Sonicare for Kids: De kindertandenborstel van Philips in de test

Deze sonische tandenborstel vergemakkelijkt het poetsen met veel nuttige functies – en is daarom momenteel het beste model voor kinderen.

Hoewel er veel sonische tandenborstels zijn, zijn er maar een paar geschikt voor kinderen.

Veel van de normale modellen zijn te zwaar of zien er ongelooflijk saai uit met dezelfde witte en blauwe tinten.

 • De Sonicare for Kids pakt het daarom anders aan en is beduidend slanker &lichter.
 • Een paar handige functies maken het ook gemakkelijker voor uw kind om de juiste reinigingstechniek te leren.

In de volgende review ga ik dieper in op waarom de Sonicare for Kids naar mijn mening de beste tandenborstel voor kinderen is.

Deze varianten bestaan

De nieuwere Sonicare for Kids Connected is beschikbaar voor ongeveer 50€ en biedt naast onderstaande functies ook de mogelijkheid om de borstel aan te sluiten op de smartphone. Dan motiveert een gratis app je kind om zijn tanden te poetsen.

Aanbeveling
Philips Sonicare voor kinderen Elektrische Sonic Tandenborstel (Model HX6322/04)

Sonicare voor kinderen

 • de beste elektrische kindertandenborstel
 • vanaf 3 jaar geschikt
 • met app om te leren hoe u goed kunt schoonmaken
Zie prijs

De tandenborstel is ook verkrijgbaar als set met 4 vervangende opzetborstels (dit kan je wat geld besparen bij aankoop).

De voorganger Sonicare for Kids zonder toevoeging Verbonden biedt meestal dezelfde functies (kleurrijk ontwerp, muziekgeluiden voor een goede reiniging, sterke batterij). Het moet echter zonder Bluetooth en is niet meer overal beschikbaar.

Ik zou daarom meteen mijn toevlucht nemen tot de Connected-versie, omdat in mijn ervaring de nieuwe versie meestal voor dezelfde prijs beschikbaar is – en meer functies biedt.

Hier is de volledige beoordeling:

Eerste indruk

Bij het uitpakken valt het slanke handstuk direct op – het is voor kinderen veel gemakkelijker vast te pakken dan de grote modellen voor volwassenen.

Een bijzonder hoogtepunt zijn de 8 meegeleverde stickers, die je aan de voorkant van het apparaat kunt bevestigen.

Sonicare voor kinderen Design

 • Zo kan het uiterlijk van de tandenborstel naar eigen wens worden ontworpen.
 • In de test hielden de stickers volledig vast en maakten ze niet los, zelfs niet door stromend water.

De leveringsomvang omvat ook een opzetborstel en een laadstation (zoals gezegd zijn er ook sets met nog meer reserveborstels).

Over het algemeen laten de accessoires van de Sonicare for Kids bijna niets te wensen over. De afwerking ziet er solide uit en Philips heeft meegedacht met de stickers en het veranderlijke ontwerp.

Alleen een opbergdoos voor de tandenborstel had ik gewild. Vooral op reis zou zo’n accessoire handig zijn geweest om bij te houden. Indien gewenst kunt u eenvoudig een dergelijk hoesje kopen.

Een kinderliedje om je tanden te poetsen

Het schoonmaken zelf is merkbaar eenvoudig. Knijp een hoeveelheid tandpasta ter grootte van een erwt uit, schakel Philips Sonicare in en reinig je tanden tot het einde van de timer.

Sonicare voor kinderen schoonmaken

Na 1 minuut is het spook de eerste keer al voorbij. Tijdens de eerste toepassingen verhoogt de Sonicare for Kids geleidelijk de timer om uw kind te laten wennen aan een reinigingstijd van 2 minuten.

Ik vind dit een handige functie om het voor kinderen zo gemakkelijk mogelijk te maken om aan de slag te gaan met het poetsen van hun tanden.

De grappige signaaltonen, die altijd beginnen wanneer de kleine het kaakgebied moet veranderen, moeten ook motiveren. Aan het einde van de timer is er een korte melodie als beloning.

Deze functie maakt het tandenpoetsen ook veel leuker – en kan uw kind helpen wennen aan de dagelijkse schoonmaak. Trefwoord tandenpoetsen:

Reinigings- en reinigingsmodi

Die sonische tandenborstel verwijdert vuil betrouwbaar en laat een fris gevoel achter in de mond. De tanden zien er glad en natuurlijk uit.

Sonicare for Kids op de proef gesteld
Normale tandenborstels kunnen het niet bijbenen – de Sonicare for Kids reinigt grondiger en vooral comfortabeler.

En het beste van alles: Poetsen gaat sneller dan met conventionele tandenborstels.

De Sonicare doet het meeste werk helemaal zelf. Dit is een grote hulp, vooral voor kinderen, omdat de juiste techniek met een handtandenborstel voor velen een uitdaging is.

Met de Sonicare for Kids wordt grondig schoonmaken kinderspel.

De reinigingsmodi zijn meer dan voldoende

Er zijn 2 instellingen beschikbaar om optimale netheid te garanderen:

 • de zachte stap is vooral bedoeld voor kleine kinderen, omdat hier de trillingen merkbaar beperkt zijn.
 • de sterkere laag is geschikt voor oudere kinderen. Het biedt een iets betere reinigingsprestatie en komt in de buurt van de effectiviteit van “grote” sonische tandenborstels.

De Sonicare for Kids bevat alles wat uw kind nodig heeft voor een schoon gebit.

De geluiden brengen speelse variatie in de saaie schoonmaakroutine , de verschillende modi zijn absoluut voldoende (en overweldigen zelfs kleine kinderen niet).

De app maakt dagelijkse schoonmaak makkelijker

Ik zie het gebruik van de gratis app op een vergelijkbare manier.

sonicare voor kinderen app

 • De borstel maakt via Bluetooth verbinding met de mobiele telefoon (of tablet) en dan leren dansende figuren de juiste reinigingstechniek.
 • Dit zorgt zelfs met het reinigen van dempen voor veel motivatie en is in mijn ervaring een grote hulp om een dagelijkse schoonmaakroutine op te zetten.

De app is een aan te bevelen toevoeging en een overtuigende reden om toevlucht te nemen tot de Connected-versie.

Batterij & duurzaamheid

Zodat de kleintjes ook lang plezier hebben met schoonmaken, moet de batterij krachtig zijn.

 • Hier overtuigt de kindertandenborstel met bijna 3 weken operatietijd. Dit is langer dan veel volwassen borstels kunnen duren.
 • Zo biedt de Sonicare for Kids genoeg reserves voor vrijwel elke situatie en kun je de borstel gemakkelijk meenemen op vakantie.

Een sterke batterij is ook belangrijk voor de duurzaamheid, omdat de capaciteit in de loop van zijn levensduur gestaag afneemt. Maar ik maak me geen zorgen over Sonicare for Kids, want zelfs na enkele jaren moeten er nog steeds minstens 2 weken in zitten.

Tijdens het gebruik werkt de sonische tandenborstel ook aangenaam stil. Zelfs op de sterkere van de twee trillingsniveaus klinkt het nooit storend hard (maar het is natuurlijk nog steeds hoorbaar).

2 opzetborstels om uit te kiezen

De vervangingskoppen van de borstel zijn verkrijgbaar in 2 verschillende varianten, waaruit u kunt kiezen:

 • De hoofden vanaf 4 jaar zijn bijzonder klein en zijn speciaal ontworpen voor de monden van kleine kinderen. Bovendien zijn de borstelharen hier bijzonder zacht om blessures te voorkomen.
 • De hoofden vanaf 7 jaar zijn vergelijkbaar met de Sonicare push-on borstels voor volwassenen. In directe vergelijking zijn de borstelharen hier echter ook veel zachter om een zachte reiniging te garanderen.

Natuurlijk zijn de follow-upkosten niet goedkoop – maar ze betalen zich uit voor een betere tandheelkundige gezondheid en goedkopere bezoeken aan de tandarts op de lange termijn.

Elektrische tandenborstels – vanaf wanneer?

Dus alleen de vraag blijft:e, vanaf het moment dat een elektrische kindertandenborstel überhaupt zinvol is.

Oral-B Tiener Vergelijking

Philips zelf beveelt de Sonicare for Kids vanaf 3+ jaar aan.

Dit valt samen met mijn observaties: Het handstuk is slank, maar naar mijn mening iets te zwaar voor hele jonge peuters. Alleen kinderen van 4-5 jaar kunnen de tandenborstel alleen dragen.

 • Dan is het het beste om alleen de 1e fase te gebruiken, omdat het zachtjes borstelt en schade aan het gevoelige tandvlees voorkomt.
 • Het sterkere niveau wordt alleen aanbevolen vanaf 7 jaar, omdat het niet alleen grondiger, maar ook krachtiger reinigt.

Om ervoor te zorgen dat uw kind de juiste techniek gebruikt, moet u altijd zijn tanden samen poetsen – althans in het begin. Dit helpt niet alleen bij het leren, maar is ook veel leuker.

Conclusie: De beste kindertandenborstel

AlleAl met al levert Philips een allround overtuigend apparaat met de Sonicare for Kids.

 • Er zijn geen grote zwakheden, maar de verstandige apparatuur is overtuigend. De extra functies vullen het tandenpoetsen aan en motiveren de kleintjes.
 • De reinigingsprestaties zijn zeer goed, zelfs als het niet helemaal in de buurt komt van sonische tandenborstels voor volwassenen.

Toch kan ik de Philips Sonicare for Kids aanbevelen aan alle ouders die aandacht willen besteden aan een zo uitgebreid mogelijke mondhygiëne bij hun kinderen.

Het Philips-apparaat is goed doordacht en bevat alle basisfuncties die u van een elektrische tandenborstel voor kinderen mag verwachten.

Sonicare voor kinderen

93 / 100 Evaluatie
Reinigings- en reinigingsmodi92
Verwerking & houdbaarheid90
Accessoires & Extra’s96
Algemene conclusie

Dankzij tal van functies zoals muziek tijdens het poetsen, een handige app en, last but not least, de grondige poetsprestaties, is de Sonicare for Kids de beste tandenborstel voor kinderen.

Ontdek de huidige prijs