Oral-B Pro2 2900 Test – 2 tandenborstels in een set

Goed verzorgde tanden voor twee: de Oral-B Pro2 2900 wordt geleverd in een goedkope dubbele verpakking. Voor wie de set geschikt is, kom je in de test te weten.

Allereerst: hier krijg je twee goede elektrische tandenborstels in een lage setprijs. De productbeschrijving Oral-B Pro2 2900 verwijst naar altijd op een set van twee identieke tandenborstels.

Om deze reden is dit artikel het meest geschikt voor koppels die twee elektrische tandenborstels willen gebruiken en die een laadstation kunnen delen.

Helaas denken veel klanten dat de dubbele set ook onder vrienden verdeeld zou kunnen worden, maar dan blijft er helaas één zonder oplader zitten.

In het volgende artikel leert u alles wat u moet weten over de Oral-B Pro2 2900. Het gaat onder andere over de volgende onderwerpen:

Als u rechtstreeks naar het product wilt bestellen, heb ik hier een bestellink voor u ingevoegd.

Aanbeveling
Oral-B PRO 2 2900 Elektrische tandenborstel, dubbele verpakking met 2 push-on borstels, met 2 poetsmodi en visuele drukregeling voor tandheelkundige zorg, cadeau voor haar / hem / haar, zwart en wit
Oral-B Pro2 2900

Een aanrader set met twee technisch goede tandenborstels en een laadpaal. De perfecte set voor beginners en iedereen die het zonder veel franje kan doen.

Zie prijs

Tip: Oral-B heeft een aantal zeer verwarrende typeaanduidingen, vooral op de Pro2-serie. In dit artikel over de Oral-B PRO 2 2000N in de test (incl. alle versies 2000, 2500, 2950N…) vindt u een gedetailleerde uitleg van de verschillen tussen de afzonderlijke modellen.

De eerste indruk

Zoals altijd levert het merk Braun de gebruikelijke kwaliteit. De tandenborstelset wordt geleverd in een stevige kartonnen doos en alle onderdelen worden veilig en schokbestendig opgeborgen in een extra plastic hoes.

Oral-B Pro2 2900 beoordelen
Je krijgt de Oral-B Pro2 2900 set in verschillende kleurvariaties.

Je ziet al aan de buitenkant dat het een set is met twee tandenborstels. Soms zijn deze verkrijgbaar in verschillende kleurencombinaties, zoals zwart en wit of roze en zwart, maar er zijn ook sets met twee tandenborstels van dezelfde kleur.

Sommige verpakkingen verwijzen ook naar een testrapport van Stiftung Warentest. In december 2019 kreeg de tandenborstel het cijfer 2,2 in de test – goed.

Overigens zijn de Oral-B Pro2 2900 tandenborstels identiek aan de Oral-B Pro2 2000, waar ik hierboven al op heb gewezen.

Zoals alle tandenborstels van de Pro2-serie zijn de Pro2 2900 handheld-apparaten erg slank van ontwerp en passen ze daarom heel goed in de hand. Er is een centrale bedieningsknop op het handvat en daarnaast toont een display het laadniveau van de batterij.

Ik vind het uiterlijk van de tandenborstels heel eenvoudig en nobel.

Functies > Kenmerken

De Oral-B Pro2 2900 set heeft twee elektrische tandenborstels van het type 2000N. Elk handdeel is voorzien van een opzetborstel. Er is echter maar één oplader voor de twee tandenborstels.

In het volgende zal ik meer in detail treden over de individuele technische functies.

Gegevens in één oogopslag

De fabrikant biedt deze technische gegevens voor de Oral-B Pro2 2900:

 • Technologie: 3D roterend-pulserend
 • Voeding: Geïntegreerde batterij
 • Type batterijLi-Ion
 • Uptime: 14 dagen (2 keer per dag 2 minuten)
 • Programma ‘s: 2 (Dagelijkse schoonmaak, gevoelig)
 • Snelheid: 45.000 pulsaties/minuut, 9.900 rotaties/minuut
 • Timer: Timer van 2 minuten (4 x 30 seconden)
 • Visueel Drukregeling
 • Beeldscherm: Batterij-indicator
 • Push-on borstels: 2 opzetborstels (Sensi UltraThin, CrossAction) verschillend afhankelijk van de set

Specificaties

Als u niet zo bekend bent met elektrische tandenborstelsn, vindt u hier een kleine uitweiding over de technische functionaliteit van de Oral B tandenborstels.

Oral-B of Sonicare Elektrische Tandenborstels
Op de foto zie je links een roterende tandenborstel van Oral-B en rechts een sonische tandenborstel van Sonicare. Overigens kun je bij Philips Sonicare ook tandenborstels in een dubbele verpakking krijgen.

In principe zijn er twee verschillende technieken voor elektrische tandenborstels.

Bij sonische tandenborstels beweegt de opzetborstel op en neer, bij roterende tandenborstels is er een ronde opzetborstel die heel snel draait en tegelijkertijd trilt/pulseert.

Bijna alle Oral-B tandenborstels maken gebruik van het roterende principe, inclusief de Oral-B Pro2 2900. De rotatiebeweging is 9.900 rotaties per minuut, daarnaast zijn er 45.000 pulsaties per minuut.

Fooi: In het artikel Oral-B of Sonicare, draaiend of geluid. Wat is beter? leer nuttige informatie over de verschillen tussen soorten tandenborstels.

De reinigingsmodi

De Oral-B Pro2 2900 biedt basisapparatuur voor reinigingsprogramma’s. U kunt kiezen uit twee verschillende reinigingsmodi.

Oral-B Pro 2 2900
De bediening van de Oral-B 2900 tandenborstels is heel eenvoudig – er is maar één knop.
 • De poetsmodus “dagelijkse reiniging” biedt het volledige scala aan technische mogelijkheden van de tandenborstel.
 • De “gevoelige” modus biedt daarentegen een “zacht programma”, wat vooral wordt aanbevolen voor gevoelig tandvlees.

Via de multifunctionele knop kun je de tandenborstel in- en uitschakelen en overschakelen naar het volgende poetsprogramma. Er is geen indicatie van welk programma is geselecteerd.

Om de tandenborstel uit te schakelen, moet je de functieknop lang ingedrukt houden.

De drukregeling

Ondertussen is een drukregeling de absolute standaard voor elektrische tandenborstels. De drukcontrole waarschuwt u als u te veel druk uitoefent op uw tandvlees.

Oral-B Pro2 2900 drukregeling
De drukregeling is nu standaard voor elektrische tandenborstels.

De Oral-B Pro2 2900 heeft een optische drukregeling. Als je te hard drukt, gaat de pilootlamp aan de achterkant van de tandenborstel branden en neemt de poetssnelheid af. Wanneer je de druk verlaagt, gaat de lamp weer uit en blijft de tandenborstel normaal werken.

Met dit systeem leren zelfs beginners snel hoe ze uw elektrische tandenborstel kunnen gebruiken zonder schade aan te richten.

De timer

Gebruik de timer om uw reinigingstijd te regelen. De Oral-B Pro2 2900 heeft een timer van 2 minuten die elke 30 seconden een signaal geeft.

Oral-B Pro2 2900 timer functie
Om ervoor te zorgen dat u alle vier de tandgebieden gelijkmatig reinigt, verdeelt de timerfunctie van de Oral-B Pro2 2900 het tandenpoetsen in vier intervallen.

Het signaal herinnert u eraan om het reinigingsgebied te veranderen en helpt u om alle delen van de mond grondig schoon te maken.

De opzetborstels

Tijdens mijn onderzoek naar de Oral-B Pro2 2900 vond ik heel verschillende sets. Ook de bijgeleverde opzetborstels verschilden.

Oral-B Pro2 2900 Borstels

Terwijl sommige sets twee verschillende opzetborstels bevatten (bijvoorbeeld 1 Sensi UltraThin en 1 CrossAction), bevatten andere sets twee identieke opzetborstels.

Over het algemeen kunt u met de Oral-B Pro2 2900 alle Oral-B push-on borstels gebruiken die gemaakt zijn voor roterende tandenborstels.

Hier zijn enkele typeaanduidingen van de meest voorkomende Oral-B-borstels: CrossAction, 3DWhite, Sensi Ultrathin, Sensitive, Precision Clean, Tiefenreinigung, TriZone en Ortho Care.

Info: In deze review van de beste tandenborstelkoppen van Oral B vind je een overzicht van de verschillen tussen de individuele modellen.

Oplader en batterij

Een van de grote voordelen van de Pro2-serie is de nieuwe, krachtigere batterij. De moderne lithium-ionbatterij biedt twee weken reinigingsprestaties wanneer deze volledig is opgeladen.

De twee handsets kunnen ook snel worden opgeladen via de meegeleverde oplader. Voor een volledige batterijlading moet u de handset gedurende een goede 12 uur aansluiten.

Conclusie: De Oral-B Pro2 2900 is een betaalbare dubbele verpakking

Als u zich ervan bewust bent dat u twee tandenborstels krijgt, maar slechts één oplader, is de Oral-B Pro2 2900 Set* een echte aanrader.

Oral-B Pro2 2900 set voor koppels

Voor de prijs die je vaak betaalt voor slechts één tandenborstel, is hier een goedkope dubbele verpakking.

 • Technisch gezien is de tandenborstel indrukwekkend. Goede recensies en zeer positieve klantrecensies onderstrepen dit.
 • Als je zonder toeters en bellen kunt, vind je hier een hoogwaardige tandenborstel met alle basisfuncties.

Het welgevormde ontwerp maakt de tandenborstel tot een blikvanger in de badkamer.

Naast koppels die samenwonen, is de Oral-B Pro2 2900 set ook een tip voor mensen die vaak reizen. Een opgeladen handheld-apparaat kan in de bagage blijven hangen, dit biedt immers 14 dagen schoonmaken, zonder dat het opladen nodig is.

Alternatieven

De markt voor elektrische tandenborstels zit vol mogelijkheden en alternatieven. Als je alleen een tandenborstel nodig hebt in plaats van een set, kan ik de identieke Oral-B PRO 2 2000 aanbevelen.

Als u echter op zoek bent naar meer functies, bekijk dan deze beoordeling van elektrische tandenborstels om erachter te komen welke modellen precies de functies bieden waarnaar u op zoek bent.

Oral-B Pro2 2900

92 / 100 Evaluatie
Reinigings- en reinigingsmodi94
Verwerking & houdbaarheid92
Accessoires & Extra’s91
Algemene conclusie

Een geschikte tandenborstel voor beginners en gevorderden, die alle belangrijke standaardfuncties heeft. Dankzij de twee handborstels is de set ideaal voor koppels die een laadpaal kunnen delen.
Ontdek de prijs van de Oral-B Pro2 2900*