Oral-B Teen (elektrische tandenborstel vanaf 12 jaar) in de test

Deze tandenborstel speciaal voor tieners zorgt niet alleen voor mooie en gezonde tanden, maar maakt het dagelijks poetsen ook makkelijker met extra’s zoals een smartphone app.

Vergeleken met een gewone handtandenborstel reinigt de Oral-B Teen de tanden niet alleen grondiger, maar ook veel comfortabeler.

Ontdek hier wat deze elektrische tandenborstel nog meer te bieden heeft, of de poetsprestaties voldoende zijn en welke alternatieven er zijn.
Oral-B Teen

De Oral-B kindertandenborstels zijn verkrijgbaar in de volgende 2 varianten:

 • De Oral-B Junior kindertandenborstel is bijzonder geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Het is eenvoudig gehouden en heeft slechts één modus.
 • De Oral-B Teen* voldoet al aan hogere verwachtingen. Het is bedoeld voor tieners vanaf 12 jaar en biedt de volgende drie standen: dagelijkse reiniging, whitening en sensitive.

Hebben tieners een elektrische tandenborstel nodig?

Als kinderen hun tienerjaren ingaan, merken ze ook bewust veranderingen in je lichaam op.

U merkt dit waarschijnlijk niet alleen omdat uw kind plotseling meer tijd in de badkamer doorbrengt, maar ook omdat zijn hygiënebehoeften veranderen.

Vaak geldt dit ook voor tandheelkundige zorg.

 • Op deze leeftijd veranderen ook de eisen die aan de dagelijkse gebitsreiniging worden gesteld.
 • Tanden moeten niet alleen schoon zijn, maar er ook goed uitzien. Veel tieners willen ook bijzonder witte tanden hebben.

Met de juiste elektrische tandenborstel kunt u uw kind helpen een routine in mondverzorging te ontwikkelen – en dat zorgt niet alleen voor mooie, glanzende tanden, maar bespaart ook dure behandelingen bij de tandarts.

Wat biedt de Oral-B Teen?

Het ontwerp van de Oral-B elektrische tandenborstel is bijzonder aantrekkelijk voor tieners. Een aantrekkelijk ontwerp, geweldige functies en de lange levensduur van de batterij moeten uw kind helpen om de dagelijkse tandverzorging in eigen hand te nemen.

In vergelijking met de kinderversie van de tandenborstel heeft deze al zeer uitgebreide functies. De tandenborstel kan bijvoorbeeld via Bluetooth met de smartphone worden verbonden.

Dankzij de Smart Coaching App krijgt uw kind feedback om zijn eigen poetsgewoonten te verbeteren.

Hier volgt een overzicht van de belangrijkste functies:

 • Oral B 3D modus: oscillerend, roterend, pulserend.
 • De batterij gaat meer dan 2 weken mee
 • Ingebouwde timer
 • 2 verschillende opzetborstels inbegrepen
 • 3 standen: dagelijkse reiniging, bleken en gevoelig
 • Waterdicht handvat
 • Bluetooth verbinding met de Oral-B app
 • Visuele drukregeling inbegrepen

Ontworpen voor jonge volwassenen

Voorbij zijn de dagen dat uw kinderen graag tandenborstels in felle kleuren en kleurrijke stripfiguren hadden. Nu is het tijd voor iets stijlvols!

Daarom biedt de Oral-B Teen een ontwerp dat zich met zijn patronen onderscheidt van de monotonie van tandenborstels, althans aan de buitenkant. Het is ook verkrijgbaar in wit en zwart.

De tandenborstel kan worden ingeschakeld met de knop aan de voorkant.

 • De 2 LED’s aan de onderkant van het handvat geven verschillende functies aan:
 • Bijvoorbeeld of de batterij leeg is of dat de tandenborstel wordt opgeladen.

Solide afwerking voor niet zo voorzichtige handen

In het verleden heb ik goede ervaringen gehad met Oral-B producten. De afwerking is gewoonlijk van zeer hoge kwaliteit en is bestand tegen een val van de gootsteen.

Dat kun je ook aannemen met deze tandenborstel van Oral-B.

Kortom: ik ben vooral te spreken over de geweldige bouwkwaliteit van de tandenborstel. Het voelt robuust en solide in de hand – wat niet verkeerd is, zeker niet voor tieners. Het is niet ongebruikelijk dat alledaagse voorwerpen veel te verduren krijgen.

De Oral-B Teen is waterproof – dus hij kan gemakkelijk worden afgespoeld onder stromend water na het reinigen van de tanden.

Comfortabele bediening

Dankzij het doordachte ontwerp ligt de tandenborstel zeer comfortabel in de hand. Kleine strepen op de voorkant zorgen ervoor dat je een goede grip hebt op de elektrische tandenborstel. De tandenborstel kan zonder problemen in de mond worden gedraaid en gedraaid.

De juiste accessoires voor tieners

Gezien de hoge prijs van een elektrische tandenborstel willen veel consumenten ten minste een paar praktische accessoires hebben. Ik denk hetzelfde over deze tandenborstel.

Inbegrepen zijn: de Oral-B elektrische tandenborstel, een oplaadstation en 2 verschillende opzetborstels.

 • De Ortho Care hulpstukken worden speciaal aanbevolen voor tieners met een vaste beugel.
 • Sensi UltraThin-opzetstukken zorgen voor een extra zachte reiniging.

Vooral in de tienerjaren kunnen ouders er niet langer van uitgaan dat hun kinderen altijd thuis zullen zijn. Schoolreisjes, ontmoetingen met vrienden en de eerste logeerpartijen worden op deze leeftijd steeds interessanter.

Dit betekent dat men ook onderweg zijn tanden goed moet kunnen poetsen. Naar mijn mening zou een opbergdoos voor de Oral-B Teen erg mooi en nuttig zijn.

Helaas is dit niet inbegrepen, maar het kan bijvoorbeeld hier worden gekocht:

OPBERGKOFFER
Compatibel met de meeste Oral-B tandenborstels.

De Oral-B Teen is vergelijkbaar met de tandenborstels uit de Oral-B 1000 serie – maar hij heeft ook de optie om je eigen poetsgewoontes te bekijken op je smartphone:

Helpt tieners dagelijks hun tanden te reinigen via de app

De Oral-B Teen helpt om van tandenpoetsen een dagelijkse gewoonte te maken en tegelijkertijd een beetje plezier te hebben.

Het maakt verbinding met de Oral-B app op je telefoon en geeft real-time feedback om je te helpen beter te poetsen.

 • De app laat bijvoorbeeld zien welk deel van de mond je poetst en wanneer je moet wisselen.
 • Het is ook gemakkelijk te zien wanneer de aanbevolen poetstijd is verstreken.
 • De gebruiker kan ook zijn schoonmaakstatistieken per week, maand of jaar bekijken.

Zo kunt u meteen zien of uw tiener zich aan afspraken houdt en waar er nog ruimte voor verbetering is.

Trouwens, naast deze statistieken geeft de app ook instructies om te flossen of mondwater te gebruiken. Bijzonder ijverige gebruikers kunnen trofeeën winnen ter aanmoediging!

Uitstekende poetsprestaties – tot 100% meer plakverwijdering

Dankzij op tandartsen geïnspireerde ronde koppen en superieure technologie reinigt een Oral-B tandenborstel beter dan een handtandenborstel.

Met 9900 rotaties en 45000 pulsaties per minuut kan tandplak beter worden verwijderd dan met de hand (en het is ook veel comfortabeler). Dus tandbederf en tandplak hebben weinig kans.

Dankzij de geavanceerde technologie kunnen zelfs moeilijk bereikbare plaatsen en interdentale ruimtes probleemloos worden bewerkt.

Daarnaast biedt de Oral-B Teen 3 verschillende poetsstanden: een stand voor dagelijkse reiniging, een stand voor het bleken van de tanden en een gevoelige stand.

De elektrische tandenborstel is bijzonder praktisch voor tieners met een vaste beugel. Een grondige reiniging van het gebit is hier bijzonder belangrijk.

Tip: Zorg ervoor dat uw tiener weet hoe hij zijn tanden moet poetsen. Van tijd tot tijd moeten ook oudere kinderen eraan herinnerd worden.

Wat is de juiste manier om tanden te poetsen met een elektrische tandenborstel?

 • Maak de borstelkop nat en breng tandpasta aan.
 • Stop de tandenborstel in je mond en zet hem aan.
 • Beweeg de borstel zachtjes en langzaam van tand naar tand.
 • Houd de tandenborstel enkele seconden op één plek voordat u naar de volgende gaat.
 • Sla ook het tandvlees niet over!
 • Op elke plek moet u zich richten op de volgende gebieden: eerst de buitenkant, dan de binnenkant en tot slot de kauwvlakken!

Blijf uw tiener ook herinneren aan het optimale moment om de tanden te poetsen: om de tanden gezond en schoon te houden, moeten we twee keer per dag twee minuten poetsen!

Drukregeling beschermt het tandvlees

Veel mensen hebben de neiging om de tandenborstel te hard in te drukken bij het poetsen van hun tanden. In een poging om alles zo schoon mogelijk te krijgen en ook moeilijk bereikbare plaatsen op te vangen, kunnen gemakkelijk verwondingen ontstaan.

Een drukregeling op de tandenborstel beschermt hiertegen.

 • Het licht op zodra er te veel druk wordt uitgeoefend tijdens de tandverzorging.
 • Helaas hebben veel kindertandenborstels deze functie niet.

Dit is bijvoorbeeld ook het geval met de Oral-B Junior. Vooral voor kinderen en tieners is deze controle echter zeer nuttig om later tandziekten zoals parodontose te voorkomen.

Weet u niet zeker of uw tiener te hard drukt bij het tandenpoetsen? Maak je geen zorgen, de Oral-B Teen elektrische tandenborstel heeft een automatische snelheidsreductie die je waarschuwt en de snelheid gewoon afremt als je te hard poetst.

Gebruiksvriendelijk ondanks verschillende functies

Goede apparaten maken praktische functies gemakkelijk te gebruiken – dat is ook het geval met deze tandenborstel.

Er is slechts één knop voor toegang tot de verschillende standen. Via deze knop kan het model worden in- en uitgeschakeld. Tegelijkertijd kunt u hier de drie modi oproepen.

Tip: Als u herhaaldelijk op de aan/uit-knop drukt, gaat u naar de reinigingsmodus, de zachte modus of de whitening-modus.

Connected app is niet altijd zo makkelijk te bereiken

Afhankelijk of er een verbinding met de smartphone tot stand is gebracht, start de toepassing in de app ook wanneer de tandenborstel wordt ingeschakeld.

 • Een cirkel bestaande uit vier kwartieren verschijnt op het scherm van de terminal.
 • Deze komen overeen met de verschillende delen van de mond (linksboven, rechtsboven, linksonder, rechtsonder).

In totaal loopt de timer 2 minuten – elke 30 seconden herinnert een trilling (en natuurlijk de app) je eraan om het gebied te veranderen. Tijdens het poetsen toont de app interessante info. In de funzone is het zelfs mogelijk om grappige video’s of gifs te maken.

Groot nadeel hier: veel gebruikers hadden problemen om een verbinding tussen de app en de tandenborstel tot stand te brengen. Het lijkt erop dat dit proces niet zonder problemen mogelijk is bij alle modellen mobiele telefoons.

Eenmaal opladen en tot 2 weken lang je tanden poetsen

Ook de batterij van deze tienertandenborstel laat niets te wensen over. Als uw kind zich aan de aanbevolen 2 minuten houdt, gaat de batterij tot 14 dagen mee.

Het kleine groene lampje onderaan het apparaat knippert wanneer het tijd is om de Oral-B Teen op te laden. Door de tandenborstel op het oplaadstation te plaatsen, begint het opladen. Helaas duurt het lang voordat de elektrische tandenborstel volledig is opgeladen.

Tips om uw tandenborstel te onderhouden

Naast het reinigen van hun tanden moet u uw tieners ook leren hun eigen tandenborstel te onderhouden. Helaas wordt dit maar al te vaak over het hoofd gezien.

Wat velen niet eens weten: Potentiële gezondheidsrisico’s liggen hier ook op de loer!

Als het apparaat niet voldoende wordt schoongemaakt, kunnen bacteriën en vuil zich ophopen. Vergeet niet dat de tandenborstel elke dag heel dicht bij de mond komt. U kunt de levensduur van uw tandenborstel ook verlengen door hem goed hygiënisch te houden.

Tip: Een elektrische tandenborstel moet u na elk gebruik grondig onder de kraan schoonmaken. Trek hiervoor het hulpstuk van de borstel af om kalkaanslag te voorkomen!

Vergeet niet de borstelkop van tijd tot tijd te vervangen.

Alternatieven voor de Oral-B Teen

De moderne Oral-B Tiener tandenborstel is misschien niet geschikt voor u. Wilt u nog meer geweldige functies? Of heb je het liever wat makkelijker?

Ik hoop dat mijn alternatieve suggesties u helpen en dat u de juiste elektrische tandenborstel voor uw tiener vindt:

Oral-B Genius X

In sommige gevallen is een elektrische tandenborstel voor volwassenen ook geschikt voor een tiener. De Oral-B Genius X is momenteel de beste tandenborstel van de fabrikant & heeft ingebouwde positiedetectie die herkent welk gebied je poetst.

ORAL-B GENIUS X 20000N
Momenteel de beste tandenborstel van Oral-B, hij biedt veel functies en reinigt de tanden zeer grondig.

Wat deze innovatieve tandenborstel nog meer kan: Dankzij de unieke positiedetectietechnologie vergeet u geen enkel gebied in uw kaak. De Oral-B Genius in roségoud zal vooral tienermeisjes aanspreken.

Oral-B Pro 2 2000

Deze elektrische tandenborstel is verkrijgbaar in blauw, roze, zwart of wit. Het is vooral aan te bevelen voor beginners.

ORAL-B PRO 2 2000
Een succesvolle tandenborstel voor tieners & volwassenen – met alle belangrijke functies voor gezonde tanden. Ook verkrijgbaar als dubbelpak.

Het heeft ook een ingebouwde timer die de aanbevolen poetstijd aangeeft. Nog een groot voordeel: afhankelijk van uw behoeften kunnen ook andere opzetborstels worden gebruikt met de Oral-B Pro 2 2000.

Conclusie over de Oral-B Teen

Met de Oral-B Teen tandenborstel krijg je een degelijke tandenborstel in een mooi, modern design. Deze elektrische tandenborstel is volledig afgestemd op de behoeften van de jeugd van tegenwoordig en is niet zonder speciale foefjes.

Zo kun je de tandenborstel via Bluetooth verbinden met een app.

 • Hier vinden tieners motiverende boodschappen en gemakkelijk te begrijpen tips!
 • Op deze manier slaagt u erin het onderwerp tandverzorging wat te verlichten.

van het product. De app is een goede manier om gezonde tandverzorging te motiveren – wat zeker niet verkeerd is voor tienerkinderen.

Ik ben ook erg blij dat de fabrikanten hebben nagedacht over drukcontrole bij dit apparaat. Dit helpt tandvleesontsteking en pijnlijke tanden te voorkomen.

Al met al biedt de Oral-B Teen een solide totaalpakket met alles wat belangrijk is voor mooie & gezonde tanden.

ALGEMENE SAMENVATTING
Een succesvolle tandenborstel voor tieners met alle belangrijke functies voor gezonde tanden, die ook verbonden kan worden met de smartphone. Verkrijgbaar in 2 kleuren.