Beste sonische tandenborstels in 2023

Conventionele tandenborstels kunnen snel verslijten of kunnen hard zijn voor het tandvlees. Een van de populairste alternatieven van het moment is de sonische tandenborstel: hij is zachter en zeer doeltreffend en reinigt diep dankzij de trillingen die hij uitzendt. Bovendien hoeft u niet meer te schrobben om glanzende tanden en een mooie glimlach te krijgen. Lees onze gids om meer te weten te komen en uw toekomstige sonische tandenborstel te vinden.
sonische elektrische tandenborstels

Oral-B Pulsonic Slim Luxe 4100

De beste sonische tandenborstel in 2022
Geniet van een mooiere, gezondere lach met de Oral-B Pulsonic Slim Luxe 4100 sonische tandenborstel. Deze tandenborstel staat bekend als de lichtste in Duitsland en heeft een ultradun handvat dat zeer gemakkelijk vast te pakken is.
Oral-B Pulsonic Slim Luxe 4100

Bekijk de dagprijs

In 4 weken tijd zal deze Oral-B Pulsonic Slim Luxe 4100 tandenborstel u helpen uw tandvlees gezonder te maken. Hoe doet het dat? Met een borstelkop die trilt met zachte geluidstechnologie en beweegt met 62.000 slagen per minuut. Het verwijdert tandplak op milde wijze en geeft uw tanden een uitzonderlijk schoon gevoel.

Met zijn afgeronde vibrerende borstelharen biedt deze sonische tandenborstel ook extra bescherming voor uw tandvlees. Om aan uw behoeften te voldoen, heeft het 4 verschillende reinigingsstanden, namelijk dagelijkse reiniging, verhelderend en gevoelig. Het heeft ook een professionele timer om u te helpen de door tandartsen aanbevolen 2 minuten te poetsen.

Xiaomi – Mi Elektrische Tandenborstel

De beste instapmodel sonische tandenborstel
Bereik een perfecte dagelijkse borstelbeurt met de Xiaomi Mi Elektrische Tandenborstel. De 31.000 trillingen per minuut verwijderen tot 7 keer meer tandplak dan een handtandenborstel.
Xiaomi - Mi Elektrische Tandenborstel

Bekijk de dagprijs

De Xiaomi Mi Elektrische Tandenborstel is een state of the art tandenborstel! Uitgerust met een zeer nauwkeurige versnellingsmeter, past hij de snelheid aan naargelang de positie van de borstel. Het heeft ook een intelligent systeem dat 6 verschillende gebieden in uw mond controleert. U kunt de tijd die u aan elk gebied besteedt registreren via de Bluetooth-verbinding. Dit geeft u volledige controle over uw mondhygiëne.

Deze elektrische tandenborstel heeft metaalvrije borstelharen met een hoge dichtheid en corrosiebescherming, voor gezonder en milieuvriendelijker poetsen. Door op de aan/uit-knop te drukken, hebt u toegang tot 3 verschillende borstelstanden. U kunt kiezen tussen een Standaard reiniging, een Zachte stand voor gevoelig tandvlees of een Aangepaste stand om hem aan te passen aan uw dagelijkse behoeften.

Philips Diamond Clean 9000

De beste premium sonische tandenborstel
De Philips Diamond Clean 9000 is een krachtige en complete elektrische tandenborstel. Het bevat de modernste technologie en biedt meerdere opties en intensiteiten voor een optimale mondhygiëne.
Philips Diamond Clean 9000

Bekijk de dagprijs

De Philips Diamond Clean 9000 heeft een C3 Premium Plaque Defense-opzetborstel met zachte, flexibele borstelharen. Deze volgen de contouren van uw gebit om 4 keer meer oppervlak te reinigen en tot 10 keer meer tandplak te verwijderen op moeilijk bereikbare plaatsen. Om een zachte reiniging te garanderen, trilt de tandenborstel wanneer u te hard drukt dankzij de ingebouwde druksensor.

Om aan uw behoeften te voldoen, beschikt de Diamond Clean 9000 over 4 reinigingsstanden: Clean, White+, Gum Heealth en Deep Clean+. Het biedt ook 3 intensiteiten om de kracht van de trillingen aan te passen aan de gevoeligheid van uw tanden: intens, medium en zacht. In combinatie met de Philips Sonicare-app kunt u na verloop van tijd uw vorderingen bijhouden, totdat u een tint hebt gekregen voor een superheldere glimlach.

Seago SG-977

De beste sonische tandenborstel voor kinderen
Moedig uw kind aan om elke dag te poetsen door te kiezen voor de Seago SG-977. Hij is speciaal ontworpen voor junioren van 3 tot 12 jaar en heeft een handvat versierd met een schattig girafmotief. De kenmerken ervan zijn perfect aangepast aan de mond en het gebit van de allerkleinsten.
Seago SG-977

Bekijk de dagprijs

De Seago SG-977 elektrische tandenborstel heeft een ABS en TPE body en DuPont nylon borstelharen om de tanden en het tandvlees van uw kinderen te ontzien. De 16.000 trillingen per minuut zorgen voor een effectieve verwijdering van tandplak. Het heeft een slimme timer om hen te helpen de door tandartsen aanbevolen 2 minuten aan te houden. Het herinnert hen er ook aan om elke 30 seconden een ander gebied te poetsen.

De Seago SG-977 is gemakkelijk te hanteren door de kleine handjes van uw kleintjes. Het heeft een ultradunne en lichte handgreep. Met een waterdichtheid van IPX7 is hij perfect bestand tegen water. Het kan onder de douche gebruikt en gewassen worden. Om de mondhygiëne van hun kinderen gemakkelijk te controleren, kunnen ouders de geïntegreerde witte LED mondlamp gebruiken.

Hoe kiest u een sonische tandenborstel

Om de beste sonische tandenborstel te vinden, moet aan een aantal criteria worden voldaan. Naast design of kleur zijn ook trillingen of autonomie factoren die een rol spelen bij uw keuze.
sonische tandenborstel kiezen

Criterium 1: Trillingen

Vibratie is een van de criteria die u in overweging moet nemen bij de aankoop van een sonische tandenborstel. Als u wilt dat het borstelen effectief is, moet u letten op de snelheid van de trillingen die door het apparaat worden geproduceerd. De meeste sonische tandenborstels kunnen tot 30.000 trillingen per minuut produceren.

Criterium 2: Levensduur batterij

Niets is frustrerender dan een toestel te gebruiken dat vaak moet worden opgeladen. Controleer daarom de levensduur van de batterij, zodat u dit probleem niet tegenkomt. Sonische tandenborstels hebben een lange batterijlevensduur. Sommige modellen kunnen tot 30 dagen worden gebruikt en zijn ook uitgerust met een timer voor een beter beheer van de poetstijd.

Criterium nr. 3: Efficiëntie

Een tandenborstel met een middelmatig rendement heeft niet veel zin. Kies sonische modellen die alle tandplak kunnen verwijderen. Bovendien zijn zij in staat alle voedselresten correct te verwijderen, zelfs op de moeilijkst bereikbare plaatsen. Tenslotte zij erop gewezen dat, om de totale doeltreffendheid te garanderen, het toestel een scanfrequentie moet hebben van meer dan 150 Hz met een bewegingsamplitude van 1,5 mm en meer.

Criterium nr. 4: Geluidshinder<

h3>
Trillingen en lawaai gaan meestal hand in hand. Zorg er daarom voor dat uw sonische tandenborstel u niet stoort door te veel lawaai te maken tijdens het gebruik. Er zijn modellen die het voordeel hebben dat ze slechts een minimaal geluid maken dat heel draaglijk is. Dit is misschien een onbeduidend detail, maar verwaarloos dit criterium niet, zodat uw poetsbeurt geen bron van stress wordt.

Criterium 5: Ergonomie

Om van een aangenaam gebruik te genieten, mag u niet vergeten de ergonomie van uw toekomstige sonische tandenborstel in acht te nemen. Het moet licht zijn en toch een goede grip garanderen. Zorg er ook voor dat wanneer u het gebruikt, u in staat zult zijn om elke hoek van uw mond te bereiken zonder moeite. Dit kan zeer nuttig zijn, vooral als u haast hebt.

Wat is een sonische tandenborstel en hoe werkt het?

De sonische tandenborstel is een elektrisch aangedreven tandenborstel, ontworpen voor dagelijks gebruik. Hij heeft een ovale kop en lijkt sterk op een gewone tandenborstel. Het grote verschil tussen de twee is de efficiëntie! Met de sonische tandenborstel kan de gebruiker tot 5 keer meer tandplak verwijderen. Daartoe is hij uitgerust met een trillende kop die niet minder dan 30.000 bewegingen per minuut kan maken. Bovendien kan de sonische tandenborstel gemakkelijk alle hoekjes bereiken die met een handtandenborstel moeilijk te bereiken zijn. Het kan worden uitgerust met een timer om de gebruiker te helpen de duur van het poetsen te beheren. Afhankelijk van het model, kan dit type toestel ook meerdere dagen autonomie hebben.

Hoe werkt het en hoe gebruik ik het goed?

Wanneer hij wordt aangezet, maakt de tandenborstel zijwaartse veegbewegingen met een hoge frequentie en amplitude. Om 100% doeltreffend te zijn, moet deze veegfrequentie hoger zijn dan 150 Hz en moet de amplitude groter zijn dan 1,5 mm. Zoals u ziet, is dit de beste manier om een perfecte tandhygiëne te garanderen. Maar je moet ook weten hoe je het correct gebruikt! Voor beter poetsen adviseren specialisten de tandenborstel zo te plaatsen dat hij de tanden in een hoek van 45° kan bereiken. Het is ook raadzaam om het reinigen van de tanden op de boven- en onderkaak te scheiden. Denk er bij het poetsen aan dat u alle kanten van uw tanden reinigt. En één regel die geldt ongeacht het type tandenborstel dat u gebruikt: poets uw tanden tweemaal per dag gedurende ten minste 2 minuten per poetsbeurt.

De verschillende soorten

Tegenwoordig kunnen consumenten kiezen tussen 2 soorten sonische tandenborstels die op de markt verkrijgbaar zijn: modellen met een zachte kop en met een medium kop.

Sonische tandenborstel met zachte kop

Sonische tandenborstel met zachte kop
De sonische tandenborstel met zachte kop heeft vele sterke punten. Het is ideaal als u gevoelig bent voor bloedingen of gevoelige tanden. De zachte borstelharen beschadigen uw glazuur of tandvlees niet tijdens het poetsen. Dit model is ook zeer geschikt voor kinderen om zachtjes te kunnen poetsen.

Aangezien de modellen met zachte kop het meest worden aanbevolen door de meeste tandheelkundige specialisten, is er niet veel om over te klagen. Maar als u geen last heeft van gevoelige tanden en “harder” wilt poetsen, is dit natuurlijk niet echt het model voor u!

Sonische tandenborstel met medium kop

Sonische tandenborstel met medium kop
Sonische tandenborstels met een gemiddelde kop zijn het meest geschikt voor volwassenen die geen last hebben van bloedend tandvlees. Ze zijn het meest effectief voor het reinigen van kiezen, de plaats bij uitstek waar gaatjes ontstaan. Sonische tandenborstels met een medium kop worden aanbevolen voor het geval de tandplak wat hardnekkiger is.

De sonische tandenborstel met gemiddelde kop heeft echter een paar nadelen. Om te beginnen is het niet echt geschikt voor kinderen en mensen met enigszins kwetsbaar tandvlees. In dat geval bestaat er een risico op bloedingen. Als dit het geval is, kunt u beter kiezen voor tandenborstels met zachte koppen.

Sonische of roterende tandenborstel?

Sonische tandenborstel

De sonische tandenborstel heeft een aantal voordelen. In de eerste plaats kan hij een zachte, aangename poetsbeurt garanderen, maar met een zeer hoge snelheid. Dankzij de trillingen is dit apparaat het meest geschikt om tandplak te verwijderen. Bovendien kan de gebruiker specifieke delen van het gebit bereiken, zelfs de moeilijkst bereikbare.

Hoewel de trillingen van de sonische tandenborstel zeer effectief zijn bij het verwijderen van voedselresten, kunnen ze ook schade veroorzaken. Het is dus belangrijk om de druk goed te regelen, vooral als u gevoelig tandvlees heeft! De sonische tandenborstel is ook niet geschikt voor gebruikers met tandkronen. De trillingen hebben de neiging ze los te maken.

Roterende tandenborstel

In vergelijking met de sonische tandenborstel combineert de roterende tandenborstel 2 technieken, namelijk rotatie en oscillatie. Deze combinatie van technieken maakt het mogelijk voorzichtig te poetsen en tegelijkertijd de ruimten tussen de tanden gemakkelijk te bereiken. De roterende tandenborstel heeft ook het voordeel dat hij zacht is voor gevoelig tandvlees.

Het grootste nadeel van de roterende tandenborstels als we ze vergelijken met de sonische tandenborstels is de moeilijkheid in het gebruik ervan. Zij vereisen een goede beheersing van de poetstechniek om hun potentieel optimaal te benutten. Ze vergen iets meer inspanning, omdat u uw tanden één voor één moet reinigen, in tegenstelling tot een sonische tandenborstel die er meerdere tegelijk kan reinigen.

Conclusie

Zowel sonische als roterende tandenborstels kunnen zorgen voor een goede mondhygiëne. Als u echter kwetsbaar tandvlees heeft, kunt u het beste de roterende tandenborstel gebruiken, aangezien deze uw tanden niet beschadigt en uw tandvlees niet beschadigt!

Waarom een sonische tandenborstel kopen?

Waarom een sonische tandenborstel kopen

Voor zijn gebruiksgemak

Mensen die moeite hebben met het gebruik van een handtandenborstel zullen blij zijn met een sonische tandenborstel. Het is gemakkelijk te gebruiken, u hoeft alleen de gebruikelijke beweging te herhalen en het apparaat laat de rest doen. Voor meer efficiëntie reinigt u van het tandvlees tot aan de tand in kleine bewegingen.

Voor zijn technologieën

Sonische tandenborstels maken gebruik van technologieën die zeer nuttig kunnen zijn voor de gebruikers. Ze hebben bijvoorbeeld een intelligent timersysteem waarmee u uw poetsbeurten kunt beheren. Er zijn ook modellen met een functie die automatisch de meest geschikte poetsstand voor de gebruiker selecteert. Er zijn ook tandenborstels met een speelapplicatie voor jongere kinderen.

Voor zijn efficiëntie

Als we de efficiëntie van een sonische tandenborstel vergelijken met die van een manuele tandenborstel, is het resultaat niet hetzelfde. Een sonische tandenborstel kan zonder problemen 7 keer meer tandplak verwijderen dan een handtandenborstel. Ten tweede, door de manier waarop het werkt, reinigt het je tanden grondig. Kortom, de sonische tandenborstel zorgt voor maximale efficiëntie.

Voor zijn praktisch nut

In de meeste gevallen zijn sonische tandenborstels zeer licht. Dit betekent dat u ze overal mee naartoe kunt nemen, of u nu op zakenreis of op vakantie bent. Omdat ze zo compact zijn, kunnen ze gemakkelijk worden opgeborgen in een kleine tas of een andere houder naar keuze. Ten slotte zijn ze gemakkelijk op te laden via USB.

Voor zijn ontwerp

Het is moeilijk om de sonische tandenborstel niet op te merken als je een badkamer binnenloopt. Het is een apparaat dat over het algemeen een sober en modern ontwerp heeft. Sommige modellen kunnen monochroom zijn, terwijl andere zijn versierd met mooie patronen of stripfiguren voor de kleintjes. Ieder zijn meug!

De verschillende merken

Naar onze mening zijn de beste merken van sonische tandenborstels in 2022 :

Oral-B

Het merk Oral-B, opgericht in 1960, is tegenwoordig een van de onbetwiste leiders op de tandenborstelmarkt. Haar producten worden wereldwijd erkend voor hun kwaliteit en betrouwbaarheid. Naast tandenborstels ontwerpt en biedt het merk ook gebitsets, hydropulators en flosdraad aan. Oral-B biedt producten aan voor zowel particulieren als tandartsen.

Philips

Dit Nederlandse merk werd in 1891 opgericht. Het is actief in een aantal sectoren, waarvan de bekendste huishoudelijke apparaten zijn, maar ook verlichting en hygiëne-apparatuur. Het merk produceert tandenborstels van hoge kwaliteit en meer in het bijzonder het Sonicare-assortiment, dat tandheelkundige professionals niet aarzelen om aan hun patiënten aan te bevelen.

Panasonic

Dit Japanse merk werd opgericht in 1918 en is vooral bekend als een toonaangevende elektronicaspecialist. Maar in de loop der jaren heeft het zijn producten gediversifieerd en biedt het nu ook sonische tandenborstels aan die bekend staan om hun lange levensduur. “Een beter leven, een betere wereld” is de slogan van het merk.

Xiaomi

Het Chinese merk Xiaomi werd in 2010 gelanceerd. Het kreeg snel wereldwijde erkenning dankzij zijn smartphones, die toegankelijk zijn voor het grote publiek en toch van zeer goede kwaliteit zijn. Daarnaast ontwerpt het merk andere apparaten die net zo goed zijn: elektrische tandenborstels. Deze zijn betrouwbaar en hebben een autonomie van enkele dagen.

AEG

De geschiedenis van dit Duitse merk gaat terug tot 1887. Vervolgens werd het in 1996 overgenomen door de Electrolux groep en richt het zich meer op het ontwerpen van high-end producten. Het bedrijf heeft een solide reputatie opgebouwd in de sector huishoudelijke apparaten, maar dit heeft het er niet van weerhouden zich te lanceren in de vervaardiging van producten voor tandhygiëne. Zijn elektrische tandenborstels behoren tot de modellen die door de gebruikers worden gewaardeerd.

Wat is de prijs van een sonische tandenborstel

Het onderstaande diagram zal u helpen een idee te krijgen van de typische prijzen voor elke prijsklasse (instapmodel, middenklasse en topmodel).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op de prijsklassen.

  • Instapniveau: € 20 tot € 50
  • Middenklasse: € 50 tot € 100
  • Top of the range: + meer dan €100

Tips

Reinig uw sonische tandenborstel na elk gebruik

Om uw tandenborstel schoon te maken, spoelt u de kop gewoon grondig af met schoon water. U kunt water onder hoge druk gebruiken om vuil tussen de borstelharen te verwijderen. Reinigen met heet water is ook doeltreffend voor het verwijderen van vettige voedselresten. Voor een optimale reiniging kunt u de kop van uw sonische tandenborstel in een glas met heet water en bicarbonaat dompelen alvorens hem af te spoelen.

Kies een tandenborstel met zachte borstelharen

De trillingen van de borstelharen van een sonische tandenborstel zijn groter dan die van een roterende tandenborstel. Daarom verdient het de voorkeur een model met zachte borstelharen te kiezen. Harde borstelharen kunnen uw tandglazuur beschadigen en uw tandvlees verzwakken. Zacht borstelhaar is bijzonder aan te bevelen in geval van overgevoeligheid van het gebit.

Kies de juiste maat

De grootte van uw sonische tandenborstel moet overeenkomen met de grootte van uw mond om optimaal te kunnen poetsen. Als uw tandenborstel te groot is, kan het zijn dat u uw kiezen niet bereikt. In principe moet de kop van uw tandenborstel horizontaal van de ene hoektand naar de andere kunnen gaan.

Laat uw tandenborstel aan de lucht drogen na het schoonmaken

Tandenborstels moeten vrij van vuil worden gehouden. U moet uw sonische tandenborstel echter niet in een gesloten houder bewaren. Een vochtige, ongeventileerde omgeving is zeer bevorderlijk voor de groei van bacteriën. Het is daarom raadzaam om uw tandenborstel na het reinigen aan de lucht te laten drogen.

Kies een sonische tandenborstel met een goede vibratie

Met een sonische tandenborstel verwijdert u al uw tandplak zonder al te veel moeite dankzij de vibratie van de borstelharen. Dus hoe meer trilling, hoe effectiever de tandenborstel. Het is echter belangrijk om de trillingen aan te passen aan uw behoeften. Het is ook mogelijk om modellen te vinden waarmee u de intensiteit van het borstelen kunt aanpassen. Zo kunt u bijvoorbeeld de snelheid van de trillingen van uw tandenborstel kiezen als u gevoelige tanden hebt.

FAQ

Hoe poets ik mijn tanden met een sonische tandenborstel?
U moet uw sonische tandenborstel nat maken en dan tandpasta op de borstelharen doen voordat u gaat poetsen. Om uw tanden te reinigen, werkt de sonische tandenborstel met een verticale beweging. U beweegt gewoon de kop van de borstel naar gelang het deel van uw mond dat u wilt bereiken. De beweging die u met dit type tandenborstel maakt, is dus dezelfde als bij een manueel model.

Zijn er ook modellen voor kinderen?
U kunt gemakkelijk sonische tandenborstels vinden die speciaal ontworpen zijn voor de allerkleinsten. Deze modellen zijn perfect aangepast aan de morfologie en de grootte van de mond van uw kind vanaf de leeftijd van 5 jaar. Ze zijn vaak op een speelse manier ontworpen. Sonische tandenborstels zorgen voor een effectieve reiniging van de mond terwijl uw kinderen een leuke tijd hebben.

Hoe kies ik een sonische tandenborstel?
Het eerste criterium dat u moet overwegen bij de keuze van uw sonische tandenborstel is de kwaliteit van de borstelharen. De borstelharen moeten zacht en fijn zijn om uw tanden zacht te behandelen. Bovendien is het belangrijk een tandenborstel te kiezen waarvan de vorm, de grootte en de textuur van het handvat een uitstekende beweeglijkheid garanderen.

Wanneer moet u uw sonische tandenborstel vervangen?
De frequentie waarmee u uw tandenborstel vervangt, heeft een enorme invloed op uw mondgezondheid. Het is daarom aan te raden uw sonische tandenborstel ten minste om de drie maanden te vervangen. Vervanging is echter nodig zodra de borstelharen van uw tandenborstel beginnen te slijten of te rafelen.