Oral-B PRO 6500 Smartseries review: uitstekende reiniging tegen een eerlijke prijs

Deze tandenborstelset van Oral-B is vergelijkbaar met de reeds geteste PRO 6000, maar biedt een 2e handstuk tegen een redelijke meerprijs. Dit maakt de Oral-B 6500 de ideale keuze voor koppels en gezinnen.

Deze tandenborstelset bestaat uit de geteste Oral-B Pro 6000, maar biedt een 2e handstuk tegen een redelijke meerprijs. Dit maakt de huidige bestseller de ideale keuze voor koppels en gezinnen.

 • Bovendien overtuigt de 6500 met uitstekende tandenreiniging en interessante functies zoals smartphonenetwerken.
 • Bluetooth &Co zijn voor mij niet de enige reden om te kopen, maar gelukkig overtuigt het toestel ook bij het tandenpoetsen.

Oral-B 6500 in de test

In de normale reinigingsmodus verwijdert de Oral-B 6500 Smartseries gemakkelijk alle tandplakafzettingen – hoewel dit ook kan worden bereikt door goedkopere modellen, werken de geteste tandenborstels merkbaar zachter in vergelijking.

Indien gewenst kunt u ook een speciale gevoelige modus inschakelen , andere reinigingsinstellingen, die bijvoorbeeld zorgen voor een stralende glimlach. Voor een geweldige prijs krijg je een allround overtuigende set voor een gezond gebit:

Oral-B Smart 6500 Samenvatting

Aanbeveling
Oral-B PRO 6500 SmartSeries Elektrische tandenborstel, met Bluetooth-aansluiting, met 2e handstuk en SmartGuide, wit

Oral-B Smart 6500

 • was testwinnaar op Stiftung Warentest
 • veelzijdig dankzij 5 gipsmodi
 • uitstekende reinigingsprestaties
Zie prijs

Klik hier voor de volledige review van de Oral-B 6500.

Reinigingsprestaties & reinigingsmodi

Naast het normale en zachte niveau zijn er een aantal andere poetsmodi zoals tandvleesmassage, bleken of diepe reiniging voor bijzonder grondige cariëspreventie.

 • Ik gebruik de meeste misschien niet elke dag , maar van tijd tot tijd gebruik ik deze functies keer op keer.
 • De whitening polijst bijvoorbeeld tanden verkleurd door koffie wit weer &de tandvleesmassage voorkomt ziektes op oudere leeftijd.

Degelijke tandenborstelvergelijking met normale tandenborstel

Natuurlijk is dit niet voor iedereen nodig, maar in mijn ervaring ondersteunen dergelijke extra functies merkbaar de mondhygiëne.

Je maakt dus deel uit van een echte premium borstel (en kan ook voor sceptici betalen bij het volgende bezoek aan de tandarts).

De extra reinigingsmodi zijn altijd een nuttige aanvulling op het schoonmaken. Ze ronden met succes het totale pakket van de Oral-B 6500 af.

Het belangrijkste kenmerk

Dit betekent niet de smartphone gimmick, maar de geïntegreerde drukregeling.

Dit beschermende apparaat waarschuwt de gebruiker voor overmatige druk – omdat zelfs professionals niet altijd met de juiste techniek reinigen (vooral niet vroeg in de ochtend terwijl ze half slapen).

Drukregeling
De huidige topmodellen van Oral-B hebben een druksensor voor tandvleesbescherming.
 • Roterende tandenborstels verleiden om het tandvlees te beschadigen door te hard te drukken.
 • Om langdurige problemen te voorkomen, is een drukcontrole daarom essentieel.

Beide handstukken van de Oral-B Pro 6500 hebben ingebouwde sensoren die u waarschuwen via LED &bliep.

Reageer je hier niet op, dan vertraagt de borstel de trillingen merkbaar, waardoor je geen risico loopt door een verkeerde reinigingstechniek.

Naar mijn mening is deze functie daarom een essentieel kenmerk. Natuurlijk werkt het geheel ook via een extern display.

Smartguide & Smartphone

De Smartseries-versie wordt geleverd met de zogenaamde SmartGuide, waarvan het display nuttige informatie toont, zoals de resterende reinigingstijd of het te reinigen kaakgebied.

Om eerlijk te zijn vroeg ik me in het begin af: Wie heeft zoiets nodig?

Tandenpoetsen is nuCHT dus zwaar. Na een korte acclimatisatieperiode is de kleine helper voor mij een nuttige aanvulling op het dagelijks leven.

Alles wat belangrijk is, is altijd handig in beeld. De Smartguide is misschien geen onmisbare functie, maar het maakt het tandenpoetsen wel wat comfortabeler. Voor mij is het dan ook een geslaagd accessoire.

Overigens neemt de (gratis) downloadbare smartphone-app van Oral-B dezelfde lijn over.

Bluetooth verbindt de tandenborstel met de telefoon

De app biedt in principe precies hetzelfde als de Smartguide – alleen zijn er hier meer statistieken en informatie.

Zo worden je eigen poetsgewoontes automatisch in een kalender ingevoerd en kun je deze bespreken de volgende keer dat je naar de tandarts gaat.

Tandenpoetsen met je smartphone

Fooi: De app kan ook zonder de juiste Bluetooth-tandenborstel naar je mobiele telefoon worden gedownload – omdat deze aan het geluid herkent of je aan het schoonmaken bent.

Hoe nuttig deze verbinding met de app is, kan ik niet met zekerheid zeggen. Voor mij persoonlijk biedt de Smartguide de betere oplossing. Ik wil mijn smartphone niet in de natte badkamer laten rondslingeren.

Ik kan me echter voorstellen dat vooral technologieliefhebbers of kinderen plezier zullen hebben met de app. Het biedt nuttige informatie over de gezondheid van het gebit en kan daarom een echte ondersteuning zijn bij het poetsen.

In de toekomst zullen waarschijnlijk verdere innovaties in deze richting worden gepresenteerd, met het huidige topmodel Oral-B Genius, bijvoorbeeld positiedetectie via app.

Naast het nut van Bluetooth in tandenborstels, kunt u deze functie van de Oral-B 6500 volledig negeren en toch 2 zeer goede tandenborstels krijgen tegen een redelijke prijs.

De batterijprestaties zijn overtuigend

Net als de andere topmodellen hebben de twee geteste handstukken ook sterke batterijen met een batterijduur van 10 dagen geïnstalleerd.

Dit is oké, want je kunt de andere sowieso altijd gebruiken bij het opladen van de ene borstel (wat ook nodig is, want opladen kan tot 20 uur duren).

De concurrentie van Sonicare loopt op dit gebied ongetwijfeld voorop en biedt ook tandenborstelduo’s zoals de ProtectiveClean 6100* met een looptijd van ongeveer 3 weken.

 • Als je veel waarde hecht aan een moderne accu, ga je zeker niet de fout in.
 • Gebruik je de tandenborstel toch alleen thuis in de badkamer, dan zal de Oral-B 6500 geen problemen veroorzaken.

De accu behoort niet tot de absolute topklasse, maar is toch sterk genoeg voor een geweldig reinigingsresultaat.

Conclusie over de Oral-B PRO 6500

Over het algemeen biedt deze tandenborstelset een succesvol pakket voor koppels of gezinnen. De verwerking van de waterdichte apparaten is van hoge kwaliteit en er zijn geen echte zwakke punten.

 • Misschien zal niet iedereen iets kunnen doen met de smartphone gimmicks, maar het belangrijkste is sowieso de schoonmaakprestaties.
 • En hier beweegt de Oral-B Pro 6500 in het bovenste veld. Niet alleen in de cariëspreventie zelf, maar ook in de talrijke comfortfuncties.

Deze zullen uiterlijk tijdens tandheelkundige controles op oudere leeftijd hun vruchten afwerpen, omdat ze niet alleen zorgen voor witte tanden, maar ook voor gezond tandvlees.

Dit geldt ook voor de belangrijke drukregeling, die hier natuurlijk onder valt. Naar mijn mening is er geen coherenter totaalpakket met 2 tandenborstels met roterende borstels van Oral-B.

Alle alternatieven zijn aanzienlijk zwakker dan de 6500 in termen van reinigingsprestaties en apparatuur.

Voor de vraagprijs is het overtuigende duo een meer dan eerlijk aanbod en biedt het alles wat nodig is voor een gezond gebit.

Bruin Oral-B 6500

91 / 100 Evaluatie
Reinigings- en reinigingsmodi94
Verwerking & houdbaarheid89
Accessoires & Extra’s91
Algemene conclusie

Als u op zoek bent naar een grondige tandenborstelset voor gezonde tanden, dan is er nauwelijks een betere verpakking dan de Oral-B Pro 65000.
Ontdek de huidige prijs

Veelgestelde vragen: Oral-B 6500 vs Genius 8900

Sinds kort is er ook een nieuw topmodel van Oral-B beschikbaar: de Oral-B Genius 8900-set heeft een aantal belangrijke verbeteringen aan de batterij (en brengt tal van andere functies zoals positiedetectie.

Met dank aan de Ik schat de toekomstbestendigheid van de Genius 8900 hoger in voor modernere batterijen, omdat deze zorgt voor een verbeterde duurzaamheid.

Qua prijs-prestatieverhouding is de Oral-B 6500 momenteel (nauwelijks) de betere keuze. Als je de Genius echter goedkoop in de aanbieding krijgt of iets kunt doen met de extra functies zoals positiedetectie, dan moet je toeslaan.

Trizone of de normale variant?

Inmiddels zijn er verschillende versies – bijvoorbeeld de Oral-B 6500 Trizone. Dit maakt meestal niet echt een verschil.

 • De leveringsomvang verschilt echter alleen door de meegeleverde opzetborstels. De Trizone-versie wordt geleverd met de plug-on heads met dezelfde naam.
 • Deze kunnen echter gemakkelijk worden vervangen door andere – alle huidige opzetborstels zijn compatibel met alle tandenborstels op Oral-B.

Hier is het dus het beste om de variant met de goedkoopste prijs te kiezen.