Reis orale irrigator Panasonic EW-DJ10 in de test

Testrapport over de reinigingsprestaties van de Panasonic EW-DJ10. Allemaal ervaringen uit het dagelijks leven met de goedkope orale beregenaar.

Orale irrigators zijn een snelle en eenvoudige oplossing om uw mondhygiëne te verbeteren. Zelfs als u op reis bent, wilt u deze apparaten niet meer missen.

Ik heb persoonlijk een zeer goedkope reis orale irriggator voor u getest: de Panasonic EW-DJ10.

Allereerst kan ik je vertellen dat het apparaat veel te bieden heeft voor ruim onder de 50 €. Deze orale irrigator kan echter niet concurreren met stationaire apparaten.

Aanbeveling
Panasonic EW-DJ10-A503 Orale irrigator (draadloos, reizen orale irrigator, tandreiniger, watertank, batterij werking, elektrische orale irrigator, 2 intensiteitsniveaus)
Orale irrigator Panasonic EW-DJ10

 • Deze reis orale irrigator vervult zijn functie voor een betaalbare prijs.
 • Houd er bij het kopen echter rekening mee dat de lage prijs ook nadelen heeft.
Zie prijs

Lees het volgende rapport voor meer informatie over de voor- en nadelen van het apparaat. Ik zal onder andere de volgende onderwerpen behandelen:

Ik hoop dat dit bericht je helpt om te beoordelen of de Panasonic EW-DJ10 een geschikt apparaat voor je is.

Als u wilt weten welke andere orale irrigators momenteel beschikbaar zijn bij Panasonic, kan ik ook het artikel “Orale irrigators van Panasonic – Test &vergelijking” aanbevelen.

Uitrusting en eerste indruk

Bij het uitpakken maakt de Panasonic EW-DJ10 een goede indruk. Ik hou vooral van de mogelijkheid om het apparaat aan elkaar te koppelen tot een lengte van slechts 14 centimeter. Het neemt dus niet veel ruimte in beslag tijdens het reizen.

Voor gebruik moet u de orale irrigator monteren. Trek gewoon het eigenlijke handheld-apparaat uit de watertank en plaats vervolgens het mondstuk erop.

De watertank dient direct als opslagcontainer tijdens het transport. Een praktische oplossing om ruimte te besparen.

Naast de watertank en het handheld-apparaat omvat de leveringsomvang een mondstuk en batterijen voor gebruik. Helaas is er geen voeding voor dit model.

Leveringsomvang in één oogopslag:

 • Een handheld apparaat met geïntegreerde waterpomp.
 • Een watertank (waar u het handheld-apparaat kunt opbergen).
 • 1x mondstuk EW0955.
 • 2 AA batterijen.

Specificaties

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de technische gegevens, hier is een overzicht van de gegevens van de Panasonic EW-DJ10 in een oogopslag:

 • Maximale waterdruk: 529 kPa
 • Intensiteit: 2
 • Pompfrequentie: 1.400 pulsen per minuut
 • Afmetingen: 218 x 51 x 68 mm
 • Gewicht: 204 gram
 • Watertank: 165 ml
 • Materiaal: Kunststof
 • Keuzeschakelaar op het handvat

Eerste aanvraag

Zodra u de Panasonic orale irrigator hebt aangesloten zoals beschreven, moet u nog steeds de watertank vullen. Dan is het tijd om schoon te maken.

Draagbare orale irrigators
Zoals u hier kunt zien, hebben draagbare orale irrigators een dikker handstuk (inclusief een watertank) dan stationaire apparaten.

Omdat de watertank ook als handvat dient, zijn vrij grote handen nodig om de orale irrigator goed te verplaatsen.

Omdat ik gewend ben aan veel slankere stationaire orale irrigators, was het voor mij in eerste instantie moeilijk om de EW-DJ10 te verplaatsen naar waar ik wilde schoonmaken.

Bovendien is de orale irrigator aanzienlijk zwaarder dan andere modellen vanwege de geïntegreerde watertank.

Na wat oefening kon ik de orale irrigator iets beter hanteren en reinigt ik hem eigenlijk heel behoorlijk. De reinigingsprestaties en handling zijn niet te vergelijken met dure orale irrigators, maar dat verwacht ik niet van een goedkope reis orale irriggator.

Philips Sonicare Luchtfloss
De Sonicare Airfloss is ook een mobiele orale irrigator, maar met een slanker handstuk en dus gemakkelijker te gebruiken.

Het doel, ook opf Reizen om een orale irrigator te hebben, voldoet aan het apparaat. Ik vind de bediening echter lastig, andere mobiele apparaten zoals de Sonicare Airfloss of de eveneens goedkope Panasonic EW1211W kunnen het beter doen.

Toch zou ik persoonlijk de voorkeur geven aan deze mobiele orale irrigator boven dagelijks flossen. Ik ben gewoon gewend aan orale irrigators.

Waterstraal met 2 intensiteitsniveaus

Hoewel de Panasonic EW-DJ10 is ontworpen als een pure reistandenborstel, biedt hij nog steeds de mogelijkheid om de waterdruk te variëren.

Orale irrigator waterstraal

Met een schakelaar op de handheld kunt u kiezen tussen twee intensiteitsniveaus voor de waterstraal. Dit is vooral handig als je gevoelig tandvlees hebt of een beugel draagt.

Als u de orale irrigator normaal gebruikt, kunt u de zachtere instelling gebruiken om uw tandvlees te masseren. Dit bevordert de bloedcirculatie en zorgt op middellange termijn voor gezonder tandvlees.

Kleine watertank voor op reis

De watertank van de Panasonic EW-DJ10 bevat 165 ml vloeistof en u kunt deze vullen met lauw water of met een mengsel van water en mondwater. Eén vulling is voldoende voor 40 seconden reinigingstijd.

Orale irrigeerder en mondwater
Tip: Meng het spoelwater met een mondwater. Dit zorgt voor nog meer frisheid na het reinigen met de orale beregenaar.

Ik denk dat 40 seconden niet veel tijd is, vooral als je je mondhygiëne serieus neemt. Aangezien de tank van de EW-DJ10 echter zeer snel kan worden bijgevuld, zou ik deze “tekortkoming” als niet al te ernstig classificeren.

Als u een reis orale irrigator gebruikt, kunt u deze niet vergelijken met de prestaties van grote stationaire apparaten zoals de Waterpik WP660 Ultra.

En 40 seconden orale irrigator in de hotelkamer is zeker beter dan helemaal geen orale irrigator te gebruiken.

Nozzle bevestiging EW0955

Net als de bediening van het nogal omvangrijke handheld-apparaat, is het precieze gebruik van het mondstuk op de EW-DJ10 een kwestie van geduld.

Omdat de nozzle-bevestiging een beetje wiebelt, was het in het begin erg moeilijk om de waterstraal te manoeuvreren naar waar ik hem wilde hebben.

Met een beetje geduld en tact zul je na een beetje vertrouwd raken ontdekken hoe je het apparaat het beste kunt gebruiken. Andere apparaten zijn echter veel intuïtiever in gebruik.

Reserve nozzles

Als u de bevestigingssproeiers wilt vervangen, kunt u ze in winkels kopen. De goedkoopste zijn de originele double packs van Panasonic.

Aanbeveling
Panasonic EW0955W503 vervangende nozzles voor orale irrigeerder, verpakking van 2
Panasonic vervangingssproeiers voor orale irrigators

Deze dubbele verpakkingen overtuigen ook in prijs.

Zie prijs

Werking van de batterij en geluid

De reistandenborstel DJ10 wordt gevoed door batterijen, waardoor de lagere prijs mogelijk is. Op reis bespaar je jezelf het vervelende transport van een oplader, maar je moet steeds weer batterijen kopen.

Tip: Als u wilt dat uw reis orale irrigeerder een batterij gebruikt, kunt u een kijkje nemen op het EW-DJ40 model van Panasonic. Lees gewoon de gedetailleerde beoordeling.

Bij continu gebruik gaan de batterijen volgens de fabrikant ruim 20 minuten mee. Dit is in ieder geval genoeg voor een normale vakantie.

Ik vond het leuk dat er twee AA-batterijen worden meegeleverd. Er is niets vervelender dan een mobiel apparaat te kopen en dan niet de juiste batterijen bij de hand te hebben.

Bij gebruik geeft de waterpomp duidelijk hoorbare bedrijfsgeluiden af. Als u nog nooit eerder een orale irrigator hebt gebruikt, kan dit in het begin vervelend zijn. Ik raakte echter snel gewend aan de altijd aanwezige bedieningsgeluiden.

Voor- en nadelen op een rij

Voordelen:

 • Het reinigingsresultaat is zeer goed.
 • Er zijn twee drukniveaus beschikbaar.
 • Praktisch reisontwerp van orale irrigator.

Nadelig:

 • De afhandeling is even wennen.
 • Hoog gewicht.
 • Ook is het mogelijk dat de werking van de batterij sommige gebruikers niet bevalt.

Testconclusie voor de reis orale irriggator Panasonic EW-DJ10

Voor de lage prijs, waarvoor deze reis orale beregenaar momenteel te vinden is, kan ik het aanbevelen.

testconclusie Panasonic EW-DJ10
De Panasonic EW-DJ10 reis orale irrigator voldoet aan zijn doel en tegen een echt zeer redelijke prijs.
 • De schoonmaakprestaties zijn goed.
 • De prijs-prestatieverhouding is zeer goed.
 • Ik kan de genoemde nadelen, zoals de werking van de batterij, dan ook over het hoofd zien.

Als u echter voor dit model kiest, moet u weten dat een goedkope orale irrigator ook zijn beperkingen heeft. Als je ermee kunt leven, is de EW-DJ10 een praktische metgezel voor je vakantie.

Als je wat meer geld wilt uitgeven, vind je een aantal veel betere modellen op de markt zoals de Panasonic EW1211W of de Philips Sonicare Airfloss Ultra. Deze hebben echter ook hun prijs. Zie deze review van veel verschillende orale irrigators voor meer informatie.

Panasonic EW-DJ10

86 / 100 Evaluatie
Reinigings- en reinigingsmodi89
Verwerking & houdbaarheid83
Accessoires & Extra’s85
Algemene conclusie

Dankzij de compacte afwerking en batterijwerking is de orale beregener ideaal voor op reis. Het reinigingsresultaat en de prijs-prestatieverhouding zijn goed, maar niet te vergelijken met dure modellen.
Ontdek de huidige prijs*