Waterpik WP 660 orale irrigator in de test

Of de Waterpik 660 in de praktijk standhoudt, wat veel tests beloven en alle belangrijke informatie over de orale irrigator is hier te lezen.

Orale irrigators zijn veel handiger in gebruik dan tandzijde en de reinigingssuccessen in de interdentale ruimtes zijn echt heel goed voor sommige modellen.

Aangezien de Waterpik 660 in sommige huidige producttests zeer goed werd beoordeeld en zelfs enkele tests won, heb ik dit model nu uitgebreid voor u getest.

De orale irrigator is een zeer goed voorbeeld van apparatuur van hoge kwaliteit. Hier is een eerste samenvatting van mijn ervaringen:

Aanbeveling
Waterpik Ultra Professional Waterflosser vaste orale irrigator met 7 hulpstukken, drukbereik van 0,7-7 bar instelbaar via 10 drukinstellingen, geïntegreerde timer, wit (WP-660EU)
Orale irrigeerder Waterpik WP 660 in wit

 • De Waterpik 660 biedt een volledige orale beregenaar tegen een uiterst aantrekkelijke prijs.
 • Aanvulling op de dagelijkse mondhygiëne.
 • 7 opzetstukken en een grote watertank beloven een grondige en variabele reinigingsprestatie.
Zie prijs

In de volgende hoofdstukken zal ik dieper ingaan op de individuele specificaties van de Waterpik 660 en u de voor- en nadelen van het model presenteren. Het behandelt onder andere de volgende onderwerpen:

Als u niet te veel geld wilt uitgeven aan het kopen van een orale beregenaar, maar nog steeds waarde hecht aan kwaliteit, is de Waterpik 660 een goede keuze. Lees verder voor meer informatie.

De eerste indruk

De leveringsomvang en de bouwkwaliteit van de Waterpik 660 zijn indrukwekkend. Ik was echt aangenaam verrast bij het uitpakken.

Waterpik WP 660 beoordelen

Aan de ene kant maakt het station van de orale beregenaar met de aangesloten watertank een zeer compacte en stabiele indruk. Daarnaast ontvang je zeven verschillende opzetstukken in de verpakking, waarmee je de mondholte nog beter kunt reinigen.

Om het apparaat in te stellen, hebt u wat ruimte in de badkamer nodig. Houd hier rekening mee voordat u koopt.

Voordat u in bedrijf wordt gesteld, moet u water in de verwijderbare tank gieten. Ik gebruik hiervoor graag warm water, omdat schoonmaken veel aangenamer is.

Welke functies biedt de orale irrigator?

Een orale irrigeerder werkt met water, dat de mondholte met druk reinigt door middel van verschillende nozzle-hulpstukken. De waterdruk en de functies van de hulpstukken zijn daarom belangrijk om een orale beregenaar te kunnen evalueren.

De Waterpik 660 heeft de volgende kenmerken:

 • 2 functiemodi: orale irrigeerder en massage
 • 10 waterdrukinstellingen
 • 7 Essays
 • Ook geschikt voor beugels, implantaten en kronen
 • Grootte van het waterreservoir: 650 ml
 • Timer
 • Voeding: Netspanning

Lees verder voor meer informatie over elke functie.

2 functiemodi

Met een drukschakelaar op het orale irrigatiestation kunt u schakelen tussen twee functiemodi bij gebruik van de Waterpik 660.

Waterpik WP 660 beoordelen

 • In de “Floss” -modus kunt u de waterstraal gebruiken voor reiniging.
 • In de “Massage” -modus kunt u bovendien uw tandvlees masseren met een variërende waterstraal.

Zelfs als u de flossfunctie meestal gebruikt voor regelmatige gebitsreiniging, is het nog steeds praktisch om het tandvlees van tijd tot tijd bewust te masseren. Zo’n massage bevordert de bloedcirculatie en zorgt voor gezond tandvlees.

10 verschillende afdrukinstellingen

U kunt een roterende selector gebruiken bij het bevloeiingsstation om de druk van de waterdruk tijdens het gebruik te regelen. Ik raad je aan om eerst met een zwak drukniveau te beginnen en het dan langzaam te verhogen.

Orale irrigator test drukaanpassing
Verhoog de druksterkte langzaam, zodat u kunt wennen aan de straal en uzelf geen pijn kunt doen.

Zo vindt u snel de druksterkte die het beste bij u past en tegelijkertijd het beste reinigingsresultaat biedt.

U kunt de waterdruk op de WP 660 eenvoudig regelen via de draaischakelaar op het station. Als je de knop helemaal naar rechts draait naar positie 10, heb je 6,2 bar waterdruk beschikbaar. Dit is echt opmerkelijk voor een apparaat in deze prijsklasse.

Tip: In principe moet je de hogere drukniveaus (8 tot 10) gebruiken voor echt vastzittende voedselresten. Voor een normale reiniging zou minder druk voldoende moeten zijn.

7 opzetstukken voor reiniging

De Waterpik 660 is uitgerust met in totaal zeven nozzle-opzetstukken, die veel belangrijke nuances toevoegen aan de reinigingservaring. Zelfs topapparaten in de topprijscategorie bieden niet meer hulpstukken.

Hulpstukken Waterpik 660
Welk mondstuk van de Waterpik 660 wordt jouw favoriet? Afhankelijk van uw behoeften vindt u zeker een geschikt mondstuk uit de 7 meegeleverde opzetstukken.

Deze essays zijn opgenomen in de WP 660:

 • 3 klassieke reinigingsmondstukken: Met deze nozzles kunt u tandplak verwijderen. Afhankelijk van hoeveel druk je gebruikt, kun je ook de interdentale ruimtes grondig schoonmaken.
 • 1 orthodontisch mondstuk: perfect als je een beugel draagt.
 • 1 borstel: Een normale tandenborstel opzetstuk.
 • 1 Plaque Seeker: Deze speciale nozzles verfijnen de waterstraal en helpen om zelfs bijzonder vastzittende tandplak te verwijderen.
 • 1 schoppen prik: speciale bevestiging voor het reinigen van parodontale zakken.

De verschillende opzetstukken maken de orale irrigator WP 660 veelzijdig. Ook als je niet altijd alle functies nodig hebt, is het goed om te weten dat je voor het geval dat al de juiste nozzles in huis hebt.

Watertank en slang

De watertank van de WP 660 orale beregenaar bevat 650 ml. Volgens de fabrikant is dit voldoende om de orale beregener maximaal 90 seconden te laten werken. Aangezien een normaal reinigingsproces één minuut duurt, heb je nog een beetje reserve als je op sommige plekken duurzamer wilt schoonmaken.

Mondwater Orale irrigator
Mondwater kan ook worden gebruikt voor orale irrigators zoals de Waterpik WP 660.

De watertank is verwijderbaar, wat het vullen veel gemakkelijker maakt voor elk gebruik. Hier kunt u zuiver water gebruiken of bovendien de watertank mengen met een portie mondwater.

In tegenstelling tot mobiele orale irrigators zoals de Sonicare Airfloss, is de Waterpik 660 een stationaire orale irriggator. Daarom wordt het handstuk tijdens gebruik op een slang aangesloten. Houd er dus rekening mee dat de bewegingsradius tijdens het schoonmaken beperkter is.

Timer functie

De WP 660 heeft een geïntegreerde timer die u na één minuut aangeeft dat de reguliere reinigingscyclus is voltooid.

Daarnaast is er al na 30 seconden een eerste signaal. Dit zou u moeten helpen om zowel de boven- als onderkaak lange tijd gelijkmatig schoon te maken.

Ik vond de timer erg handig bij het gebruik ervan.

Voeding

Het station van de orale irrigator moet voor gebruik op het lichtnet worden aangesloten. Als u nog niet eerder een orale irrigator hebt gebruikt, kan het bedrijfsgeluid van de waterpomp in eerste instantie luid zijn. Na een paar dagen wen je echter aan de bedieningsgeluiden.

Specificaties

Voor iedereen die graag apparaten vergelijkt op basis van hun technische gegevens, is hier een overzicht van de gegevens van de WP 660:

 • Afmetingen: 26,29 x 11,93 x 9,65 cm
 • Gewicht: 1 kg
 • Maximale waterdruk: 6,2 bar
 • Watertank: 650 ml
 • Pompfrequentie: 1.200 pulsen per minuut
 • Materiaal: Kunststof
 • Pauzeknop op de handgreep

Overzicht van voor- en nadelen

De volgende kenmerken vielen me positief op in de WP 660:

 • Zeer goede prijs-prestatieverhouding
 • 2 functiemodi
 • Waterdruk instelbaar 10 fasen
 • Inclusief 7 nozzle-opzetstukken
 • Veelzijdig

Als ik één nadeel zou moeten noemen, zou het de grootte van het apparaat kunnen zijn. De orale beregenaar neemt al veel ruimte in beslag in de badkamer. Tegelijkertijd is dit echter ook terug te voeren op de watertank.Ik zou de commissaris willen vragen of hij op de hoogte is van het feit dat de Commissie nog geen voorstel voor een richtlijn inzake milieubescherming heeft ingediend.

Andere modelvarianten

De Waterpik WP 660 is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Bestel je de klassieke WP 660, dan krijg je een wit model. Maar er zijn ook modellen in blauw en zwart.

Aanbeveling
Waterpik Ultra Professional Waterflosser vaste orale beregenaar met 7 hulpstukken, drukbereik van 0,7-7 bar instelbaar via 10 drukinstellingen, geïntegreerde timer, blauw (WP-663EU)
Waterpik orale irrigator blauw

Dit model is precies hetzelfde uitgerust als de WP 660, alleen de kleur varieert.

Zie prijs
Aanbeveling
Waterpik Ultra Professional Waterflosser vaste orale irrigator met 7 hulpstukken, drukbereik van 0,7-7 bar instelbaar via 10 drukinstellingen, geïntegreerde timer, zwart (WP-662EU)
Waterpik orale irrigator zwart

Het zwarte model van de WP 660 zorgt voor een andere look in de badkamer.

Zie prijs

Tip: De gekleurde varianten van de orale irrigator zijn meestal iets goedkoper dan het witte basismodel.

Kosten

Zodat uw orale irrigeerder altijd hygiënisch blijft en u lang plezier geeft, moet u ook nadenken over het reinigen van de Waterpik.

Voor dit doel een reinigingspoeder zoals van Redesept. Het poeder is speciaal ontwikkeld voor orale irrigators en gemakkelijk te gebruiken.

Geen producten gevonden.

Als u een enkel mondstuk wilt vervangen, hoeft u niet noodzakelijkerwijs de hele set van 7 spuitmonden te kopen. Individuele nozzles zijn bijvoorbeeld beschikbaar op Amazon.

Wat zijn de verschillen met andere Waterpik orale irrigators?

Het Amerikaanse merk Waterpik is een van ’s werelds meest voorkomende merken voor orale irrigators. Ook andere modellen hebben zeer positieve testresultaten kunnen behalen.

WP 660 tegen WP 100

Er zijn twee belangrijke verschillen tussen het eveneens vaak geprezen voorgangermodel WP 100 en de nieuwe WP 660.

Waterpik Vergelijking
De Waterpik 100 (links op de foto) vergeleken met de modernere Waterpik 660 (rechts).
 • De WP 100 heeft slechts één functiemodus.
 • De WP 100 heeft een opbergvak voor instapsproeiers praktisch ondergebracht in het deksel van de watertank.

Als je bedenkt dat de WP 660 zelfs een beetje goedkoper is dan de WP 100 met de huidige aanbiedingen, zou ik altijd aanraden om de nieuwe WP 660 in een directe vergelijking te kopen.

Omdat de WP 100 echter ook een zeer goede orale beregenaar is, is het de moeite waard om de prijzen te vergelijken.

Naar de review van de Waterpik 100

WP 660 vs WF05-EU

De orale irrigator WF05-EU biedt enkele andere interessante extra functies in vergelijking met de WP 660. Dit zijn de belangrijkste verschillen met de WP 660:

Orale irrigator tanden bleken
Met de WF05-EU orale irrigator kunt u zelfs uw tanden witter maken. Net als sommige elektrische tandenborstels heeft de orale irrigeerder een speciale functie.
 • Tanden bleken functie met speciale tabletten
 • Slechts 4 nozzles inbegrepen

Met de WF05-EU kunt u extra bleken van de tanden bereiken door middel van speciale tabletten die u in het handheld-apparaat van de orale irrigator inbrengt. Deze speciale functie komt echter ook tot uiting in een aanzienlijk hogere prijs.

Bekijk de prijs op Amazon*

Conclusie: De Waterpik 660 krijgt een duidelijk aankoopadvies

Bij de huidige prijzen voor orale irrigators neemt de WP 660 absoluut een absolute toppositie in. Het is niet voor niets dat het de afgelopen maanden tal van producttests heel duidelijk heeft kunnen winnen.

Witte en gezonde tanden
De Waterpik WP 660 orale irrigeerder zorgt voor een gezond gebit en een stralende glimlach. Een echte aankoopaanbeveling.
 • Met de Waterpik 660 krijg je een moderne stationaire orale irrigator, die zeer veelzijdig is.
 • Binnen zeer korte tijd zul je merken dat je tandvlees gezonder aanvoelt en tandplak tot het verleden behoort.
Waterpik WP 660

98 / 100 Evaluatie
Reinigings- en reinigingsmodi100
Verwerking & houdbaarheid95
Accessoires & Extra’s98
Algemene conclusie

Een veelzijdige orale irrigator met uitstekende reinigingsresultaten. Dankzij de drukinstellingen met 10 niveaus, 7 nozzle-opzetstukken en 2 reinigingsmodi kunt u zelfs hardnekkige voedselresten verwijderen; en tegen een zeer goede prijs-prestatieverhouding.
Bekijk de actuele prijs van de Waterpik WP 660*

Meer informatie

 • Als u op zoek bent naar algemene informatie over orale irrigators – ongeacht de naam van de fabrikant – kan ik ook deze tekst “9 orale irrigators in de test aanbevelen: deze apparaten vervangen tandzijde“. Het artikel biedt details over de functies en vergelijkingen tussen bekende orale irrigator-modellen.
 • Als aanvulling op een orale irrigator raad ik je ook aan om een elektrische tandenborstel te gebruiken. De resultaten zijn veel beter dan met een handtandenborstel. Meer over de huidige testwinnaars lees je in het artikel “elektrische tandenborstels in de test”