Braun Oral-B Pulsonic Slim Beoordeling

Dit is hoe de slanke sonische tandenborstel van Oral-B zich verhoudt tot de concurrentie. In deze test lees je alles over mijn ervaringen uit het dagelijks leven.

De belangrijkste dingen eerst:

De Oral-B Pulsonic Slim voelt bijna als een normale handtandenborstel dankzij zijn slanke vorm, maar in directe vergelijking poetst hij veel grondiger (en comfortabeler!).

Als je het zonder extra’s als positiedetectie (zoals het topmodel Oral-B Genius 9000) kunt doen, dan krijg je hier een borstel die zorgt voor gezonde tanden tegen een eerlijke prijs.

De huidige Oral-B Pulsonic serie in vergelijking

Momenteel is deze tandenborstel verkrijgbaar in 3 verschillende uitvoeringen:

 • De Pulsonic Slim 1000 in zilver of roségoud is een slanke sonische tandenborstel tegen een relatief lage prijs.
 • De Pulsonic Slim 1200 heeft een extra reiskoffer, maar is verder identiek.
 • Daarnaast is de Pulsonic Slim 1900 double pack met 2 handstukken verkrijgbaar. Koppels besparen geld in vergelijking met individueel kopen.

Oral-B Pulsonic Slim

(Als u een model zonder modelnummer ontdekt (bijv. Pulsonic Slank) dan is het waarschijnlijk de voorganger.

Om de verwarring compleet te maken, zijn er ook iets betere varianten met meer reinigingsmodi en apparatuur:

 • De Oral-B Pulsonic Slim One 2100 heeft een extra bleekmodus voor witte tanden
 • De Pulsonic Slim Luxe 4100 is momenteel de beste sonische tandenborstel van Oral-B & heeft 2 poetsmodi.

Tanden bleken verwijdert verkleuring, terwijl de gevoelige modus nuttig is voor iedereen met gevoelig tandvlees. Nogmaals, er zijn dubbele verpakkingen met 2 borstels.

Omdat de meerprijs klein is, zou ik je aanraden om de 2100 te gebruiken, omdat de ophelderingsmodus een mooiere glimlach oplevert. Als je al problemen hebt met je tandvlees, dan is de 4100 ook de moeite waard.

In vergelijking met de meeste Sonicare sonische tandenborstels is de prijs ook aanzienlijk lager – zowel voor de borstel zelf als voor de vervangende opzetborstels.

Ontwerp & Uitrusting

Op het eerste gezicht valt het slanke ontwerp van deze sonische tandenborstel meteen op.

Braun Pulsonic Slim verpakking en leveringsomvang

 • Dat Slank in de naam geeft al het belangrijkste onderscheidende kenmerk van de bruine borstel aan: de behuizing van het handstuk is smal en ruimtebesparend.
 • Het lijkt dus op een conventionele handtandenborstel en garandeert een eenvoudige bediening en comfortabel poetsen dankzij het lage gewicht.

In tegenstelling tot de soms omvangrijke behuizingen van de meeste andere elektrische Oral-B tandenborstels, is de Pulsonic aanzienlijk lichter, waardoor het ook een geschikte tandenborstel voor kinderen is.

In het dagelijks leven maakte het lage gewicht het schoonmaken voor mij veel gemakkelijker – in vergelijking met een zwaar pak slaag ligt de Pulsonic veel comfortabeler in de hand.

De rest van de apparatuur: Het belangrijkste is

De metallic-witte tandenborstel past harmonieus in de meeste badkamers samen met het witte laadstation.

 • Indien gewenst kunt u het oplaadapparaat met schroeven (ook meegeleverd) aan een muur bevestigen. Een praktisch detail.
 • Jammer: Leg de Pulsonic Slim op het laadstation, dan laat de stabiliteit te wensen over. Hoewel de borstel houdt, maar voor mijn indruk leek het geheel een beetje te wankel.

Positief zijn de beugels op het laadstation, waarop je 2 reserveborstels kunt plaatsen. Dit helpt om het overzicht te behouden (vooral als je de borstel in paren gebruikt of verschillende push-on borstels hebt).

Over het algemeen voelt de afwerking van het slanke handstuk waardevol aan en zijn de accessoires altijd voldoende voor puristen. Een reis- of opbergbox zou nog steeds wenselijk zijn geweest.

Pulsonic Slim Elektrische Tandenborstel Review
Het slanke ontwerp onderscheidt de Pulsonic Slim van de ZahnbürsDit is de eerste keer dat we in het Europees Parlement een debat over dit onderwerp voeren.

Zorgt de Pulsonic Slim voor schone tanden?

Veel belangrijker dan welke gimmicks dan ook, is natuurlijk de reinigingsprestatie bij het tandenpoetsen zelf.

Hier kon de Pulsonic Slim mij overtuigen in de test.

Door de slanke vorm is de bediening net zo ongecompliceerd als bij een normale handtandenborstel.

Stille werking & grondige reiniging

De geluiden tijdens het poetsen zijn ook stiller en vaker dan de meeste elektrische tandenborstels, die vaak vrij luid draaien.

 • Door de geluidstechnologie ruist de Pulsonic niet opdringerig, maar bromt hij aangenaam stil tijdens het gebruik (maar hij is nog steeds hoorbaar).
 • Tijdens het gebruik zelf voel je de trillingen relatief zachtjes in de mond – de Pulsonic Slim is daarom ook geschikt voor gevoelig tandvlees.

Mijn tanden werden glad gepoetst en schoon na 2 minuten. Er valt hier niet veel te klagen. In vergelijking met een handtandenborstel reinigt de Pulsonic niet alleen handiger, maar ook veel grondiger.

Naar mijn mening zijn duurdere modellen zoals de sonic toothbrush testwinnaar Sonicare Flexcare Platinum iets grondiger, maar de 27.000 trillingen per minuut van de Pulsonic zullen de meeste gebruikers tevreden stellen.

Handige extra’s helpen in het dagelijks leven

De langwerpige borstelkop is iets groter in vergelijking met andere Oral-B tandenborstels, het verschilt aanzienlijk van de kleine, ronde push-on borstels van roterend-oscillerende modellen.

pulsonische vervangingsborstels
De ronde vervangingsborstels zijn niet compatibel met de Psonic.

De Pulsonic werkt vergelijkbaar met een normale handtandenborstel, maar heeft enkele extra functies:

Een kwadranttimer van 4×30 seconden helpt om de tanden gelijkmatig te reinigen en herinnert u aan de juiste poetstijd (het herinnert u eraan om van gebied te veranderen – erg handig.

 1. Zoals reeds vermeld, zorgt een normale reiniging voor een zeer schoon gebit
 2. een gevoelige modus is beschikbaar als extra functie

Als u gevoelig tandvlees bezit of voor het eerst een elektrische tandenborstel gebruikt, zult u dit laatste waarderen.

Deze functie komt echter niet helemaal in de buurt van de EasyClean-programma’s van het Philips Sonicare-model (bijv. Sonicare EasyClean of Sonicare DiamondClean).

De competitieve borstels verhogen geleidelijk het vermogen tijdens de eerste paar toepassingen, zodat u kunt wennen aan het reinigen met een elektrische borstel.

Zwakke punten in de batterij

De concurrentie loopt ook voorop in batterijtechnologie. Braun vertrouwt op de verouderde NiMH-technologie.

Als de batterij tijdens elke oplaadcyclus niet volledig leeg is, nemen de prestaties van de batterij merkbaar af in de loop van de levensduur.

Dit betekent dat u moet wachten tot de borstel volledig leeg is voordat u oplaadt – en het is het beste om continu opladen te vermijden als u een zo lang mogelijke levensduur wilt.

Tegenwoordig zou het wenselijk zijn om te vertrouwen op wat modernere technologieën.

Oral-B Pulsonic Test
De Genius 9000 ziet er vergelijkbaar uit, maar biedt meer extra’s en een sterke batterij.

Sommige zustermodellen zoals de Oral-B Genius en de Oral-B Smart 5 of Oral-B Pro 2 2000 vertrouwen al op betere batterijen – in de toekomst zal Braun waarschijnlijk ook de Pulsonic Slim vernieuwen.

Tot die tijd moet je het nog doen met een gemiddeld laadgeheugen:

 • De batterij gaat nog steeds een goede 1 week mee met 2x dagelijks gebruik – wat voor de meeste gebruikers voldoende zou moeten zijn. Ook wat betreft de levensduur zijn er hier nog voldoende reserves.
 • Over het algemeen kan de sonische tandenborstel niet opvallen in termen van batterij, maar op zijn minst een bevredigende indruk achterlaten. Qua concurrentie is de Pulsonic Slim echter duidelijk inferieur.

En: Als de batterij te vroeg opgeeft tijdens het reizen, kunt u de tandenborstel op zijn minst gebruiken als een normale handmatige tandenborstel vanwege de slanke vorm.

Conclusie: Een solide instap tegen een redelijke prijs

Als u op zoek bent naar een sonische tandenborstel zonder grote extra’s (maar voor volledig gezonde tanden), vindt u deze bij de Pulsonic Slim. Het ontwerp is aantrekkelijk en lichter dan veel traditionele elektrische tandenborstels.

 • De Pulsonic Slim doet zijn werk betrouwbaar en zorgt voor een, schoon gevoel in de mond. Dit is ook de grootste kracht van de tandenborstel, want in dit opzicht is er niets te klagen.
 • Aan het einde van de timer maakte de bruine borstel mijn tanden altijd uitstekend schoon. De batterij completeert het totale pakket naar tevredenheid, maar kan vertrouwen op een nieuwere technologie.

Voor de prijs van een instapborstel biedt de Braun Oral-B Pulsonic Slim een meer dan bevredigend resultaat. De prijs-prestatieverhouding is erg goed (vooral omdat de vervangende borstels goedkoper zijn dan de meeste concurrenten).

Iedereen die vanwege de looptijd op een nieuwere batterijtechnologie wil vertrouwen, vindt echter wat hij zoekt in de concurrentie in de vorm van de Sonicare EasyClean of de nieuwe Protective Clean 4300 (budgettip), Panasonic-tandenborstels (middenklasse met sterke batterij), de Sonicare Flexcare Platinum en de Sonicare Diamond Clean (winnaar van de sonic-tandenborsteltest).

Als je echt alleen maar een schoon gebit wilt, hoef je niet per se meer geld uit te geven.

Oral-B Pulsonic Slim

86 / 100 Evaluatie
Reinigings- en reinigingsmodi91
Verwerking & houdbaarheid86
Accessoires & Extra’s80
Algemene conclusie

Een slanke sonische tandenborstel voor beginners met een grondig reinigingsresultaat. Alleen met de batterij moet je compromissen sluiten, anders overtuigt de Pulsonic Slim.

Lees prijs &klantrecensies