Panasonic EW1211W oral irrigator beoordeeld

Een mobiele orale irrigator zonder vervelende buis – Is dit concept overtuigend of wordt het beter geserveerd met stationaire interdentale reinigingsmiddelen?

Ik heb de Panasonic orale irrigator uitgebreid getest en vertel je of de aankoop de moeite waard is.

Als je weinig tijd hebt, vind je hier alles wat belangrijk is in één oogopslag:

Panasonic EW1211W

92 / 100 Evaluatie
Reinigings- en reinigingsmodi91
Verwerking & houdbaarheid89
Accessoires & Extra’s95
Algemene conclusie

Een overtuigend apparaat waarvan de tank iets te klein is. Als u geen vervelende slang wilt , kunt u met deze zwakte leven, krijgt u een mobiele orale irrigeerder met een geweldige prijs-prestatieverhouding.

Zie prijs &klantrecensies

Voor meer informatie kunt u ook het gedetailleerde testrapport lezen.

Na het eerste uitpakken

Het eerste dat meteen opvalt, is het enorme handstuk – ik stelde me voor dat de orale irrigeerder veel kleiner was.

De interdentale reiniger kan van achteren worden gevuld

 • Omdat de tank zich in het apparaat zelf bevindt, is deze orale irrigator niet bepaald slank.
 • Aan de andere kant heeft de EW1211W een rubberen oppervlak aan beide zijden en achterkant voor een betere grip.

Ondanks dit goed doordachte detail kan de orale beregenaar alleen in de hand worden gehouden, vooral kinderen, de omtrek is waarschijnlijk te groot. Andere mobiele orale irrigators zoals de Sonicare Airfloss zijn veel gemakkelijker te gebruiken.

De voordelen van draagbare apparaten

Het grote voordeel van het krachtige handvat wordt echter weerspiegeld in het tubeless ontwerp van de orale irrigeerder.

In tegenstelling tot stationaire modellen is er hier geen vervelende beperking, u kunt vrij bewegen tijdens het aanbrengen.

Mobiele orale irrigators voordelen
Met de Panasonic orale irrigator zit je niet vast aan de gootsteen.

Wie altijd al last heeft gehad van de vervelende buisjes van andere interdentale schoonmakers zal de nieuwe vrijheid niet willen missen.

 • Aan de voorkant zijn nog enkele knoppen en een LED-display bevestigd, die informeren over het laadniveau en de geselecteerde spuitmodus.
 • De rest van het ontwerp van het Panasonic toestel is in witte en blauwe tinten en zou er naar mijn smaak wat moderner uit mogen zien.

Het uiterlijk en de afwerking passen over het algemeen, maar de orale irrigeerder ziet er niet echt nobel of bijzonder waardevol uit.

Hoe reinigt de mobiele orale irrigator?

Belangrijker dan oppervlakkig uiterlijk is natuurlijk de schoonmaakprestatie. Hier troeft de Panasonic af met sterke druk.

U kunt de intensiteit in 3 verschillende niveaus aanpassen, zodat de orale beregenaar aan uw eigen behoeften voldoet.

 • de laagste niveau (Zacht) is aangenaam zacht en kan meestal ook gebruikt worden voor tandvleesmassage
 • meestal hebben we de normale modus , omdat het aangenaam sterk is en tegelijkertijd een beetje water bespaart (dit is belangrijk vanwege de beperkte tank).
 • In het hoogste niveau (Jet), levert de Panasonic voldoende vermogen om de meeste voedselresten betrouwbaar te verwijderen.

In dit opzicht heeft de Panasonic orale irrigeerder me overtuigd, omdat het schoonmaken van de interdentale ruimtes eenvoudig en snel is. Het-ontwerp-van-de-orale irrigator

Indien gewenst kunt u ook een mengsel van lucht en water gebruiken (in plaats van de normale waterstraal) om een fris gevoel in de mond te geven.

De sproeikop kan worden gedraaid zodat de straal flexibel kan worden uitgelijnd. In tegenstelling tot het zustermodel DJ-40 houdt het hoofd gemakkelijker in positie.

Een complete vervanging voor flossen?

Natuurlijk kunt u niet alle onzuiverheden verwijderen met orale irrigators.

Soms moet je flossen om bijzonder hardnekkige voedselresten te verwijderen.

 • In de testperiode heeft de aber gebeurt slechts ongeveer 1x per week (bij meerdere dagelijks gebruik).
 • Dit is geen zwakte van het geteste model, maar komt voor in bijna alle apparaten van dit type.

In bedrijf is de interdentale reiniger stiller dan de meeste andere producten. Zowel stationaire Braun orale irrigators als de luchtstoten van de Philips-concurrentie zijn naar onze mening luider.

Natuurlijk is het apparaat nog steeds hoorbaar, maar het brult nooit echt onaangenaam. Na een paar keer aanbrengen wen je aan het zoemgeluid.

Een reinigingsproces duurt sowieso maar een halve minuut, waardoor de pomp niet te veel ingrijpt.

De zwakke punten

Het grootste nadeel vond ik de beperkte watercapaciteit.

Eén vulling duurt slechts 30 seconden. Met wat oefening is dit lang genoeg voor een snelle reiniging, maar soms moest ik het reinigingsproces onderbreken om een tweede lading bij te vullen.

Naar mijn mening heeft de AirFloss van Philips hier het duidelijk betere concept. In plaats van een permanente waterstraal te gebruiken, werkt het met luchtstralen.

 • Dit is wat luider, maar een kleine hoeveelheid water is voldoende, omdat de sprays veel zuiniger zijn.
 • Zo is niet alleen het handstuk compacter met de concurrentie, maar is de vulling ook voldoende voor ongeveer 2 volledige toepassingen.

Ik vind de werking van de competitie ook beter. Daar is de spuitknop aan de achterkant bevestigd, die er veel ergonomischer uitziet dan de positie van de knoppen op het hier geteste apparaat.

De knop om de spray te activeren
De knop voor het activeren van de spray op de airfloss.

Naar mijn mening biedt de duurdere concurrentie echter een coherenter totaalpakket.

Desalniettemin is de EW1211W een goede orale beregener, omdat hij qua reinigingsprestaties overtuigt.

Meer informatie over de aanvraag

Vul via een voldoende grote opening aan de achterkant de orale beregenaar met water, wat zonder veel moeite lukt.

Na gebruik kunt u het apparaat op het meegeleverde laadstation plaatsen (het houdt het daar veilig vast zonder te wiebelen).

Ik vond ook de twee meegeleverde reservesproeiers leuk. Veel andere fabrikanten hebben slechts één mondstuk bij hun apparaten, daarom moet je te snel geld uitgeven aan dure vervangingen.

De bijgeleverde nozzles kunnen ook gemakkelijk op het laadstation worden aangesloten, zodat ze niet ergens in de badkamer liggen.

Over het algemeen is de afwerking in orde, maar het apparaat van Panasonic biedt in dit opzicht niet echt iets uitstekends.

De batterij

Ik vond de accuprestaties van de Panasonic meer dan voldoende, daar zijn hier geen grote beperkingen.

Stationaire orale irrigators voordelen
Als u meer stroom nodig hebt en geen batterijen wilt opladen, dan zijn stationaire orale irrigators zoals de Waterpik WP-100 de betere keuze.

In de praktijktest kreeg ik ongeveer 15 minuten continue werking uit de orale irrigator.

 • Bij 2x dagelijkse reiniging zit er een goede 2 weken batterijduur in, de orale beregener moet weer worden aangesloten.
 • De batterij heeft altijd voldoende vermogen om een sterke waterstraal te leveren.

Al met al was ik meer dan tevreden over de prestaties op dit gebied. De concurrentie van Sonicare mag dan wel wat beter zijn met een speelduur van 3 weken, maar dit heeft in de praktijk niet echt een grote impact.

In tegenstelling tot de kleine tank heeft de accu nooit een storende beperking.

Samenvatting

De Panasonic EW1211W orale irrigator is een geweldig, maar niet uitstekend apparaat.

Voor de prijs is zowel de afwerking als het scala aan functies redelijk. De accu is voldoende sterk en ik vind het mobiele concept beter dan de vervelende slangen van veel andere orale irrigators.

Last but not least reinigt het apparaat meestal de interdentale ruimtes zonder aarzeling.

Alleen de volumineuze tank was een echt nadeel in de test. Met wat oefening is één vulling voldoende voor het hele gebit, maar soms moet je nog steeds bijvullen.

Dit is vervelend en wordt beter opgelost door de concurrentie. Dus als je wat meer geld kunt investeren, moet je zeker eens kijken naar de Philips-modellen.

Hun aircoZept overtuigde me uiteindelijk meer. Als een grondige reiniging belangrijk voor u is, kunt u leven met een slang, dan moet u ook stilstaande orale irrigators overwegen.

Aanbevolen modellen zijn te vinden in de tabel bovenaan: Orale irrigators in de test.

Wie echter het gevoel van een waterstraal verkiest boven dat van luchtstralen of de voorkeur geeft aan een goedkoper apparaat in de aanschaf- en vervolgkosten, kan zeker zijn toevlucht nemen tot deze orale beregenaar van Panasonic.

Zie prijs &klantrecensies