Oral-B AquaCare 4 orale irrigator op de proef gesteld

Voor wie de Oral-B AquaCare 4 geschikt is & met welke orale irrigators het model kan bijbenen in de test, laat dit ervaringsrapport u zien.

Steeds meer mensen gebruiken orale irrigators om hun dagelijkse mondhygiëne te verbeteren. Dit is een zeer positieve ontwikkeling.

Van Oral-B is er de mobiele orale irrigator AquaCare 4. Ik heb voor u getest hoe goed deze orale irrigator is en leg in dit bericht uit voor wie het het meest geschikt is.

Naast de uitgebreide producttest van de AquaCare 4 vergelijk ik deze ook met andere momenteel interessante modellen van fabrikanten als Waterpik of Philips.

Met deze synopsis kunt u direct naar het hoofdstuk springen dat u het meest interesseert:

Voor degenen die niet de hele tekst willen lezen of al hebben besloten tot de AquaCare4, hier is een korte samenvatting inclusief een productlink voor een goedkope online aanbieding.

Aanbeveling
Oral-B AquaCare 4 orale irrigator, interdentale reiniger met 4 poetsmodi voor zachte tandheelkundige verzorging en gezond tandvlees, cadeau man / vrouw, ontworpen door bruin, wit / blauw
Oral-B AquaCare 4

Als mobiele orale beregenaar scoort de AquaCare 4 met een eenvoudige bediening en veel flexibiliteit. Voor een zeer goede prijs krijg je hier een allround goede orale irrigator.

Zie prijs

De eerste indruk

Zoals alle Oral-B artikelen over mondhygiëne, is de orale irrigeerder AquaCare 4 op het eerste gezicht een solide apparaat dat een goede eerste indruk maakt. Van veilige verpakking tot eenvoudige montage, alles past echt bij elkaar.

Als je gewend bent aan het gebruik van een elektrische tandenborstel, zul je het dikke handgedeelte van de orale berrigator in eerste instantie zeker vreemd vinden. Omdat de watertank zich in het handgedeelte bevindt, maakt dit het vrije gebruik van de orale irrigator mogelijk.

Info: Het alternatief zou een stationaire orale irrigeerder zijn, die echter ook nadelen heeft vanwege de slangaansluiting.

Om de orale irrigator in werking te stellen, hoeft u alleen maar het clip-on mondstuk aan te sluiten en de tank met water te vullen. Omdat de batterij gemakkelijk kan worden opgeladen, kunt u de orale irrigator voor de eerste keer gebruiken.

Functies van AquaCare 4

In dit hoofdstuk presenteer ik de individuele functies en technische kenmerken van AquaCare 4 in detail. Zoals gezegd is de AquaCare 4 van Oral-B een van de mobiele orale irrigators; het heeft dus geen apart station.

Oral-B AquaCare 4 beoordelen

Zowel de watertank als de batterij zitten in de handset. U kunt de batterij opladen via een extra oplader.

De orale irrigator wordt gebruikt om interdentale ruimtes voorzichtig schoon te maken en het tandvlees te masseren. Dit gebeurt met behulp van een krachtige waterstraal, waarvan u de intensiteit en grootte kunt aanpassen via het handheld-apparaat.

De Oral-B AquaCare 4 biedt deze functies:

  • 2 Waterdrukinstellingen
  • Gerichte of roterende waterstraal
  • 1 Oxyjet nozzle bevestiging
  • Flexibele waterstraal
  • Geschikt voor beugels, implantaten en kronen
  • Oplaadbare batterij
  • Opladen

De orale irrigator in gebruik

Door de waterdruk en de waterstraal te selecteren, biedt de Oral-B AquaCare 4 u in totaal vier verschillende reinigingsfuncties. Deze variëren van “roterend-zacht” tot “doelgericht en krachtig”.

Hoewel de zacht roterende variant speciaal voor gevoelige tanden is ontwikkeld, kunt u ook hardnekkig vastzittende voedseldeeltjes tussen de tanden verwijderen met een gerichte waterstraal en de sterke waterdruk.

  • Waterdruk: U kunt kiezen tussen “normaal” en “gevoelig”. U kunt de intensiteit van de waterdruk rechtstreeks wijzigen via de functieknop van de handset.
  • Waterstraal: De gerichte waterstraal verwijdert voedselresten, met de roterende waterstraal kunt u uw tandvlees masseren en over een groter gebied reinigen.

Welke manier van werken is beter?

Deze vraag kan niet in het algemeen worden beantwoord, omdat het erg afhangt van waar u uw orale irrigator voor wilt gebruiken.

Oral-B AquaCare 4 Orale Irrigator

Sommige mensen gebruiken een orale irrigator als vervanging voor flossen om voedseldeeltjes tussen de tanden te verwijderen. Met de instellingen “gericht” en “normale waterdruk” werkt dit relatief goed.

Ik raad echter altijd aan om bij de hand te flossen om schoon te maken, zelfs als de waterstraal van de orale beregenaar niet reikt.

Ik ken persoonlijk veel mensen met gevoelige tanden, pijnlijke nekken en gevoelig tandvlees. Met een zachte druk en een roterende stroom water gebruiken ze hun orale irrigeerder om de tanden dagelijks voorzichtig te reinigen en tegelijkertijd het tandvlees te masseren. Dit verbetert de bloedcirculatie en kan de gevoeligheid op middellange termijn verminderen.

Gesp riemen

Oral-B AquaCare 4 voor beugels

De vier verschillende soorten functies maken de AquaCare 4 ook aanbevolen voor gespdragers. U kunt uw tanden over een groot gebied reinigen en voedseldeeltjes uit de klem verwijderen.

U kunt deze orale irrigator ook gebruiken als u een kunstgebit, implantaten of bruggen heeft. Vind de instelling die het beste bij uw schoonmaakbehoeften past.

Oxyjet Technologie

Alle Oral-B AquaCare orale irrigators maken gebruik van de zogenaamde OxyJet technologie. Het gebruikte water is verrijkt met luchtbellen. Deze barsten wanneer ze een oppervlak raken en zorgen zo voor een beter gipsresultaat.

De AquaCare 4 wordt geleverd met een Oxyjet nozzle.

Aanbeveling
Oral-B OxyJet vervangende nozzles voor orale irrigator / interdentale reiniger, 4 stuks, voor gerichte tandreiniging met micro-luchtbeltechnologie
Oxyjet plug-in nozzles

Oral-B Oxyjet plug-on nozzles zijn ook verkrijgbaar in een praktische verpakking van 4.

Zie prijs

Waterjet activering

Ik vind het heel praktisch dat je met de Oral-B AquaCare 4 de waterstraal individueel kunt inschakelen. Bij veel stationaire orale irrigators is er een continue stroom water, die ik soms gewoon storend vind.

Naast nauwkeurig gebruik verbruiken ze ook aanzienlijk minder water. Zo kun je langer schoonmaken waar je denkt dat het gepast is.

Watertank

Het waterreservoir van de Oral-B Aqua Care 4 bevat 145 ml, wat voldoende is voor ongeveer 30 seconden reinigingstijd bij continu gebruik. Daarna moet u de tank bijvullen.

Gelukkig is dit relatief eenvoudig te doen, je hoeft alleen maar een sluiter aan de achterkant van de handheld te openen en het water rechtstreeks uit de kraan naar binnen te laten lopen.

De batterij

De AquaCare 4 wordt gevoed door een oplaadbare batterij die direct in het handvat is geïntegreerd. Bij een volledige lading gaat de batterij ongeveer een week mee, afhankelijk van welke functies je precies gebruikt.

Binnen ongeveer drie uur kun je de accu opladen via het bijgeleverde laadstation. Het enige dat u hoeft te doen, is de handset op het laadstation plaatsen.

Voordelen van AquaCare 4

Ik vind het leuk dat de Oral-B AquaCare 4 heel eenvoudig en veelzijdig is. Omdat er geen kabels en slangen interfereren, is de orale irrigator zeer praktisch in gebruik.

Als je eenmaal gewend bent aan het dikke handheld-apparaat, is het vrij eenvoudig om met de waterstraal op alle gewenste plaatsen in de mondholte te komen. Ook de bediening via de functieknoppen is goed geregeld. In het bijzonder vond ik het direct in- en uitschakelen van de waterstraal leuk.

Fooi: Voor de huidige prijs biedt de AquaCare 4* een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Nadelen van AquaCare 4

Natuurlijk hebben mobiele orale irrigators altijd één belangrijk nadeel in vergelijking met stationaire modellen: de grootte en het vermogen van de motor.

In grote orale irrigators worden meestal veel krachtigere motoren geïnstalleerd, die daarom meer vermogen en uitgebreidere functies kunnen bieden.

Ook moet je de watertank relatief vaak bijvullen met de AquaCare 4. Naar mijn mening maakt de verkregen flexibiliteit dit echter goed.

Vergelijking met andere modellenn

De Oral-B AquaCare 4 heeft een grote zus, de AquaCare 6 Pro Expert. Als u de link volgt, vindt u een gedetailleerde beschrijving van dit model.

Naar het testrapport

De AquaCare 6 Pro Expert biedt u zes functies in plaats van vier en heeft een iets grotere watertank. Maar het is bijna twee keer zo duur als de AquaCare 4.

Als budget geen probleem is, biedt de AquaCare 6 u een nog uitgebreidere orale irrigeerder. Voor normaal dagelijks gebruik zou de AquaCare 4 echter absoluut voldoende moeten zijn.

Andere fabrikanten

Als u openstaat voor andere soorten orale irrigators, kan ik sommige Waterpik- en Sonicare (Philips) stationaire systemen aanbevelen. De stations hebben het voordeel dat ze meer druk leveren bij het spuiten van water. Maar je hebt ook ruimte nodig in je badkamer.

Oral B AquaCare 4 alternatief
Op de foto zie je de Waterpik WP 660, een stationaire orale beregenaar in tegenstelling tot de AquaCare 4.

In het artikel over de beste orale irrigators in de test krijg je een overzicht van de momenteel best beoordeelde orale irrigators. Naast de Waterpik-aanbevelingen vindt u ook enkele sterk aanbevolen stationaire orale irrigators van Oral-B.

Daarnaast vindt u veel informatie over het algemene gebruik van orale irrigators en een checklist om te controleren welk model het beste bij u past.

Naarmate er nieuwe modellen op de markt komen, zal dit bericht ook dienovereenkomstig worden bijgewerkt.

Conclusie: De Oral-B AquaCare 4 is een goede mobiele orale beregener

Oral-B AquaCare 4

93 / 100 Evaluatie
Reinigings- en reinigingsmodi95
Verwerking & houdbaarheid95
Accessoires & Extra’s89
Algemene conclusie

De Oral-B AquaCare 4 is een succesvolle mobiele orale beregener en is dankzij flexibele instellingen geschikt voor normale en gevoelige tanden en voor beugeldragers.
Ontdek de prijs van Oral-B AquaCare 4*

Met een orale irrigator is het altijd belangrijk om duidelijk te weten wat u wilt en hoe u de orale irrigator kunt gebruiken. Deze beslissing helpt om te kiezen voor een stationaire orale irrigator of voor een mobiel apparaat zoals de AquaCare 4.

De markt voor mobiele orale irrigators is beheersbaar. Als u rekening houdt met de omvang van de diensten, de kwaliteit en de huidige verkoopprijs, krijgt u een zeer goede mobiele orale beregenaar met de Oral-B AquaCare 4.

De functies zijn veelzijdig en eenvoudig te gebruiken. Ik was persoonlijk absoluut tevreden over het schoonmaakresultaat van AquaCare.

Fooi: Als je meer kracht en technologie wilt, zou ik altijd een stationaire orale irrigator aanbevelen. Hier bieden modellen van Waterpik en Oral-B aanzienlijk meer vermogen. Deze hebben echter ook hun prijs.

Kortom, orale irrigators zijn een goede aanvulling op de dagelijkse mondhygiëne. Hoewel ze tandzijde niet altijd volledig kunnen vervangen, zijn ze samen met een elektrische tandenborstel een stap in de richting van een grondige reiniging van de hele mondholte. Volg de links voor meer informatie.