Oral-B Pro 600 Beoordeling

Deze elektrische tandenborstel voor beginners zorgt voor schone tanden tegen een betaalbare prijs. Het heeft echter ook enkele zwakke punten.

Het is geschikt voor iedereen die gewoon zijn gezonde tanden wil behouden – en kan het doen zonder extra hightech toeters en bellen.

 • De belangrijkste feiten in het kort: In zijn prijsklasse is de Oral-B Professional Care 600 een van de beste modellen. Als u op zoek bent naar een allround succesvolle tandenborstel, raad ik u aan om de Oral-B Pro 2 2000 te gebruiken.
 • Het kost iets meer, maar biedt een extra drukregeling. Dit beschermt je tandvlees tegen te veel druk bij het poetsen (veel voorkomende beginnersfout) en beschermt tegen langdurige schade.

In mijn ervaring is zo’n beschermingsmechanisme zeker de moeite waard – want wie wil er op hoge leeftijd pijnlijke tanden door de verkeerde poetstechniek?

Daarnaast is de sterkere batterij niet alleen voor een langere houdbaarheid, maar heeft ook invloed op de gezondheid van het gebit: dankzij meer kracht poetsen borstels vanaf de 2000 (en hoger) veel krachtiger.

Oral-B Pro 600 |

77 / 100 Evaluatie
Reinigings- en reinigingsmodi85
Verwerking & houdbaarheid71
Accessoires & Extra’s74
Algemene conclusie

De tandenborstel poetst grondig – maar extra’s zoals een drukcontrole voor tandvleesbescherming ontbreken. De batterij verzwakt ook en kan de duurzaamheid verminderen. Maar de Oral-B 6000 overtuigt met een lage prijs – als je kunt, moet je ook kijken naar de alternatieven die in de tekst worden genoemd.

Zie prijs &klantrecensies

Als u meer wilt weten over de Oral-B Professional Care 600, kunt u mijn volledige beoordeling hier vinden.

De belangrijkste functies zijn inbegrepen

Naast het handstuk zelf is een klein laadstation en een borstelkop inbegrepen in de leveringsomvang.

Dit kan natuurlijk niet concurreren met de rijke eigenschappen van een premium model als de Oral-B 9000.

Voor de lage prijs is het aangeboden echter oké – omdat je niet per se meer nodig hebt om zelf je tanden te poetsen.

 • Voordat de 1e reiniging passeert, moet u de borstel zeker volledig opladen – wat 20 uur kan duren. Voor een zo lang mogelijke duurzaamheid moet u de borstel altijd volledig opladen en ontladen. (lees hieronder meer over de accu).
 • De Oral-B 600 heeft een handige batterij-indicator aan de voorkant om te zien of de borstel wordt opgeladen. Dit is erg handig, want in tegenstelling tot goedkopere modellen wordt het vervelende gissen rond het laadniveau geëlimineerd.

De bediening van de Oral-B 600 is eenvoudig. Er is 1 reinigingsmodus inclusief timer, die wordt geactiveerd via de aan / uit-knop aan de voorkant.

Over het algemeen ziet de afwerking er solide uit – bij duurdere modellen kan de Oral-B 600 qua waarde niet helemaal tippen, maar hij overleeft zonder problemen de ene of de andere val uit de gootsteen.

Opmerking: De verschillende varianten van de Oral-B 600

Ik heb de versie Cross-actie getest – maar er zijn ook andere varianten zoals Precisie clean, Gevoelig of Trizone.

 1. Alle versies zijn technisch hetzelfde, het enige verschil hier is de meegeleverde push-on borstel.
 2. In het geval van de Cross-actie de borstelkop met dezelfde naam is opgenomen, waarin Gevoeligvariant een borstel met zachte borstelharen.

Oral-B opzetborstels

U kunt in elk geval de goedkoopste variant gebruiken en de borstelkop achteraf vervangen. ALLE huidige Braun push-on borstels zijn compatibel met de Oral-B 600.

Fooi: Voor koppels is er ook de Oral-B 690 met extra 2e handstuk.

Solide reinigingsprestaties tegen een redelijke prijs

Veel belangrijker dan eventuele extraMaar natuurlijk zijn de reinigingsprestaties van de borstel zelf de reinigingsprestaties. De Oral-B 600 moet immers vooral één ding bieden: schone en gezonde tanden.

 • 8.800 rotaties (Zijwaartse bewegingen) ontlasten u van veel werk tijdens het reinigen en verwijderen van tandplak op betrouwbare wijze.
 • 20.000 pulsaties (de borstelharen bewegen ook omhoog naar beneden), maken ook bijzonder hardnekkige afzettingen in het dagelijks leven los.

Als je niets met dergelijke getallen op papier kunt doen, dan wil ik mijn persoonlijke ervaringen met de Oral-B 600 kort samenvatten:

De goedkope Oral-B 600 reinigt mijn tanden grondiger en comfortabeler dan conventionele handtandenborstels.

Al met al is het reinigingsresultaat van de Oral-B 600 zeer overtuigend. Alle tanden voelen glad aan en voedseldeeltjes worden betrouwbaar verwijderd. Het reinigingsresultaat houdt ook gelijke tred met modellen die twee keer zo duur zijn als de Oral-B 6000 (tenminste als je reinigt met een volle batterij, daarover hieronder meer).

Genius X recensie
Het huidige topmodel: de Oral-B Genius X.

Geen waarschuwing voor verkeerde technologie

Helaas mist de Oral-B 600 een drukregeling die te veel druk op het tandvlees voorkomt. Vooral beginners raad ik zo’n beschermende functie aan.

Maar veel “professionals” hebben er ook baat bij, omdat velen de juiste techniek vergeten als ze vroeg in de ochtend voor de gootsteen staan.

 • De Oral-B Professional Care 700 stopt de pulsaties (maar niet de rotaties) als er te veel druk is. Hierdoor wordt u zich bewust van te veel druk en kunt u uw reinigingstechniek corrigeren.
 • Vanaf de Oral-B Professional Care 1000 waarschuwt de drukregeling aanvullend nog steeds met piepjes & een LED-lampje. Dit maakt het voor u veel gemakkelijker om te zien wanneer u de druk moet verminderen.

Orale-B drukregeling

Dus als u iets meer geld kunt investeren en zich zorgen maakt over uw tandvlees, dan is het het beste om een van de zustermodellen te gebruiken.

Info: Hier vindt u een gedetailleerde vergelijking van de verschillende Oral-B tandenborstels.

De batterij: Solide in deze prijsklasse, maar…

Bij veel goedkope modellen besparen fabrikanten helaas veel te vaak op de accu – maar dit is bepalend voor de reinigingsprestaties en levensduur van een elektrische tandenborstel.

De ingebouwde accu van de Oral-B Professional Care 600 is zeker niet een van de sterkste, maar in de prijsklasse (instapborstels) is het prima. Het geheugen duurt ongeveer 5 dagen voordat het moet worden opgeladen.

 • Het batterijvermogen is meestal voldoende in het dagelijks leven – voor 2 personen tegelijk is het naar mijn mening te zwak (als je niet continu wilt opladen, wat de levensduur verkort).
 • Dankzij de ingebouwde NiMH-batterijtechnologie Bovendien moet u de borstel altijd volledig opladen en ontladen (om het bekende geheugeneffect te voorkomen dat de duurzaamheid beïnvloedt).

De accu van de Oral-B 600 is voldoende, maar mag wel wat sterker.

De batterij zou daarom een beetje sterker kunnen zijn en vertrouwen op moderne batterijtechnologie.

 • Op de lange termijn worden de prestaties van de batterij nog meer verkort en wordt vervelend continu opladen aangekondigd.
 • Bovendien nemen de reinigingsprestaties merkbaar af wanneer het laadniveau laag is – de borstel reinigt minder grondig.

De Oral-B 6000 kan daarom geen duurdere modellen bijhouden – als duurzaamheid en consistente reinigingsprestaties bijzonder belangrijk voor u zijn, moet u de duurdere varianten kiezen.

Overtuigende alternatieven (in oplopende prijs) zijn voor mij: Oral-B Pro 2000, Oral-B Pro 3000, Oral-B Smart 5000, Oral-B Pro 6000 of het topmodel Oral-B Genius of Oral-B Genius X.

Conclusie over de Oral-B Pro 600

De hier geteste tandenborstel van Braun biedt een voldoende totaalpakket voor beginners.

Zelfs als hij niet de beste batterij heeft, overtuigt de Oral-B 600 met de belangrijkste kenmerken van een tandenborstel:

 • Het verwijdert onzuiverheden uiterst grondig en zorgt op betrouwbare wijze voor een gezond gebit. Duurdere modellen reinigen nog stiller en zachter – maar in principe is de Oral-B 600 absoluut voldoende voor een gezond gebit.
 • Om deze reden is de Oral-B 600 een van de beste instaptandenborstels. Al is het ook mogelijk nog BilliIn mijn ervaring moet je echter een onaanvaardbare verwerking en duurzaamheid verwachten.

Voordat je geen elektrische tandenborstel koopt, pak je de Oral-B 600. Als u echter iets meer geld kunt uitgeven, kunt u beter uw toevlucht nemen tot een van de reeds genoemde alternatieven.

De prijs-prestatieverhouding van de Oral-B Professional Care 600 is erg goed – hij poetst beter dan welke handtandenborstel dan ook – maar enkele belangrijke functies ontbreken voor mij.

Zie prijs &klantrecensies

Opmerking in de zin van de redactionele richtlijnen: De hier geteste tandenborstel werd ons verstrekt door Procter &Gamble – redactionele invloed vond op geen enkel moment plaats. We behandelen alle fabrikanten gelijk.