Oral B AquaCare 6 Pro Beoordeling door experts

De Oral B AquaCare 6 Pro Expert presteert bovengemiddeld in de test. Alles wat u moet weten over de orale beregenaar is te vinden in dit ervaringsrapport.

De Oral B AquaCare 6 Pro Expert Pro is een hoogwaardige orale beregenaar. Het mobiele model is ook te zien in de test:

 • Veel functiemodi bieden flexibele reiniging.
 • De moderne technologie overtuigt op alle gebieden.

Ik heb de nieuwe Oral B AquaCare 6 Pro Expert voor je getest en beschrijf alle voor- en nadelen in dit artikel. Daarnaast geef ik je tips over hoe je het kunt gebruiken en alternatieve modellen kunt benoemen.

Ik zal onder andere op deze punten ingaan:

Als u geïnteresseerd bent in een snel overzicht, volgt hier een korte beschrijving en samenvatting van de Oral B AquaCare 6 Pro Expert review:

Oral B AquaCare 6 Pro Expert

95 / 100 Evaluatie
Algemene conclusie

De orale irrigator Oral B AquaCare 6 Pro Expert overtuigde me snel in de test. Het is goed uitgerust, gemakkelijk te gebruiken en biedt vele nuttige functies om de mondhygiëne te verbeteren.
Reinigings- en reinigingsmodi97
Verwerking & houdbaarheid95
Accessoires & Extra’s92
Bekijk beoordelingen*

Lees verder voor meer informatie over de specificaties van de Oral B AquaCare 6 Pro Expert en de voor- en nadelen van het nieuwe model.

Naarmate meer en meer mensen een orale irrigator kopen om de interdentale ruimtes effectief schoon te maken, groeit het aanbod van modellen gestaag. Ik raad je daarom aan om je van tevoren een beetje te informeren voordat je een bijbehorend apparaat koopt.

De gedetailleerde orale irrigator-test helpt u het juiste model te vinden.

De eerste indruk

De Oral B AquaCare 6 Pro Expert wordt geleverd in een stevige kartonnen doos waarop de belangrijkste functies worden uitgelicht.

Oral B AquaCare 6 Pro Expert

Zo belooft de buitenreclame een “zachte reiniging van de interdentale ruimtes voor gezond tandvlees” en “6 reinigingsmodi”.

Bij het uitpakken valt allereerst het relatief grote handstuk op dat deze mobiele orale beregenaar onderscheidt.

 • Omdat de watertank rechtstreeks in de orale irrigeerder is geïntegreerd, is het handvat dienovereenkomstig “omvangrijker” dan het geval is bij stationaire modellen zoals de Oral-B Waterjet.
 • Bij de eerste “take in hand” had ik echter meteen het gevoel dat de orale irrigator ondanks de grootte makkelijk te hanteren is.

De leveringsomvang omvat ook:

 • 2x Oxyjet nozzle opzetstukken
 • Laadpaal voor de oplaadbare batterij

Voor gebruik hoeft u alleen het waterreservoir in het handvat te vullen, dan is het apparaat klaar voor gebruik.

Welke functies biedt de orale irrigator?

Het principe van een orale irrigator is relatief eenvoudig. Vanuit een watertank, die zich in een station of direct in het handgedeelte bevindt, wordt water met druk door een mondstukbevestiging gepompt.

Oral B AquaCare 6 Pro Expert beoordeling

Vervolgens leid je het mondstuk in de mondholte van de ene interdentale ruimte naar de andere. Deze openingen maak je goed schoon en masseer je tegelijkertijd je tandvlees.

De Oral B AquaCare 6 Pro Expert biedt de volgende functies:

 • 6 functiemodi voor orale irrigeerder en massage
 • 3 Waterdrukinstellingen
 • Gerichte of roterende waterstraal
 • Flexibele waterstraal
 • Geschikt voor beugels, implantaten en kronen

In het volgende zal ik u kennis laten maken met de individuele functies van de AquaCare 6 orale irrigator.

De functiemodi

De zes verschillende functiemodi van de Oral B Aqua Care 6 Pro Expert zijn het resultaat van de drie verschillende waterdrukinstellingen en de twee opties voor de waterstraal.

Waterdruk

Selecteer de sterkte van de waterstraal. De instellingen zijn beschikbaarn “normaal”, “medium” of “gevoelig”. Direct op de handheld vind je een schakelaar om te schakelen tussen deze instellingen.

Type waterstraal

Voor een nauwkeurige reiniging van de interdentale ruimtes kunt u de beoogde straal kiezen.

Voor een algemene en bredere reiniging en massage van het tandvlees, kunt u de waterstraal in een roterende beweging zetten. Zo’n massage bevordert de bloedcirculatie en zorgt voor gezond tandvlees.

De Oxyjet-technologie

De Oral B AquaCare 6 Pro Expert is uitgerust met Oxyjet-technologie, waarbij het water wordt verrijkt met kleine luchtbelletjes.

ORAL B Oxyjet Technologie
De moderne Oxyjet-technologie is ook geïntegreerd, net als bij de stationaire orale irrigator van Oral-B, de Oxyjet.

Deze techniek verbetert de reinigingsprestaties van de orale irrigator aanzienlijk. Wanneer de kleine luchtbelletjes barsten, komt er extra energie vrij, waardoor voedseldeeltjes uit de interdentale ruimtes vrijkomen.

De Oral B Aqua Care 6 Pro Expert wordt geleverd met twee Oxyjet plug-on nozzles.

De flexibele waterstraal

Hoewel de meeste orale irrigators werken met een continue waterstraal, kunt u deze flexibel gebruiken met de nieuwe Oral B orale irriggator AquaCare 6.

Je verbruikt dus alleen water als het mondstuk van de orale beregenaar goed geplaatst is.

Ik vind deze functie erg praktisch, omdat het de levensduur van de orale irrigeerder aanzienlijk verlengt. In plaats van veel water “ineffectief” te gebruiken, helpt het flexibele gebruik om het reinigingsproces nog efficiënter te maken.

De watertank

De watertank van de Oral B Aqua Care 6 Pro Expert bevat 150 ml. Afhankelijk van hoe je de flexibele waterstraal gebruikt, is dit voldoende voor een reinigingstijd van ongeveer een halve minuut.

Het is praktisch dat u de watertank direct in het handvat kunt bijvullen als u verder wilt reinigen.

Het enige wat je hoeft te doen is een klein klepje aan de achterkant van het handvat openen, water naar binnen laten lopen en je kunt verder schoonmaken.

De voeding

De Oral B AquaCare 6 Pro Expert wordt geleverd met een laadstation waar u de ingebouwde batterij kunt opladen.

Wanneer de batterij leeg is, kunt u het complete handheld apparaat inclusief mondstuk op het meegeleverde laadstation plaatsen en binnen enkele uren is de batterij weer volledig klaar voor gebruik.

Maak de interdentale ruimtes draadloos schoon

De batterij en de geïntegreerde watertank maken de Oral B AquaCare 6 Pro Expert absoluut mobiel en draadloos.

Oral B AquaCare 6 Pro Expert beoordeling
De buis is een veel voorkomend zwak punt van orale irrigators. Met de draadloze Oral B AquaCare 6 Pro hoef je je daar geen zorgen over te maken.

U hoeft niet te letten op waterslangen of stroomkabels voor de dagelijkse mondhygiëne en bent daarom veel flexibeler bij het gebruik van de orale beregenaar.

De “korte afstanden” zorgen er ook voor dat de gegenereerde waterdruk zijn effect niet verliest in meterslange slangen. De waterdruk wordt vrijwel direct doorgegeven aan het mondstuk.

Reinigingsprestaties

Door waterdruk en type waterstraal te combineren, heeft de Oral B AquaCare 6 Pro Expert een breed scala aan toepassingen.

Oral B AquaCare 6 Pro Expert reinigingsresultaat

Ik vond de instelling “normaal + gericht” voor het regelmatig reinigen van de interdentale ruimtes leuk.

Omdat ik geen gevoelig tandvlees heb, heb ik gekozen voor “medium + roteren” voor het masseren van het tandvlees. Voor beide functies was ik zeer tevreden met het resultaat. De ruimtes tussen de tanden werden bevrijd van alle voedselresten.

Voor gevoelige tanden moet u altijd eerst de “gevoelige” functie gebruiken.

Veelzijdig

Door de reeds beschreven reinigingsmodi is de Oral B AquaCare 6 Pro Expert ook ideaal voor beugeldragers en mensen met tandprothesen.

Oral B AquaCare 6 Pro Expert voor dragers van beugels

U kunt de druk en de waterstraal individueel aanpassen en precies daar reinigen waar het nodig is.

Vooral voor beugeldragers is het gebruik van orale irrigators een nuttige aanvulling op de mondhygiëne.

Overzicht van voor- en nadelen

De volgende EigIk vind de Oral B AquaCare 6 Pro Expert positief:

 • Zeer flexibel in toepassing
 • 6 modi bieden veel opties
 • Geen kabels en slangen

Het enige nadeel is de vrij hoge prijs. Dit toont eens te meer aan dat kwaliteit zijn prijs heeft.

Als u echter de ongeveer 100 euro wilt investeren, wordt u beloond met een product van hoge kwaliteit, dat de mondhygiëne bij regelmatig gebruik aanzienlijk kan verbeteren.

Vergelijking met andere modellen

De Oral B AquaCare 6 Pro Expert is de opvolger van de AquaCare 4. In tegenstelling tot de “grote zus” heeft deze slechts 2 waterdrukniveaus en wordt deze alleen geleverd met een bevestigingsmondstuk.

Aanbeveling
Oral-B AquaCare 4 orale irrigator, interdentale reiniger met 4 poetsmodi voor zachte tandheelkundige verzorging en gezond tandvlees, cadeau man / vrouw, ontworpen door bruin, wit / blauw
Mond B Aqua Care 4

Het kleine zusje van de Oral B AquaCare 6 Pro Expert is ook een echte aanrader als je met minder functies kunt rondkomen.

Zie prijs

Als u een beetje wilt besparen, is de Oral B AquaCare 4 een aan te bevelen alternatief.

In dit bericht over De beste orale irrigators in de test, leert u ook welke andere merken en modellen worden aanbevolen.

Conclusie: De Oral B AquaCare 6 Pro Expert is een allround zeer goede orale irrigeerder

Al de eerste beoordelingen op internet laten zien dat de Oral B AquaCare 6 Pro Expert zeer goed wordt ontvangen door gebruikers en overtuigde me ook in de test.

De eenvoudige bediening, het snel vullen van de watertank, de goede batterijprestaties en de veelzijdige reinigingsfuncties bieden alles wat u wilt van een goede orale beregener.

Zeker als je geen groot station wilt dat veel ruimte inneemt in de badkamer, is dit nieuwe model van Oral B goed geadviseerd. Hier krijg je kwaliteit die zich op de lange termijn uitbetaalt qua gezondheid.

Zie prijs en beoordelingen*