Oral-B Pro 760 in de test: goedkoop, maar ook goed?

Voor wie de Oral-B Pro 760 geschikt &amp is; hoe de elektrische tandenborstel presteert in de test, kom je te weten in dit testrapport.

Hoe goed zijn goedkope elektrische tandenborstels onder de 50€? Zijn ze het kopen waard? Voor wie wordt de Oral-B Pro 760 aanbevolen?

Met behulp van de Oral-B 760, een speciale editie van Oral-B’s betaalbare 700 serie, heb ik een aantal van deze interessante vragen voor je uitgezocht.

Vooral mensen die voor het eerst een elektrische tandenborstel kopen zijn vaak huiverig om direct 100€ of meer uit te geven. De markt biedt daarom vele modellen tandenborstels die aanzienlijk goedkoper zijn.

In deze hoofdstukken kom je te weten wat zo’n goedkope tandenborstel te bieden heeft en of hij de moeite van het kopen waard is:

Als u de Oral-B 760 al kent en hem wilt bestellen, vindt u hier een voorlopige conclusie en een bestellink:

Aanbeveling
Braun Oral-B Pro 760 elektrische tandenborstel met opzetborstel en reisetui, zwart
Oral-B 760

De Pro 760 is een eenvoudig instapmodel met solide prestaties. Voor een betaalbare prijs krijg je een betrouwbare elektrische tandenborstel met een reisetui dat geweldig is voor een eerste test.

Bekijk de prijs

OpmerkingDe Oral B 760 is qua constructie identiek aan de Oral-B Pro 700 en Oral-B Pro 750 modellen. Gedetailleerde reviews van deze modellen zijn te vinden in het artikel Oral-B Professional Care 700 & 750 in de test.

De eerste indruk

De Oral-B 760 heeft een rubberen handvat en ligt goed in de hand. De levering omvat een reisetui en een vervangende borstelkop, wat in deze prijsklasse niet per se gebruikelijk is.

Oral-B Pro 760 in de test

Los daarvan moet ik zeggen: ondanks de lage verkoopprijs biedt de Pro 760 de gebruikelijke goede kwaliteit van afwerking die Oral-B onderscheidt. Het apparaat maakt geen “goedkope” indruk. Het apparaat maakt geen “goedkope” indruk.

Functies

Zoals je zou verwachten, moet je het aantal functies van de tandenborstel beperken. Zoals alle instapborstels heeft de Oral-B Pro 760 slechts minimale functies.

orale b 760 kenmerken

Terwijl hoogwaardige elektrische tandenborstels zoals de Sonicare Diamond Clean tot zes verschillende reinigingsprogramma’s bieden, kun je de Oral-B 760 alleen aan- en uitzetten.

Er zijn geen speciale reinigingsprogramma’s.

Aangezien ik zeer veel gebruikers van elektrische tandenborstels ken die ondanks verschillende programma’s bijna uitsluitend in dezelfde stand poetsen, is deze beperking alleen in individuele gevallen nadelig.

Als u voor het eerst een elektrische tandenborstel wilt proberen zonder meteen veel geld te betalen, dan zal de reiniging van de Pro 760 u zeker overtuigen in vergelijking met de handmatige reiniging met een handtandenborstel.

Naast de reinigingsfunctie biedt de Oral-B 760 een drukregeling en een timer, twee belangrijke hulpmiddelen voor de dagelijkse mondhygiëne, die ik in de loop van het artikel nader aan u zal voorstellen.

Kenmerken

De Oral-B 760 wordt geleverd met een oplaadstation waarmee u de in het handstuk geïntegreerde batterij kunt opladen.

De nieuwe Crossaction opzetborstels zijn inbegrepen
De meegeleverde Crossaction opzetborstel is compatibel met veel Oral B tandenborstels.

Een Cross-Action opzetborstel behoort tot de basisuitrusting van alle modellen uit de 700-serie. Bij het model “Special Edition” Pro 760 krijgt u bovendien een extra opzetborstel en een praktische reiskoffer van hard plastic.

Technische gegevens

Net als de hele 700-serie is de Oral-B 760 voorzien van de nieuwe 3D-technologie, waarbij de borstelkop draait, pulseert en trilt. Dezelfde technologie wordt ook gebruikt in duurdere Oral-B tandenborstels.

Met 8.800 rotaties en 20.000 pulsaties per minuut zijn de reinigingsprestaties van de Pro 760 zeer goed. Alleen de dure topmodellen bieden een hoger motorvermogen.

In termen van prijs-prestatieverhouding presteert de Oral-B Pro 760 zeer goed op technisch gebied. Andere modellen van de 700-serie waren ook overtuigend in onafhankelijke producttests.

Tandenpoetsen

De Pro 760 elimineert het gedoe van het kiezen van een poetsstand. U zet de tandenborstel aan en kunt dan direct beginnen met poetsen.

mondelinge b 760 ervaringen

Wanneer u voor het eerst een Oral-B elektrische tandenborstel gebruikt, is het meestal even wennen aan de relatief kleine en ronde borstelkop.

Ten laatste wanneer je ook moeiteloos achterste kiezen bereikt, zal dit concept je zeker overtuigen.

Het reinigingsresultaat is zeer goed. De tanden voelen schoon aan en glanzen alsof ze gepolijst zijn. Vooral degenen die overstappen van een handtandenborstel naar de Oral-B 760 roemen het duidelijke verschil.

Drukregeling

Ook al is er op de functies beknibbeld, de Pro 760 van Oral-B biedt nog steeds de belangrijkste functies die tegenwoordig standaard zijn voor een moderne elektrische tandenborstel.

Oral B 760 drukregeling
Geen enkele elektrische tandenborstel zou zonder drukregeling mogen zijn. De drukregeling helpt u de juiste druk uit te oefenen tijdens het poetsen, zodat u het beste resultaat krijgt.

Dit omvat de drukregeling, die voorkomt dat u tijdens het poetsen te veel druk uitoefent op uw tanden en tandvlees.

In tegenstelling tot modellen van hogere kwaliteit is de drukregeling slechts rudimentair… maar over het algemeen dient de drukregeling van de 760 ook zijn doel.

Als u tijdens het schoonmaken te veel druk uitoefent, wordt het motorvermogen automatisch verminderd. Als de druk afneemt, blijft de tandenborstel op de normale snelheid reinigen.

Binnen zeer korte tijd leert u welke druk ideaal is bij het tandenpoetsen.

Andere elektrische tandenborstels hebben ook visuele signalen voor drukcontrole (het huidige topmodel Oral-B iO heeft bijvoorbeeld trillingen, een lichtgevende LED en een eigen smartphone-app die waarschuwt voor fouten). Dit is echter niet absoluut noodzakelijk.

Timer

Een timer is belangrijk om de dagelijkse poetstijd te controleren en constant te houden. Als u bij elke poetsbeurt minstens twee minuten poetst, verbetert u uw mondhygiëne aanzienlijk.

Timer functie van de Oral B 760

Bij de Oral-B 760 werkt de timer via trillingen. Met tussenpozen van 30 seconden trilt de handset kort om u te waarschuwen dat u naar een ander kwadrant in uw mond moet overschakelen.

Ook hier zijn er veel uitgebreidere oplossingen met externe schermen of toepassingen voor de mobiele telefoon, maar de timer van de Pro 760 dient ook op deze manier zijn doel.

Borstelkoppen

De Oral-B 760 Special Edition wordt direct geleverd met twee opzetborstels. Deze zijn van het Cross Action model, voor een grondige dagelijkse reiniging. U kunt echter alle standaard Oral-B opzetborstels gebruiken met de tandenborstel.

oral-b 700 opzetborstels

Andere opzetborstels zoals 3DWhite, Sensitive, Precision Clean, Deep Clean, TriZone of Dual Clean bieden verschillende extra functies bij het tandenpoetsen.

In het artikel Oral-B borstels – vergelijking & test vind je veel meer informatie over de verschillende opzetborstels van Oral-B.

Als de Cross Action opzetborstels u bevallen, kunt u ze hier nabestellen:

Aanbeveling
Oral-B CrossAction borstels met CleanMaximiser borstelharen voor holistische mondreiniging, 8 stuks.
Oral-B Cross Action borstels

Een voordelige set van 8 Cross Action borstels voor de Oral-B 760. Clean Maximiser technologie waarschuwt u wanneer u de opzetborstel moet vervangen.

Bekijk de prijs

Lader en batterij

De oplader van de Pro 760 is klein en daarom praktisch voor onderweg. Een LED-indicator op het handstuk geeft aan wanneer het tijd is om de tandenborstel op te laden.

oral b 760 lader

Je kunt de tandenborstel ongeveer 10 dagen gebruiken met een volle batterij. Daarna moet je hem opladen met de oplader. Een volledige lading kan tot 20 uur duren.

Hoogwaardige apparaten zoals de Oral-B Genius of de Sonicare ExpertClean bieden in vergelijking krachtigere batterijen, die ook twee weken of langer meegaan. Opladen gaat ook sneller.

Conclusie: De Oral-B Pro 760 biedt veel voor weinig geld

Gezien de lage prijs en de accessoires van deze Special Edition, kan de Oral-B Pro 760 rondom worden aanbevolen als instapmodel.

Oral-B 760

85 / 100 Beoordeling
Reiniging & Reinigingsmodi89
Verwerking & Duurzaamheid75
Accessoires & extra’s91
Algemene samenvatting

De Oral-B Pro 760 is een basis instapmodel met solide prestaties. Voor een redelijke prijs krijg je een betrouwbare elektrische tandenborstel met reisetui die het meest geschikt is als je nog nooit een elektrische tandenborstel hebt geprobeerd.
Ontdek de prijs van de Oral-B 760*

De Oral-B 760 biedt alle functies die tegenwoordig minimaal vereist zijn voor elektrische tandenborstels. Het poetsresultaat is bovendien rondom goed.

Omdat het model al een tijdje op de markt is, kunt u vaak bijzonder goede aanbiedingen krijgen.

Het meegeleverde etui maakt de Pro 760 ook aan te bevelen als tweede tandenborstel voor op reis.

Alternatieven

Als u meer vermogen en extra functies wilt, is de Oral B Pro 2 2000 een aanbevolen alternatief.

alternatief voor oraal b 760

U betaalt slechts iets meer dan voor de Oral-B Pro 760, maar u krijgt een krachtigere batterij en een extra reinigingsstand voor gevoelige tanden.

Als u meer wilt weten over de huidige elektrische tandenborstels, kunt u veel aanvullende informatie en specifieke aankoopadviezen vinden in het artikel De beste elektrische tandenborstels in de test.