Waterpik Ultra Professional WP-100E4 Orale Irrigator Review

Deze orale irrigator kan gemakkelijk tandzijde bijhouden en zorgt comfortabel voor schone ruimtes. Daarnaast is de WP-100 vaak tegen een spotprijs verkrijgbaar.

Orale irrigators zijn een goed alternatief om de interdentale ruimtes te reinigen zonder te flossen.

 • Veel gebruikers geven de voorkeur aan het gebruiksgemak en de goede resultaten boven het gebruik van normale tandzijde.
 • Een van de meest populaire modellen van de afgelopen jaren is de WP-100 orale irrigator van de fabrikant Waterpik.

Omdat deze orale irrigator al enige tijd op de markt is, ga ik naast mijn persoonlijke ervaringen ook op gebruikersrecensies van internet en andere onafhankelijke testrapporten.

De belangrijkste gegevens op een rij:

Aanbeveling
Waterpik Ultra Water Flosser, verpakking van 1
Waterpik WP-100 Orale irrigeerder

Deze orale irrigator reinigt de openingen zeer grondig en comfortabel. Het biedt uitgebreide functies en is een absolute verkoopklassieker gratis. Aangezien er nu opvolgers zijn kun je de WP100 tegen zeer interessante aanbiedingsprijzen krijgen. Ik kan deze orale irrigator volledig aanbevelen.

Zie prijs

Als u momenteel overweegt een orale irrigator te kopen, moet u zeker de Waterpik WP-100 orale irrigator overwegen.

In de volgende hoofdstukken zal ik de algemene voordelen van een orale irrigator bespreken, evenals de specifieke voor- en nadelen van de Waterpik 100 orale irrigator.

Via de links kunt u direct van de inhoudsopgave naar de hoofdstukken springen die voor u van bijzonder belang zijn:

Lees verder om te weten te komen welke functies en functies het apparaat biedt.

Waarom een orale irrigator wordt aanbevolen

Statistieken bewijzen keer op keer dat de meeste Duitsers het gebruik van tandzijde te omslachtig vinden en daarom niet praktiseren.

De ruimte tussen de tanden is extreem gevoelig voor afzettingen en de resulterende gingivitis en cariës.

Tandzijde tanden
Het gebruik van tandzijde is eigenlijk verplicht – maar voor velen is de toepassing te complex.

Een orale irrigator kan helpen om de interdentale ruimtes voorzichtig en grondig schoon te maken. Een waterstraal of een mengsel van water en lucht bevrijdt de openingen van voedselresten en afzettingen.

Als u uw mond regelmatig reinigt met een orale beregenaar naast het poetsen van uw tanden, kunt u problemen zoals een slechte adem of gingivitis voorkomen.

De wijdverspreide ziekte parodontitis is vaak een direct gevolg van bacteriële accumulatie tussen de tanden.

Tip: Zelfs de beste orale irrigator kan tandzijde niet vervangen. Zelfs als u een orale irrigator gebruikt voor dagelijkse tandheelkundige zorg, kan het gebeuren dat u vastzittende voedseldeeltjes van tijd tot tijd moet verwijderen met tandzijde.

Maar al te vaak overkomt mij dit niet – daarom scheelt zo’n apparaat veel tijd in de tandheelkundige zorg.

Interessant om te weten: Ook al is het merk Waterpik in Europa niet zo bekend als Braun of Philips, het is bijvoorbeeld in de VS de absolute maat van alle dingen. Dit bedrijf, dat de orale irrigeerder heeft uitgevonden, is daar de absolute marktleider (en terecht, naar mijn mening).

Eerste indruk

Zeer goed opgelost is het compacte ontwerp van de Waterpik WP-100 orale irrigator. De hulpstukken kunnen worden opgeborgen in het deksel van de watertank en het handheld-apparaat van de orale irrigator is direct in een houder op de behuizing gestationeerd.

Zo heb je alles wat je nodig hebt direct bij de hand. Het waterreservoir bevat 650 ml, voldoende om een langere reinigingstijd te kunnen voltooien.

Waterpik Vergelijking
Het ontwerp van de WP-100 wint zeker geen schoonheidsprijzen (vooral in vergelijking met de opvolger WP-660, maar het is functioneel en duurzaam.

Op het eerste gezicht lijkt alleen de slang die het handstuk met de watertank verbindt een beetje lastig. Hier moet u oppassen dat u de juiste afstand vindt en de slang altijd zorgvuldig omwikkelt om schade te veroorzaken.vermijden.

Fooi: Het opvolgermodel WP-660 verbetert de toch al overtuigende WP-100 een beetje en is verkrijgbaar in verschillende kleuren*.

Reiniging

Om een orale irrigator te laten werken, moet deze aan bepaalde technische vereisten voldoen. Hier is een overzicht van het prestatiespectrum van de Waterpik WP-100:

 • Waterdruk instellingen: 10
 • Essays: 7
 • Geschikt voor beugels, implantaten en kronen: Ja
 • Watertank: 650 ml
 • Voeding: Netspanning

Zodat u beter kunt begrijpen waar deze diensten goed voor zijn, zal ik ze hieronder in meer detail introduceren.

De drukinstellingen van de Waterpik WP-100 orale beregener

De individuele aanpassing van de waterdruk is een van de belangrijkste functies van een orale beregener.

WP100 drukfasen
U kunt de drukniveaus van de WP-100 eenvoudig aanpassen op dit wiel.

Alleen als de waterdruk instelbaar is, zodat u deze kunt aanpassen aan uw gebruiksvereisten, is een orale beregener zinvol. Te weinig druk kan het reinigingssucces voorkomen, te veel druk kan het tandvlees verwonden.

 • Met de Waterpik WP-100 orale beregenaar vindt u tien aanpassingsmogelijkheden voor de waterdruk.
 • Deze beginnen bij 0,7 bar en reiken tot een opmerkelijke 6,2 bar. U kunt de drukniveaus wijzigen via een roterende regeling op de behuizing.

Tip: Begin altijd eerst met de zwakste instelling en verhoog langzaam de druk totdat u een reinigingsproces bereikt dat comfortabel en efficiënt voor u is.

Fooi: Bij hardnekkige voedselresten kun je de druk ook tijdelijk en selectief verhogen. Het zou echter raadzaam zijn om in dergelijke gevallen te flossen.

De meegeleverde bijlagen van de Waterpik WP-100 orale irrigator

De Waterpik WP-100 orale irrigator wordt geleverd met zeven verschillende hulpstukken die verschillende functies vervullen.

Zelfs met high-end apparaten onder de orale irrigators vindt u nauwelijks hulpstukken.

De individuele bijlagen van de orale irrigeerder in één oogopslag:

 • 2 straalsproeiers: De straalsproeiers worden gebruikt om tandplak aan de randen van de tanden en tussen de tanden te verwijderen. Afhankelijk van hoe groot uw tandspleten zijn en welk drukvermogen uw voorkeur heeft, kunt u het juiste mondstuk voor u kiezen.
 • 2 Plaque Seeker: Met deze nozzles kunt u speciaal gefixeerde tandplak in tandspleten beter verwijderen
 • 1 orthodontisch mondstuk: ideaal voor gebruik met een beugel
 • 1 tongschraper: Voor het reinigen van de tong
 • 1 borstel: Een tandenborstel opzetstuk

Resultaat: Voor een apparaat in deze prijsklasse is de apparatuur echt heel uitgebreid. Niet alle hulpstukken zijn nodig in dagelijks gebruik, maar vooral als u uw orale irrigator op de lange termijn gebruikt, zijn de variaties logisch om de reinigingsprestaties te verhogen en te variëren.

Speciale hulpstukken voor beugeldragers maken deze orale irrigator veelzijdig.

De watertank van de Waterpik WP-100

Wat ik vooral leuk vind, is het deksel van de watertank van deze orale beregenaar, waarin de hulpstukken tegelijkertijd kunnen worden opgeslagen.

WP100 Watertank
De watertank bevat voldoende vloeistof voor meerdere passages.

Ik heb andere orale irrigators gezien die geen deksel voor de watertank hebben.

Voor mij heeft dit altijd een nogal onhygiënische indruk gemaakt, zelfs als je het water regelmatig ververst.

 • De grootte van 650 ml is absoluut voldoende om een intensieve reiniging van de mondholte uit te voeren zonder tussendoor water bij te vullen.
 • Het is praktisch dat u de hele watertank kunt verwijderen om te vullen. Je hebt dus geen tweede vat nodig om de tank te vullen.

De watertank is ook geschikt voor het vasthouden van extra vloeistoffen, zoals speciaal mondwater voor orale irrigators. Probeer dit om je mondholte naast het reinigen ook een extra bescherming te geven tegen bacteriële besmetting.

De voeding van de orale irrigator Waterpik WP-100

Om de waterpomp te laten werken, moet u het station altijd op het lichtnet aansluiten.

 • De bedrijfsgeluiden zijn niet bepaald stil, maar liggen in het acceptabele bereik voor orale irrigators.
 • Als u echter voor het eerst een orale irrigator gebruikt, moet u voorbereid zijn op een vrij luid bedrijfsgeluid.

Sinds de Waterpik WP-100 mondAls de douche een stationaire orale beregenaar is, is het relatief moeilijk om deze mee te nemen op reis.

De Sonicare Airfloss
De Sonicare Airfloss heeft iets minder vermogen, maar is compact en draagbaar.

Hier zijn alternatieven zoals de hier geteste Philips Sonicare Airfloss beter geschikt, omdat deze orale irrigators mobiel zijn.

De bruikbaarheid van de Waterpik WP-100 orale irrigator

Aan de negatieve kant is er geen handleiding over Duits. Als u echter maar weinig Engels spreekt, kunt u zich gemakkelijk informeren over de werking op internet of het apparaat gewoon intuïtief gebruiken.

Het is belangrijk om de waterdruk tijdens het eerste gebruik op een laag niveau te zetten. De bijlagen zijn relatief eenvoudig te verwisselen door op een klein knopje te drukken. Sommige gebruikers adviseren ook om de orale beregenaar van tijd tot tijd met azijn te reinigen om mogelijke kalkaanslag te voorkomen.

Het ontwerp

Persoonlijk hou ik van het compacte ontwerp van deze orale irrigator. Alles heeft zijn plaats en aan alles is gedacht. Gemeten aan de hand van de prijs-prestatieverhouding krijgt u een goed doordacht en samenhangend apparaat.

Als u waarde hecht aan een betere en stabielere verwerking, moet u uw toevlucht nemen tot een aanzienlijk duurder alternatief.

Nuttige gegevens

Hier heb ik enkele van de belangrijkste gegevens van deze orale irrigator samengevat voor iedereen die geïnteresseerd is in de technologie:

 • Gewicht: 1.16 kg
 • Maximale waterdruk: 6,2 bar
 • Watertank: 650 ml
 • Pompfrequentie: 1.200 pulsen per minuut
 • Materiaal: Kunststof
 • Pauzeknop op de handgreep

De voor- en nadelen op een rij

De belangrijkste voordelen van deze populaire orale irrigator zijn

 • Zeer goede prijs-prestatieverhouding
 • Waterdruk instelbaar
 • 7 essays inbegrepen
 • Kan ook worden gebruikt voor gespbanden en kronen

Er zijn ook kleine nadelen, maar die zijn slechts licht significant

 • Korte lengte van de waterslang
 • Geen Duitse gebruikershandleiding

Alternatieven

Eerlijk gezegd is er weinig dat beter kan.

Orale irrigator voor gevoelig tandvlees
De opvolger WP-660 is wat volwassener, maar kost ook meer.

Sommige orale irrigators worden geleverd met nog meer hulpstukken of kunnen de druk rechtstreeks via het handheld-apparaat variëren. Naar mijn mening maakt dit echter niet veel uit.

Zeer overtuigend – maar ook veel duurder – is de grote en nieuwe broer van de Waterpik WP-100, de Waterpik 660*.

In een vergelijkbare inkeping verslaat de speciale versie Waterpik WF-05EU, die enkele extra’s heeft, zoals vulbare tabletten voor het bleken van tanden.

Daarnaast vindt u een nog betere afwerking, een uitgebreidere controle in het handelement en een massagefunctie voor het tandvlees.

Deze variant is echter moeilijk te vinden, daarom adviseer ik je om 660. En als u uw tanden witter wilt maken, is het beter om speciale bleekstrips voor uw huis te gebruiken.

Fooi: Aangezien de nieuwe Waterpik 660/WF-05EU op de markt is, is de Waterpik WP-100 deels verkrijgbaar tegen zeer redelijke prijzen.

Meer informatie over orale irrigators en een overzicht van verschillende huidige modellen

Als u wilt weten hoe de Waterpik WP-100 zich verhoudt tot andere orale irrigators en de voor- en nadelen van mobiele orale irrigators, kan ik dit bericht met de titel “Orale irrigators in de test aanbevelen: deze apparaten vervangen tandzijde”.

Conclusie over Waterpik Ultra WP-100E4

De WP-100 is een zeer grondige orale irrigeerder tegen een zeer betaalbare prijs.

Voor de vraagprijs biedt deze orale beregenaar voldoende druk om uw tanden en interdentale ruimtes grondig te reinigen. Daarnaast is het station praktisch, gemakkelijk te hanteren en schoon te maken.

Kom meer te weten over de huidige prijzen voor de Waterpik WP-100 orale irrigator, niet voor niets is dit model een van de meest populaire en staat nog steeds bovenaan de bestsellerlijsten.

Waterpik Ultra Professionele WP-100E4

89 / 100 Evaluatie
Reinigings- en reinigingsmodi89
Verwerking & houdbaarheid91
Accessoires & Extra’s88
Algemene conclusie

Een perfecte orale irrigator voor zogenaamdeiem. elke gebruiker. Pak het als je de WP-100 voor een spotprijs vindt. Anders heeft de opvolger WP-660 ook alle voordelen die in de test worden genoemd.
Waterpik WP-100 Orale Irrigator *