Happybrush: De startup tandenborstel op de proef gesteld

De Vibe 3 van de startup Happybrush biedt je een alternatief voor de gevestigde fabrikanten met een geweldig uitziende sonische tandenborstel tegen een eerlijke prijs. Dit is hoe het presteert in de test.

Lange tijd was er bij het kopen van een nieuwe elektrische tandenborstel alleen de keuze tussen Oral-B &Sonicare – nu is er een nieuw alternatief met de tandenborstel van Happybrush.

Om het kort te houden: de Vibe 3 sonische tandenborstel die hier is getest, overtuigt met een stijlvol ontwerp en hoogwaardige afwerking.

Ook de schoonmaakprestaties zijn meer dan oké voor de gevraagde prijs:

 • Hoewel de topmodellen van andere fabrikanten iets beter schoonmaken – maar ze kosten ook meer dan twee keer zoveel.
 • Met de Happybrush krijg je de belangrijkste functies zoals timer & een zeer sterke batterij, echter veel goedkoper.

HappyBrush Tandenborstel Set

Als u op zoek bent naar een goedkoop alternatief voor de gevestigde fabrikanten, dan moet u deze tandenborstel (bekend van het hol van de leeuw) zeker eens van dichterbij bekijken.

Naar de winkel van Happybrush

Overzicht & vergelijking met de tandenborstels van Happybrush

Sinds het verschijnen van de eerste borstel heeft Happybrush het assortiment gestaag uitgebreid. Er zijn niet alleen roterende tandenborstels, maar ook sonische tandenborstels (onder de naam Vibe).

Ik raad je aan om zo’n sfeer te hebben – in mijn ervaring voelen sonische tandenborstels comfortabeler aan voor de meeste gebruikers (de opzetborstel draait niet te veel, maar reinigt nog steeds zeer grondig).

HappyBrush Verpakking
De nieuwe Happybrush Vibe 3 sonische tandenborstel biedt enkele verbeteringen.

Dus de vraag blijft, welke van de tandenborstels met geluid het zou moeten zijn – de huidige versie Vibe 3, die ik in dit artikel test, of een van de voorgangers?

Kortom, de oudere modellen zijn ook zeer solide sonische tandenborstels – als je er nog steeds een te koop vindt, kun je zonder een schuldig geweten toeslaan.

In eerdere tests was ik zeer tevreden met de Vibe 1 &2 tandenborstels… zeker gezien de lage prijs. Je doet niet echt iets verkeerds met een van deze borstels.

HappyBrush Tandenborstel Kleuren
De Vibe 3 is verkrijgbaar in vele kleuren – zelfs in een felgeel met Minions.

Mijn keuze zou vandaag nog steeds vallen op het nieuwste model.

 • Aan de ene kant heeft Happybrush de Vibe 3 op sommige plaatsen verbeterd: de batterij gaat nu veel langer mee en levert voldoende stroom voor meerdere weken zonder vervelend opladen.
 • Daarnaast zijn accessoires &push-on borstels afgestemd op het huidige model. Hoewel je ook benodigdheden voor de oude modellen kunt krijgen in de winkel van Happybrush – maar in de plaatselijke drogisterij zijn er meestal alleen Vibe 3 clip-on borstels.

Aangezien Vibe 3 momenteel sowieso de beste versie is, is het het beste om het meteen te pakken.

Eco Vibe 3

Sinds kort is de Vibe 3 ook verkrijgbaar in een milieuvriendelijke Eco-versie – dankzij gerecyclede materialen en CO2-vrije verzending kun je op een bijzonder milieuvriendelijke manier zorgen voor gezonde tanden.

Happybrush eco vibe 3
Het is het beste om te kiezen voor de duurzamere eco-versie van de Vibe 3.

Afgezien van de betere milieubalans zijn er geen andere verschillen – de kwaliteit en functies zijn hetzelfde.

De Happybrush Vibe 3 in de praktijk test

Na het uitpakken is het eerste dat in het oog springt het stijlvolle ontwerp. De Happybrush is slank en laat te veel toeters en bellen achterwege:

 • Aan de voorkant is er 1 enkele knop waarmee u de borstel kunt inschakelen en de reinigingsmodus kunt wijzigen.
 • Bij het inschakelen licht de geactiveerde reinigingsinstelling op en kun je direct zien met welke modus je aan het schoonmaken bent.
HappyBrush v3 recensie
De Happybrush is goed verwerkt en biedt handige accessoires – de magnetic laadstation houdt de borstel stevig op zijn plaats en is gemakkelijk schoon te maken dankzij het gladde oppervlak.

Qua uiterlijk behoort de Happybrush ongetwijfeld tot het topveld en past in de beschikbare kleuren in elke badkamer.

De afwerking is overtuigend

Voor de vraagprijs voelt het handstuk echt van hoge kwaliteit aan. Ik heb tijdens de testperiode geen defecten in de verwerking opgemerkt.

Als ik één zwakte in het ontwerp zou moeten noemen, zou het het gladde oppervlak zijn.

 • Net als het voor de hand liggende model Sonicare Diamond Clean glijdt de borstel soms te snel uit de (natte) vingers.
 • Hoewel het een rubberen coating heeft, maar een paar extra groeven hier zouden helpen (maar dit ziet er natuurlijk niet zo nobel uit)

Over het algemeen wegen de voordelen voor mij echter duidelijk op tegen de voordelen: De borstel ziet er gewoon geweldig uit en voelt geweldig verwerkt aan.

Al met al is het nobele ontwerp een van de grootste sterke punten van de Happybrush tandenborstel – zeker gezien de vraagprijs. Bij andere fabrikanten moet je veel dieper in je zak graven voor een vergelijkbare look.

Vibe 3 varianten

Overigens is de Vibe 3 verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren (dit geldt ook voor de terug te kopen push-on kwasten).

De reinigingsprestaties van de Happybrush

Het mooiste ontwerp heeft echter weinig nut als een tandenborstel niet zorgt voor een gezond gebit.

Hier wil ik graag de alledaagse ervaringen delen die ik (samen met een andere testpersoon) de afgelopen weken met de Happybrush heb opgedaan.

De 3 reinigingsmodi van de Happybrush

U kunt kiezen uit de volgende instellingen:

 • Normaal – voor het dagelijks leven
 • Gevoelig – voor gevoelige tanden
 • Pools – voor witte tanden

Ik heb meestal in de normale stand schoongemaakt – omdat de bijgeleverde opzetborstels al heel zacht aanvoelen.

Happybrush borstelkop

En hoe verhoudt de Happybrush zich direct tot tandenborstels van Sonicare &Oral-B?

De schoonmaakprestaties kunnen de concurrentie bijbenen

In zijn prijsklasse presteert de Vibe 3 uitstekend:

 • Het reinigingsresultaat is grondig en de opzetborstels verwijderen op betrouwbare wijze schadelijke plaqueafzettingen.
 • De Happybrush werkt nog stiller dan sonische tandenborstels van andere fabrikanten.

De trillingen zijn hoorbaar, maar nog steeds aangenamer dan de geluiden van de concurrentie van Oral-B &Sonicare. Voor mensen met gevoelige oren is de Happybrush een van de beste borstels die momenteel verkrijgbaar zijn.

Dit heeft ook invloed op de reinigingskracht, die in vergelijking met tandenborstels zoals de DiamondClean &Flexcare Platinum van Sonicare of de iO 9 van Oral-B minimaal is zwakker.

Maar deze vergelijking is niet helemaal eerlijk, want de genoemde tandenborstels kosten graag twee keer zoveel als de Happybrush. Dus waarom appels met peren vergelijken?

HappyBrush Terug

In tests en klantrecensies wordt de Vibe 3 vaak aangeprezen als een volwaardig alternatief voor dergelijke dure borstels – dit is waarschijnlijk niet onbedoeld, de fabrikant heeft zich immers duidelijk gericht op het ontwerp van Sonicare.

Naar mijn mening voldoet de Happybrush niet helemaal aan deze eis.

Een klein nadeel…

Dat ze niet zoveel schoonmaakinstellingen heeft… Gegeven. Een tongreinigingsmodus is leuk, maar in het dagelijks leven reinig ik meestal toch met de normale of gevoelige instelling.

Bij de (dure) concurrentie zijn er echter nog andere handige functies zoals een drukwaarschuwing. Dit beschermt tegen te veel druk op het tandvlees en voorkomt zo een verkeerde poetstechniek. Niet iedereen heeft zo’n beschermingsmechanisme nodig , maar ik denk dat het logisch is voor beginners.

Het is jammer dat de Vibe 3 het zonder doet. Naar mijn mening is dit het enige echte minpunt van deze verder geweldige tandenborstel. Gezien de prijs kan ik haar dat echter vergeven.

In zijn prijsklasse is het ongetwijfeld een van de beste modellen op het gebied van reinigingsprestaties.

En als je last hebt van gevoelige tanden, dan is het zachtere effect van de Happybrush een merkbaar voordeel.

De grote kracht: de batterij van de sonische tandenborstel gaat lang mee

Helemaal geen compromissen Ze gaan in batterijduur. Hier beweegt de Happybrush zich in het absolute topveld.

 • Met het ingebouwde lithium-ion geheugen kunt u ongeveer 5-6 weken reinigen zonder op te laden.
 • Dankzij de moderne batterijtechnologie hoef je niet bang te zijn voor een geheugeneffect.

Zo kun je de borstel op elk moment opladen en hoef je niet te wachten tot de batterij helemaal leeg is (bij veel oudere tandenborstels van Oral-B lijdt de levensduur merkbaar).

HappyBrush Batterij

 • In dit opzicht is de Happybrush vrijwel superieur aan alle Braun-modellen (zelfs de nieuwe Oral-B Smart-modellen met moderne batterijen bieden alleen maximum Termijn van 2 weken).
 • En zelfs met Sonicare moet je veel dieper in je zak graven voor 3 weken schoonmaaktijd – in de prijsregio’s van de Happybrush is er slechts 2 weken batterijduur.

Qua batterij is de Happybrush volledig overtuigend. De grote capaciteit bespaart u niet alleen vervelend continu opladen, maar belooft ook een lange levensduur.

Leveringsomvang, accessoires & uitrusting van de Happybrush

Net als het ontwerp concentreert de tandenborstel zich ook op de essentie in de rest van de leveringsomvang:

Waar andere fabrikanten vaak dubieuze toeters en bellen bevatten, heeft de Happybrush alleen wat absoluut noodzakelijk is voor het poetsen van je tanden:

Naast de borstel zelf bevat de Happybrush starter kit ook 1 clip-on borstel en natuurlijk het laadstation.

Het belangrijkste is dus inbegrepen.

Als je iets meer accessoires nodig hebt, kun je het beste meer bundels gebruiken. Er zijn er bijvoorbeeld een paar met een reistas voor opslag en andere borstels.

Vervolgkosten door plug-on koppen

Veel fabrikanten lokken vaak met relatief goedkope tandenborstels en vragen je dan om zwaar te betalen bij het kopen van vervangende opzetborstels.

De prijs per Happybrush borstel ligt rond de 2.50-3.50€. Ze kosten dus ongeveer hetzelfde als de standaard bijlagen van Oral-B en zijn iets goedkoper dan de meeste varianten van Sonicare.

Happybrush borstelkop

De kwaliteit van de opzetborstels zelf is prima. De borstelharen zijn net zo duurzaam als die van de concurrentie. In directe vergelijking zijn ze ook iets zachter.

 • Extra clip-on opzetborstels zijn verkrijgbaar in de hierboven gelinkte shop van Happybrush en bij andere dealers.
 • Waar beschikbaarheid vroeger een zwak punt was, is dit nu niet meer het geval. De producten van Happybrush worden veel gebruikt.

Vanaf het voorjaar van 2021 kunnen tandenborstels & accessoires hier ter plaatse worden gekocht:

Beschikbaarheid & dealer Happybrush
Overzicht van de beschikbaarheid van tandenborstels, reservekoppen & andere producten zoals tandpasta & mondspoelingen.

Ik raad je de winkel van Happybrush van Happybrush aan. Daar vindt u alle producten en de nieuwste versies.

Conclusie: Een geweldig alternatief met kleine beperkingen

De Duitse startup heeft een overtuigende start gemaakt met de Happybrush tandenborstel.

De Vibe 3 hier getestVibe 3 Recensie vertrouwt op de juiste functies en biedt alles wat u nodig heeft voor een gezond gebit:

 1. Dankzij het nobele design is de Happybrush een echte blikvanger in elke badkamer en is het gewoon leuk om mee schoon te maken.
 2. De borstel reinigt grondiger (en handiger!) dan elke handtandenborstel.
 3. De accu gaat 6 weken mee en scheelt je vervelend opladen. De looptijd houdt gelijke tred met absolute premium tandenborstels.

Vergelijkbare tandenborstels van andere fabrikanten kosten meestal aanzienlijk meer en vertrouwen vaak op extra functies die u eigenlijk niet nodig hebt.

De Happybrush behoudt de belangrijkste kenmerken van dergelijke modellen, maar laat tegelijkertijd alle onnodige chic achterwege.

Het biedt een harmonieus totaalpakket voor iedereen die op zoek is naar een premium tandenborstel tegen een eerlijke prijs.

Happybrush Tandenborstel Vibe 3

94 / 100 Evaluatie
Reinigings- en reinigingsmodi97
Verwerking & houdbaarheid95
Accessoires & Extra’s89
Algemene conclusie

Als u op zoek bent naar een zachte sonische tandenborstel met een sterke batterij, dan kunt u de Happybrush zonder aarzeling proberen. Dankzij een retourgarantie van 100 dagen is dit ook volledig risicovrij.

Happybrush tandenborstel kopen

Alternatief: Bekijk klantrecensies op Amazon

Opmerking in de zin van de redactionele richtlijnen: De hier geteste tandenborstel is mij verstrekt door Happybrush – redactionele invloed heeft nooit plaatsgevonden. Ik behandel alle fabrikanten gelijk.