moment echt niet meer wilt uitgeven en gewoon op zoek bent naar een geweldige instaptandenborstel, dan kun je het beste de Oral-B 700 gebruiken.

Oral-B 700

84 / 100 Evaluatie
Reinigings- en reinigingsmodi89
Verwerking & houdbaarheid75
Accessoires & Extra’s88
Algemene conclusie

In zijn prijsklasse is de Oral-B 700 een van de beste tandenborstels. Het is goedkoop, reinigt grondig en is nog steeds duidelijk superieur aan schoonmaken met de hand.

Ontdek de huidige prijs