Fairywill Oral Irrigator Test: Goedkoop &kwaliteit

De Fairywill orale irrigator mengt de orale irrigator markt als een nieuwkomer. Ontdek in deze test wat de goedkope orale irrigator kan doen.

Als u op zoek bent naar een goede orale irrigator voor een geweldige prijs, moet u verder lezen. Ik heb de Fairywill orale irrigator voor je getest.

In het volgende artikel zal ik meer in detail treden over het merk Fairywill en u ook in detail kennis laten maken met de technische details van de Fairywill orale irrigator. De tekst behandelt onder andere deze onderwerpen:

Als je op dit moment geen tijd hebt om het hele artikel te lezen, heb ik hier een korte samenvatting en een directe link naar het product toegevoegd:

Aanbeveling
Orale irrigator Electric voor het reinigen van tanden - Professionele IPX7 waterdichte interdentale reiniger, met 5 verschillende functionele nozzles en 4 modi (normaal / zacht / puls / aangepaste modus), zwart
Fairywill orale irrigator (identiek alternatief)

Voor een zeer redelijke prijs heeft de Fairywill orale irrigator veel te bieden: drie reinigingsmodi, een grote watertank, een goede batterij en zelfs acht mondstukbevestigingen.

Zie prijs

Naamloze versus merkproducten

Als een goede prijs-prestatieverhouding belangrijker voor u is dan een bekende merknaam, moet u de fabrikant Fairywill onthouden. Na geweldige sonische tandenborstels biedt de Chinese fabrikant nu ook een zeer goede orale irrigator tegen een verbazingwekkend lage prijs.

Fairywill Merk
Naast de orale irriggator heeft Fairywill ook een sonische tandenborstel in zijn assortiment. Bekijk het model en het testrapport van dichterbij.

Heb je soms ook het gevoel dat grote merken het op de een of andere manier eens zijn over de prijsklassen voor je producten, dus je moet altijd een bepaalde prijs betalen als je bepaalde technische functies wilt.

Verschillende Chinese naamloze merken hebben dit prijsmonopolie de laatste tijd doorbroken met zeer goede apparaten. Deze kosten vaak slechts een fractie van wat nodig is voor een vergelijkbaar uitgerust merkapparaat. Als klant profiteert u hiervan.

Ik ben er zeker van dat de trend de komende jaren sterker en sterker zal worden met nieuwe Chinese merken en producten. Fairywill op het gebied van haarverzorging en mondhygiëne of Xiaomi voor smartphones en fitnessarmbanden zijn slechts het topje van de ijsberg.

De Fairywill Oral Irrigator

Fairywill’s orale irrigator is een van de draadloze apparaten. Het heeft de watertank direct op het handheld-apparaat en wordt gevoed met een oplaadbare batterij. Dit maakt dit type orale irrigator erg handig voor dagelijks gebruik en reizen.

Fairywill orale irrigator ervaringen

Het apparaat wordt geleverd in een stevige kartonnen doos, de leveringsomvang omvat:

  • 1x handheld
  • 1x watertank
  • 8x plug-on nozzles
  • 1x USB-oplaadkabel

Omdat de watertank voor een mobiel model erg groot is, is de orale irriggator van Fairywill relatief massief en zwaar in de hand. Met een beetje gewenning is het echter gemakkelijk om de orale irrigator te gebruiken; vooral omdat het reinigen van tanden niet langer dan 45 seconden duurt.

Voor het eerste gebruik moet u een van de meegeleverde plug-in nozzles op het handheld-apparaat aansluiten en de watertank vullen. Gebruik de functieschakelaar om de orale irrigator te starten. Start ze niet voordat de punt van het mondstuk al in je mond zit, anders spat het water alle kanten op.

Fooi: Het wordt aanbevolen om eerst met de laagste druksterkte te beginnen. Zo wen je aan de waterdruk en kies je gaandeweg de instelling die je het mooist vindt.

Kenmerken van Fairywill Oral Irrigator

Dit hoofdstuk gaat over de technische kenmerken en functies van de Fairywill orale irrigator. Ondanks de lage prijs vind je hier enkele instelmogelijkheden.

Fairywill orale irrigator wit

DeDe Fairywill orale irrigator biedt deze functies en apparatuur:

  • 3 Waterdrukinstellingen
  • Pulserende waterstraal
  • 8 nozzle bevestigingen
  • Geschikt voor beugels, implantaten en kronen
  • Oplaadbare batterij
  • Opladen

De orale irrigator in gebruik

Met behulp van de functieschakelaar op de handset selecteert u eerst een van de drie reinigingsmodi. Er is de normale reiniging, een gevoelige reiniging voor mensen met tandvleesproblemen en een massagefunctie voor het tandvlees.

Afhankelijk van de modus die u selecteert, verandert de sterkte van de waterdruk. Bij normale reiniging is dit 1800 slagen, bij zachte reiniging bij 1400 slagen. In de massagefunctie varieert de waterdruk continu tussen deze twee waarden.

De dagelijkse reinigingsmodus

Om eerlijk te zijn was ik verrast door de kracht van waterdruk. Misschien had ik geen kwaliteit verwacht omdat ik het merk Fairywill nog niet kende. Maar het resultaat na de eerste dagen was verrassend goed. Ook kon ik zware voedselresten tussen de tanden relatief eenvoudig verwijderen.

Zodra ik wist hoe ik het beste met de orale beregenaar moest omgaan en deze vervolgens van tandspleet naar tandspleet kon verplaatsen, was poetsen kinderspel. Dankzij de krachtige jet hoef je niet heel lang bij een tandspleet te blijven hangen.

De gevoelige modus

Toen ik koos voor de zachte reinigingsmodus, viel meteen op hoe de waterdruk afnam. Het is prettig in gebruik, maar aangezien ik geen last heb van het tandvlees, leek dagelijks schoonmaken mij persoonlijk effectiever.

Wel is het goed om te weten dat er een alternatieve poetsmethode is voor het geval het gaat om interventies bij de tandarts. Nietjesdragers moeten ook de flexibiliteit bij het reinigen waarderen.

Massage functie

Ik gebruik de massagefunctie graag als ik tijd heb en kan me intensiever inzetten voor de verzorging van mijn tanden. Meestal gebruik ik de massage na de dagelijkse reiniging.

Door de fluctuerende waterdruk stimuleert de massagefunctie het tandvlees. Ik moest echter eerst even wennen aan het licht kietelende gevoel. Na een paar dagen vond ik de massagefunctie erg prettig.

Watertank

Met een capaciteit van 300 ml biedt de Fairywill orale beregenaar een aanzienlijk langere reinigingstijd dan vergelijkbare apparaten. Veel mobiele orale irrigators leveren niet eens de helft van deze hoeveelheid water.

Met een volledig gevulde tank en de sterkste waterdruk kunt u 45 seconden reinigen met de Fairywill orale beregenaar.

Als u daarna verder wilt reinigen, is het heel eenvoudig om de watertank bij te vullen. Je opent gewoon de sluitklep en vult de tank bij de kraan. Direct daarna kunt u indien nodig verder schoonmaken.

Plug-in spuitmonden

De Fairywill orale irrigator wordt direct geleverd met 8 instapmondstukken. Dit is vooral handig als u de orale irrigator met andere familieleden wilt delen. Zo kan iedereen zijn eigen mondstuk gebruiken.

Fairywill Orale Irrigator Bevestigbare Nozzles

Om hygiënische redenen raadt de fabrikant over het algemeen aan om de borstels om de drie maanden te vervangen. Met de meegeleverde set heb je lang voor je gezorgd.

Zelfs veel duurdere orale irrigators zijn vaak alleen verkrijgbaar met een enkel clip-on mondstuk.

Batterij en oplader

De batterij van de Fairywill orale beregenaar is stevig geïnstalleerd in het handvat en heeft een output van 1400 mAh. Een volledige lading duurt ongeveer acht uur en is dan voldoende voor 14 tot 21 dagen gebruik, afhankelijk van de intensiteit van het gebruik.

Als u de batterij wilt opladen, moet u deze aansluiten op een USB-poort met behulp van de meegeleverde oplaadkabel. Het is ook mogelijk om de orale irrigator rechtstreeks op het stopcontact aan te sluiten door middel van een adapter.

Een adapter voor de voeding is echter niet inbegrepen. Dit zou echter in vrijwel elk huishouden beschikbaar moeten zijn vanaf de smartphone.

Voor- en nadelen van Fairywill orale irrigator

Een van de belangrijkste voordelen van de Fairywill orale irrigator is de lage prijs. Technisch vergelijkbare apparaten van andere fabrikanten kosten vaak twee keer zoveel. Door de drie reinigingsmodi, de grote watertank en de krachtige batterij, is de orale beregenaar even veelzijdig als enthousiast.

Fairywill Oral Irrigator voordelen

Het nadeel is de grote watertank. Personen met Kleine handen moeite met het hanteren van de orale irrigator. Met andere orale irrigators is het ook mogelijk om het type waterstraal te veranderen. Dit zou een goede uitbreidingsoptie zijn voor toekomstige Fairywill-modellen.

In het algemeen moet worden opgemerkt dat mobiele orale irrigators altijd een beetje zwakker reinigen dan stationaire orale irrigators. Hoewel stations aanzienlijk meer ruimte in de badkamer nodig hebben, hebben ze krachtigere motoren geïntegreerd.

Persoonlijk vind ik de mobiele orale irrigators beter vanwege het flexibele gebruik.

Conclusie: Een prijs-prestatietip

Fairywill Orale Irrigator

91 / 100 Evaluatie
Algemene conclusie

Hoe lang de Fairywill orale irrigator een naamloos merk blijft, is waarschijnlijk slechts een kwestie van tijd. De goedkope nieuwkomer houdt de gevestigde merken bij in de test en is een echte aanrader.
Reinigings- en reinigingsmodi89
Verwerking & houdbaarheid91
Accessoires & Extra’s93
Ontdek de prijs van Fairywill orale irrigator (identiek alternatief)*

De Fairywill orale irriggator breekt met de vorige prijsmodellen voor orale irrigators. Je krijgt hier voor weinig geld een echt goede en veelzijdige mobiele orale irrigator.

Zelfs de Fairywill sonische tandenborstel heeft op indrukwekkende wijze laten zien dat goed ook veel goedkoper is. Ik ben benieuwd hoe marktleiders Philips, Waterpik en Oral-B omgaan met de groeiende concurrentie.

Het is in ieder geval verheugend voor de consument dat er sprake is van een neerwaartse beweging in de prijzen. Tot nu toe waren orale irrigators met goede reinigingsprestaties aanzienlijk duurder.

Daarom kan ik de Fairywill orale irrigator alleen maar aanbevelen.

Alternatieven

Als u nog steeds waarde hecht aan een orale irrigator van een bekend merk, vindt u een goed inzicht in de momenteel best beoordeelde apparaten in het artikel over de beste orale irrigators in de test. Voor veel modellen van Waterpik, Oral-B, Philips of Panasonic staan er ook gedetailleerde reviews op deze pagina.

Een goed alternatief om de interdentale ruimtes schoon te maken is tandzijde. Veel mensen vinden het gebruik ervan echter omslachtiger dan het gebruik van een orale irrigator.

Als je meer wilt weten over goede mondverzorging, raad ik ook deze mondhygiënegids aan.