Ideaal voor koppels: Oral-B Pro 8900 in de test

Dit premium dubbele pakket zorgt voor gezonde tanden met positiedetectie, veel poetsmodi en krachtige batterij. Alles wat belangrijk is in de test.

Het huidige topmodel van Braun is nu ook verkrijgbaar als dubbel pakket met een extra handstuk.

De twee Oral-B 8900 tandenborstels zijn vergelijkbaar met de reeds geteste Genius 8000 en behoren momenteel tot de beste modellen van Oral-B.

Of de innovaties de vrij hoge prijs rechtvaardigen, toont echter deze gedetailleerde praktische test met informatie over apparatuur, reinigingsprestaties en duurzaamheid.

Voordat ik alle belangrijke innovaties presenteer, hun voordelen in de dagelijkse reiniging, is hier een korte vergelijking met de verschillende varianten van de Oral-B Genius:

Genius 8900 Beoordeling &review
De Oral-B 8900 die ik heb getest heeft tal van accessoires.

Update: Inmiddels is er een nieuw topmodel: De Oral-B Genius X 20000, ook hier zijn dubbele packs verkrijgbaar. Vaak is alleen de nieuwe versie beschikbaar – maar als je de Oral-B 8900 goedkoop in de uitverkoop krijgt, dan kan ik het alleen maar aanbevelen.

Oral-B 8900 of een van de andere Genius varianten?

Of de aanschaf van deze set zinvol is, bepaal vooral je persoonlijke wensen. Dankzij het extra handstuk is de Oral-B 8900 bijzonder geschikt voor koppels of huishoudens met meerdere personen, omdat:

 1. De set is goedkoper dan het afzonderlijk te kopen – De toeslag is redelijk en veel goedkoper dan het kopen van 2 afzonderlijke Genius-tandenborstels.
 2. Onnodige kabelwarboel wordt geëlimineerd – in plaats van meerdere laadpalen kunnen beide borstels worden opgeladen met 1 meegeleverde variant.

Dankzij de krachtige accu’s lukt het gewrichtsladen in de praktijk zonder problemen, want de Genius tandenborstels hoeven maar om de 10-12 dagen aangesloten te worden.

Inmiddels is er ook de Oral-B Genius 10900.*. In plaats van de Oral-B Genius 8000 wordt het topmodel Oral-B Genius 10000 twee keer meegeleverd (met één reinigingsmodus meer en een USB-reislaadcase en extra’s).

Oral-B Genius 10000 Oral-B Genius 9000 Oral-B Genius 8000
Genius 10000
Oral-B Genius 9000
Genius 8000
Reiniging: Uitstekend
Reiniging: Uitstekend
Reiniging: Uitstekend
1e plaats Oral-B borstels
2e plaats Oral-B borstels
3e plaats Oral-B borstels
“De beste tandenborstel van Oral-B zorgt voor gezonde tanden met tandvleesbescherming en positiedetectie.” “Dankzij de krachtige batterij – positiedetectie wordt het ten zeerste aanbevolen voor helderwitte tanden.” “Verschilt van het zustermodel door 1 reinigingsmodus minder. Daarnaast is de USB-poort in de reiskoffer weggelaten.”
Reinigingsprogramma’s: 6 modi

Reinigingsprogramma’s: 6 modi

Reinigingsprogramma’s: 5 modi

Levensduur batterij: 12 dagen

Levensduur batterij: 12 dagen

Levensduur batterij: 12 dagen

Volume: Duidelijk hoorbaar

Volume: Duidelijk hoorbaar

Volume: Duidelijk hoorbaar

 • de beste Oral-B tandenborstel
 • Extra tandvleesbescherming
 • Drukregeling
 • 8.800 rotaties, 40.000 pulsaties
 • met positiedetectie
 • Drukregeling
 • verkrijgbaar in wit &zwart
 • 8.800 rotaties, 40.000 pulsaties
 • goedkoper dan de 9000
 • Reiskoffer zonder USB
 • Reinigt net zo goed
 • 8.800 rotaties, 40.000 pulsaties
96%
Recensie
96%
Recensie
95%
Conclusie
Naar de prijs »

op Amazon*
Naar de prijs »

op Amazon*
Naar de prijs »

op Amazon*

Wanneer de Oral-B 8900 de moeite waard is

Als je toch 2 hightech tandenborstels wilt kopen, biedt de Oral-B 8900 set een geweldige manier om wat geld te besparen.

Anders is de normale variant natuurlijk meer dan voldoende.

Ondanks de trotse prijs behoren beide momenteel tot de beste investeringen in hun eigen tandheelkundige gezondheid. Maar wat doen deze tandenborstels beter dan de vele concurrenten?

De uitrusting van de Oral-B 8900 is rijk.
De uitrusting van de Oral-B 8900 is rijk.

Topklasse in reinigingsprestaties

Natuurlijk is de apparatuur met functies zoals positiedetectie, Bluetooth &smartphone-app erg indrukwekkend – maar laten we eerlijk zijn:

Veruit de belangrijkste eigenschap van een tandenborstel blijft nog steeds de reinigingsprestatie.

De meest uitgebreide hightech gimmicks zijn nutteloos als de borstel grondigheid mist. Gelukkig is de Oral-B 8900 meer dan overtuigend als het gaat om reinigingsresultaten:

 • De tanden worden glad en schoon binnen een korte tijd – 8.800 rotaties en 40.000 pulsaties per minuut verwijderen op betrouwbare wijze schadelijke plaquecoating.
 • In tegenstelling tot goedkopere borstels, de batterij zelfs bij een laag laadniveau niet merkbaar – dus de rotaties reinigen altijd met volle kracht.
 • De extra apparatuur ondersteunt bij de dagelijkse reiniging. U kunt uw tanden schoon krijgen, zelfs zonder positiedetectie, maar het is een nuttige toevoeging.

Naast de accessoires – waarvan ik het nut zo dadelijk zal bespreken – is de Oral-B 8900 ook zeer goed gepositioneerd op het gebied van reinigingsinstellingen.

5 verschillende reinigingsmodi voor alle behoeften

Meestal gebruik je natuurlijk de normale instelling in het dagelijks leven – maar van tijd tot tijd helpen de andere beschikbare modi ook bij de verzorging van de tanden.

De reinigingsmodi van de Oral-B 8900.

Een modus voor gevoelige gebieden is inbegrepen, evenals een tandvleesmassage en een diepe reiniging. De ingebouwde bleekfunctie verwijdert ook lelijke vlekken en vervelende tandverkleuring.

Al deze extra modi zijn een nuttige aanvulling op normaal poetsen – en kan merkbaar uw eigen tandheelkundige zorg verbeteren (zelfs als ze niet elke dag worden gebruikt).

Stabiele afwerking & rijke apparatuur

De Oral-B 8900 is niet alleen een premium tandenborstel vanwege de hoge prijs, maar ook op het gebied van vakmanschap en uitrusting. De eerste keer dat je uitpakt, wordt dit al snel duidelijk:

 • De afwerking is van hoge kwaliteit – De borstel ligt goed in de hand en is merkbaar lichter dan zijn voorgangers. Ik hield ook van het rubberen handvat, dat per ongeluk uitglijden voorkomt – zelfs met natte handen.
 • Niet te vergeten de meegeleverde accessoires Al snel werd duidelijk dat de Oral-B Genius 8900 het huidige topmodel van Braun is. Een reiskoffer is inbegrepen, evenals een laadstation en natuurlijk de smartphonehouder.

Dat laatste is nodig voor de meest opvallende innovatie van de Oral-B Genius: netwerken met de smartphone.

Tandenpoetsen met mobiele telefoon &Bluetooth

De borstel heeft ingebouwde Bluetooth en maakt draadloos verbinding met je eigen smartphone.

Tijdens het poetsen geeft de Genius niet alleen de resterende poetstijd in realtime door, maar ook de positie van de tandenborstel in de mond.

Zo kunt u in realtime zien welk deel van uw tanden u poetst en vervolgens een nauwkeurig overzicht krijgen van uw poetsgewoonten – inclusief verwaarloosde gebieden.

Tandenpoetsen met je smartphone

Om dit te laten werken, moet u eerst de gratis Oral-B-app downloaden op uw telefoon. Na een korte installatie kunt u beginnen met de hightech reinigingservaring.

De positiedetectie bereikt alle plaatsen in de mond

Volgens reclame zou de Oral-B Genius met deze functie moeten helpen om je tanden gelijkmatiger te poetsen en zo langdurige schade door onjuiste poetsgewoonten te voorkomen.

Vergeet je bijvoorbeeld regelmatig de achterste kiezen, dan zie je dit precies in de app. Omdat de meesten van ons waarschijnlijkNiet altijd 100% grondige reiniging, zo’n overzicht kan een nuttige aanvulling zijn.

Maar werkt het geheel in het dagelijks leven?

Schoonmaken met je mobiele telefoon in de praktijk

De verbinding via Bluetooth werkte perfect in de tekst – ik kon geen onderbrekingen of een fluctuerend signaal waarnemen. De tandenborstel werkte betrouwbaar met de smartphone. Om ervoor te zorgen dat de borstel de positie in de mond bewaakt, zijn de volgende stappen nodig:

Stap 1: Voor de best mogelijke herkenning in realtime moet de smartphone op ooghoogte worden geplaatst – wat gemakkelijk mogelijk is dankzij de meegeleverde houder.

De zuignap van de tandenborstel houdt stevig vast

Stap 2: De app scant vervolgens je eigen gezicht en dan kun je beginnen met schoonmaken.

Resultaat: De positiedetectie werkt over het algemeen heel goed , maar je moet de hele tijd voor de camera blijven.

Dit kan soms wat lastig zijn, maar dan lukt de detectie betrouwbaar.

Leuke gimmick of nuttige toevoeging?

Tandenpoetsen met je smartphone zal zeker niet elke gebruiker bevallen – en vooral vroeg in de ochtend hebben sommigen waarschijnlijk geen zin om hun smartphone aan te passen voordat ze kunnen beginnen met poetsen.

Na enige tijd met de Oral-B 8900 te hebben doorgebracht, kwam ik tot de volgende conclusie:

Bluetooth &Co zijn zeker niet de enige reden om te kopen – toch overtuigt de positiedetectie als een nuttige aanvulling op het dagelijks tandenpoetsen:

 • De borstel herkent precies welke tanden je verwaarloost en waarschuwt u voor onjuiste schoonmaakgewoonten. Naar mijn mening betaalt de functie zich alleen hiervoor uit – zelfs als je hem niet elke dag gebruikt.
 • De app biedt ook andere hints en informatie: Tijdens het schoonmaken verschijnen er op verzoek actuele berichten op het scherm van de mobiele telefoon. En na het poetsen herinnert de app je eraan om te flossen.

Deze kleine hints zijn zeker niets wereldschokkends, maar voor mij persoonlijk hebben ze merkbaar Geholpen. Samen met de geweldige poetsprestaties van de borstel, helpt de app om de tanden gelijkmatig te poetsen in het dagelijks leven.

Positiedetectie is dus geen revolutie in de tandheelkundige zorg, maar het brengt extra motivatie met zich mee – als aanvulling op normaal tandenpoetsen heeft het zeker zijn bestaansreden.

Opmerking over de Oral-B 8900: Slechts 1 beugel inbegrepen

Als nadeel vind ik dat deze set maar 1 smartphonehouder bevat – koppels kunnen de app niet tegelijkertijd gebruiken.

Wil je de positiedetectie samen met je partner gebruiken, dan moet je je smartphone de hele tijd in je hand houden of een extra houder kopen.

In mijn ervaring is er echter niets mis mee om de app afwisselend te gebruiken – verkeerde poetstechnieken – verwaarloosde tanden zijn ook te detecteren als je de positiedetectie maar om de 2e dag inschakelt.

Tandvleesbescherming in 12 kleuren

In de Oral-B app kun je ook de kleur van de SmartRing veranderen – volgens reclame, de “voor een persoonlijke ervaring“.

Welnu , afgezien van deze marketingtaal, vervult deze SmartRing die aan de bovenkant van het handstuk is bevestigd echter een belangrijke functie bij het dagelijks schoonmaken:

Als je ook op het tandvlees drukt, licht de ring op in 12 aanpasbare kleuren.

De tandvleesbescherming van de Oral-B 8900.

Bovendien vertragen de pulsaties om de aandacht te vestigen op de verkeerde reinigingstechniek. Deze zogenaamde drukregeling beschermt op deze manier het tandvlees tegen langdurige schade.

Omdat elektrische tandenborstels het meeste werk doen, drukken sommige gebruikers VEEL te hard tegen hun tanden – deze beschermende functie is daarom een van de belangrijkste kenmerken van dergelijke apparaten.

Hier overtuigt de Genius 8900 met een perfect functionerende drukregeling, die het tandvlees betrouwbaar beschermt tegen schade.

De moderne batterij zorgt voor aanzienlijk betere reinigingsprestaties

In het verleden waren de batterijen altijd een zwakte van de Oral-B tandenborstels – nu heeft Braun Eindelijk Verbeterd & dnl Genius modellen, moderne lithium-ion opslagsystemen.

Persoonlijk voel ik de sterkere batterij nog belangrijker dan de positiedetectie van de hierboven genoemde tandenborstel.

In de praktijk brengen de verhoogde prestaties enkele voordelen met zich mee, die merkbaar zijn bij elke reinigingspas:

 1. De termijn is nu maximaal 12 dagen – wat lang genoeg is, zelfs voor langere vakanties. Vervelend continu opladen zoals bij goedkopere apparaten bestaat hier gelukkig niet meer.
 2. De batterij levert te allen tijde volledig vermogen – met de oude NiMH-herinneringen nam de grondigheid van de borstel in de loop van de tijd af. De Oral-B Genius reinigt met volle kracht, zelfs wanneer het laadniveau laag is.
 3. Er is vrijwel geen geheugeneffect meer – dankzij nieuwe batterijtechnologie hoef je de borstel niet meer helemaal te ontladen, maar kun je hem op elk moment van stroom voorzien.

Bovendien is de oplaadtijd merkbaar verkort – de Genius kan ’s nachts worden opgeladen en is binnen ongeveer 12 uur vol. De andere Oral-B modellen hebben meer dan 20 uur nodig.

Afgezien van de uitstekende reinigingsprestaties, is de batterij met een nieuw loopvlak het grootste voordeel van de Oral-B 8900.

Genius vs. voorganger

Zeker in vergelijking met de goedkopere instapmodellen van Braun is het verschil in accutechnologie duidelijk merkbaar.

Want in de lage prijscategorieën besparen alle fabrikanten graag op batterijen (de meeste klanten merken zwakke varianten alleen thuis op – niet in de winkel).

In tegenstelling tot andere borstels merkt de Oral-B Genius 8900 geen verlies van reinigingsprestaties – dankzij de moderne lithium-ionbatterij.

Info: Maak nu kennis met de rest van Braun’s tandenborstels: De verschillende tandenborstels van Oral-B in vergelijking.

De accu is duidelijk de beste VAN alle modellen van Braun

De rotaties van de tandenborstel zijn te allen tijde krachtig en reinigen de tanden een beetje grondiger dan andere tandenborstels – vooral bij lage laadniveaus.

Daarom zou ik de Genius verkiezen, zelfs in directe vergelijking met zijn premium voorganger Oral-B 7000. Het is ongetwijfeld de beste tandenborstel van Oral-B op dit moment.

Conclusie over de Oral-B Genius 8900

Over het algemeen overtuigt deze tandenborstelset met de uitstekende reinigingsprestaties, de rijke apparatuur en last but not least de succesvolle innovaties.

Review van de Oral-B 8900

 • Zelfs degenen die niets kunnen doen met Bluetooth – smartphone-apps profiteren van andere verbeteringen, zoals de sterke batterij.
 • Netwerken met de smartphone geeft technologiefans ook extra motivatie en vestigt de aandacht op onjuiste reinigingstechnieken.

De grootste vernieuwingen in de test bleken echter niet het netwerken met de smartphone te zijn, maar de verbeteringen onder de motorkap: vooral de krachtige batterij, die zich duidelijk onderscheidt van de voorgaande modellen.

Een aanbevolen set voor koppels

De prijs van de Oral-B 8900 is vrij hoog, maar op de lange termijn is een grondige preventie zeker veel goedkoper dan dure bezoeken aan de tandarts.

Gezien de uitstekende reinigingsprestaties is de vraagprijs voor wat wordt aangeboden meer dan oké – vooral omdat 2 volwaardige premium tandenborstels in het pakket zijn inbegrepen.

Naast de innovatieve positiedetectie overtuigt de Genius ook in de kerndisciplines van reinigingsprestaties en batterijduur – er is momenteel geen betere tandenborstel van Oral-B.

Oral-B Genius 8900

95 / 100 Evaluatie
Reinigings- en reinigingsmodi100
Verwerking & houdbaarheid90
Accessoires & Extra’s96
Algemene conclusie

Als u op zoek bent naar een allround overtuigende tandheelkundige verzorgingsset voor uzelf en een andere persoon, doe dan alles goed met de Oral-B 8900. De grondige poetsprestaties maken de Genius momenteel de beste tandenborstel van Oral-B.

Bekijk de actuele prijs van de tandenborstelset

Opmerking in de zin van de redactionele richtlijnen: De hier geteste tandenborstelset is ons verstrekt door Procter & Gamble – redactionele invloed vond op geen enkel moment plaats. We behandelen alle fabrikanten gelijk.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze – sommigeal goedkoper – alternatieven die minder innovatieve gimmicks bieden, maar de Oral-B Genius 9000 kunnen bijhouden in termen van reinigingsprestaties:

Sonicare DiamondClean

De Smart-variant is de huidige testwinnaar op Stiftung Warentest – maar ook schandalig duur. Ik raad de “normale” DiamondClean aan, die bijna net zo goed reinigt en het alleen zonder een paar extra’s hoeft te doen. Ook verkrijgbaar als dubbele verpakking.

Oral-B Smart 6000

Het kleine zusje moet het doen zonder positiedetectie, maar het heeft ook een moderne batterij – tal van reinigingsmodi. Nogmaals, er is een dubbel pakket.

Oral-B Smart 6000 Beoordeling

Sonicare Flexcare Platina

Nog een premium sonische tandenborstel die wordt geleverd met extra’s zoals UV-desinfectie voor de opzetborstels. In een dubbele verpakking is het ook iets goedkoper dan in de enkele aankoop.

Philips Sonicare Flexcare Platinum Beoordeling

Andere aanbevelingen

Als je geïnteresseerd bent in meer tandenborstels, dan raad ik de Testwinnaars uit alle categorieën.

Hier vindt u ook gedetailleerde vergelijkingen van roterende tandenborstels van Oral-B. De meeste andere bedrijven vertrouwen op Sonic tandenborstels & zeer weinig fabrikanten bieden ook volwaardige ultrasone tandenborstels op.