Foreo ISSA 2 Recensie

Deze elektrische tandenborstel overtuigt met zijn unieke ontwerp en een batterijduur van 1 jaar. Wat u moet weten voordat u koopt, leest u hier.

Foreo Issa 2
Het belangrijkste samengevat:

Het ongewone ontwerp van de ISSA 2 springt natuurlijk als eerste in het oog. De waterdichte siliconen voelen heerlijk aan en zijn gemakkelijk schoon te maken.

Zijn compacte vorm maakt het de ideale reistandenborstel. Dit heeft ook te maken met de batterij, die alle concurrentie ver achter zich laat: De ISSA 2 gaat 365 dagen mee op één batterijlading!

 • Qua schoonmaakprestaties is de ISSA 2 niet een van de sterkste modellen die ik heb getest. Andere tandenborstels hebben meer rotaties en reinigen de tanden misschien zelfs iets grondiger.
 • Over het geheel genomen was ik echter meer dan tevreden met het poetsresultaat – de ISSA verslaat met gemak de goede oude handtandenborstel. En alle mensen met gevoelige tanden zullen zeker de voorkeur geven aan de zachte reiniging.

Om een lang verhaal kort te maken: Als een stijlvol, ruimtebesparend ontwerp, een uiterst krachtige batterij en een zachte reiniging van de tanden u aanspreken, moet u zeker de ISSA 2 eens nader bekijken.

FOREO ISSA 2
Met zijn unieke ontwerp en uiterst duurzame batterij onderscheidt de ISSA zich duidelijk van normale elektrische tandenborstels.

Als je meer wilt lezen over deze tandenborstel, kun je hier mijn uitgebreide dagelijkse ervaringen vinden:

Hoogwaardige silicone maakt van de ISSA 2 een blikvanger

Als je het uitpakt, valt meteen het ontwerp op.

De ISSA 2 onderscheidt zich duidelijk van de meeste andere elektrische tandenborstels:

 • Het oppervlak is bijna volledig bedekt met zachte siliconen.
 • Deze coating voelt heerlijk aan en is ook heel gemakkelijk schoon te maken.

issa 2 kleuren
Na het tandenpoetsen kunt u de waterproof borstel gemakkelijk onder stromend water houden en vervolgens kort afdrogen met een handdoek.

 • Daardoor ontstaat er vrijwel geen witte kalkaanslag op het gladde oppervlak – de ISSA ziet er zelfs na maanden nog als nieuw uit.
 • En last but not least: de zachte siliconen liggen altijd goed in de hand – zelfs in vochtige badkamers glijdt de ISSA niet uit uw handen.

Het materiaal en de onberispelijke afwerking hebben mij gedurende de hele testperiode overtuigd. Het gevoel is van hoge kwaliteit en het ziet er geweldig uit in elke badkamer.

De ISSA 2 is een ideale reisgenoot

Een ander belangrijk verschil met andere elektrische tandenborstels is het formaat: De ISSA 2 is slank en aangenaam licht.
foreo issa ervaringen
Zelfs kinderen hebben geen problemen met grondig tandenpoetsen dankzij de compacte vorm (als u een geschikte kindertandenborstel zoekt, kunt u de ISSA mini* kiezen).

En volwassenen profiteren ook van het gebruiksgemak – in tegenstelling tot onhandige concurrerende modellen voelt de ISSA 2 bijna aan als een normale handtandenborstel.

Naar mijn mening is dit de ideale reistandenborstel: hij past gemakkelijk in de handbagage en neemt bijzonder weinig plaats in.

Dankzij de krachtige oplaadbare batterij (waarover hieronder meer) kunt u het ook op lange reizen zonder een lijvig oplaadstation stellen.

U kunt de ISSA 2 opbergen in de meegeleverde lederen tas – deze is aanzienlijk kleiner dan conventionele plastic opbergdozen en is een geweldige aanvulling.

Hoe maakt de ISSA 2 schoon?

Het mooiste ontwerp heeft echter geen zin als de tandverzorging niet goed is. Hoe presteert het innovatieve ontwerp van deze tandenborstel?

Om een lang verhaal kort te maken: Ik was tevreden over de schoonmaakprestaties – of de ISSA 2 de juiste keuze is, hangt echter af van uw persoonlijke voorkeuren.

Enerzijds komt dit door de opzetborstels die bij de tandenborstel worden geleverd: ze zijn erg groot en voelen aanvankelijk wat ongebruikelijk aan.

 • Ik was er vrij snel aan gewend, maar ik kan me voorstellen dat sommige gebruikers de voorkeur geven aan kleinere opzetborstels (de kleine ronde opzetborstels van Oral-B, bijvoorbeeld, bereiken de achterste kiezen wat gemakkelijker).
 • Een voordeel is echter het grote reinigingsoppervlak, waardoor je meer tandoppervlak tegelijk kunt reinigen (dit neemt een deel van het werk weg en ik vond het erg prettig na de eerste gewenningsfase).

Een ander leuk extraatje is het ruwe oppervlak op de achterkant. Volgens Foreo kan dit worden gebruikt om de binnenkant van de wangen te masseren. Persoonlijk heb ik het echter ook gebruikt als tongschraper om bacteriën van de tong te verwijderen.

 • Dit helpt niet alleen tegen een slechte adem, maar komt ook de rest van uw mondverzorging ten goede.
 • Net als het hygiënische ontwerp: volgens de fabrikant zouden de zachte siliconenharen enkele maanden moeten meegaan.

Het is dus uw persoonlijke voorkeur die hier telt – de unieke opzetborstels van de ISSA zijn vanwege hun grootte even wennen, maar ze brengen wel een paar voordelen met zich mee.

Er is nog een ander punt dat u zeker moet weten voordat u koopt:

De ISSA 2 reinigt grondig en voorzichtig

Ik was altijd tevreden over het reinigingsresultaat zelf – de ISSA verwijdert betrouwbaar alle etensresten en zorgt voor een stralende glimlach.

Er zijn in totaal 16 verschillende poetsdiktes (in de praktijk heb ik echter vooral de bovenste gebruikt). Er zijn ook kleine extra’s zoals een reinigingstimer: na 2 minuten licht de ring aan de onderkant wit op – uiterst praktisch!

In directe vergelijking met modellen als de Sonicare Flexcare Platinum of de Oral-B Genius kan de Foreo ISSA 2 het niet helemaal bijbenen op het gebied van rotaties en verschillende reinigingsstanden.

 • In de praktijk ben ik echter meer dan tevreden over de zachte reiniging. Vergeleken met handtandenborstels reinigt hij niet alleen grondiger, maar ook veel comfortabeler.
 • Voor mensen met gevoelig tandvlees is de ISSA 2 misschien zelfs de betere keuze vanwege de zachte reiniging en de zachte siliconenharen.

Nogmaals, u moet letten op de conditie van uw gebit en uw persoonlijke voorkeuren. Als u de allerbeste gebitsreiniging verwacht, dan bent u beter af met de bovengenoemde modellen.

Als u echter op zoek bent naar een zeer grondige tandenborstel die u overal mee naartoe kunt nemen & die de tanden zeer voorzichtig (en toch zeer grondig) reinigt, dan zit u goed met de ISSA 2.

Ik heb ook een van zijn grootste pluspunten nog niet echt genoemd:

Absolute topklasse batterij

Terwijl andere fabrikanten met hun topmodellen slechts 3 weken batterijduur halen, gaat de ISSA 2 een heel jaar mee.

Dit betekent dat je zelfs op lange reizen geen oplader nodig hebt en dat je de ISSA net als een gewone tandenborstel in je bagage kunt meenemen.

Bovendien hoeft u zich in het dagelijks leven geen zorgen te maken over het oplaadniveau van de borstel (wanneer moet ik hem opladen? Gaat hij het tot het weekend uithouden?). Dit zorgt voor merkbaar comfort en onderscheidt de ISSA 2 van alle andere elektrische tandenborstels.

Vooral in vergelijking met goedkope modellen betekent dit ook een lange levensduur – want zelfs als de batterijcapaciteit na verloop van tijd wat afneemt, gaat de lading nog maanden mee.

Al met al is er momenteel geen alternatief voor al diegenen voor wie een zo lang mogelijke poetstijd zonder vervelend opladen belangrijk is. Zoveel kracht in zo’n kleine borstel stoppen is echt indrukwekkend.

Zijn er nog andere dingen die u moet overwegen voordat u koopt?

Zoals bij alle elektrische borstels moet u de vervolgkosten in de gaten houden. De meeste fabrikanten vragen nogal wat voor vervangende opzetborstels – de Foreo ISSA 2 is daarop geen uitzondering.

Hoewel je de borstel slechts om de 6 maanden hoeft te vervangen (of om de 12 maanden in het geval van de gevoelige borstelkoppen), rekent Foreo een forse prijs van €10 omhoog. Vergeleken met Oral-B of Sonicare is dit niet per se goedkoper.

Foreo vervangende opzetborstels*
De borstelkop moet eenmaal per jaar worden vervangen; Ultra-hygiënisch, hypoallergeen, lichaamsvriendelijk en sneldrogend silicone
26,90 EUR
Aan de andere kant verdient u het geld sowieso terug door een gezond gebit – vergeleken met hoge tandartsrekeningen en pijnlijke behandelingen zijn de jaarlijkse kosten van een mooie glimlach te verwaarlozen.

Naast de normale versie is er ook een speciale gevoelige versie en zelfs een opzetstuk voor tongreiniging.

Conclusie over de Foreo ISSA 2

Deze tandenborstel is moeilijk te vergelijken met andere tandenborstels vanwege het unieke ontwerp.

Toegegeven – er zijn misschien iets sterkere modellen op de markt. Dit is echter geen groot nadeel voor wie het toch al wat zachter wil of gevoelige tanden heeft.

De ISSA 2 reinigt de tanden altijd grondig en schoon.

Qua ontwerp is het sowieso een klasse apart. De zachte siliconen voelen niet alleen heerlijk aan, maar garanderen ook een lange levensduur dankzij de hoogwaardige afwerking.

Wat ik echter bijzonder indrukwekkend vind, is de batterijduur van 1 heel jaar. Ondanks zijn compacte formaat gaat de ISSA 2 maandenlang mee. Dit geeft het een paar overtuigende unique selling points die het duidelijk onderscheiden van de rest van het testveld.
…en de rest.

Als juist deze vele sterke punten u aanspreken, dan moet u de Foreo ISSA 2 zeker eens nader bekijken. Het is verkrijgbaar in de online shop van de fabrikant of rechtstreeks bij