DrSmile – Ervaring met onzichtbare beugels

DrSmile onzichtbare beugels zijn waar voor hun geld. Maar zijn beugels geschikt voor u? Deze DrSmile ervaringen zullen u helpen beslissen.

Een onzichtbare beugel, ook wel aligner genoemd, is een relatief handige maar ook dure manier om scheefstand van de tanden te behandelen. Sinds 2017 bieden moderne start-ups zoals DrSmile betaalbare varianten aan via internet.

Veel klanten vragen zich af hoe veilig en veelbelovend deze alternatieven voor de klassieke orthodontist werkelijk zijn.

Het idee om tussen 1000 en 2000 euro te besparen klinkt in eerste instantie zeer aantrekkelijk. Maar wat zijn de ervaringen met DrSmile?

Ik heb uitgebreid onderzoek voor je gedaan om de belangrijkste vragen over DrSmile onzichtbare beugels te beantwoorden:

 • Hoe werken ze?
 • Hoe verloopt de behandeling?
 • Wat kost de behandeling?
 • Hoe effectief zijn de beugels?
 • Wat zijn de DrSmile ervaringen?

In het volgende artikel vindt u veel antwoorden op deze vragen en het zal u zeker helpen om zelf een beslissing te nemen over de aligners van DrSmile. Deze inhoudsopgave brengt u rechtstreeks naar de afzonderlijke onderwerpen.

Allereerst wil ik benadrukken dat DrSmile een zeer effectieve internet marketing strategie heeft.

Veel van de links en DrSmile-ervaringen die ik over dit onderwerp heb gevonden zijn in de kleine lettertjes gemarkeerd als “redactionele reclame”, “samenwerkingsbijdrage” of zelfs heel direct als “reclame”. Helaas betekent dit vaak dat objectieve verslaggeving niet mogelijk is.

Dit artikel over DrSmile-ervaringen is daarentegen uitsluitend gebaseerd op mijn eigen onderzoek en wordt op geen enkele wijze gepromoot of ondersteund door DrSmile.

Informatie over DrSmile

Nadat het patent voor onzichtbare tandheelkundige trays in 2017 afliep, hebben vervolgens verschillende nieuwe bedrijven het product opgepakt.

drsmile beugel ervaring
Een DrSmile beugel kan een betaalbare oplossing zijn voor lichte scheefstanden van de tanden.

Terwijl aligners voorheen alleen verkrijgbaar waren bij tandartsen of orthodontisten, hebben nieuwe aanbieders moderne manieren gecreëerd om deze beugels aan te bieden.

DrSmile vertrouwt op internet als verkoopkanaal en combineert dit slim met een aantal aangesloten tandartspraktijken.

Online verkoop vermindert de bedrijfskosten aanzienlijk. Bij de meer dan 100 DrSmile partnerpraktijken in heel Duitsland kunt u terecht voor een gratis consult en een eerste onderzoek door een deskundige.

 • Veel concurrenten die ook op internet beugels aanbieden, laten klanten ook tandafdrukken nemen.
 • Een bezoek aan een professional lijkt veel serieuzer en effectiever.

Het management van DrSmile is gevestigd in Berlijn, en de online contactinformatie omvat een gratis hotline telefoonnummer en een e-mailadres. Het bedrijfsadres staat in de opdruk.

Hoe werken de beugels?

Het principe van onzichtbare beugels is eigenlijk snel uitgelegd. Uitgaande van uw huidige gebit, zorgt een doorzichtige kunststof beugel die u over uw tanden schuift voor een continue langzame rechtzetting van scheve tanden.

drsmile onzichtbare beugel
DrSmile onzichtbare beugels moeten dagelijks gedragen worden om de tanden recht te zetten.

Het gaat hier alleen en uitsluitend om esthetische aspecten. Het kauwen of de interactie van de boven- en onderkaak kan niet worden beïnvloed door een beugel van het internet.

Net als bij een vaste beugel veroorzaakt de constante druk op de tanden een verandering in de stand van de tanden.

 • Dit proces duurt maanden en is alleen effectief als je de beugel bijna altijd draagt.
 • U moet uw beugel ook om de twee weken vervangen om rekening te houden met de veranderingen die u hebt aangebracht.

Een gedetailleerd verslag over zogenaamde harmoniespalken en hun toepassing vindt u in het artikel Harmoniespalk voor rechte tanden – Uitgebreide gids.

DrSmile: Procedure van de behandeling

Bij DrSmile is er een vaste behandelprocedure. Eerst maakt u een afspraak bij een van de partnerpraktijken van DrSmile, die een 3D-scan van uw gebit maakt.

drsmile procedure
Eerst moet u een afspraak maken met een tandarts die een van de partners van DrSmile is.

Op basis van deze scan krijgt u een beoordeling en een overzicht van welke veranderingen in uw geval mogelijk zijn. Pas als u door dit overzicht overtuigd bent, moet u het product bestellen en betalen.

DrSmile maakt dan uw onzichtbare beugel en na een wachttijd ontvangt u een pakket met alle beugels en gedetailleerde instructies voor het gebruik ervan.

 • Je moet het verloop van de behandeling wekelijks documenteren via een app voor je mobiele telefoon.
 • Na afloop van de behandelingsfase met de tandspalken wordt beoordeeld of verdere behandelingsstappen nodig zijn.

Er zijn talloze getuigenissen over DrSmile beugels op het internet te vinden. Veel van hen zijn echter het product van de samenwerking van de marketingafdeling van het bedrijf met “social media influencers”, die zich zelfs direct online kunnen aanmelden voor een samenwerking. De meeste verslagen zijn dan ook positief.

Tip: Het beste idee over de exacte procedure van de DrSmile behandeling is te vinden op de website van het bedrijf.

Alle noodzakelijke stappen van de behandeling worden uitgebreid beschreven en u kunt er ook zoeken naar een partnerpraktijk bij u in de buurt.

Wat kost een DrSmile beugel?

DrSmile beugels zijn er in principe in drie verschillende stijlen: Licht, Medium en Complex. De partnerpraktijk bepaalt tijdens het vooronderzoek welke beugel voor u geschikt is.

kosten en prijzen van drsmile
De prijzen en kosten van DrSmile beugels zijn afhankelijk van de behandeltijd en de ernst van de scheefstand.

Afhankelijk van welke brace je nodig hebt, is de draagtijd langer of korter.

Volgens het bedrijf duurt het echter gemiddeld acht maanden. Aangezien u de spalken tijdens de behandeling om de twee weken moet vervangen, is een langere behandeling navenant duurder.

 • Zowel de vervaardiging van de spalk als de draagtijd zijn afhankelijk van uw gebit en de malocclusies die u wilt laten corrigeren.
 • Voor milde gevallen zijn minder beugels nodig, voor complexe misvormingen duurt de behandeling langer en heb je meer beugels nodig.

Eenvoudige beugels zijn bij DrSmile verkrijgbaar voor 1790€, medium beugels voor 2490€ en complexe modellen voor 2990€.

Voor alle drie de opties zijn ook maandelijkse termijnen beschikbaar. Het afbetalingsplan geldt voor zes jaar en de maandelijkse termijnen bedragen 33 euro, 46 euro of 55 euro.

Tip: Als u de kosten wilt vergelijken met andere alternatieven voor beugels, kunt u zich in de gids informeren over de verschillende kosten van beugels.

Deelname aan de ziektekostenverzekering

Helaas subsidiëren de wettelijke ziekenfondsen geen orthodontische behandeling voor volwassenen.

Daarom is er ook geen eigen bijdrage voor onzichtbare beugels van DrSmile.

Hoe effectief zijn de beugels?

Om te beoordelen hoe effectief DrSmile onzichtbare beugels zijn, wil ik de alternatieve behandeling door een tandarts kort toelichten.

drsmile beugel ervaring
DrSmile kan een betaalbaar alternatief zijn voor andere beugels, vooral voor lichte misvormingen.

Vroeger was de tandarts of orthodontist altijd het eerste aanspreekpunt voor scheve tanden.

Afhankelijk van de diagnose waren verschillende soorten behandeling mogelijk.

 • Zo zijn er de vaste metalen beugels die u waarschijnlijk wel kent, maar ook moderne varianten zoals een losse beugel, Invisalign of keramische beugels.
 • Sommige behandelmethoden zijn vanwege hun aard meer geschikt voor volwassenen, andere zijn ook geschikt voor kinderen.

Hier vindt u een gedetailleerde deskundige gids over beugels.

De bijna onzichtbare beugels van de orthodontist, zoals Invisalign of zelfs keramische beugels, zijn aanzienlijk duurder dan conventionele vaste beugels. Een volledige behandeling kan tussen de 4000 en 6000 euro kosten, afhankelijk van het geval.

Bedrijven als DrSmile proberen deze moderne vorm van tandheelkundige behandeling beschikbaar te maken voor een breder scala van consumenten tegen meer betaalbare prijzen.

Beoordelingen en ervaringen

Op internet zijn relatief veel reviews en ervaringen over DrSmile beugels te vinden. Zoals reeds vermeld, is dit ten minste gedeeltelijk te danken aan het goede marketingwerk van het bedrijf.

Om daadwerkelijk een eigen mening te kunnen vormen, moet je er zeker op letten dat je reclame of betaalde bijdragen onderscheidt van onafhankelijke verslagen van ervaringen.

Ervaringen uit de praktijk

Een van de belangrijkste verschillen tussen een bezoek aan een specialist en de aankoop van een online product is de zorg en het advies.

drsmile experience onzichtbare beugels

Terwijl u voortdurend in behandeling bent bij uw tandarts, heeft u bij een DrSmile-beugel alleen een online consult na het eerste onderzoek.

 • Getuigenissen over DrSmile beugels beoordelen de eerste consulten bij partnerpraktijken als consistent positief.
 • Zoals bij elk ander tandartsbezoek is er een grondig onderzoek.

Bovendien worden moderne scanners en grafische programma’s gebruikt om de patiënt het individuele verloop van de behandeling te tonen.

Info: De samenwerking met tandartspraktijken in heel Duitsland wordt beschouwd als een echt marktvoordeel van DrSmile.

Zorg

Veel getuigenissen van DrSmile benadrukken het belang van het goed en regelmatig schoonmaken van beugels.

drsmile schone beugel

Aangezien je een onzichtbare beugel 22 uur per dag moet dragen, kun je hem eigenlijk alleen uitdoen als je eet en drinkt.

Voordat u ze terugplaatst, moet u zowel uw tanden als uw beugel grondig schoonmaken. U kunt een tandenborstel en gewone tandpasta gebruiken om de beugel schoon te maken. Het water moet koud of hoogstens lauw zijn.

Bovendien moet u voorzichtig zijn bij het plaatsen en verwijderen van de beugel, zodat u de beugel niet beschadigt en hij goed past.

Pijn

In de meeste getuigenissen van DrSmile staat dat er een lichte druk op de tanden staat, vooral bij een nieuwe beugel.

drsmile pijn

Deze is in het begin wat ongemakkelijk, maar bijna alle gebruikers hebben na een korte periode van gewenning geen pijn of problemen meer gehad.

Aangezien u uiteindelijk wilt dat uw tanden in de juiste stand komen te staan, kunt u de druk waarderen als een positieve ervaring op weg naar een mooier gebit.

Info: In het artikel Beugels: Alles over de pijn, u kunt meer details en tips over dit onderwerp vinden.

Prijs en kwaliteit

Pas wanneer u de aankoop hebt afgerond en uw beugel ter behandeling hebt ontvangen, worden de verschillen in het online product duidelijker.

drsmile smartphone app
DrSmile value for money moet passen bij uw persoonlijke behoeften.

Met DrSmile beugels sta je er alleen voor.

Hoewel er een app voor de mobiele telefoon bestaat waarmee u uw succes kunt controleren en contact kunt opnemen met medewerkers van het bedrijf, kan dit alles niet in de plaats komen van regelmatige controles en onderzoeken bij een professional.

U kunt zeker profiteren van het prijsvoordeel van DrSmile-beugels, maar u moet wel weten waar deze besparingen vandaan komen.

Als je vertrouwen hebt dat technisch advies via een app voor jou voldoende is bij de behandeling van je scheve tanden, kun je zeker positieve resultaten behalen met DrSmile producten voor milde scheefstanden.

is het de moeite waard?

Zoals bij alle investeringen moet u echter vooraf een duidelijke afweging maken tussen de kosten en de baten:

 • Want ook onzichtbare beugels van DrSmile hebben hun prijs.
 • Is het echt de moeite waard om geld te besparen en af te zien van essentiële onderdelen van een professionele behandeling?

Zelfs het voordeel van een gratis vooronderzoek door een tandarts werd onlangs in een persbericht herzien. Volgens een rechterlijke uitspraak voldoet een vooronderzoek van DrSmile niet aan de algemene norm voor een orthodontische behandeling.

Problemen

Zoals met veel internetproducten het geval is, wordt bij onzichtbare beugels duidelijk wat je hebt gekocht zodra zich daadwerkelijk problemen voordoen.

drsmile klantenadvies

In hun ervaringen met DrSmile melden gebruikers problemen om contact op te nemen met de klantenservice of lange wachttijden om concrete hulp te krijgen voor hun eigen problemen.

Het is veel geruststellender om naar uw tandarts te kunnen gaan en hem of haar de problemen snel te laten verhelpen.

Garantie

Op de website van DrSmile vindt u een garantieverklaring om de tevredenheid van de klant te garanderen.

drsmile garantie
Om van de DrSmile-garantie te profiteren, moet u de garantievoorwaarden nauwgezet volgen.

Indien u ondanks correcte toepassing het gestelde doel niet bereikt, neemt DrSmile alle vervolgkosten voor zijn rekening totdat het overeengekomen resultaat is bereikt.

 • Uit enkele concrete ervaringen met DrSmile blijkt dat de garantie gekoppeld is aan relatief veel voorwaarden en handelingen van de gebruikers.
 • Ze moeten bijvoorbeeld wekelijks foto’s naar de app sturen en de behandelingsprocedure strikt volgen.

Als u deze voorwaarden niet vanaf de eerste dag van de behandeling in acht neemt, vervalt de garantiebelofte.

Conclusie: DrSmile beugels kunnen kleine tandafwijkingen corrigeren

De meeste getuigenissen over DrSmile-beugels zijn positief en bevestigen een bevredigend resultaat.

drsmile beugel ervaring

Hoe eenvoudiger de uitlijning, hoe beter het resultaat.

Als u een ingewikkelde beetanomalie heeft, raad ik u altijd aan een deskundige te raadplegen.

Aangezien de online marketingafdeling van DrSmile zeer actief is, zult u zelf moeten beoordelen welke testimonials waarschijnlijk van echte gebruikers zijn en welke van “vriendelijke testers”.

Vooral de klantenservice na betaling wordt vaak bekritiseerd (zie ook zahnschienen.org/drsmile).

Alternatieven voor DrSmile en nuttige leestips

Een DrSmile beugel kan een oplossing zijn voor uw scheve tanden.

drsmile alternatief

Ik wil u nu graag meer informatie geven, zodat u de voor u optimale oplossing of alternatief voor DrSmile kunt vinden.

Een professioneel consult bij uw tandarts of orthodontist zal u ook informatie geven over de beste behandelmethode.