Fairywill sonische tandenborstel in de test

Deze goedkope tandenborstel is een echte insider tip. De Fairywill biedt veel functies – maar heeft ook een paar zwakke punten die u moet weten voordat u koopt.

De Fairywill sonische tandenborstel is al verkrijgbaar voor heel weinig geld.

Het biedt functies die aanzienlijk meer kosten bij andere fabrikanten.

Of de Fairywill een waardevolle aankoop is en een grondige tandreiniging biedt, leg ik je graag uit in deze test.

De korte conclusie

Voor iedereen die geen tijd heeft om een heel artikel door te nemen, wil ik graag een kort overzicht geven van de sonische tandenborstel:

 • Uitstekende prijs-prestatieverhouding
 • Biedt alle functies van een luxe tandenborstel
 • Reinigt tanden betrouwbaar en grondig

Geen producten gevonden.

De Fairywill sonische tandenborstel is verkrijgbaar tegen een zeer redelijke prijs gezien de vele functies.

 • Het kan bijna gelijke tred houden met de huidige testwinnaar van Stiftung Warentest (de Philips Sonicare DiamondClean):
 • 5 modi, timerfunctie, waterdicht, lithium-ion batterij en reiskoffer inbegrepen. De lijst met functies is lang.

Net als veel andere tandenborstels hoeft hij alleen maar zijn hoed af te nemen voor de DiamondClean als het gaat om het aantal bewegingen.

Want hier lukt het met 40.000 bewegingen per minuut minder dan het topmodel. Dit verschil voel je ook. Omdat de fee er in directe vergelijking “zwak” uitziet.

De poetsprestaties zijn voldoende voor een sonische tandenborstel en zeker een stap hoger wanneer je overstapt van een handtandenborstel. Maar je merkt meteen wat de DiamondClean beter maakt.

Sonicare DiamondClean
Het directe model Sonicare DiamondClean.

Als u op zoek bent naar goede kwaliteit tegen een zeer redelijke prijs, dan is de Fairywill zeker een goede keuze.

Als u veel belang hecht aan bekende merken en de best mogelijke preventie in de tandheelkundige zorg, moet u liever de Sonicare DiamondClean van Philips of vergelijkbare alternatieven gebruiken.

Laten we beginnen met het ervaringsrapport over Fairywill:

Uitpakken en kijken

De Fairywill wordt geleverd in een zeer opgeruimde doos. De leveringsomvang omvat een stevige reiskoffer, het handstuk met 3 opzetborstels en een oplaadkabel.

Helaas ontbreekt hier een apart laadstation zoals bij veel andere modellen (bijvoorbeeld zoals bij de Sonicare Flexcare Platinum met UV-desinfectie).

Voor mijn test kocht ik de variant in het zwart, die er op productafbeeldingen al net zo elegant uitzag als het huidige topmodel van Philips Sonicare.

Omvang van de levering:

 • Elegant handstuk met 3 borstelbevestigingen
 • Stevige hardcover reiskoffer
 • DC-oplaadkabel met USB-poort (zonder adapter!)

Bij het uitpakken leek het echter een beetje houterig. Toch ziet het er erg aantrekkelijk uit. De aan / uit-knop is versierd met een goudkleurige ring die de tandenborstel dat gevoel van hoge kwaliteit geeft.

Fairwill Ervaringen

Maar je merkt meteen dat het bedrijf Fairywill de Sonicare DiamondClean als direct model heeft genomen voor de ontwikkeling van hun tandenborstel.

Zelf reis ik wat minder, maar de reiskoffer ziet er erg stabiel en elegant uit. Ik gebruik het meer als een eenvoudige opbergdoos om het ontbreken van een laadpaal tegen te gaan.

De meegeleverde oplaadkabel heeft een DC-naar-USB-poort, zodat deze op elke USB-poort kan worden gebruikt.

U moet echter een adapter kopen om apart aan het stopcontact op te laden. Vooral in de badkamer, waar je eerder stopcontacten vindt dan USB-poorten, kan dit problematisch zijn.

Hier is mijn persoonlijke oplossing: ik gebruik een Samsung Galaxy smartphone en kon de meegeleverde adapter snel en eenvoudig gebruiken om de tandenborstel op te laden, dus ik kon grotendeels zonder de aanschaf van een adapter speciaal voor de tandenborstel.

Veel smartphones bieden dergelijke adapters voor hun apparaten, dus je hebt waarschijnlijk al een geschikte adapter. in het huis.

De reinigingsprestaties

Nu komen we bij het belangrijkste aspect van een tandenborstel: hoe goed poetst hij?

Fairywill reinigingsmodus
U kunt kiezen uit 5 verschillende reinigingsmodi , maar de merkbare voordelen zijn beperkt.

Meteen aan het begin moet gezegd worden: ik merkte een duidelijk verschil met de Sonicare DiamondClean bij het schoonmaken.

De fee is merkbaar zwakker, wat ik ook toeschrijf aan de zachte borstelharen. Het voelt alsof ik een veer over mijn tanden laat lopen. Dit is waar de DiamondClean een veel sterker effect heeft.

Prestatie:

 • 40.000 bewegingen per minuut
 • 5 verschillende modi voor tandheelkundige zorg
 • Geïntegreerde timer en 4-kwadrant timer

Toch zijn de tanden schoon na het aanbrengen en voelen ze erg glad aan als ik er met mijn tong overheen ga.

Maar omdat ik gewend ben aan de kracht van andere topmodellen, voelde het ongewoon zwak aan. Dat is misschien subjectief, maar ik wil het wel even zeggen.

De verschillende reinigingsmodi

De Fairywill wordt geleverd met 5 modi en trekt dus gelijk met de testwinnaar, maar helaas moet ik hier weer een klein negatief puntje noemen:

Het verschil tussen de individuele modi is echt heel klein. Als u de modus wijzigt met de DiamondClean, zult u dit onmiddellijk merken.

 • Maar hier was ik in het begin verbaasd, omdat het soms heel moeilijk is om een verschil te merken bij het schoonmaken.
 • Ook is de tandenborstel stiller dan vergelijkbare modellen. Dit is zeker prettig voor de een of de ander, maar deed me weer afvragen of ze niet gewoon te zwak is.

Maar de Fairywill overtuigt met een paar handige functies:

Extra’s zoals de timer helpen bij het schoonmaken

Net als het topmodel van Philips (en inmiddels vele andere tandenborstels) heeft de Fairywill een geïntegreerde timer.

Om een poetstijd van 2 minuten aan te houden en om alle kaakgebieden gedurende deze tijd gelijkmatig en grondig te poetsen, trilt de tandenborstel elke 30 seconden, zodat u het gebied verandert. Na 2 minuten schakelt de tandenborstel automatisch uit.

Het automatisch afsluiten is voor mij persoonlijk niet al te veel vervelend. Er zijn echter genoeg mensen die een gebied wat langer en grondiger willen poetsen – daar kan het vervelend zijn om de tandenborstel steeds weer met de hand aan te zetten.

Helaas kan dit niet worden verholpen.

De reinigingsprestaties in het overzicht

Omdat de tandenborstel in het algemeen “zwak” of liever “voorzichtig” poetst, is het naar mijn mening vooral geschikt voor nieuwkomers en mensen met gevoelige tanden en tandvlees.

Fairywill vergelijking met handtandenborstels
Ondanks kleine zwakheden reinigt Fairywill nog steeds veel grondiger en vooral comfortabeler dan handtandenborstels.

Misschien heb je de speciale Gevoelige modus niet eens nodig.

Een andere functie, die hier helaas ontbreekt, is een drukregeling, die veel modellen van de hogere middenklasse al hebben en die je meteen laat zien als je op de tandenborstel drukt, tanden of tandvlees.

De accu en de kilometerstand

De Fairywill maakt gebruik van een lithium-ion batterij.

Dit geheugen is geïnstalleerd in veel nieuwere tandenborstels en vervangt zo de verouderde NiMh-technologie, die bekend staat om diepe ontladingen, geheugeneffect en prestatiedalingen.

Oudere modellen, zoals de SoniCare CleanCare, maken nog gebruik van de oude technologie. Hier wordt de Fairywill gekenmerkt door nieuwe technologie in een goedkope tandenborstel.

 • Tot 4 weken looptijd met lithium-ion batterij
 • Volledig opgeladen in ongeveer 6 uur

Aangezien er geen laadstation is, moet u rechtstreeks opladen via USB (op de laptop, pc, enz.) of een adapter gebruiken die niet is inbegrepen in de leveringsomvang.

Een volledige lading via de meegeleverde USB-kabel duurt tussen de ongeveer 6-8 uur.

 • Dit hangt voornamelijk af van de gebruikte adapter, omdat spanningsverschillen tussen verschillende adapters de norm zijn.
 • Over het algemeen stroomt er minder stroom via een USB-kabel die is aangesloten op een pc, waardoor het opladen hier langer wordt.

Als de batterij volledig is opgeladen, gaat de tandenborstel een hele maand mee bij 2x dagelijks gebruik. Ter vergelijking: De SoniCare DiamondClean beheert ongeveer 3 weken met één lading.

In mijn test ging de batterij eigenlijk een hele maand mee, de tandenborstel verloor geen prestaties tegen het einde.

De opzetborstels & vervangende borstels

Fairywill’s opzetborstels gebruiken nylon, de industriestandaard voor sonische tandenborstels.

Ze zien er echter extreem zacht uit, wat waarschijnlijk ook leidt tot het gevoel dat de tandenborstel zwakker is dan vergelijkbare modellen.

Geen producten gevonden.

In totaal zijn 3 opzetborstels inbegrepen in de leveringsomvang. Dus als je elke 3 maanden van hoofd wisselt, heb je dit al 9 maanden geregeld totdat je moet nadenken over een nabestelling.

De opzetborstels van de Fairywill zijn relatief goedkoop op Amazon, maar er zijn hier geen hardere varianten.

Je moet ook de mogelijkheid opgeven om hulpstukken van andere fabrikanten te gebruiken – voor grote merken zoals Oral-B tandenborstels en Sonicare zijn er ook tal van externe leveranciers die zogenaamde white-label opzetborstels aanbieden. Je mist deze selectie hier.

De opzetborstels worden niet zomaar ingeplugd, maar vastgeschroefd. Bovenal had ik graag een soort rubberen coating gehad, want het losdraaien van de borstelkop na het schoonmaken bleek een glibberige aangelegenheid.

De push-on borstels voor Fairywill zijn verkrijgbaar op Amazon in een verpakking van vier voor minder dan 10 euro, dus ze zijn aanzienlijk goedkoper dan clip-on borstels van grote merken.

Alternatieven voor de Fairywill sonische tandenborstel

De Fairywill sonische tandenborstel volgt het motto “Manusje van alles, meester van niets” (in veel beroepen gezel, maar in geen enkele een meester) en biedt zo een goede start in de wereld van sonische tandenborstels, vooral voor nieuwkomers.

Hier is het vooral de lage prijs die de prestaties van de tandenborstel meer dan rechtvaardigt.

Het bezuinigt echter hier en daar, dus ik wil u graag kennis laten maken met de modellen die deze tekorten compenseren.

Philips SoniCare DiamondClean

Fairywill neemt de DiamondClean van Philips als een geweldig rolmodel. Hoewel het een vergelijkbare functionaliteit biedt, kan het geen kaars vasthouden aan het origineel.

Diamond Clean met Bluetooth op de proef gesteld

De belangrijkste voordelen van DiamondClean:

 • 60.000 borstelbewegingen per minuut – betere reinigingsprestaties vindt u nergens anders
 • Het reinigt krachtiger dan de Fairywill en ook de 5 modi verschillen duidelijker – vooral omdat er voor elke modus een aparte, speciale borstelkop is
 • De reiskoffer heeft een geïntegreerde manier om op te laden en in plaats van een laadkabel krijg je een stijlvol oplaadglas, dat ook geschikt is voor mondspoelingen.

Hoewel het vele malen duurder is, krijg je het origineel.

Als u geïnteresseerd bent, bekijk dan de uitgebreide beoordeling van de Philips SoniCare DiamondClean om erachter te komen wat het beter maakt.

Testrapport van de Sonicare DiamondClean

Philips SoniCare DiamondClean Smart

De “Smart” -versie van de DiamondClean verschilt van het standaardmodel voornamelijk door een drukcontrole en Bluetooth-functies, evenals een selecteerbare sterkte bij het reinigen.

diamant schoon slim

De belangrijkste voordelen van de DiamondClean Smart:

 • Drukregeling voor zacht poetsen – voorkom parodontitis door uw tandvlees te beschermen
 • Naast de 5 modi van het standaardmodel, kunt u ook de sterkte in 3 niveaus kiezen
 • Sluit de tandenborstel aan op uw smartphone , zodat u uw poetsgedrag kunt analyseren en het poetsen nog individueler kunt aanpassen aan uw behoeften.

De DiamondClean Smart biedt slechts enkele voordelen ten opzichte van de standaardversie, maar de drukregeling is hier een doorslaggevend voordeel.

Review van Philips Sonicare DiamondClean Smart

Philips SoniCare Flexcare Platina

Net als de DiamondClean biedt Flexcare een output van 62.000 bewegingen per minuut voor een effectieve reiniging.

UV-reiniging van de Sonicare FlexCare Platinum voor opzetborstels
UV-reiniging van de Sonicare FlexCare Platinum voor opzetborstels

Vooral het bijgeleverde UV-station voor het desinfecteren van de opzetborstels met UV-straling valt hier op.

DDe belangrijkste voordelen van Flexcare Platinum:

 • Iets stiller bedrijfsgeluid dan de DiamondClean
 • UV-station desinfecteert de opzetstukken van de borstel effectief en snel
 • 3 modi en 3 intensiteitsinstellingen voor veelzijdige tandheelkundige zorg

De Flexcare is iets goedkoper dan de DiamondClean, maar biedt een vergelijkbare reinigingsprestatie. Alleen op extra’s zoals 2 reinigingsmodi en het laadglas moet je het hier zonder doen.

Ontdek hier alles wat u moet weten:

Test voor Philips SoniCare Flexcare Platinum

Philips SoniCare Beschermende Reiniging 4300 / 4500 / 5100

De SoniCare Protective Clean van Philips is de middenklasse serie en biedt met het model 4300 een zeer betaalbare entree in de wereld van sonische tandenborstels.

De belangrijkste voordelen van de Protective Clean:

 • De borstelsynchronisatiefunctie laat u automatisch zien wanneer het tijd is om de borstelkop te vervangen
 • Drukregeling voor kauwgomvriendelijk poetsen
 • Lichter en smaller dan andere tandenborstels – dus hij ligt heel goed in de hand

Alle informatie over de Protective Clean serie en de exacte verschillen van de 3 varianten zijn te vinden in de

Test zur Philips SoniCare Protective Clean

Zeer positieve recensies op Amazon – maar pas op!

Ik werd me bewust van de Fairywill-tandenborstel door de extreem positieve recensies op Amazon

Voor veel producten van minder bekende fabrikanten (vooral op Amazon waar veel kleinere ondernemers zelfstandig worden met goedkope goederen die in China worden geproduceerd), is kwaliteit in sommige gevallen een gebrekkig goed.

Fairywill trekt echter veel enthousiaste gebruikers aan. In feite zijn bestaande negatieve beoordelingen grotendeels toe te schrijven aan een waarschijnlijk onnauwkeurige voorhoofdthermometer, die fairywill op dezelfde Amazon-pagina verkoopt, daarom overlappen de beoordelingen elkaar.

De tandenborstel zelf valt echter op met extreem positieve recensies en is nu ook “Amazon’s Choice”.

Mijn conclusie over de Fairywill sonische tandenborstel

In de test kon ik alleen maar de positieve meningen van de meeste klanten bevestigen.

Hoewel er hier en daar kleinere dingen zijn die gebruikers van het grote rolmodel DiamondClean downgrade zouden kunnen noemen.

Maar als u op zoek bent naar een goedkoop model (en geen grote compromissen wilt sluiten ondanks een eerlijke prijs) dan is de Fairywill zeker een goede keuze.

Als de topmodellen echter te duur voor je zijn, dan raad ik Fairywill aan als een goed en vooral goedkoop alternatief.

Hoewel de tandenborstel niet altijd de vele functies van het origineel evenzeer kopieert, zullen vooral nieuwkomers met gevoelige tanden een solide sonische tandenborstel vinden met de Fairywill.

Fairywill Sonic Tandenborstel

89 / 100 Evaluatie
Reinigings- en reinigingsmodi89
Verwerking & houdbaarheid91
Accessoires & Extra’s86
Algemene conclusie

Tegen een lagere prijs kun je een tandenborstel krijgen die zijn werk meer dan genoeg doet en de grote merken als model neemt. Als je tot nu toe “alleen” een handtandenborstel gebruikt, dan is Fairywill sowieso een grote sprong voorwaarts.

Geen producten gevonden.