Op zoek naar tests op ultrasone tandenborstels van Oral-B?

De beste ultrasone tandenborstel van Oral-B. Alle belangrijke informatie &actuele topmodellen in één oogopslag.

Om één ding duidelijk te maken: Momenteel produceert Oral-B (of Braun) GEEN ultrasone tandenborstels.

Oral-B tandenborstels bevatten alleen roterende modellen en sonische tandenborstels. Al deze varianten reinigen de tanden met een andere techniek:

Verschillende soorten tandenborstels

  • roterende tandenborstels werken met roterende opzetborstels, die mechanisch heen en weer oscilleren. Deze vibrerende omstandigheden schrobben de tandplak weg en zorgen zo voor netheid.
  • “Normaal” Sonic tandenborstels trillen nog sneller. Vanwege de hogere frequentie wordt de toepassing als iets zachter ervaren, omdat dergelijke apparaten minder schudden dan roterende borstels.
  • Ultrasone tandenborstels werken niet meer mechanisch. De echografie zorgt ervoor dat luchtbellen die zijn gemaakt met speciale tandpasta barsten. Dit verwijdert bacteriën en tandplak in de mond.

De meeste apparaten van Oral-B zijn roterende tandenborstels, omdat het bedrijf de onbetwiste marktleider is op dit gebied. Zelfs het huidige topmodel Oral-B Genius vertrouwt op deze bewezen technologie.

Daarnaast zijn er ook een paar (normale) sonische tandenborstels, die duidelijk in het budgetbereik zitten en daarom niet echt vergelijkbaar zijn met veel duurdere ultrasone tandenborstels:

De sonische tandenborstels van Oral-B in de test

Pulsonic Slim Elektrische Tandenborstel Review

De Pulsonic Slim serie bestaat uit de enige 3 geluidsaangedreven modellen van Braun:

  • De Pulsonic Slim 1000 in zilver of roségoud is een slanke sonische tandenborstel tegen een relatief lage prijs.
  • De Oral-B Pulsonic Slim One 2100 heeft een extra bleekmodus voor witte tanden
  • De Pulsonic Slim Luxe 4100 is momenteel de beste sonische tandenborstel van Oral-B & heeft 2 poetsmodi.

De slanke tandenborstel werkt zeer grondig dankzij 27.000 trillingen per minuut – ook al komt hij niet in de buurt van veel duurdere topmodellen.

Hiervoor verwijdert het op betrouwbare wijze de meeste tandplak en worden de tanden schoner dan bij een handtandenborstel.

In vergelijking met andere (ultra-)sonische tandenborstels onderscheidt de Pulsonic zich vooral door zijn lichte gewicht en lage prijs. De grootte van het apparaat is slechts de helft van die van andere tandenborstels – vergeleken met de Sonicare-modellen van Philips. Dit maakt de Pulsonic zeer comfortabel om vast te houden, zelfs voor kinderen.

Meer informatie over de borstel vind je hier:

Gelukkig zijn er tal van andere overtuigende sonische tandenborstels die de moeite van het bekijken waard zijn:

Deze alternatieven worden aanbevolen

Als je niet per se een apparaat van Oral-B nodig hebt, kun je het beste rondkijken bij de andere fabrikanten.

Philips Sonicare biedt het grootste aantal verschillende apparaten, maar Panasonic en Elmex hebben ook enkele sonische tandenborstels in de aanbieding.

Oral-B echografie of gewone tandenborstel

De selectie varieert van goedkope modellen (vergelijkbaar met de Oral-B Pulsonic Slim) tot absolute premium apparaten met een groot aantal trillingen, vele reinigingsmodi en hoogwaardige afwerking. Vooral de topmodellen van Philips bieden een uitstekende tandreiniging, die superieur is aan elke conventionele handtandenborstel.

Vind het beste model met geluid

In deze gedetailleerde sonische tandenborstelvergelijking heb ik de beste sonische tandenborstels van verschillende prijsklassen getest en geef ik ook waardevolle tips over de vervolgkosten en duurzaamheid.

Als alternatief vindt u uitgebreide tests op de individuele modellen in de categorie sonische tandenborstels. Als u geïnteresseerd bent in volwaardige apparaten met echografie, kunt u het beste verder lezen.

Ultrasone borstels in vergelijking met roterende Oral-B tandenborstels

Er zijn maar een paar “echte” ultrasone tandenborstels, maar het hoeft niet altijd zo’n apparaat te zijn.

Normale tandenborstels of Oral-B ultrasone tandenborstels
Het hoeft niet altijd een ultrasone tandenborstel te zijn – normale apparaten zijn in veel gevallen voldoende.

De meeste roterende en geluidsaangedreven modellen bieden al voldoende reinheid voor optimale tandheelkundige zorg.

In mijn ervaring reinigen dergelijke apparaten niet noodzakelijkerwijs beter dan normale roterende tandenborstels – maar ultrasone borstels kunnen vooral nuttig zijn voor gevoelige tanden.

Vanwege de reinigingsprestaties heb je niet per se een dure ultrasone tandenborstel nodig.

In de meeste gevallen is een dergelijk apparaat niet alleen duur om te kopen, maar heeft het ook regelmatig nieuwe opzetborstels en een speciale tandpasta nodig (voor de luchtbellen).

Niet schrobben zoals bij roterende Oral-B tandenborstels

Dit type borstelen kan echte verlichting bieden voor mensen met gevoelig tandvlees of beugeldragers.

  • In deze gevallen is een echografieapparaat meestal de beste en meest comfortabele optie.
  • Zelfs degenen die problemen hebben met de trillingen van elektrische tandenborstels zullen echte toegevoegde waarde vinden in ultrasone apparaten.

Het reinigingsresultaat zal waarschijnlijk ook met andere borstels worden bereikt – maar schoonmaken wordt veel aangenamer ervaren.

Zachte manier om gezonde tanden te krijgen

Voor een trotse prijs krijgt u met de meeste ultrasone tandenborstels een bijna onverslaanbaar totaalpakket van mondhygiëne en reinigingscomfort.

Oral-B Echografie Overzicht
(Ultra) Sonic tandenborstels reinigen meestal veel gemakkelijker dan schoonmaken met de hand – en compenseren gedeeltelijk voor defecte technologie.

Dit is zeker niet voor iedereen nodig, maar vooral voor gevoelig tandvlees is dit type reiniging een grote investering – dure vervolgbehandelingen bij de tandarts zijn op de lange termijn veel duurder dan preventie met zo’n apparaat.

In deze ultrasone tandenborstelvergelijking kunt u meer te weten komen over de individuele modellen.

Conclusie over het onderwerp Oral-B ultrasone tandenborstel

Zelfs als er momenteel geen echoapparaat van Braun zelf is, zijn er gelukkig tal van alternatieven beschikbaar.

  • Aan de ene kant roterende tandenborstels, die beter reinigen dan het gebruikelijke tandenpoetsen met de hand. Ze bieden ook tal van comfortfuncties zoals timers of reinigingsmodi.
  • Dan natuurlijk “normale” sonische tandenborstels van tal van fabrikanten. De selectie van verschillende uitrustingsvarianten is hier bijzonder groot en het gipsresultaat is zeer goed.

Als u speciale vereisten heeft, zoals zo voorzichtig mogelijk reinigen, dan kunnen ultrasone tandenborstels ook een verstandige optie zijn. Ze vergemakkelijken niet alleen de mondhygiëne, maar wrijven ook niet tegen gevoelige gebieden.

Als je wat geld over hebt, bekijk dan de topvarianten – en zal blij zijn met elk van deze apparaten:

Bekijk de winnaar van de tandenborsteltest<