Easy Home tandenborstel van Aldi Süd – Recensie

Het goedkope model van de discounter in de test: Kan de Easy Home tandenborstel het bijhouden met vergelijkbaar goedkope elektrische tandenborstels en is het de moeite waard om te kopen?

Allereerst: Als u op zoek bent naar een allround overtuigende elektrische tandenborstel voor een gezond gebit, dan is de Easy Home tandenborstel van Aldi Süd de verkeerde keuze.

In mijn 2 weken durende test kon de Easy Home me niet overtuigen:

 • Geen lange levensduur
 • Gemiddelde reinigingsprestaties
 • Neemt snel af in reinigingsprestaties

Zelfs als u gewoon op zoek bent naar een instaptandenborstel voor weinig geld, raad ik u aan om uw toevlucht te nemen tot modellen zoals de Sonicare Easy Clean of Oral B Pulsonic Slim. Deze zijn ook heel goedkoop verkrijgbaar en onder de 50 euro.

Ik heb mijn ervaringen en alle voor- en nadelen met de Easy Home voor je samengevat in deze test.

Tip: Een overzicht van meer dan 50 geteste modellen is te vinden in de Elektrische Tandenborstel Test.

Accessoires en functies

De volgende punten verrasten me in mijn zelftest van de Aldi-tandenborstel.

Talrijke accessoires

Naast drie standaard koppen bevat de Easy Home tandenborstelset ook een tongreiniger, een interdentale borstel en een stenterframe voor tandzijde.

Easy Home Tandenborstel Aldi Süd
Met de set Easy Home tandenborstel ben je beter uitgerust dan met een gewone handtandenborstel.

De uitgebreide set biedt beginners dan ook een goed overzicht van de tandheelkundige verzorgingsaccessoires en tegen een redelijke prijs.

Fooi: Als je nog niet zeker weet of de overstap van een normale handtandenborstel naar een elektrische tandenborstel de moeite waard is, kan ik je verzekeren dat je met de elektrische versie betere resultaten zult behalen.

Timer van 30 seconden en uitschakelfunctie van 120 seconden

Ik vergeet graag de tijd tijdens het dagelijks tandenpoetsen en moet er bewust op letten om de tandreiniging niet te kort te laten zijn.

Easy Home Timer-functie
Praktisch: De Easy Home heeft een geïntegreerde timerfunctie die je precies vertelt wanneer de aanbevolen tandenpoetstijd van 2 minuten voorbij is.

Om dit probleem op te lossen heeft de Easy Home tandenborstel een gebruiksvriendelijke timerfunctie. Dit rapporteert na 30 seconden en brengt een nauwkeuriger gevoel van tijd over.

Zo kunt u alle 4 de mondgebieden (kwadranten) gelijkmatig lang reinigen.

Bovendien stopt de Aldi Süd tandenborstel automatisch het poetsproces na 120 seconden en maakt een effectieve tandreiniging mogelijk.

Drie reinigingsmodi

Wat ik vooral leuk vond, zijn de drie verschillende reinigingsmodi. Deze maken individuele toepassing en aanpassing aan tandvlees en tanden mogelijk.

Poetsmodi van de Easy Home tandenborstel

U kunt kiezen uit de volgende reinigingsmodi:

 • Zacht
 • Gemiddeld
 • Massage

Dankzij de verschillende modi kon ik een individuele en lokale toepassing kiezen. Afhankelijk van het tandgebied kon ik schakelen tussen zacht, medium en de massagefunctie.

Easy Home Tandenborstel Test

Vooral de massagemodus sprak me aan en masseerde mijn tandvlees op een prettige manier.

Ik schat het schoonmaakeffect echter vrij gemiddeld in. Ik kon de zichtbare onzuiverheden verwijderen met de Easy Home, maar ik miste nog steeds het gevoel van een grondige en diepe reiniging.

Lange termijn ervaring: korte houdbaarheid

Helaas neemt de Easy Home sonische tandenborstel binnen korte tijd sterk af in prestaties.

Easy Home Tandenborstel Aldi Test

 • De trillingen vertragen aanzienlijk en je merkt een aanzienlijke vertraging van de beweging.
 • Hierdoor slijten de opzetborstels sneller en intensiever en moet je ze snel vervangen.

Daarnaast zijn de vervangende opzetborstels niet altijd verkrijgbaar bij Aldi lieferbar en ik adviseren u om de Easy Home vervangende opzetborstels vroeg genoeg online te bestellen.

Daarnaast neemt de reinigingskracht af en worden de tanden niet meer gelijkmatig gereinigd.

Onbekende beweging van de borstelkop en oplaadtijd van de batterij

In een persoonlijke test vergelijk ik graag de verschillende producten met elkaar. Deze punten mis ik met de Easy Home tandenborstel van Aldi Süd:

Geen informatie over het draaien van de borstelkop

De bekende merken Oral-B of Philips Sonicare en onbekende fabrikanten specificeren altijd specifieke eigenschappen voor borstelkoprotatie.

Easy Home Tandenborstel Aldi Süd
Andere fabrikanten geven nauwkeurige informatie over de beweging van de borstelkop, die ook bepalend is voor het reinigingsresultaat. Bij de Easy Home van Aldi is het aantal bewegingen onbekend.

Hiermee kunt u precies bepalen hoe efficiënt de tandenborstel werkt, hoe snel deze beweegt en uw tanden reinigt. In het geval van Easy Home ontbreekt deze informatie en is deze niet precies gedefinieerd.

Onbekende oplaadtijd van de batterij

Tijdens mijn test werd ik verrast door de extreem lange batterijduur van 60 minuten (met 2 weken dagelijkse schoonmaak).

Easy Clean Tandenborstel Ervaring
Veel elektrische tandenborstels hebben nu een ingebouwd lampje dat je informeert over het batterijniveau. Bij de Easy Home moet je echter zelf raden of de accu straks leeg of nog vol is.

Aldi geeft echter geen informatie over de oplaadtijd van de batterij van het eigen product. Hierdoor kon ik niet bepalen wanneer de Easy Home volledig is opgeladen en ik de oplader uit kan zetten.

Dus als je op zoek bent naar een duurzame en duurzame sonische tandenborstel, raad ik je de Easy Home tandenborstel van Aldi af.

Nadelen op een rij

In mijn test stoorde me de volgende punten op de Easy Home.

Easy Home tandenborstel nadelen

 • Snelle slijtage van opzetborstels
 • Snelle afname van de reinigingsprestaties
 • Korte levensduur

Deze drie redenen suggereren dat de Easy Home tandenborstel niet is gebouwd voor langdurig gebruik.

De materiaalkeuze en afwerking zijn evenredig met de prijs en kunnen niet concurreren met een hoogwaardige sonische tandenborstel zoals de Sonicare Diamond Clean.

Conclusie: De Easy Home tandenborstel is geen oplossing voor de lange termijn

Als u op zoek bent naar een goedkope sonische tandenborstel op instapniveau, is de Easy Home-tandenborstel van Aldi Süd een manier om een eerste indruk te krijgen van sonische tandenborstels.

Ik moet echter duidelijk benadrukken dat dit NIET kan concurreren met een professionele tandenborstel zoals de Philips Sonicare DiamondClean*.

 • Het is geen oplossing voor de lange termijn en de prestaties gaan snel achteruit.
 • Met vergelijkbaar goedkope modellen (bijv. Sonicare EasyClean) behaalt u betere reinigingsresultaten.

Bekijk dan eens de uitgebreide elektrische tandenborsteltest.

Easy Home Tandenborstel

73 / 100 Evaluatie
Reinigings- en reinigingsmodi74
Verwerking & houdbaarheid70
Accessoires & Extra’s76
Algemene conclusie

Met 3 reinigingsmodi en handige timerfunctie. De reiniging en duurzaamheid overtuigen echter niet in de test. Alleen aanbevolen voor beginners die voor het eerst een elektrische tandenborstel willen proberen.

Naar de complete elektrische tandenborsteltest