Beste handtandenborstels in 2023

De handtandenborstel is een klassiek toiletaccessoire voor het verzorgen van uw tandhygiëne. Het wordt gebruikt om alle sporen van voedsel tussen de tanden te verwijderen, terwijl ook tandsteen op de tanden kan worden verwijderd. Maar het is moeilijk kiezen uit het grote aanbod. Om u te helpen, lees onze koopgids voor de beste handtandenborstels die er zijn.
handtandenborstel

Signal Handtandenborstel Bamboe 100% Natuurlijk

Signal Handtandenborstel Bamboe 100% Natuurlijk
De beste handtandenborstel in 2021
Hier is een handtandenborstel voor milieuactivisten. Het merk Signal staat bekend om zijn kwaliteit en ervaring in de tandheelkundige sector.

Bekijk de dagprijs

De Signal Bamboo handtandenborstel is een praktisch en effectief mondverzorgingsaccessoire. Uitgerust met een bamboehouten handvat, is het versterkt met extra flexibele borstelharen met een dikte van 0,01 mm om zacht borstelen in alle comfort te optimaliseren. De filamenten zorgen voor efficiëntie en precisie tot in de kleinste hoekjes van de mond. De borstelharen zijn ontworpen voor volwassenen en hebben een zachte tot gemiddelde stevigheid om zich beter aan te passen aan de gezondheid van het tandvlees en de tanden tijdens de verzorging ervan.

Om van de voordelen van dit milieuvriendelijke accessoire te genieten, moet het na elk gebruik rechtop worden bewaard op een schone, droge plaats. Deze volledig natuurlijke tandenborstel zorgt voor de gezondheid van uw tanden en mond, met respect voor het milieu.

4-delige reistandenborstel Boao vouwen

De beste goedkope handtandenborstel
Boao heeft een 4-delige reistandenborstel set voor u gemaakt. Het hele gezin kan dus genieten van deze kit om hun tanden zacht en comfortabel te verzorgen.
4-delige reistandenborstel Boao vouwen

Bekijk de dagprijs

De 4-delige reistandenborstelset van Boao is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren, zodat u het accessoire ook onderweg kunt herkennen. Het bevat vier penselen waaronder roze, geel, blauw en groen voor de hele familie. De zachte borstelharen van deze set maken het mogelijk gevoelig tandvlees te verzorgen, terwijl alle bacteriën in de mond, op en tussen de tanden worden verwijderd. Door de afmetingen van 24,5 x 13,2 x 2 centimeter kan hij optimaal worden opgeborgen in een tas of toilettas.

Deze Boao kit heeft een handvat en plastic borstelharen. Het is ontworpen voor volwassenen, en de zachte borstelharen verzorgen het tandvlees zonder het te irriteren. Omdat hij opvouwbaar is, is elke tandenborstel bovendien beschermd tegen vuil tijdens het reizen. Het ergonomische ontwerp zorgt ook voor een comfortabele grip, terwijl het een aangename poetservaring garandeert. Het beste van alles is dat het materiaal van deze borstels dit mondhygiëneaccessoire zeer duurzaam maakt.

Colgate Tandenborstel 360° met actieve kool medium

De beste handtandenborstel
Colgate is het merk dat meegaat met de veranderende technologie. In dit geval is zijn nieuwe paradepaardje een 360° tandenborstel met medium actieve kool.
Colgate Tandenborstel 360° met actieve kool medium

Bekijk de dagprijs

Colgate’s nieuwe 360° Tandenborstel is voorzien van medium actieve kool technologie. Dit accessoire voor volwassenen is gemaakt met een plastic handvat. Het heeft microfijne borstelharen om de tandvleeslijn en interdentale ruimtes grondig te reinigen. Deze medium stevige borstelharen zijn uitstekend geschikt voor het bleken van tanden, het verwijderen van etensresten tussen de tanden en het reinigen van alle delen van de mondholte.

De Colgate Activated Charcoal Toothbrush heeft een twee keer zo grote reinigingsdiepte als een handtandenborstel met platte borstel. De medium-harde borstelharen helpen alle bacteriën in de mond en tussen de tanden te verwijderen, en zorgen voor een zachte schraper voor de wangen en tong, terwijl ook tandplak wordt verwijderd.

ZALUJMUS U-vormige tandenborstel

De beste handtandenborstel voor kinderen
Het merk ZALUJMUS blijft zorgen voor de gezondheid van kinderen. De U-vormige tandenborstel is speciaal ontworpen voor kinderen van 6 tot 12 jaar.
ZALUJMUS U-vormige tandenborstel

Bekijk de dagprijs

De U-vormige tandenborstelset van ZALUJMUS is gemaakt van kwaliteitsmaterialen die voldoen aan de hygiënenormen. De kop van de U-vormige kinderborstel is gemaakt van siliconen haren die geschikt zijn voor levensmiddelen. Dit betekent dat het geen producten bevat die giftig zijn voor de gezondheid van kinderen. De U-vormige kindertandenborstel is gemaakt van siliconen borstelharen die geschikt zijn voor levensmiddelen, dus bevat hij geen producten die schadelijk zijn voor de gezondheid van kinderen.

Deze set bestaat uit 2 handtandenborstels in U-vorm, 1 blauwe en 1 roze, en is geschikt voor alle kindertanden zonder gevaar voor beschadiging van hun gevoelige mondjes. Deze set is speciaal ontworpen om het gebit van het kind 360° te reinigen, zodat het tandvlees en de tanden van de baby gezond zijn en de mond er fris en gezond uitziet. Deze tandenborstels zijn zowel draagbaar als compact, zodat ze ter plaatse of onderweg kunnen worden gebruikt, en ook om het kind vertrouwd te maken met mondhygiëne.

Oral-B Pro-Expert Pulsar 35M

Deze Oral-B Pro-Expert Pulsar 35 Medium tandenborstel heeft vibrerende borstelhaartjes voor een grondige reiniging. Het is goed voor u, want u kunt de tandenborstel gebruiken om een handapparaat te bedienen. Dichters moeten zich bewust zijn van wat ze kunnen doen met een goed hand-held apparaat. Oral-B, de best gebruikte handapparatuur door getrainde vakmensen. Tandartsen adviseren iedere 3 maanden je tandenborstel te vervangen.
Oral-B Pro-Expert Pulsar 35M

Bekijk de dagprijs

Hoe kiest u een handtandenborstel

handtandenborstel kiezen
Om van de voordelen van een manuele tandenborstel te kunnen profiteren, is het belangrijk de meest geschikte selectiecriteria te bepalen.

Criterium 1: De grootte van de tandenborstel

Allereerst moet de grootte van de handtandenborstel aangepast zijn aan de grootte van uw mond. Hier zal de grootte eerder verwijzen naar de grootte van het hoofd.

Het zou inderdaad moeilijk zijn een grote tandenborstel te gebruiken, omdat de borstelkop de moeilijk bereikbare plaatsen op de achterste kiezen moet kunnen bereiken. Meestal is het gebruik van een kleine tandenborstel beter, zelfs voor volwassenen, omdat u dan alle mondhoeken kunt bereiken.

Criterium 2: De hardheid van de borstelharen

Het belangrijkste criterium bij de aankoop van een tandenborstel is de hardheid van de borstelharen. Dit heeft een directe invloed op het tandvlees en het glazuur. Er zijn drie soorten op de markt: zachte, middelzware en harde.

  • De tandenborstel met zachte haren is de tandenborstel die iedereen kan gebruiken: kinderen en volwassenen. Het verzorgt gevoelig tandvlees en reinigt de tanden zonder ze te beschadigen.
  • De tandenborstel met medium haren is meer voor volwassenen. Er is niet veel kracht nodig om tandplak en vuil te verwijderen.
  • De tandenborstel met harde haren is de meest effectieve van allemaal, maar ook de meest waarschijnlijke om uw tanden en tandvlees te beschadigen. Dit komt doordat tijdens het poetsen de harde borstelharen druk uitoefenen op de bovenkant van de tand en als u krachtig poetst, zal de tand snel gevoelig worden. Als u het wilt gebruiken, vraag dan uw tandarts of apotheker om advies.

De vorm van de borstelharen
De borstelharen van een tandenborstel zijn recht of taps toelopend. Rechte borstelharen kunnen beter tussen de tanden komen om voedselresten te verwijderen. Taps toelopende borstelharen daarentegen zijn beter in het verwijderen van tandplak dat zich ophoopt op de tanden, dankzij hun fijne uiteinden en zachte, effectieve borstelharen.

Criterium 3: Een comfortabele handgreep

Kies indien mogelijk een handtandenborstel met een comfortabele handgreep. Bij het borstelen gebeurt het namelijk dat de handen nat zijn en de borstel gemakkelijk wegglijdt. Daarom is het bij de vele beschikbare modellen mogelijk borstels met antisliphandvatten te vinden.

Criterium 4: Milieuvriendelijkheid

In sommige gevallen hebben milieuactivisten een voorkeur voor het milieuvriendelijke handtandenborstelgamma. Inderdaad, de ecologische oorzaak is nu een punt dat door de gebruikers wordt nagestreefd. Momenteel bieden grote concerns zoals Colgate of Signal tandenborstels aan met een handvat dat gemaakt is van natuurlijke elementen: bamboe. Hun prijs verschilt niet van de klassieke modellen, het is een kwestie van persoonlijke keuze.

Criterium 5: Whitening effect

Handtandenborstels hebben de trend van witmakende tandpasta’s gevolgd. U kunt gemakkelijk modellen vinden met borstelharen van actieve kool. Dit materiaal heeft de eigenschap tanden op natuurlijke wijze witter te maken zonder het gebruik van meer geavanceerde apparaten. Dit whitening effect is beschikbaar op zowel ecologische als klassieke tandenborstels.

Wat gebeurt er als ik mijn tanden niet elke dag poets?

elke dag tanden poetsen
Uw tanden verzorgen betekent regelmatig poetsen, elke dag, minstens tweemaal per dag, na de maaltijd. Dit zorgt voor een goede mondhygiëne en voorkomt gaatjes, tandsteen en andere tandvleesaandoeningen. Zonder poetsen hopen bacteriën zich namelijk op in de mond, wat kan leiden tot ziekten in de organen, maar vooral in de mond zelf.

Als u uw tanden niet regelmatig poetst, is het risico op een hartstilstand ook groot. Door het poetsen van de tanden worden namelijk mondbacteriën geëlimineerd die zonder poetsen in de bloedbaan en het hart terecht kunnen komen. Van daaruit kunnen ze zich vestigen op atherosclerotische plaques, waardoor het risico op een hart- en vaatongeval toeneemt.

Het niet poetsen van je tanden kan leiden tot gewrichtspijn. Dit is ook een gevolg van bacteriën die via de bloedbaan naar de gewrichten gaan. Mensen die lijden aan parodontitis kunnen dus getroffen worden door reumatoïde artritis. De synthese van het enzym leidt immers tot de omzetting van arginine in citrulline, en dit laatste is een molecule die gunstig is voor de aanmaak van antilichamen die de symptomen van deze pathologie vertonen.

Voor zwangere vrouwen is het niet poetsen van de tanden een fundamentele fout die ten koste kan gaan van de gezondheid van hun baby. Het draagt namelijk bij tot vroeggeboorte en een laag geboortegewicht. De complicaties van de zwangerschap zijn besmettelijk van aard, en bacteriën kunnen daar nog bijkomen door uw tanden niet te poetsen, en hormonale veranderingen vergroten dit risico.

De verschillende soorten

Opvouwbare reistandenborstel

Opvouwbare reistandenborstel
De opvouwbare tandenborstel is een reisaccessoire. Het is ook geschikt voor reizen, trektochten of kamperen. Met een opvouwbare tandenborstel bespaart u ruimte in uw toilettas of in uw tas en zorgt u voor hygiëne waar u ook gaat. Dankzij de vorm van dit accessoire kunt u licht reizen zonder uw bagage te overbelasten, of u nu kampeert of wandelt. Meestal zijn de modellen voorzien van een scharnierend handvat dat kan worden opgevouwen om ruimte te besparen in een tas.

Hoewel handig voor op reis, heeft de handtandenborstel in opvouwbare vorm een kortere levensduur dan conventionele accessoires. Dit is te wijten aan het feit dat het gewricht snel beschadigd kan raken doordat het tijdens het reizen meerdere malen per dag wordt gebruikt.

Ecologische tandenborstels

Ecologische tandenborstels
Een gewone tandenborstel is vaak gemaakt van plastic. In het huidige tijdperk van milieubescherming is er echter een milieuvriendelijke optie ontstaan. Dit is een milieuvriendelijke handtandenborstel gemaakt van bamboe. Het is het meest ecologische alternatief van het moment voor het plezier van de aanhangers van de “Green Attitude”.

Dit accessoire is nog ecologischer, want bamboe is een plant met een lage impact op het milieu. Hij groeit gemakkelijk en zijn snelheid helpt om zijn ecologische voetafdruk te beperken. Dankzij zijn wijdvertakte wortels voorkomt bamboe ook bodemerosie en bestrijdt het het broeikaseffect door meer zuurstof te produceren om dit gas te absorberen.

Door een tandenborstel van bamboe te gebruiken, bevordert u dus de beperking van de verspreiding van bacteriën via het handvat dat een bacteriostatische eigenschap heeft. Beter nog, het is niet-toxisch en biologisch afbreekbaar.

Klassieke tandenborstel

Klassieke tandenborstel
De klassieke tandenborstel is veelzijdig, want hij is geschikt voor elk gebruik. Het goedkoopste van al, het laat je toe dagelijks te poetsen. Hij is er in verschillende maten en is meestal gemaakt van plastic, dat sterk genoeg is om niet te breken onder uw greep.

Het vergt wel enige oefening om het te gebruiken. Als je niet in vorm bent of niet goed borstelt, zullen er resten blijven zitten.

Handtandenborstel of elektrische tandenborstel

Handtandenborstel

De handtandenborstel heeft het voordeel dat hij overal toegankelijk en bruikbaar is. Hij is immers goedkoper in aankoop en bovendien loopt hij niet het risico dat de batterij leeg raakt. Dit model profiteert ook van een veelheid van formaten die aan de behoeften van kinderen en volwassenen zijn aangepast. Anders is hij er in verschillende formaten, met of zonder tongschraper.

Het gebruik ervan vereist echter een goede poetsmethode om doeltreffend te zijn, in die zin dat cirkelvormige bewegingen moeten worden gemaakt van het tandvlees naar de tand. Kortom, het werkt met ellebogenvet, maar er zijn enkele risico’s van het niet elimineren van slechte bacteriën als de techniek verkeerd is.

Elektrische tandenborstel

De elektrische tandenborstel is een praktisch en doeltreffend accessoire. Dit komt doordat hij door zijn kleine formaat ook de minder toegankelijke mondhoeken kan bereiken. De reiniging is nauwkeurig en vereist geen druk van u, aangezien de rotatie van de kop het werk doet.

Dit toestel is echter veel duurder dan het manuele model. De prijs kan sommige mensen ervan weerhouden de doeltreffendheid ervan in twijfel te trekken. En, het vereist het gebruik van volledig opgeladen batterijen om op 100% te werken.

Conclusie

Bij specifiek gebruik, vooral bij volwassenen, kan de voorkeur worden gegeven aan het gebruik van een elektrische tandenborstel om de mondhygiëne beter te verzorgen. Voor het overige is de handtandenborstel een praktisch hulpmiddel dat overal kan worden gebruikt, zonder dat er andere krachtbronnen nodig zijn.

Waarom een handtandenborstel kopen?

Waarom een handtandenborstel kopen
Een betaalbaar mondhygiëne accessoire

Mondhygiëne is een zeer belangrijk iets dat kinderen van jongs af aan wordt bijgebracht. Als u uw tanden niet regelmatig en op de juiste manier poetst, kunnen veel ziekten ontstaan, zoals gaatjes. Met dit in het achterhoofd ontwikkelen fabrikanten handtandenborstels en verkopen deze tegen zeer betaalbare prijzen. Je kunt al een model vinden vanaf 1 euro.

Een meer praktisch accessoire

Op dezelfde manier maakt de handtandenborstel het mogelijk het poetsen aan te passen aan de gedragen hulpmiddelen, eventuele gezondheidsproblemen van het gebit en vullingen. In geval van kiespijn is het mogelijk de druk aan te passen in afwachting van een consult bij de tandarts.

Een accessoire voor betere drukregeling

Als u kiest voor een handtandenborstel, hebt u meer controle over de druk op het tandvlees. Deze druk kan namelijk het glazuur van de tanden aantasten, vandaar de noodzaak om niet te veel te drukken om beschadiging in plaats van genezing te voorkomen.

De handtandenborstel om kinderen vertrouwd te maken met goed poetsen

De handtandenborstel is een essentieel hulpmiddel om kinderen te leren hun tanden te poetsen zodra de eerste tandjes doorkomen. Het is de beste optie om kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met poetsen. Door deze goede gewoonten aan te nemen, leren ze dus ook om voor hun mondhygiëne te zorgen.

Een economisch accessoire

Financieel gezien is de handtandenborstel een geldbesparend accessoire. Hij is niet alleen goedkoper in aankoop, maar ook in gebruik, omdat hij geen elektrische lading of batterijen nodig heeft om te werken.

In dit geval bespaart u niet alleen geld, maar ook ruimte tijdens het reizen. Hij is licht en gemakkelijk op te bergen, zelfs in een broekzak.

De verschillende merken

Naar onze mening zijn de beste merken handtandenborstels in 2021 :

Colgate

Colgate is een bekend merk in de vervaardiging van tandenborstels en tandpasta. Het richt zich op specifieke modellen waarmee gebruikers een frisse adem kunnen krijgen. Het merk biedt productassortimenten voor volwassenen en kinderen om iedereen zin te geven om zijn tanden te poetsen. Colgate is een baanbrekend merk in de mondverzorgingssector.

Boao

Boao is een Chinees merk dat zich toelegt op de productie van opvouwbare reistandenborstels. De producten zijn zeer praktisch, met een ergonomisch ontwerp dat een comfortabelere greep biedt. Het merk focust op kwaliteit door een robuuste en duurzame tandenborstel aan te bieden met medium borstelharen voor een aangename poetservaring.

Oral-B

Oral-B is een bekend merk in de wereld van mondhygiëne. Het biedt een breed assortiment producten voor alle categorieën gebruikers, waaronder collecties handtandenborstels en elektrische tandenborstels. Naast tandenborstels heeft het ook andere nuttige producten voor de verzorging van uw mondgezondheid.

Signal

Signal is ook een toonaangevend merk in de mondverzorgingssector. Het biedt een assortiment tandenborstels voor kinderen en volwassenen, met borstelharen die geschikt zijn voor alle soorten verzorging (harde borstelharen voor tandplak, zachte borstelharen voor gevoelig tandvlees, zachte strips en borstelharen voor het verwijderen van oppervlakkige vlekken).

Hoeveel kost een handtandenborstel?

Het onderstaande diagram zal u helpen een idee te krijgen van de typische prijzen voor elke prijsklasse (instapmodel, middenklasse en topmodel).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op de prijsklassen.

  • Instapniveau: 3 tot 5 euro
  • Middenklasse: € 5 tot € 7
  • Top of the range: + meer dan €7

Tips

Prioriteit geven aan periodiek onderhoud van de accessoire voor een betere mondgezondheid

Voor een goede mondhygiëne is het belangrijk om uw handtandenborstel regelmatig te onderhouden. Daartoe moet de hele borstel ten minste eenmaal per week met warm water worden afgespoeld en vervolgens verticaal aan de lucht worden gedroogd. Ontsmetting kan ook elke week nodig zijn, vooral voor het handvat.

Laat kinderen van jongs af aan kennismaken met poetsen

Voor een optimale mondhygiëne moeten kinderen al op jonge leeftijd vertrouwd worden gemaakt met het poetsen van hun tanden met een handtandenborstel. Na verloop van tijd zal de gewoonte routine worden, vooral wanneer de methode goed wordt begrepen. Dit maakt efficiënt en stressvrij poetsen mogelijk.

Leer de beste methode om je tanden te poetsen

Je tanden poetsen is niet genoeg, je moet ook de juiste techniek toepassen. Om dit te doen, is het belangrijk om minstens tweemaal per dag gedurende 2 minuten te poetsen. De boven- en ondertanden moeten afzonderlijk worden gepoetst. De binnenste en buitenste delen van de tanden en kiezen, alsmede de kauwvlakken moeten goed worden gepoetst. Poetsen begint van het tandvlees naar het tandvlees, dan naar de tanden, met ronddraaiende bewegingen.

Vervang regelmatig uw tandenborstel

Een goede tandenborstel moet rechte borstelharen hebben, daarom moet u uw borstel ongeveer om de drie maanden vervangen. De borstelharen mogen niet te zacht of te stijf zijn. Het handvat moet ergonomisch zijn voor een betere grip, vooral voor kinderen.

Gebruik een witmakende tandpasta

Het is niet nodig een LED tandbleek apparaat te kopen als u een handtandenborstel en whitening tandpasta gebruikt. Het belangrijkste ingrediënt is actieve kool. Dit bestanddeel heeft de eigenschap de tanden witter te maken door tandplak grondig te reinigen.

Faq

Hoe maak je een handtandenborstel schoon?
Een handtandenborstel moet na elke poetsbeurt goed worden schoongemaakt. Om dit te doen, moet u het enkele seconden onder de kraan met warm water spoelen. Vervolgens moet het gehele accessoire, van de kop tot het handvat, met absorberend papier worden afgedept om alle sporen van vocht te verwijderen. Ten slotte moet de borstel, om hem te bewaren, met de kop omhoog in een glas in de open lucht worden geplaatst.

Welke maat tandenborstel moet ik gebruiken?
Het is raadzaam de grootte van een handtandenborstel aan te passen aan die van de mond, d.w.z. een fijne kop voor een kleine mond. Om de grootte beter te kiezen en de efficiëntie van het poetsen te optimaliseren, moet men eraan denken de kop van de tandenborstel gemakkelijk horizontaal van hoektand tot hoektand te laten passeren.

Wanneer moet ik mijn tandenborstel vervangen?
De tandenborstel is een essentieel hygiëneaccessoire. Bij dagelijks gebruik is het raadzaam het regelmatig te vervangen om gezondheidsproblemen in het algemeen, en mondziekten in het bijzonder, te voorkomen. Daarom is de gemiddelde levensduur van een handtandenborstel 3 maanden.

Zijn er borstels voor bepaalde situaties?
Tandenborstels zijn geschikt voor alle situaties. Zo is het mogelijk een accessoire te vinden dat speciaal bestemd is voor mensen met parodontitis of tandbederf. Anders is er ook een tandenborstel met zachte borstelharen voor mensen met gevoelig tandvlees. Deze accessoires zorgen voor meer gebruikscomfort.