Oral B PRO 900 Beoordeling

De goedkope tandenborstel van Oral-B overtuigt niet alleen voor de prijs, maar zorgt ook voor gezonde en stralende tanden ondanks enkele zwakke punten. Waar je op moet letten bij het kopen.

Op het eerste gezicht lijkt de Oral B PRO 900 een perfect instapmodel voor iedereen die voor het eerst in zijn leven een elektrische tandenborstel wil proberen:

 • De prijs is eerlijk en veel lager dan veel premium tandenborstels met tal van functies die niet altijd nodig zijn.
 • De Oral-B 900 laat fantasie achterwege en is beperkt tot 3 poetsmodi voor gezonde tanden.

Ze werkt bijzonder zachtjes – daarover straks meer. In deze review lees je of de tandenborstel zich houdt aan wat de aankondiging belooft.

Ik heb de tandenborstel een tijdje getest en kan je vanuit mijn observaties in het dagelijks leven uitleggen wat ik er leuk aan vind en wat er eventueel beter kan.

Aanbeveling
Oral-B Pro 1 900 Elektrische tandenborstel, voor zachte reiniging aan de tandvleesrand, 2 push-on borstels, wit
Mondelinge B Pro 900 Korte conclusie

 • Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Gunstige vervolgkosten
 • 3 reinigingsprogramma’s
Zie prijs

Naar mijn mening is de Oral-B 900 overtuigend voor de vraagprijs – maar als je iets meer kunt uitgeven, moet je zeker de Oral-B Pro 2 2000 bekijken. Dit apparaat biedt een modernere batterij en dus een langere houdbaarheid.

Maar laten we nu doorgaan met de eigenlijke test:

De eerste indruk

Al bij het uitpakken van deze tandenborstel valt het grote schrift op de verpakking op: Sensi Ultradunne.

Oral-B 900 Verpakking
Naast de tandenborstel is er ook een Sensi-Ultrathin & een 3D-White opzetborstel.

Je kunt dus een bijzonder dunne tandenborstel verwachten, die ook bijzonder geschikt is voor gevoelige tanden en tandvlees.

 • Bij de eerste “take it in hand” maakt de Oral B PRO 900 eigenlijk een hele goede indruk.
 • In plaats van een log en zwaar lichaam, valt het lichte en gripvolle ontwerp op.

Met name degenen die overschakelen van een normale handtandenborstel naar dit slanke model zullen aanzienlijk minder problemen hebben met de omschakeling dan met omvangrijke modellen.

Laadstation en twee opzetborstels inbegrepen

De leveringsomvang omvat een laadstation en twee verschillende tandenborstelkoppen.

 • Trouwens: De toevoeging Sensi Ultradunne verwijst naar de bijgeleverde opzetborstels. Als bijvoorbeeld een Oral-B 900 Precisie clean of Trizone , dan is het de identieke borstel.
 • Het enige verschil zijn de meegeleverde opzetborstels , maar ze zijn allemaal compatibel met elkaar. Dus als je een Varainte goedkoper vindt, dan kun je zonder aarzelen toeslaan (en later zelf je gewenste opzetborstel vervangen, daarover hieronder meer).
Ultradunne Sensi opzetborstels
Sensi Ultrathin opzetborstels reinigen bijzonder voorzichtig. *=Amazon advertentielink.

Over het algemeen biedt de Oral B PRO 900 een overtuigende basisuitrusting voor zijn lage prijsklasse en bevat alles wat nodig is voor een gezond gebit.

Hoe de Oral B PRO 900 reinigt

Volgens de fabrikant biedt de Oral B PRO 900 de volgende functies:

 • 3 reinigingsmodi
 • geïntegreerde timer
 • oplaadbare batterij met 1 week looptijd
 • Dynamische cirkelvormige reinigingsbeweging
 • verschillende, ronde opzetborstels

In het volgende zal ik meer in detail treden over wat waar is over deze functies en hoeveel zin ze hebben in dagelijks gebruik.

De ronde opzetborstels en het ronde reinigingsuurwerk van de Oral B PRO 900

Als je overschakelt van een normale handtandenborstel naar de Oral B PRO 900, lijkt de tandenborstelkop in eerste instantie misschien wat klein.

Oral-B Pro 900 |

De ronde borstelkop biedt echter een zeer goede mobiliteit van de tandenborstel in de mond en helpt om zelfs afgelegen zones van het gebit te bereiken (bijvoorbeeld de achterste snijtanden).

 • Braun adverteert dat deze ronde tandenborstelkoppen zijn ontwikkeld in samenwerking met tandartsen.
 • Door borstelharen van verschillende harden te gebruiken, zou een betere verwijdering van plaque moeten plaatsvinden.

Bij het gebruik van de Oral B PRO 900 merkte ik dat de ronde opzetborstel uiterst praktisch is voor het bijzonder intensief reinigen van probleemgebieden zoals de achterste kiezen.

ORAL-B 900 Opzetborstels
De ronde opzetborstels bereiken gemakkelijk alle plaatsen in de mond.

Daarnaast had ik de indruk dat de snelle cirkelvormige bewegingen grondiger reinigen dan een normale langwerpige handtandenborstel (los daarvan is het gebruik natuurlijk ook veel comfortabeler).

Tegelijkertijd wordt het tandvlees op een aangename manier gemasseerd.

3 verschillende reinigingsmodi

In de regel geldt dat hoe meer geld u uitgeeft aan uw elektrische tandenborstel, hoe groter het aantal poetsmodi.

Zeer eenvoudige modellen zoals de Oral-B Pro 700 poetsen altijd op dezelfde manier, in het middensegment zijn 2-3 soorten reiniging gebruikelijk en met high-end tandenborstels zoals de Oral-B Genius 9000 of de Sonicare DiamondClean Smart zijn er 5 of zelfs meer modi om uit te kiezen.

De Oral B PRO 900 behoort tot de middenklasse en biedt 3 reinigingsmodi: Normaal, Gevoelig en Bliksem.

Afhankelijk van de modus die u kiest, kunt u ook speciale borstelhulpstukken gebruiken die bovendien het overeenkomstige type reiniging intensiveren.

Oral-B 900 Reiniging
Voor nog meer reinigingsmodi moet je dieper in je zak graven – de Oral-B Genius kost al snel twee keer zoveel als de Oral-B Pro 900.

Persoonlijk heb ik het grootste deel van mijn tijd in de normale setting doorgebracht: dit zorgt voor een grondige reiniging en verwijdert alle tandplak zeer betrouwbaar van de tanden.

Maar de andere modi vullen ook de dagelijkse tandheelkundige zorg nuttig aan:

De Gevoelige modus helpt bij gevoelige tanden

Hoewel ik meestal de normale poetsmodus gebruik, vind ik het erg handig als de tandenborstel die ik gebruik alternatieven biedt.

Sommige mensen hebben last van bloedend tandvlees, vooral op oudere leeftijd, bijvoorbeeld, en kunnen dan hun tanden voorzichtiger en voorzichtiger poetsen in de gevoelige modus.

Tanden bleken met whitening-modus

De whitening modus in combinatie met de bijpassende tandenborstelkoppen 3D White is ook een echt pluspunt van de Oral B PRO 900.

Als u deze modus regelmatig gebruikt (ten minste drie weken) en bijpassende opzetborstels en een speciale tandpasta gebruikt, kunt u na enige tijd merken dat uw tanden aanzienlijk helderder zijn dan voorheen.

Zeker als je veel kleurstof eet zoals koffie of thee.

In de prijsklasse waarin de Oral B PRO 900 momenteel verkrijgbaar is, moeten er zeker verschillende modi voor tandreiniging worden opgenomen.

witte tanden
Misschien heb je de bleekmodus niet elke dag nodig – de mogelijkheid om van tijd tot tijd witte tanden te geven is nog steeds een geweldige functie.

Zelfs als u ze niet elke dag gebruikt, profiteert u er vroeg of laat gegarandeerd van. Ze zijn een geweldige toevoeging die ik niet meer zou willen missen.

Net als de rest van de functies:

De geïntegreerde timer

Heb je soms haast in de ochtend en dan onbewust de poetstijd tot een minimum beperken?

 • Ik voel me relatief vaak zo, maar bij het gebruik van de Oral B PRO 900 ben ik niet eens gestopt met de voorgestelde poetstijd van twee minuten.
 • Omdat de tandenborstel elke 30 seconden trilt, herinnert hij je er ook aan om alle vier de delen van de tanden te poetsen (rechtsboven / linksboven en rechtsonder / linksonder).

Persoonlijk vond ik deze functie leuk omdat het je een zekere zekerheid geeft dat je je tanden grondig hebt gepoetst.

Helaas ontbreekt een drukcontrole

Het was verontrustend voor mij dat Oral-B afziet van dit beschermende mechanisme.

Drukregeling
Sommige borstels waarschuwen voor een verkeerde reinigingstechniek bij te veel druk. De Oral-B Pro 900 moet het zonder zo’n functie doen.

Tandenborstels wDe Oral-B Smart 5 5000 hebben een drukregeling die waarschuwt voor onjuiste reinigingstechnologie.

 • Elektrische tandenborstels verleiden veel beginners om hard te drukken en kunnen het tandvlees beschadigen.
 • Vanuit mijn oogpunt is een dergelijke bescherming logisch en ik had het graag gehad met de Oral PRO 900.

Dit wordt deels gecompenseerd door de zeer zachte reiniging van de gevoelige modus in combinatie met de zachte opzetborstels – als u voor de 1e keer een elektrische tandenborstel gebruikt, kunt u het beste met deze combinatie beginnen.

Batterij: voor- en nadelen

Een andere tekortkoming die ik ontdekte bij het gebruik van de Oral B PRO 900 was de relatief lange oplaadtijd van de accu.

 • In tegenstelling tot modernere (en meestal duurdere tandenborstels) heeft deze tandenborstel er bijna een hele nacht over gedaan om de batterij op te laden.
 • Eenmaal opgeladen, duurt het dan bijna een hele week met een normale tandenpoetstijd van twee keer twee minuten per dag voordat het handdeel moet worden teruggebracht naar het laadstation.

Als u de tandenborstel echter meestal thuis gebruikt, is de lange oplaadtijd een fout die er niet zo veel toe doet.

Oral-B Pro 2 2000
Moderne batterijen zijn alleen verkrijgbaar met de Pro 2 &Smart modellen.

Persoonlijk had ik echter graag een moderne batterij gehad (modellen zoals de Oral-B Pro 2 2000 hebben bijvoorbeeld al nieuwere lithium-ionbatterijen, die iets meer voordelen bieden op het gebied van vermogen en levensduur).

Dus als u bijzonder belang hecht aan een sterke batterij, moet u dit model gebruiken (of kijk rond naar de concurrentie, de Sonicare Flexcare Platinum brengt bijvoorbeeld 3 weken looptijd).

Deze alternatieven zijn echter niet zo goedkoop als de Oral-B Pro 900 – en voor de meeste gebruikers is de batterij waarschijnlijk voldoende.

Compatibele opzetborstels

De mogelijkheid om heel verschillende opzetborstels te gebruiken met de Oral B PRO 900 lijkt me heel positief.

Hiermee kunt u uw gebitsreiniging aanpassen aan uw individuele vereisten.

De volgende hulpstukken zijn compatibel: CrossAction, 3DWhite, Sensi Ultrathin, Sensitive, Precision Clean, Deep Clean, TriZone, Dual Clean, Power Tip en Ortho Care.

Fooi: Hier lees je meer over de verschillende Oral-B opzetborstels in vergelijking.

In mijn test heb ik alleen de twee opzetborstels geprobeerd, die deel uitmaken van de basisuitrusting van de tandenborstel.

Ik vond de Sensi Ultrathin borstel erg leuk, omdat deze aangenaam zacht is in vergelijking met andere tandenborstels. Tegelijkertijd voelde ik ook dat mijn tanden heel grondig werden gepoetst.

Vergelijking met andere tandenborstels

Voor zijn prijsgroep is de Oral B PRO 900 solide uitgerust – vaak moet je veel dieper in je zak graven voor 3 reinigingsmodi.

Vergelijkbare modellen (Oral-B 700, Panasonic tandenborstels of de Sonicare Easy Clean) bieden minder keuze.

Genius 9000N rose goud
Borstels zoals de Oral-B 9000 Rosegold worden geleverd met extra’s zoals Bluetooth, reiskoffers en modi zoals tongreiniging.

Als u echter op zoek bent naar extra diensten zoals een drukcontrole of nog meer reinigingsmodi, moet u rondkijken in een hogere prijsklasse.

De extra uitrusting van borstels zoals de Oral-B Pro 6000, de Sonicare Healthy White Plus of Oral-B Triumph 5000 omvat vaak reiskoffers en andere accessoires als onderdeel van de basisuitrusting.

De Oral-B Genius 9000 wordt zelfs geleverd met een nieuwe positiedetectie die moet zorgen voor nog gezondere tanden.

De prijs van de modellen van hogere klasse is echter vaak twee keer zo hoog als die van de Oral B PRO 900 – en in principe is het al voldoende voor uitgebreide tandheelkundige zorg.

Conclusie over de Oral-B Pro 900

Oral-B Pro 900 in wit
Oral-B Pro 900 in wit. *=Amazon advertentielink

Nadat ik de gepresenteerde tandenborstel een tijdje heb getest, kan ik hem aanraden.

 • Qua prijs is het model gericht op iedereen die voor het eerst een elektrische tandenborstel koopt en geen extra’s verwacht, maar gezonde tanden.
 • Zowel qua handigheid als veelzijdigheid staat de Oral B PRO 900 aanzienlijk boven andere vergelijkingsmodellen in de prijsklasse rond de 50 €.

Het enige nadeel is misschien de batterij, maar met de prijs-prestatieverhouding, het is normaal dat er een gebrek aan details is.

Het gebruik van uw nieuwe elektrische tandenborstel voornamelijk thuis hoeft echter helemaal geen nadeel te betekenen (hoewel frequente reizigers op zoek moeten gaan naar een model met een sterkere batterij).

Oral-B Pro 900 |

85 / 100 Evaluatie
Reinigings- en reinigingsmodi88
Verwerking & houdbaarheid79
Accessoires & Extra’s87
Algemene conclusie

Al met al is deze tandenborstel absoluut voldoende voor dagelijkse reiniging – tegen een betaalbare prijs kunt u genieten van alle voordelen van een elektrische tandenborstel: hij reinigt grondig en zeer comfortabel.

Een goed teken voor mij is ook de allround positieve evaluatie van de andere gebruikers. Bij Amazon heeft de Oral B PRO 900 een groot aantal sterren:

Lees prijs &reviews

Meer testrapporten over elektrische tandenborstels

Op deze pagina vind je meer testrapporten voor veel andere actuele modellen: Elektrische tandenborstels in de test.

U kunt ook specifiek zoeken naar individuele modellen, resultaten filteren op basis van bepaalde prestatiekenmerken of de winnaar van de tandenborsteltest rechtstreeks weergeven.