Oral-B Genius X 20900 Review – een goedkope set?

Waarin verschilt de Oral-B Genius X 20900 van het X 20000 model? In de test leer je of het dubbele pakket bijzonder de moeite waard is.

Wat is er beter dan het bezitten van de beste Oral-B tandenborstel? Om twee keer de beste tandenborstel te hebben!

De Oral-B Genius X 20900 set bevat twee Oral-B Genius X 20000 tandenborstels. Dit maakt het perfect voor koppels die samenwonen, maar na de maaltijd niet willen vechten om hun elektrische tandenborstel.

Veel mensen maken de fout om te denken dat in de verpakking alle componenten van de tandenborstel worden gedupliceerd. In feite zijn er echter slechts één oplader. Houd hier rekening mee voordat u een bestelling plaatst.

In dit artikel laat ik je kennismaken met de Oral-B Genius X 20900 set inclusief accessoires. Het gaat hierbij vooral om de voor- en nadelen van het dubbele pakket.

Via de inhoudsopgave kunt u direct naar de afzonderlijke hoofdstukken van het artikel gaan:

Een zeer goed aanbod voor de Oral-B Genius X 20900 is momenteel te vinden bij Amazon:

Aanbeveling
Oral-B Genius X 20900 Elektrische tandenborstel, dubbele verpakking van 2 borstels, 6 poetsmodi voor tandheelkundige zorg &Bluetooth-app, reiskoffer, cadeau voor hem / haar, roségoud en zwart
Oral-B Genius X 20900

De momenteel beste Oral-B tandenborstel in een dubbele verpakking. De ideale set voor koppels of om een tweede tandenborstel te gebruiken tijdens het reizen.

Zie prijs

Als je geen dubbele verpakking nodig hebt en alleen op zoek bent naar een enkele tandenborstel, raad ik de Oral-B Genius X 20000 aan.

Wat bevat de Oral-B Genius X 20900 set?

De Oral-B Genius X 20900 wordt geleverd met de leveringsomvang:

 • 2x handstukken in zwart en roségoud
 • 1x laadpaal
 • 2x opzetborstels
 • 1x reiskoffer

Je krijgt dus dezelfde apparatuur als bij aankoop van een eenvoudige Genius X 20000, maar dan met een extra handstuk en twee push-on borstels. De reiskoffer is ook anders.

Oral-B Genius X 20900 Set
De leveringsomvang van de Oral-B Genius X 20900 is spaarzamer dan het enkele model, de Oral-B Genius X 20000.

Terwijl je met de Genius X 20000 de keuze hebt uit vier beschikbare kleuren, is de X 20900 set alleen verkrijgbaar in de combinatie van zwart roségoud.

Al op de verpakking is te lezen dat de tandenborstel in de test voor elektrische tandenborstels van Stiftung Warentest in december 2020 als “goed” werd beoordeeld met de graad 1,9. U koopt dus een van de huidige topproducten op de markt.

Belangrijkste kenmerken

Als je van volledige reinigingskracht houdt, krijg je het in een dubbele verpakking. Met 40.000 pulsaties en 8.800 rotaties biedt de Genius X momenteel de beste reinigingsprestaties.

Daarnaast zijn de volgende functies beschikbaar:

 • 6 schoonmaakprogramma’s
 • Positie detectie
 • Timer
 • Drukregeling
 • Bluetooth-verbinding
 • 360° slimme ring

De individuele functies van de tandenborstel zijn in detail te vinden in het Genius X 20000 testrapport. Daarom zal ik hier alleen ingaan op de gebieden die specifiek betrekking hebben op het dubbele pakket 20900.

Tandenpoetsen met kunstmatige intelligentie

Vergeleken met de vorige topmodellen heeft Oral-B een even stap gezet naar nog betere tandheelkundige zorg met behulp van “kunstmatige intelligentie” in de Genius X-serie.

Genius X 20900 in zwart
U kunt de app gebruiken om tandenpoetsen bij te houden en uw poetstechniek te verbeteren.

Op de juiste manier gebruikt, helpt de tandenborstel u om uw mondhygiëne aanzienlijk te verbeteren door middel van positiedetectie en borstelanalyse. Doe gewoon mee aan dit “technische experiment”.

Kies je voor het dubbele pakket van de Oral-B Genius X 20000, dan kun je deze intelligentie twee keer gebruiken:

 • Elk handheld apparaat kan afzonderlijk worden gebruikt via de kosBedien en lees de app uit vanaf uw mobiele telefoon.
 • Er is dus geen vermenging van de gegevens, zolang u altijd hetzelfde handheld-apparaat gebruikt.

Om optimaal te profiteren van de Genius X 20900, moet u de handsets onafhankelijk van elkaar instellen met de applicatie op twee mobiele telefoons.

Tandenpoetsen met je smartphone

Het is het beste om dit in alle rust te doen en niet tegelijkertijd. Dit voorkomt dat een handheld-apparaat verbinding maakt met de verkeerde telefoon.

Met high-end producten zoals de Genius X 20900 double pack profiteert u het meest van de diverse functies wanneer u de nieuwe technologie leert kennen. Bekijk daarom de gegevens en suggesties van de app.

Aandacht: Als u een van de handsets mee wilt nemen op reis, moet u de app gebruiken om van tevoren uit te proberen of het afwisselende gebruik kan worden ingesteld met twee verschillende handheld-apparaten.

De handheld-apparaten opladen

De twee handheld apparaten van de Genius X 20900 zijn uitgerust met krachtige lithium-ion batterijen, die je bij regelmatig gebruik ongeveer elke 14 dagen moet opladen.

Genius X 20900 beoordelen

Omdat de set slechts één laadstation bevat, kan slechts één handset tegelijk worden opgeladen. Om deze reden heeft het weinig zin om zo’n set te kopen als de gebruikers niet samenwonen.

Voor op reis kan de set ook praktisch zijn. Je laat één tandenborstel thuis in de badkamer en de tweede neem je mee op reis.

 • Laad gewoon de tweede handset op voordat u op reis gaat.
 • Als je langer dan 14 dagen niet onderweg bent, hoef je de oplader niet eens in te pakken.

Fooi: De Genius X tandenborstels zijn ook compatibel met oudere Oral-B laders. Misschien heb je nog een oude oplader en completeer je de Oral-B Genius X 20900 tot twee volwaardige tandenborstelsets?

Reiskoffer

Terwijl de aankoop van de Genius X 20000 wordt geleverd met een reiskoffer met oplaadfunctie, vindt u in de Oral-B Genius X 20900-set alleen een eenvoudige reiskoffer, zonder oplaadfunctie voor de tandenborstel.

Oral-B Genius X Accessoires
Helaas mist de reiskoffer van de Oral-B Genius X 20900 de oplaadfunctie, die is opgenomen in het X 20000-model (zie foto).

Als u de set als paar gebruikt, is er slechts één hoesje opgenomen in de set voor één persoon.

Conclusie: De Oral-B Genius X 20900 set is perfect voor koppels

De Oral-B Genius X 20900 kan een goedkope keuze zijn, vooral voor koppels. Voordat u koopt, moet u er gewoon voor zorgen dat de componenten van de set voldoende voor u zijn.

Voor koppels die willen vertrouwen op de best mogelijke reinigingstechniek, denk ik dat de Oral-B Genius X 20900 set een echte aanrader is.

Oral-B Genius X 20900 Test Winnaar

Reis je veel, dan is een enkele Genius X tandenborstel voldoende. Tot slot wordt de normale Genius X 20000 geleverd met een praktische oplaadcase.

Een toeslag betalen om een handheld apparaat thuis te laten tijdens het reizen lijkt me persoonlijk nogal absurd. Vooral omdat de reiskoffer in een dubbele verpakking geen oplaadfunctie heeft.

In sommige gevallen is de Oral-B Genius X 20900 dubbele verpakking verkrijgbaar tegen prijzen die zeer dicht bij de prijs van een enkele Oral-B Genius X 20000 liggen. Let daarom op aanbiedingen om te beoordelen of de set voor jou de moeite waard is.

Aanbeveling: Duizenden klanten hebben de Oral-B Genius X 20900* al beoordeeld op Amazon. Het resultaat komt bijna in de buurt van 5 sterren en is echt te zien.

Qua reinigingsprestaties ga je gegarandeerd niet fout met deze tandenborstel.

Oral-B Genius X 20900

95 / 100 Evaluatie
Reinigings- en reinigingsmodi100
Verwerking & houdbaarheid90
Accessoires & Extra’s95
Algemene conclusie

De Genius X 20900 Set biedt u het topmodel van Oral-B in een dubbele verpakking tegen een aantrekkelijke prijs! Door de accessoires is de set vooral geschikt voor koppels.
Ontdek de prijs van de Oral-B Genius X 20900*