Lächen Sonic Tandenborstel RM-T8B in de test

De Lächen Sonic sonische tandenborstel is een insider tip tegen een redelijke prijs. Het biedt veel functies – maar heeft een nadeel dat u in de test zult ervaren.

Hoewel Philips en Oral-B de markt voor elektrische tandenborstels domineren, zijn er waardevolle alternatieven. Een van deze alternatieven is het merk Lächen, waarvan de Sonic sonic-tandenborstel een aantal zeer interessante functies biedt.

Ik heb de Lächen Sonic sonische tandenborstel voor je getest en laat je kennismaken met de tandenborstel en mijn ervaringen.

Ik beantwoord onder andere vragen als:

 • Wat onderscheidt de Lächen tandenborstel van andere modellen?
 • Hoe goed is het reinigingsresultaat van de Sonic sonic tandenborstel?
 • Welke functies en accessoires biedt het model?

Als u rechtstreeks naar een van de hoofdstukken van het bericht wilt gaan, kunt u dit rechtstreeks vanuit de inhoudsopgave doen:

Voor iedereen die haast heeft of niet het hele ervaringsrapport wil lezen, is hier een korte samenvatting van tevoren:

Aanbeveling
Face Sonic Elektrische Tandenborstel Sonic Tandenborstel - RM-T8B, met 4 Push-on Borstels en Timer, 3 Modi &3 Trillingssterktes met Reistas
Lächen Sonic Sonic Tandenborstel

Een elektrische tandenborstel met vele functies tegen een betaalbare prijs. Naast de 9 programmavarianten en 4 opzetborstels heeft dit oppervlaktemodel nog vele andere voordelen te bieden.

Zie prijs

Over het merk Lächen

Het is niet zo eenvoudig om meer informatie te vinden over het merk Lächen. Nadat ik op internet geen onafhankelijke website, klantenservicecontactpersoon of telefoonnummer kon vinden, vond ik eindelijk wat ik zocht in een dealerbeschrijving.

Dienovereenkomstig is Lächen een Chinees bedrijf gevestigd in Shenzhen.

Aangezien veel elektronische apparaten tegenwoordig in China worden geproduceerd, is dit niet verrassend. Aangezien er echter geen Europese klantenservice is, raad ik u aan de garantievoorwaarden van de betreffende dealer in acht te nemen voordat u bestelt.

De Lächen Sonic Sonic Tandenborstel

In de Amazon-winkel van Lächen zijn er verschillende modellen sonische tandenborstels. In dit rapport verwijs ik altijd naar het RM-T8B-model.

Andere modellen, die ik aan het einde van het artikel kort introduceer, kunnen verschillen in accessoires en prestaties van dit model.

Lächen Sonic Sonic Tandenborstel Review

Qua design doen de Lächen sonische tandenborstels sterk denken aan de huidige modellen van het merk Philips. Net als deze vertrouwt Lächen op klassieke langwerpige opzetborstels en geluidstechnologie. Qua prijs ligt het merk Lächen echter aanzienlijk onder Phillips-modellen.

Zowel de uitrusting als het scala aan functies zijn aanzienlijk gezien de lage prijs van deze elektrische tandenborstels.

Hier is een overzicht van de kenmerken van de Lächen Sonic sonische tandenborstel:

 • Tot 48.000 pulsaties
 • 3 reinigingssnelheden
 • 3 reinigingsprogramma’s
 • 4 opzetborstels
 • 2 minuten timer
 • Batterij en laadstation
 • Holdall

In de volgende hoofdstukken zal ik in detail ingaan op de functies en accessoires van de Lächen Sonic sonische tandenborstel.

Geluidstechniek

Zoals reeds vermeld, maakt de Lächen Sonic tandenborstel gebruik van geluidstechnologie zoals de meeste modellen van het merk Phillips. In deze elektrische tandenborstels draaien de opzetborstels niet, maar bewegen ze heen en weer in snelle pulserende bewegingen.

Geluidstechnologie opzetborstels
Sonic tandenborstels zijn te herkennen aan de langwerpige opzetborstels. In het geval van roterende tandenborstels zijn deze rond.

De Lächen Sonic biedt tot 48.000 trillingen per minuut, wat een absoluut respectabele waarde is.

Ter vergelijking: De testwinnaar op het gebied van sonische tandenborstels, de Philips Sonicare DiamondClean, biedt 60.000 trillingen, maar kosten een veelvoud van de Lächen tandenborstel.

U kunt de trillingssnelheid variëren via de bedieningsknoppen van de Lächen Sonic Sonic Tandenborstel. Er zijn drie keuzes : langzaam, normaal en snel. Afhankelijk van de gekozen intensiteit zijn er tussen de 31.000 en 48.000 pulsaties beschikbaar.

Schoonmaakprogramma’s

De Lächen Sonic tandenborstel biedt u drie verschillende poetsprogramma’s. Deze worden Clean, White en Sensitive genoemd.

Het “Clean” programma is bedoeld voor dagelijkse reiniging, met het “White” programma kunt u vlekken op de tanden verwijderen en het “Sensitive” programma beschermt tanden en tandvlees.

Voor elk reinigingsprogramma biedt Lächen bijpassende opzetborstels, die het resultaat van het geselecteerde programmatype versterken.

Borstelen

Wanneer u uw tanden poetst met de Lächen tandenborstel, heeft u de mogelijkheid om alle poetssnelheden en poetsprogramma’s te combineren.

In totaal heb je 9 verschillende schoonmaakmogelijkheden om uit te kiezen.

 • Kies je bijvoorbeeld voor het programma “Wit” en de hoogste snelheid, dan maak je bijzonder intensief schoon.
 • De combinatie van “gevoelig” en een lage snelheid is daarentegen bijzonder zacht en wordt aanbevolen voor gevoelige tanden.

Daarnaast kunt u speciale opzetborstels gebruiken om het gewenste reinigingsresultaat te optimaliseren.

Veelzijdig

Ik vind de mogelijkheid om programma’s en snelheden vrij te combineren even logisch als praktisch.

Lächen sonische sonische tandenborstel ervaringen

Afhankelijk van het doel dat ik nastreef, kan ik de tandenborstel dienovereenkomstig gebruiken. Zo kan ik één en dezelfde elektrische tandenborstel gebruiken om mijn tanden grondig te bevrijden van vlekken, en ook kiezen voor een zachtere reiniging op gevoelige dagen.

Door de vrije keuze van programma en snelheid kan ik mijn tandenpoetsen op vele manieren variëren.

Dankzij de geheugenfunctie start de tandenborstel altijd in de modus die het laatst is gebruikt. U kunt dus gemakkelijk een regelmatige schoonmaakroutine gedurende meerdere dagen aanhouden.

Goede resultaten

Ik was helemaal overtuigd door de reinigingsprestaties van de Lächen Sonic. In de snelste reinigingsvariant voelde ik me piepend schoon en merkbaar gepolijste tanden. Met de zachte schoonmaakprogramma’s kon ik duidelijk zien hoe de prestaties werden afgeknepen.

In de prijsgroep waarin de Lächen Sonic sonische tandenborstel beweegt, bieden zelfs de meer bekende merken geen betere poetsresultaten.

Vier opzetborstels

De leveringsomvang van de Lächen Sonic Sonic Tandenborstel omvat in totaal vier opzetborstels. Veel merkapparaten bieden slechts één borstelkop in deze prijsklasse.

De opzetborstels bevatten twee verschillende modellen, een voor dagelijkse reiniging en een voor bijzonder intensieve reiniging. Zo kun je je poetsen vanaf het begin variëren en heb je genoeg opzetborstels voor een jaar gebruik.

U kunt de opzetborstels opnieuw ordenen in een set van 4.

Aanbeveling
Oppervlakken Standaard Push-on borstels, vervangende borstelkop voor oppervlakken Elektrische tandenborstel, S121, 4 stuks, voor T8/051B/H9
Lächen Standaard opzetborstel 4 stuks

Deze set van vier standaard opzetborstels is een kosteneffectieve oplossing voor vervangende opzetborstels. De opzetborstels passen op alle oppervlakken tandenborstels.

Zie prijs

De hardere push-on kwasten zijn zelfs verkrijgbaar in vier verschillende kleurvarianten:

Geen producten gevonden.

Alle Lächen-opzetborstels gebruiken hoogwaardige DuPont-borstelharen met afgeronde borstelpunten die het risico op letsel verminderen.

Timer

Een timer is een handige extra en tegenwoordig een standaard voor elektrische tandenborstels.

De timer van de Lächen-tandenborstel geeft met intervallen van 30 seconden aan wanneer het tijd is om over te schakelen naar een ander kwadrant in de mond. Na 2 minuten schakelt de tandenborstel automatisch uit.

Timer Smile Sonic Tandenborstel

Als u zich aan de signalen van de timer houdt, kunt u er zeker van zijn dat u uw tanden dag na dag grondig poetst, rekening houdend met alle vier de kwadranten in gelijke mate.

Batterij en oplader

Vooral op het gebied van batterijprestaties overtreft de Lächen Sonic-tandenborstel. Terwijl in het geval van de grote merken de sprong van 10 naar 14 dagen levensduur werd gevierd als een revolutie, het Lächen-model biedt indrukwekkend 60 dagen gebruik zonder opladen.

Dit maakt de Lächen Sonic interessant voor iedereen die vaak reist en geen oplader wil vervoeren.

De Lächen-tandenborstel loopt ook voor op het gebied van oplaadtijd: een volledige lading duurt slechts 3 uur. Bij veel Philips of Oral-B tandenborstels moet je de tandenborstels de hele nacht laten opladen.

Inductie laadpaal

Het laadstation van de Lächen Sonic sonische tandenborstel is ook elegant en modern. Je plaatst het handvat eenvoudig op de kleine laadpaal en het opladen gebeurt via inductie.

U kunt het laadstation tijdens het opladen via een USB-poort aansluiten op het lichtnet of op een computer.

Aandacht: Een adapter om de USB-poort rechtstreeks op een stopcontact aan te sluiten, wordt niet meegeleverd.

Extras

Het Sonic RM-T8B-oppervlak wordt geleverd met een reiskoffer. Het handheld-apparaat is ook waterdicht en je kunt het zelfs gebruiken tijdens het douchen.

Beoordelingen

In de reviews bij de verschillende dealers zijn bijna uitsluitend positieve klantrecensies te vinden. Zowel het aankoopproces als de schoonmaakprestaties krijgen in veel gevallen het hoogste cijfer.

Mijn ervaringen met de Lächen Sonic sonische tandenborstel* zijn ook zeer positief. Voor een goede prijs krijg je hier een moderne sonische tandenborstel, die zich niet hoeft te verbergen voor de bekende modellen.

Op sommige gebieden, zoals batterijprestaties, kan de Lächen-tandenborstel de bekende merken zelfs aanzienlijk overtreffen. Ook de uitrusting met 4 opzetborstels en een reiskoffer ligt ruim boven de standaard in de prijsklasse.

Conclusie: Een succesvolle tandenborstel tegen een lage prijs

Lächen Sonic Sonic Tandenborstel

91 / 100 Evaluatie
Reinigings- en reinigingsmodi90
Verwerking & houdbaarheid87
Accessoires & Extra’s95
Algemene conclusie

Deze sonische tandenborstel biedt uitgebreide functies en programma’s tegen een betaalbare prijs. Omdat de drukregeling echter ontbreekt, is dit niet het beste model voor beginners.
Ontdek de prijs van Lächen Sonic Sonic Tandenborstel*

Ik was zeer positief verrast door de Lächen sonische tandenborstel. Hoewel ik in eerste instantie erg sceptisch ben over onbekende merken, overtuigde de Lächen-tandenborstel me zowel in de technische uitrusting als in de test.

De vrije keuze uit 9 reinigingsprogramma’s en de uitgebreide accessoires zijn zeer ongebruikelijk in de prijsgroep. De sterke batterij is een ander pluspunt.

Het enige echte nadeel van dit model is het gebrek aan drukregeling, wat tegenwoordig standaard is op elektrische tandenborstels. Om deze reden zou ik de Lächen-tandenborstel niet per se aanbevelen als een eerste apparaat voor beginners.

Als u echter bekend bent met elektrische tandenborstels en al ervaring hebt, kunt u een verbazingwekkend goede en veelzijdige tandenborstel krijgen voor minder dan 50 €.

Andere Floor Modellen

Zoals gezegd verwijst de review naar het model Lächen Sonic RM-T8B. In de Amazon Lächen Store vind je momenteel ook deze modellen, die slechts in geringe mate afwijken van het beschreven model.

Aanbeveling
Oppervlakken Elektrische tandenborstel Sonic Tandenborstel - RM-T7, met 4 plug-on borstels en timer, 5 modi USB opladen
Glimlach Sonic Tandenborstel RM-T7

Onder het modelnummer RM-T7 biedt Lächen dit betaalbare basismodel aan. Het biedt 5 verschillende gipsmodi, laadstation en reiskoffer.

Zie prijs
Aanbeveling
Face Electric Toothbrush Double Pack 一 RM-H9, met 2 sonische tandenborstel handstuk en 2 reiskoffers, 5 modi met 10 clip-on borstels
Lächen tandenborstel RM-H9 in dubbel pak

Onder het modelnummer RM-H9 vindt u dit geweldige aanbod: 2 complete gebieden met sonische tandenborstels met 10 opzetborstels, 2 oplaadstations en 2 reiskoffers tegen een gereduceerde vaste prijs.

Zie prijs

Alternatieve tandenborstel modellen

Als u geïnteresseerd bent in het vergelijken van de Lächen Sonic Sonic Tandenborstel met modellen van andere merken, vind Hier vindt u veel meer informatie:

Door te kiezen voor een elektrische tandenborstel, kunt u gemakkelijk zorgen voor meer verzorgde tanden en een betere mondhygiëne.