Oral-B PRO 2 2000 in de test (incl. alle versies 2000N, 2500S, 2950N…)

De Oral-B 2000 laat nutteloze toeters en bellen achterwege en zorgt maar voor één ding: gezonde &witte tanden. Zo presteert het in de praktijktest.

In tegenstelling tot veel andere tandenborstels overtuigt de Oral-B 2000 met een allround succesvolle mix van prijs-prestatieverhouding en beschikbare functies.

 • Naast de normale reinigingsmodus voor dagelijks poetsen, is ook een gevoeligheidsfunctie voor tandvleesbescherming geïntegreerd.
 • Vooral op oudere leeftijd wordt een dergelijke modus steeds belangrijker en voorkomt pijnlijke gingivitis.

Oral-B 2000 Verpakking

Samen met andere handige functies zoals een drukregeling (beschermt tegen onjuiste poetstechnologie), biedt het een geweldig totaalpakket voor iedereen die gewoon schone tanden wil voor een eerlijke prijs.

Aanbeveling
Oral-B PRO 2 2000S Elektrische tandenborstel met visuele drukregeling voor extra tandvleesbescherming, 2 modi incl. Gevoelig, Timer, 1 Sensitive Clean Push-on borstel, zwart
Budgettip: Oral-B Pro 2 2000

Deze goedkope tandenborstel biedt een moderne batterij, 2 poetsmodi (normaal en zacht) en uitstekende poetsprestaties voor gezonde tanden.

Zie prijs

De verschillen: Oral-B Pro 2 2000N, Oral-B Pro 2 2950, Oral-B Pro 2000, Oral-B 2500

Voordat ik mijn praktijkervaringen beschrijf, wil ik kort ingaan op de verschillende versies.

Van buitenaf zijn de versies van de Oral-B 2000 precies hetzelfde – maar van binnen is er een groot verschil.

Helaas zorgt de fabrikant Braun altijd voor verwarring met de naamgeving – momenteel zijn er de Oral-B 2000 in tal van versies. Het belangrijkste verschil:

De nieuwere versie heet Pro 2 en heeft een modernere batterij die betere prestaties en een langere levensduur brengt.

De nieuwe versies in één oogopslag

 1. Oral-B Pro 2 2000 (mijn persoonlijke aanbeveling, omdat het superieur is aan zijn voorganger in termen van batterij & niet echt duurder)*
 2. Oral-B Pro 2 2500 (identiek aan de Pro 2000, maar met extra reiskoffer voor opslag)*
 3. Oral-B Pro 2 2900 (iets goedkopere set van 2 tandenborstels in roze &zwart, die identiek zijn aan de 2000N)

Om het geheel nog ingewikkelder te maken, zitten de meeste kwasten weer in een N (staat voor normaal) & een Sversie (staat voor gevoelig). Het enige verschil bij mijn weten is de bijgeleverde opzetborstel.

De Oral B ELEC Pro 2 2000S Sensi is identiek aan de normale Pro 2 2000N, met uitzondering van de verwisselbare opzetborstel.

Voorganger Oral-B Pro 2000

Er is ook de voorgangerserie Per (zonder 2), die nog steeds afhankelijk is van verouderde NiMH-batterijen. Wanneer het laadniveau laag is, dalen de prestaties aanzienlijk en verslechtert ook de reiniging:

 1. Oral-B Pro 2000 (de oude versie met NiMH-batterij – dit brengt een lagere prestaties en levensduur met zich mee)*
 2. Oral-B Pro 2500 (identiek aan de Pro 2000, maar met extra reiskoffer voor opslag)
 3. Oral-B Pro 2900 (tandenborstelset met 2 handstukken, die identiek zijn aan de normale Oral-B Pro 2000)

Vind je deze versies toch ergens goedkoop in het aanbod, dan kun je rustig toeslaan. Persoonlijk raad ik de nieuwe Pro 2-serie aan, omdat hier de batterij veel sterker is.

Maar nu begint het eindelijk met de Test voor de nieuwste versie Oral-B Pro 2 2000N:

Ontwerp en uitrusting

Het slanke handstuk is uitgevoerd in effen zwart. Dit ziet er stijlvol uit en past bij de meeste badkamers.

De ingebouwde batterij-LED is handig om jezelf giswerk te besparen over het laadniveau.
 • De rubberen coating van de Oral-B 2000 voorkomt onbedoeld uitglijdennd is een geweldige ontwerpbeslissing in vochtige omgevingen zoals wastafels.
 • Ook zit er een accu LED aan de voorkant, zodat je nooit verrast wordt door een ineens lege tandenborstel.

(De meeste instapapparaten hebben geen dergelijke handige schermen, wat vervelend kan zijn als u ’s ochtends plotseling zonder batterij zit.)

Daarnaast is er een wit laadstation waarop de borstel stevig vasthoudt.

Over het algemeen is de verwerking prima en vrij van zwakke punten. Ik vond het slanke ontwerp erg leuk in het dagelijks leven en is, in tegenstelling tot veel andere borstels, niet te onhandig of zwaar.

De achterkant biedt voldoende grip – zelfs met natte handen.

De geweldige reinigingsprestaties zorgen voor een gezond gebit

Het interieur onderscheidt zich van instapmodellen zoals de Oral-B 700 door een verhoogd aantal pulsaties.

 • In directe vergelijking zorgt dit voor een zachtere reiniging – de tandenborstel voelt veel rustiger aan (goedkopere borstels schudden graag sterker, wat niet iedereen leuk vindt).
 • En dit brengt ook meer voordelen met zich mee voor de reiniging zelf. De opzetborstel beweegt sneller en kan daardoor meer tandplak van de tanden poetsen.

Het reinigingsresultaat is indrukwekkend: na het einde van de ingebouwde timer voelen de tanden niet alleen glad en schoon aan, maar flitsen ze ook in natuurlijk wit.

Samengevat: In vergelijking met een conventionele handtandenborstel reinigt de Oral-B 2000 niet alleen comfortabel, maar ook zeer grondig.

2 reinigingsmodi en geen franje

In het dagelijks leven hoef je bijna geen moeite te doen bij het poetsen – de borstel glijdt bijna vanzelf over je tanden en ontlast je van veel van het werk.

De Oral-B 2000 is ook verkrijgbaar in andere kleuren.

U kunt ook kiezen uit 2 verschillende instellingen:

 • In normale reinigingsmodus je zult het grootste deel van je tijd doorbrengen. Elke 30 seconden herinnert een korte trilling u er ook aan om het gebitsgebied te veranderen – dit zorgt voor een uniforme reiniging en is een grote hulp, vooral in de ochtend.
 • Allemaal met gevoelig tandvlees zal de gevoeligheidsfunctie waarderen. Dit regelt de kracht van de borstel naar beneden en je kunt je tanden poetsen zoals gewoonlijk. Vooral op oudere leeftijd of bij eerdere gebitsproblemen loont zo’n modus.

Extra gimmicks zoals Bluetooth of positiedetectie (zoals bij het topmodel Oral-B Genius 9000) zijn hier niet beschikbaar – maar gelukkig is dit niet nodig voor een gezond gebit.

De Oral-B 2000 richt zich op het belangrijkste en is meer dan voldoende voor een optimale tandheelkundige gezondheid. Maar er is nog één belangrijke functie:

Drukregeling beschermt het tandvlees

Een rood lampje aan de achterkant van het handstuk waarschuwt u voor het uitoefenen van te veel kracht tijdens het schoonmaken.

Oral-B Pro 2000 - Pro
De drukregeling vertraagt pulsaties en licht aanzienlijk op.
 • Deze knipperende beschermer is een essentiële functie voor roterende elektrische tandenborstels.
 • Als de verkeerde techniek wordt gebruikt, bestaat anders het risico dat het glazuur en het gevoelige tandvlees worden aangevallen. De tandenborstel voorkomt dergelijke fouten op betrouwbare wijze.

Vooral als je nog nooit eerder met een elektrische tandenborstel hebt geborsteld, moet je zeker op een dergelijke functie letten.

De Oral-B Pro 2 2000 heeft een dergelijke functie en heeft geen zwakke punten op het gebied van tandvleesbescherming.

Kortom, het overtuigt bij het tandenpoetsen en kan bijna veel duurdere premiummodellen bijhouden. Natuurlijk kan het ook iets beter – in het premiumgebied zijn er bijvoorbeeld meer schoonmaakmodi – maar dit is niet voor iedereen nodig.

Wie voor dergelijke functies geen forse toeslag wil betalen, heeft gelijk met de Oral-B 2000 (of een variant als de 2500/2950).

Hoe lang gaat de batterij mee?

Grote verschillen met het bovenste veld zijn te zien in de batterij. In tegenstelling tot testwinnaars zoals de Sonicare Flexcare Platinum van de Diamond Clean Smart (elke 20 dagen looptijd), moet de hier geteste borstel na ongeveer 10 dagen worden aangesloten.

Review van de Oral-B 8900
Tandenborstels zoals de Oral-B 8900 hebben een iets sterkere batterij en meer extra’s – maar dit is niet absoluut noodzakelijk.

Dit is mogelijk in Ordnung en is veilig genoeg voor de meeste gebruikers. Als je de borstel toch het grootste deel van de tijd thuis gebruikt, zal de accuduur je zeker niet storen.

In tegenstelling tot zijn voorganger heeft de Oral-B Pro 2 niet alleen een krachtige batterij, maar vertrouwt hij ook op moderne lithium-iontechnologie. In de praktijk biedt dit 2 voordelen:

 1. U kunt de borstel op elk moment opladen en hoeft niet bang te zijn voor een merkbaar geheugeneffect (oude batterijen moeten altijd volledig worden ontladen om de levensduur niet te beperken).
 2. Bovendien levert de batterij te allen tijde volledig vermogen. De voorganger Oral-B Pro (zonder 2) verzwakte naarmate er minder sap in het geheugen zat.

Om deze redenen raad ik duidelijk de nieuwe versie aan – deze is meestal beschikbaar voor dezelfde prijs.

Testconclusie voor Oral-B Pro 2 2000

Al met al biedt deze mid-range roterende tandenborstel alle belangrijke basisfuncties die je nodig hebt voor een gezond gebit.

Spannende hightech extra’s zoals kunstmatige intelligentie vind je niet in de topmodellen Oral-B iO of Oral-B Genius X 20000 – maar de Oral-B Pro 2 2000 levert geweldige prestaties bij het tandenpoetsen.

De Oral-B Pro 2 2000 concentreert zich op de essentie – en is ideaal voor grondige tandheelkundige zorg. Als je zonder gimmicks kunt, moet je het hier openen.

Kortom, je hebt niet meer nodig om je gezonde tanden te behouden.

 • Naast een extra reinigingsmodus vind ik vooral de visuele drukregeling leuk.
 • Dit onderscheidt de geteste borstel duidelijk van goedkopere alternatieven en biedt een perfect compromis tussen prijs en prestaties.

De Oral-B Pro 2 2000N is duidelijk beter dan de meeste instapmodellen en kan de testwinnaars bijna bijhouden op belangrijke gebieden zoals reinigingsprestaties.

Oral-B Pro 2 2000

92 / 100 Evaluatie
Reinigings- en reinigingsmodi94
Verwerking & houdbaarheid92
Accessoires & Extra’s89
Algemene conclusie

Een geweldige mid-range borstel voor beginners en gevorderden. Voor de vraagprijs biedt het een geweldige prestatie en heeft het bijna geen zwakke punten. Hier heeft u zonder aarzeling toegang.

De tandenborstel is bijvoorbeeld hier op Amazon verkrijgbaar:

Ontdek de huidige prijs