Philips Sonicare Healthy White Plus Beoordeling

Dus poetst deze sonische tandenborstel overtuigend speciaal voor witte tanden. Alles over reinigingsprestaties, tanden bleken en duurzaamheid in één oogopslag.

Gezonde en wittere tanden binnen een week. Dat is wat de Sonicare Healthy White Plus je belooft.

Of de sonische tandenborstel deze belofte kan waarmaken en hoe de HealthyWhite+ in het algemeen scheidt, heb ik voor je getest.

Aanbeveling
Philips Sonicare HealthyWhite+ Elektrische Sonic Tandenborstel (Model HX8911/02)
Philips Sonicare Healthy White+

 • Overtuigend totaalpakket
 • Moderne geluidstechnologie
 • Voor helderdere tanden
Zie prijs

Lees alles wat belangrijk is en op welke gebieden deze tandenborstel mij overtuigt.

De apparatuur overtuigt

Het slanke en lichte handstuk van de Healthy White Plus verrast me direct bij het uitpakken.

Het ligt goed in de hand en in tegenstelling tot veel dikke behuizingen van andere roterende tandenborstels, heb ik bijna het gevoel dat ik een normale handtandenborstel vasthoud.

De verpakking bevat:

 • een slank handheld-apparaat
 • een kleine oplader die ruimtebesparend is.
 • een DiamondClean opzetborstel.
 • een minimalistische reiskoffer om de borstel veilig te vervoeren, zelfs tijdens het reizen.
Healthy White Plus in vergelijking
Een slanke tandenborstel met en zeer goede afwerking.

Ondanks zijn slanke vorm staat de tandenborstel op het laadstation zonder te wiebelen. Het handstuk is natuurlijk waterdicht en je kunt het gemakkelijk schoonmaken. Ik denk dat dit vooral aan te bevelen is met betrekking tot een zo lang mogelijke levensduur.

Het eenvoudige witte ontwerp ziet er op het eerste gezicht aangenaam minimalistisch uit. Alleen de felgroene opstapbediening samen met de groene LED’s aan de voorkant brengt wat kleur in het spel. De kleine lampjes informeren u tijdens het gebruik over de geselecteerde reinigingsmodus en het batterijniveau.

Hierdoor weet je altijd hoeveel sap er nog in de borstel zit. Vervelend raden wanneer de Healthy White + weer moet worden aangesloten, kunt u uzelf redden.

De reisdoos zou wat compacter mogen, maar ik vind het nog steeds een heel praktisch accessoire.

Philips Healthy White Plus reiskoffer
Praktisch op reis: de reiskoffer.

Info: Je krijgt de HeathyWhite Plus in 2 verschillende uitvoeringen. Let bij aankoop op het modelnummer:

 • HX8911/02 met Reiskoffer.
 • HX8911/01 zonder Reiskoffer (iets goedkoper in prijs).

Als je de tandenborstel vaak in je handbagage wilt opbergen, zul je deze opbergmogelijkheid van de Healthy White Plus met reiskoffer waarderen.

De enige kritiek die me opviel was het gladde oppervlak van het handstuk. Vooral met natte handen had ik graag meer grip gehad bij het vastpakken. Een rubberen coating ziet er minder nobel uit, maar zou nuttig zijn.

Over het algemeen ben ik tevreden met het geboden vakmanschap, omdat er geen grote zwakke punten zijn.

Reinigingsfuncties

Net als de Healthy White zonder “Plus”, heeft de sonische tandenborstel 2 verschillende poetsmodi voor de tanden:

 • Schone modus
 • Witte modus

Tijdens het normale reinigingsproces in het reinigingsprogramma overtuigt de Sonicare mij volledig. Het verwijderen van plaque is uiterst grondig. Dankzij de 31.000 trillingen per minuut zoemen de sonische tandenborstels relatief zachtjes over de tanden en zorgen voor een fris gevoel in de mond.

Sound tandenborstel Healthy White Plus voor witte tanden

Met het Clean-programma reinigt u dagelijks uw tanden, terwijl het White-programma de poetstijd met 30 seconden verlengt. Hiermee kunt u verkleurde gebieden op een gerichte manier polijsten.

De functie is vooral geschikt als u van thee of koffie houdtDe Voorzitter. — Aan de orde is het verslag ( Deze stimulerende middelen bevatten veel kleurstoffen die donkere vlekken kunnen veroorzaken. De clean-modus belooft die oppervlakkige verkleuringen op te ruimen.

Andere poetsfuncties zoals een drukcontrole of tandvleesmassage worden onthouden aan premium modellen zoals de Sonicare Flexcare Platinum of de Sonicare DiamondClean Smart (testwinnaar bij Stiftung Warentest), maar in mijn ervaring heeft de Healthy White+ alles aan boord wat je mag verwachten van een overtuigende sonische tandenborstel.

Tip: Sonic tandenborstels zijn over het algemeen vrij zacht in gebruik, daarom kun je het hier vol vertrouwen doen zonder een drukcontrole.

3 intensiteitsniveaus en timers

Naast de twee poetsmodi heeft de tandenborstel nog andere functies die het tandenpoetsen makkelijker maken:

Timer van 2 minuten

Om zonder problemen te kunnen voldoen aan de aanbevolen reinigingstijd van 2 minuten, is in de HealthyWhite+ een kwadranttimer geïntegreerd.

De timer loopt 2 minuten en geeft u elke 30 seconden een signaal om u te helpen alle vier de kwadranten (tandgebieden) gelijkmatig schoon te maken.

3-traps controle

Met de groene knop kun je ook de intensiteit van de borstel aanpassen. Je hebt de keuze tussen 3 niveaus.

 • Etappe 1: Hier voel je de tandenborstel zelf maar heel voorzichtig direct op het tandvlees.
 • Etappe 2: Vertegenwoordigt een gemiddelde van de laagste en sterkste niveaus.
 • Etappe 3: Hierdoor kunt u uiterst efficiënt en snel reinigen.

Vooral als je gevoelig tandvlees of gevoelige tanden hebt, raad ik je aan om deze functie te gebruiken. U kunt de sterkte aanpassen aan uw wensen.

Gezonde White Plus Sonic Tandenborstel
De verschillende niveaus stellen u in staat om voorzichtig schoon te maken – zelfs met gevoelige tanden.

Ten opzichte van goedkope modellen is dit een echte meerwaarde. Want ook zonder gevoelige tanden heeft iedereen zijn eigen eisen en voorkeuren voor de kracht van de tandenborstel.

Over het algemeen overtuigt de borstel me op het gebied van tandheelkundige gezondheid met een geweldig resultaat.

Lichtere tanden in een week

Philips belooft je binnen een week wittere tanden met de HealthyWhite+.

Dus als u dagelijks poetst in de witte modus, moeten uw tanden aanzienlijk witter worden in vergelijking met een normale handmatige tandenborstel.

En inderdaad: In mijn test veroorzaakte de Healthy White Plus al na een paar passen merkbaar wittere tanden.

Witte tanden Gezond Wit Plus
Lichtere tanden met Sonicare’s Healthy White Plus.

Maar verwacht geen “wonder”. In tegenstelling tot speciale bleekprocedures, kunt u alleen oppervlakkige verkleuring verwijderen met de tandenborstel. Je kunt dus helderdere tanden van ongeveer 1-2 nuances verwachten.

Easy-Start functie voor beginners

Het EasyStart-assortiment rondt het overtuigende uitrustingspakket af.

Indien gewenst kunt u het gebruiken om de intensiteit automatisch te verhogen tijdens de eerste 14 toepassingen.

Als je voor het eerst een elektrische tandenborstel gebruikt, vind ik deze functie erg handig. Hiermee kunt u namelijk comfortabel wennen aan de kracht van een elektrische tandenborstel.

Batterij voor op reis

In de HealthyWhite+ is een moderne lithium-ion batterij geïnstalleerd.

Dit betekent dat het geen geheugeneffect heeft, wat de batterijcapaciteit zou verminderen als het niet volledig leeg zou raken.

Het voordeel: zelfs bij een laag batterijniveau kunt u op vol vermogen reinigen. Philips loopt in dit opzicht duidelijk voor op de concurrentie van Braun.

 • De moderne accu is krachtig en heeft qua levensduur meer dan voldoende reserves. In de test kwam ik uit op een nuttige levensduur van ongeveer twee en een halve week – met twee keer per dag gebruik.
 • Dit maakt de Sonicare HealthyWhite+ een van de beste looptijden op de markt en is ook geschikt voor langere ritten. Zelfs als je het handstuk in paren gebruikt, komt de borstel niet te snel zonder lucht te zitten.

Als alternatief kunt u de Healthy White Plus ook krijgen in een praktische dubbele verpakking* inclusief reiskoffer.

De batterij van de Philips borstel is dan ook een van de beste en overtuigde mij in alle opzichten.

Voor- en nadelen op een rij

Voordelen:

 • Slank en lichtgewicht ontwerp
 • Zeer goede verwerkingHulp
 • Overtuigende reiniging met 2 modi
 • Verwijderen van verkleuring met witte modus
 • 3 intensiteitsniveaus
 • Quadtimer
 • EasyStart programma voor beginners
 • Sterke batterijduur van bijna 3 weken
 • Afleesbaar batterijniveau
 • Praktische reiskoffer

Nadelen:

 • Handstuk glad met natte handen
 • Geen drukcontrole

Conclusie: Een zeer goede sonische tandenborstel

Dit solide totaalpakket zonder grote zwakke punten maakt de Sonicare HX8911/02 Healthy White Plus een van de beste elektrische sonische tandenborstels van Philips Sony vandaag.

 • De poetsprestaties en handige extra functies zoals de intensiteitsregeling hebben me volledig overtuigd in de test: als u de gezondste en meest stralende tanden wilt die mogelijk zijn, zult u hier tevreden zijn.
 • Met bijna 3 weken gebruik is de batterij duidelijk superieur aan de meeste andere borstels, dus je kunt de Sonicare samen met de meegeleverde reiskoffer zelfs zonder problemen meenemen op vakantie.
 • Alleen als u extra functies wilt, zoals een tandvleesmassage of een gevoeligheidsmodus, moet u kijken naar premiummodellen zoals de Sonicare FlexCare Platinum of de Oral-B Genius van Braun.

Deze bieden niet alleen meer reinigingsmodi, maar ook een uitgebreidere en nobelere apparatuur zoals belastbare positiedetectie, UV-desinfectie en drukregeling. Dit laatste is vooral handig met betrekking tot mogelijke tandvleesschade bij onjuiste poetstechnieken en kan de investering zeker waard zijn.

Omdat sonische tandenborstels en ultrasone tandenborstels echter iets zachter reinigen dan roterende tegenhangers, is het hier niet zo essentieel. Al met al:

Als je in alle opzichten zonder veel franje een solide sonische tandenborstel nodig hebt, dan vind je deze in de allround overtuigende HealthyWhite Plus.

Philips Sonicare Healthy White Plus

93 / 100 Evaluatie
Reinigings- en reinigingsmodi96
Verwerking & houdbaarheid92
Accessoires & Extra’s90
Algemene conclusie

Deze sonische tandenborstel biedt alles wat belangrijk is voor een gezond gebit. Als u op zoek bent naar een allround overtuigend apparaat alleen hiervoor, kunt u er zonder aarzeling toegang toe krijgen.

Ontdek de huidige prijs