Philips Sonicare Healthy White: tandenborstel voor witte tanden op de proef gesteld

Een verwelkende sonische tandenborstel voor een eerlijke prijs. Het houdt je tanden schoon en zorgt voor een stralende glimlach, maar laat onnodige extra’s achterwege.

Philips Sonicare Healthy White
Met de Sonicare Healthy White belooft Philips schone en witte tanden, en een speciale stand voor het polijsten van verkleurde plekken moet dit mogelijk maken.

Ik heb de sonische tandenborstel daarom uitgebreid getest – hier lees je of hij echt helpt bij tandverkleuringen.

Hier volgt een samenvatting van de belangrijkste feiten:

Als u niet de hele test wilt lezen, kunt u hier mijn korte samenvatting van de Gezonde Witte vinden.

Met deze sonische tandenborstel krijg je alles wat je nodig hebt voor gezonde tanden tegen een eerlijke prijs.

  • De normale reiniging verwijdert aanslag betrouwbaar en comfortabel.
  • De whitening-modus zorgt ook voor een stralende glimlach.

Het helpt tandverkleuringen weg te poetsen en is een nuttig extraatje.

SONICARE GEZOND WIT
Dankzij de ingebouwde whitening-modus zorgt de Healthy White voor natuurlijk witte tanden. En zelfs bij normaal dagelijks gebruik overtuigt de sonische tandenborstel met een grondige reiniging & een eerlijke prijs.

Kunt u echter iets meer geld investeren, dan raad ik u de opvolger ProteciveClean 4500 aan.

Ook hier zijn er 2 reinigingsstanden (normale reiniging & whitening) en een krachtige batterij. Daarnaast krijg je ook een drukregeling die beschermt tegen een verkeerde poetstechniek.

Vooral voor beginners vind ik zo’n beschermende functie belangrijk, en daarom komt de ProtectiveClean 4500 in een directe vergelijking als beste uit de bus.

PHILIPS SONICARE PROTECTIVECLEAN 4500
All-round overtuigende tandenborstel met grondige reiniging, ingebouwde whitening & drukregeling. Hij reinigt ook stiller dan bijna elke andere sonische tandenborstel.

Als alternatief is er ook de ProtectiveClean 4300, die evenveel kost als de Healthy White en ook een drukregeling heeft, maar het zonder de whitening-modus moet stellen.

Mijn eerste indruk

De eerste indruk is overtuigend: het slanke handstuk is wit en mintgroen.

De buitenkant zal zeker geen designprijzen winnen, maar hij past in de meeste badkamers.

Een enkele aan/uit-knop volstaat voor de bediening. LED’s aan de voorzijde geven ook informatie over de geselecteerde reinigingsmodus en het beschikbare batterijniveau. De achterkant is ook mintgroen en met rubber bekleed.

Naar mijn mening is dit een voordeel in vaak natte badkamers, omdat het de tandenborstel goed in de hand houdt.

Premium modellen zoals de Sonicare Diamond Clean of de testwinnaar Sonicare Flexcare Platinum zien er misschien stijlvoller uit, maar missen tegelijkertijd zo’n handige rubberen coating.

De andere kenmerken zijn solide

De levering omvat ook een opzetkop en het laadstation. In tegenstelling tot de goedkopere modellen bevat het laadstation een kap met een borstelkophouder om de vervangingsborstels aan te bevestigen.

Dit is heel praktisch, want het maakt het gemakkelijker om de penselen bij te houden, vooral als er meerdere gebruikers zijn.

Als u het handstuk op de lader plaatst, staat het stabiel en zonder te wiebelen.

Het reinigingsresultaat is grondig

Natuurlijk zijn de reinigingsprestaties van een elektrische tandenborstel veel belangrijker dan de accessoires. En hier heeft de Sonicare Healthy White mij volledig overtuigd.

  • Na de eerste keer inschakelen zoemt de sonische tandenborstel met ruim 31.000 trillingen per minuut, wat merkbaar krachtig is.
  • Dankzij de sonische technologie voelt de tandenborstel echter relatief zacht en efficiënt aan in de mond.

Poetsen gaat moeiteloos dankzij het lichtgewicht handstuk, en na 2 minuten voelen de tanden helemaal schoon aan. De reinigingsprestaties kunnen als zeer goed worden omschreven.

Andere extra’s vergemakkelijken het poetsen

Een kwadrant-timer zorgt voor gelijkmatig gereinigde tanden door de gebruiker eraan te herinneren het kaakgebied elke 30 seconden te wisselen.

Dit is een leuke functie, vooral voor ochtendgasten, die helpt bij de tandverzorging.

Door middel van de toets kiest men tussen de afzonderlijke standen:

  • de normale “Clean” stand van de sonische tandenborstel biedt een grondige reiniging
  • de gelijknamige stand “White” dient om de tanden zachtjes te bleken en is bedoeld als aanvulling op de normale reiniging.

Indien geactiveerd, wordt de poetstijd met 30 seconden verlengd om verkleurde gebieden te polijsten.

Zo effectief bleekt Healthy White de tanden

Ik merkte al na een paar dagen een merkbare witwording van de tanden, dus het middel werkt.

Je moet echter niet te veel verwachten:

  • Natuurlijk kun je de resultaten niet vergelijken met een echte tandartsbehandeling, daarvoor is het verschil van 1-2 nuances te klein.
  • Als u al heel grondig poetst, wordt Healthy White niet op magische wijze witter dan de natuurlijke tint – die kan alleen chemisch worden veranderd.

Maar als u bijvoorbeeld graag koffie of thee drinkt, zal zo’n bleekmiddel toch goed werken. Verkleuring heeft het moeilijker en de tanden blijven (van nature) langer wit.

Persoonlijk zou ik niet zonder zo’n modus willen – ook al gebruik ik hem misschien niet elke dag, hij is toch nuttig en zorgt in een mum van tijd voor een mooie glimlach.

Meer reinigingsmodi voor beginners

In tegenstelling tot zijn voorganger is de gevoeligheidsmodus afgeschaft en vervangen door het zogenaamde EasyStart-programma.

Tijdens de eerste 14 poetsbeurten wordt de intensiteit desgewenst geleidelijk opgevoerd, zodat het tandvlees kan wennen aan de nieuwe manier van poetsen. Deze verlaging is voor de meeste gebruikers geschikt om aan te wennen.

Mensen met gevoelig tandvlees zullen echter waarschijnlijk de Sensitive-modus missen, die op elk moment kan worden geactiveerd, en moeten op zoek naar duurdere modellen zoals de ProtectiveClean 5100 of de FlexCare Platinum.

Liefhebbers van tandverzorging zullen ook extra reinigingsstanden missen, zoals tandvleesmassage of selecteerbare intensiteit.

Over het geheel genomen biedt de Healthy White echter ook voor mij een overtuigend schoonmaakresultaat (en moet het alleen doen zonder een paar functies die niet voor iedereen nuttig zijn).

Is de batterij voldoende?

Kort antwoord: Ja.

In tegenstelling tot Oral-B gebruikt Philips de nieuwere lithium-ion technologie, wat zeker merkbaar is bij dagelijks gebruik.

De tandenborstel zoemt krachtig en het werkingsgeluid is niet onaangenaam luid.

In mijn test hoefde de Healthy White pas na iets meer dan 2 weken te worden aangesloten. Ik gebruikte ook regelmatig de whitening-stand, wat zich vertaalt in een langere werkingsduur.

Als u alleen de normale reinigingsstand gebruikt, kunt u waarschijnlijk ook bijna 3 weken met één lading doen.

De levensduur van de batterij is zeer goed in vergelijking met veel Braun-modellen. Zelfs gezien de afnemende prestaties gedurende de levensduur heeft de ingebouwde batterij meer dan voldoende reserves.

Wie vaak reist of het handstuk per twee gebruikt, zal deze kant van de sonische tandenborstel waarderen. Om alles netjes te houden is de Healthy White ook verkrijgbaar in andere kleuren of als praktische dubbelverpakking*.

Een zeer goede sonische tandenborstel voor witte tanden

Grondig reinigen, een krachtige batterij en geen grote zwakke punten – maakt dit de Sonicare Healthy White tot de nieuwe testwinnaar?

Als je schone, witte tanden wilt en vaak reist, zal deze sonische tandenborstel je zeker bevallen.

Het is echter niet genoeg voor de testwinnaar Philips Sonicare. Vooral gezien de prijs ontbreken de functies een beetje.

Hier biedt de grote zus Healthy White Plus of een tandenborstel als de Sonicare ProtectiveClean 5100 duidelijk het betere pakket.

Niettemin is de Philips Sonicare Healthy White een geweldige tandenborstel met uitstekende reinigingsprestaties en een praktische tandbleekfunctie. Als dit de functies zijn die u nodig hebt, kunt u het zonder aarzeling kopen.

ALGEMENE SAMENVATTING
Dankzij de ingebouwde whitening-modus zorgt de Healthy White voor natuurlijk witte tanden. En zelfs bij normaal dagelijks gebruik overtuigt de sonische tandenborstel met een grondige reiniging & een eerlijke prijs.