Curaprox Tandenborstels – Test en Vergelijking

Actuele tandenborstels van Curaprox in één oogopslag – de belangrijkste verschillen en hoe het juiste model te kiezen. Met aanbevelingen.

Wat is er bijzonder aan de Curaprox tandenborstels en worden ze ook aanbevolen in gebruik?

Ik heb de huidige Curaprox modellen voor je getest:

 • De borstelharen zijn gemaakt van een speciaal materiaal.
 • Het handvat heeft een achthoekige vorm.
 • U kunt degene kiezen die bij u past uit vele modellen.

In het volgende artikel zal ik u kennis laten maken met de belangrijkste tandenborstelmodellen van het merk en de ontwerp- en poetsprestaties nader bekijken. Ik zal onder andere ingaan op de volgende punten:

In het bijzonder is de Curaprox 5460 een van de meest populaire en best verkochte modellen van het merk. Dit pakket met drie tandenborstels biedt een bijzonder goede prijs-kwaliteitverhouding:

Aanbeveling
Curaprox tandenborstel Set CS 5460 - 3-Pack Ultra Soft Manual Tandenborstel voor volwassenen 5460 met Super Soft CUREN Borstelharen -Willekeurige Kleur
Curaprox 5460 Handtandenborstel ultrazacht

 • 5460 fijne borstelharen zorgen voor een bijzonder zacht tandenpoetsen.
 • In een verpakking van 3 krijg je dit model in verschillende kleuren.
 • Zeer aantrekkelijke prijs.
Zie prijs

Lees verder voor gedetailleerde beschrijvingen van deze en andere Curaprox tandenborstels. Ik hoop dat het artikel je helpt om een geschikte tandenborstel voor je te vinden.

Bijzonderheden van Curaprox tandenborstels

Wat onderscheidt Curaprox tandenborstels van andere merken?

Curaprox Tandenborstels
In deze gewone handtandenborstel zijn de borstelharen van een ander materiaal gemaakt dan in de Curaprox tandenborstels.

De belangrijkste verschillen tussen Curaprox tandenborstels en de meeste conventionele handtandenborstels liggen in het type borstelharen en het ontwerp van de opzetborstel.

De “Curen” borstelharen

In plaats van conventionele nylon borstelharen gebruiken Curaprox tandenborstels zogenaamde “filamenten” gemaakt van het gepatenteerde “Curen” materiaal als borstelharen.

De fijne structuur van het “Curen-materiaal” maakt het mogelijk om aanzienlijk meer “borstelharen” in de tandenborstelkop te verwerken.

Curaprox Tandenborstel
De borstelharen zijn bijzonder zacht en zeer geschikt voor gevoelig tandvlees.

Terwijl conventionele tandenborstels tussen de 500 en 1000 haren hebben, hebben Curaprox tandenborstels enkele duizenden “kuren”.

Hierdoor kunt u tanden en tandvlees bijzonder zacht en voorzichtig reinigen.

De tandenborstelkop

In vergelijking met conventionele tandenborstels hebben de meeste Curaprox-modellen kleine en zeer compacte tandenborstelkoppen.

Dit speciale ontwerp maakt het voor u gemakkelijker om toegang te krijgen tot de gebieden in de mond die conventioneel ontworpen tandenborstels meestal niet zo goed bereiken.

De meest populaire tandenborstel modellen

In dit hoofdstuk zal ik je kennis laten maken met enkele van de meest populaire tandenborstelmodellen van Curoparex.

Voor veel verschillende eisen heeft Curaprox ook een geschikte tandenborstel waaruit u kunt kiezen.

Er zijn ook andere tandenborstels in het assortiment, maar die hebben meer speciale functies. Ik zal u aan het einde van dit hoofdstuk een overzicht geven van deze “op maat gemaakte producten”.

CS 5460 – zacht en grondig

De CS 5460 is het vlaggenschip van Curaprox’s gehele tandenborstelcollectie. Zelfs het getal in de naam geeft het hoge aantal speciale “curen” borstelharen aan.

Het buitengewone ontwerp van de opzetborstel en het extreem grote aantal bijzonder fijne borstelharen maken van de CS 5460 een tandenborstel die even voorzichtig als grondig reinigt.

Je krijgt de tandenborstel in veel verschillende kleuren, wat ik persoonlijk erg leuk vind.

In plaats van saai “wit” krijg je de CS 5460 in geel, groen, violet, oranje en vele andere kleuren. Soms zijn er zelfs “speciale edities”, die “Rembrandt” of “regenboog” worden genoemd.

Aanbeveling
Curaprox 5 x tandenborstel CS 5460 Ultra Soft - handtandenborstel voor volwassenen met 5460 Ultra Soft CUREN borstelharen - 5 stuks, willekeurige kleur
Curaprox CS 5460 tandenborstel ultrasoft

 • Handig pakket van 5 om geld te besparen.
 • Laat ons gewoon uw gewenste kleur weten wanneer u koopt.
Zie prijs

Tijdens het poetsen viel me meteen op dat deze tandenborstel veel zachter is dan conventionele modellen. Als je overstapt van een “normale” tandenborstel naar de CS 5460, zijn de borstelharen in het begin zeker veel te zacht voor je.

Weinig druk is genoeg

Dit maakt het des te belangrijker dat je niet te veel druk uitoefent bij het tandenpoetsen. Als je de zachte borstelharen te hard tegen de tanden en het tandvlees drukt, verliezen ze hun elasticiteit en buigen ze.

Om de Curaprox correct te gebruiken, moet u daarom heel voorzichtig en in cirkelvormige bewegingen reinigen. Curaprox beschrijft dit als “dansbewegingen” en stelt voor om naar muziek te luisteren terwijl je je tanden poetst.

Begin op de juiste manier

Ook het achthoekige handvat van de CS 5460 is bijzonder. Volgens de fabrikant helpt deze ongewone vorm om de tandenborstel correct in te stellen tijdens het poetsen.

De achthoekige handgreep maakte het voor mij gemakkelijker om de tandenborstel onder een hoek te houden en mijn tanden en tandvlees gelijkmatig te reinigen.

Mijn indruk

Persoonlijk leek de CS 5460 me de eerste dagen veel te zacht. Maar ik ben ook gewend aan elektrische tandenborstels en gebruik daar meestal “medium” opzetborstels.

Bij het poetsen moet je cirkelvormige bewegingen maken – vergelijkbaar met het poetsen van je tanden met roterende tandenborstels.

Na een paar dagen kon ik wennen aan de nieuwe zachte haren en was helemaal tevreden met het reinigingsresultaat. Ik vond vooral de vrij kleine borstelkop leuk.

In gebruik deed het me denken aan de roterende hoofden van elektrische tandenborstels. Ook hiermee kun je heel goed alle plekken in de mond bereiken.

Ondanks langdurig gebruik vond ik het achthoekige handvat even wennen.

Fooi: Koop de CS 5460 in een pakket om geld te besparen. Zo vind je online de Curaprox 5460 handtandenborstel in een verpakking van 3* of een verpakking van 10 CS 5460 tandenborstels*.

CS 1560 – voor de overgang

De Curaprox 1560 is de tijdelijke oplossing als je wilt overstappen van een medium of harde tandenborstel naar een zacht en zacht model.

Zoals reeds te zien is in de beschrijving van de CS 5460 is deze Curaprox tandenborstel extreem zacht. De CS 1560 gebruikt minder en dikkere “curen” filamentharen.

Dit maakt de borstelharen harder en de verandering van conventionele tandenborstelmodellen veel gemakkelijker.

Mijn indruk

Ik denk dat de CS 1560 een heel goed idee is, omdat de directe overgang naar de CS 5460 voor velen zeker een extreem verschil betekent met het gebruikelijke tandenpoetsen.

Dankzij de CS 1560 kunt u wennen aan het stap voor stap poetsen van uw tanden.

Aanbeveling
Curaprox 10 x tandenborstel CS 1560 Soft - handtandenborstel voor volwassenen met 1560 Soft CUREN haren - 10 stuks, willekeurige kleur
Curaprox CS 1560 tandenborstel

 • Ideaal voor het overschakelen van harde naar zachte haren.
 • Goedkoop voordeelpakket met 10 tandenborstels.
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren.
Zie prijs

Qua reinigingsprestaties biedt dit model ook zeer goede resultaten.

CS smart – het kindermodel

De CS smart is speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf 5 jaar, maar uiteraard kunnen ook volwassenen gebruik maken van dit model.

Curaprox voor Kider

In tegenstelling tot de CS 5460 heeft de CS smart nog meer en nog fijnere “curen” filamenten en een kleinere opzetborstel. Trotse 7600 filament “borstelharen” bieden dit model voor een zachtere en nog intensievere reiniging.

Omdat de CS smart dienovereenkomstig zacht is, beveelt de fabrikant het aan als een tandenborstel voor kleine kinderen die het tandenpoetsen serieus beginnen te nemen.

Dankzij het bijzonder witteHet combineert de beste kwaliteiten zonder dat je kind ze storend vindt.

Mijn indruk

Ik heb de CS smart op een paar dagen geprobeerd. Omdat ik vrij grote handen heb, vond ik het “kleine” ontwerp nogal onhandig.

Toch kan ik me heel goed voorstellen dat kinderen dol zijn op deze tandenborstel. Hij past perfect in kinderhanden en is net als de CS 5460 verkrijgbaar in vele felle kleuren.

Aanbeveling
Curaprox Tandenborstel CS Smart - Kleine handtandenborstel voor volwassenen met 7600 Ultra Soft CUREN borstelharen - 1 stuk - Willekeurige kleur
CS Smart Ultrasoft

 • Ideaal voor kinderen vanaf 5 jaar.
 • Extra kleine opzetborstel.
 • Achthoekige handgreep.
Zie prijs

Als je iets goeds wilt doen voor je kinderen, is dit een allround succesvolle kennismaking met “serieus” tandenpoetsen.

Fooi: Als uw kind jonger is dan 5 jaar, kunt u beter kiezen voor de Curaprox melktandenborstel*.

Curaprox “Black is white” Set – wittere tanden

De “Black is white” set is een combinatie van tandenborstel en tandpasta voor het bleken van de tanden. Met name het moderne design maakt deze set tot een echte blikvanger. Je kunt het bestellen in wit of zwart.

De tandenborstel van de set is een klassieke CD 5460 in een speciaal design. De tandpasta bevat actieve kool en hydroxyapatiet, die verantwoordelijk zijn voor het bleken van de tanden.

Omdat de tandpasta geen blekende of emery-stoffen bevat, moet deze het bleken van de tanden op een zachte manier mogelijk maken. Je kunt de tandpasta dagelijks gebruiken zoals gewone tandpasta.

Mijn indruk

Ik vond het meteen een leuk idee om een speciale set aan te bieden voor het bleken van tanden.

Voeg daar een origineel ontwerp aan toe en er wordt een product gemaakt dat zowel als geschenk als als aanvulling op de dagelijkse routinematige tandheelkundige zorg zinvol is.

Aanbeveling
Curaprox Black is White Set voor witte tanden, tanden bleken met zwarte tandpasta gemaakt van actieve kool, whitening tandpasta, 1x tandenborstel en tandpasta 90ml
Curprox Zwart-wit Set

 • Witte tanden zonder schuren of bleken.
 • Glutenvrij.
 • Inclusief tandpasta gemaakt van actieve kool.
Zie prijs

Aangezien de wens voor bijzonder witte tanden ook in Europa gestaag toeneemt, is dit leuk en logisch tegelijk.

Andere Curaprox tandenborstel modellen

In het assortiment van Curaprox vindt u andere modellen tandenborstels die speciale functies dienen. Hier is een klein overzicht van de meest voorkomende tandenborstels:

 • CS 3960*: Dit model ligt tussen de hierboven gepresenteerde CS 5460 en CS 1560. Als u op zoek bent naar een tandenborstel die niet te zacht en niet te hard is, is de CS 3960 misschien het juiste model voor u.
 • CS 1006 enkel*: De CS 1006 single is een speciale tandenborstel waarmee je tand voor tand individueel kunt poetsen. De toepassing vergt oefening, omdat je anders poetst dan je gewend bent van normaal tandenpoetsen. Omdat je elke tand afzonderlijk poetst, duurt het poetsproces ook langer dan bij andere tandenborstels.
 • Hydrasonic Sonic Tandenborstel*: Met de Hydrasonic heeft Curaprox ook een elektrische tandenborstel in het assortiment. Dit werkt met 42.000 trillingen en “hydrodynamisch”, waarbij het volgens de fabrikant ook de interdentale ruimtes effectief reinigt. Drie poetsmodi en een krachtige batterij maken deze tandenborstel compleet.

Tip: Als je geïnteresseerd bent in een elektrische tandenborstel, moet je zeker dit bericht over de beste elektrische tandenborstels 2019 bekijken. U vindt er details over veel modellen van verschillende fabrikanten, inclusief persoonlijke testrapporten.

Zelf test ik steeds weer verschillende tandenborstels, waaronder handtandenborstels.

Roterende tandenborstels zoals de Oral-B Genius 9000 (hier afgebeeld) zijn huidige testwinnaars. Als je de voorkeur geeft aan een sonische tandenborstel zoals de Hydrasonic, dan raad ik de Sonicare Diamond Clean aan.

Ik geef echter duidelijk de voorkeur aan elektrische tandenborstels, omdat het bewezen is dat ze efficiënter reinigenn. Als je nog meer voordelen wilt leren, lees dan het artikel Elektrische of normale tandenborstel?

Conclusie: Curaprox biedt een goede selectie zachte tandenborstels

Als je van zeer zachte tandenborstels houdt of zin hebt om over te stappen op zachte tandenborstels, zijn de beschikbare modellen van Curaprox zeker een goede keuze.

Curaprox Tandenborstel Conclusie
De Curaprox tandenborstels zijn zachter dan andere handtandenborstels (foto hier). Daarom kan de overgang in het begin moeilijk voor je zijn.
 • Zowel de verwerking als de reinigingsprestaties zijn absoluut aan te bevelen.
 • Daarnaast zijn er de tandenborstels tegen redelijke prijzen in de verpakking te koop.

Als je tot nu toe harde handtandenborstels hebt gebruikt, moet je voorbereid zijn op een drastische verandering in het poetsgedrag. In plaats van druk uit te oefenen en krachtig te “schrobben”, moet je de Curaprox tandenborstels licht en vloeiend over tanden en tandvlees bewegen.

Aanbeveling voor gevoelig tandvlees

Vooral voor mensen met gevoelig tandvlees of een beugel zijn de Curaprox tandenborstels een goede keuze.

De zachte filamenten beschermen tanden en tandvlees en zorgen toch voor een zeer grondige verwijdering van tandplak en tandplak, zelfs op de plaatsen waar je problemen krijgt met grote opzetborstels.

Klanten houden van Curaprox

Als je de aanbevelingen op Amazon en vergelijkbare platforms gelooft, lijken de Curaprox-tandenborstels zeer goed te worden ontvangen door klanten.

Soms bereiken de goede beoordelingen de 90%-markering, wat echt heel goed is voor zo’n individueel product als een tandenborstel.

Als je gevoelig tandvlees hebt of pijn veroorzaakt met conventionele tandenborstels, moet je de Curaprox-modellen zeker een kans geven.

Zie prijs- en klantrecensies*

Andere interessante artikelen over het onderwerp: