Oral-B HealthCenter (orale irrigator + tandenborstel) op de proef gesteld

Deze set orale irrigator &tandenborstel overtuigt in de test ondanks enkele zwakke punten. Lees hier waarom het praktische combinatieapparaat de moeite waard is.

Een elektrische tandenborstel alleen is vaak niet genoeg voor een gezond gebit – omdat sommige plekken in de mond het niet bereikt.

Het Oral-B HealthCenter probeert precies dit probleem op te lossen, omdat het tandenborstel en orale irrigator in één apparaat combineert.

In deze test lees je hoe het HealthCenter presteert in het dagelijks leven. Ik zal niet alleen de reinigingsprestaties van de tandenborstel bespreken, maar ook uitleggen hoe grondig de orale irrigeerder de interdentale ruimtes reinigt.

Belangrijke opmerking: Tegen een kleine meerprijs is deze set ook verkrijgbaar met de modernere Oral-B Smart 5000 tandenborstel. Ik raad u aan om uw toevlucht te nemen tot deze variant:

Aanbeveling
Oral-B Smart 5000 Elektrische tandenborstel met OxyJet orale irrigator, 6 push-on borstels, 4 reserve nozzles, set voor tandreiniging en tandverzorging, cadeau man / vrouw, Ontworpen door bruin, wit
Mond-B Gezondheidscentrum 5000

Deze set Oral-B OxyJet &Oral-B Smart 5000 biedt alles wat belangrijk is voor een volledig gezond gebit en goed verzorgd tandvlees.

Zie prijs

U bent ook van harte welkom om de volledige recensie van het Oral-B Health Center 3000 te lezen.

Compacte watertank met veel apparatuur

Het Mondverzorgingscentrum 3000 bestaat uit een uitgebreide Oral-B OxyJet &de Oral-B Pro 3000 tandenborstel (die u direct op de orale berrigator kunt opladen).

De uitrusting van het mondverzorgingscentrum

 • De uitrusting: Naast het apparaat zelf omvat de leveringsomvang ook 3 spuitkoppen en 6 opzetborstels voor de tandenborstel.
 • Het waterreservoir van de orale irrigeerder is voldoende groot en voldoende voor 2-3 gangen (vervelend bijvullen tijdens het reinigen wordt daarom geëlimineerd).

Dankzij de vele vervangingskoppen kunt u ook de eerste maanden zonder verdere vervolgkosten rondkomen.

De voordelen van het ontwerp

Naast de orale beregenaar zoals beschreven ook de tandenborstelplaats, hebben ze geen extra oplader nodig.

 • In smalle badkamers is dit een niet te onderschatten voordeel, omdat u extra laadstations en kabelwarboel bespaart.
 • Nog handiger is de mogelijkheid om het HealthCenter aan de muur te bevestigen (er zitten gaten aan de achterkant voor de beugel).

De combinatie orale irrigator is over het algemeen zeer compact. Dus als je toch op zoek bent naar zo’n apparaat en een extra elektrische tandenborstel, dan kan deze variant wat ruimte besparen.

De set herneemt tandenborstel &orale irrigeerder
De Oral-B 3000 (links) kan direct via de orale beregenaar worden opgeladen.

Over het algemeen is het ontwerp zeer goed doordacht en overtuigend – maar geldt dit ook voor het reinigen van tanden?

De prestaties van de tandenborstel

Het meegeleverde model is identiek aan de Oral-B Pro 3000, die in de test al overtuigde met een geweldige reinigingsprestatie.

Daarom is het niet verwonderlijk dat dit mondverzorgingscentrum ook betrouwbaar alle tandplak in de test heeft verwijderd.

 • Tot 40.000 pulsaties reinigen het oppervlak veel handiger dan elke conventionele handtandenborstel.
 • Naast de normale reiniging zijn er ook modi voor gevoelige tanden en tandvleesmassage.

Ook inbegrepen is een handige drukregeling, die waarschuwt voor te veel kracht bij het reinigen. Deze beschermende functie beschermt u tegen de verkeerde techniek en beschermt zo het tandvlees op de lange termijn.

Al met al overtuigt het Oral-B HealthCenter qua tandenborstel, want de bijgeleverde Oral-B 3000 houdt bij het poetsen bijna gelijke tred met de huidige topmodellen (Oral-B Genius).

Reinigen met de orale irrigeerder

Na het tandenpoetsen is het tijd om de interdentale ruimtes schoon te maken – en hier komt de waterstraal van de orale beregenaar om de hoek kijken.

FalsAls u de normale versie van de Oral-B Oxyjet al hebt gebruikt, weet u ongeveer wat u kunt verwachten: het apparaat biedt 2 verschillende modi om voedseldeeltjes tussen de tanden te verwijderen:

 • De roterende waterstraal reinigt de openingen door middel van een nauwkeurige waterstraal – dit kan ook worden gemengd met luchtbellen, wat de reiniging zou moeten verbeteren.
 • U kunt de waterdruk ook in 5 verschillende fasen regelen – de laagste missen wat vermogen, maar de 2 hoogste bieden voldoende vermogen tegen vervuiling.

De druk van de waterstraal is natuurlijk een kwestie van smaak, maar ik wil toch meer in detail treden over mijn ervaringen met de orale beregenaar.

De orale beregenaar van het tandheelkundig zorgcentrum
De orale irrigator is ook afzonderlijk verkrijgbaar als Oral-B OxyJet.

Is de waterstraal sterk genoeg?

Voor sommige gebruikers zijn de orale irrigators van Oral-B te zwak, maar naar mijn mening hoeft het niet altijd een hogedrukreiniger voor de mondholte te zijn – de waterstraal van de Oxyjet reinigt de tanden goed genoeg – is aangenaam zacht.

 • Voor echt koppige voedselresten moet je nog steeds van tijd tot tijd helpen met conventionele tandzijde – meestal werkt schoonmaken echter zonder problemen.
 • De bediening zelf vereist enige oefening (het is het beste om nooit je mond te openen om opspattend water te voorkomen). Na enkele passages is schoonmaken door middel van een waterstraal geen probleem meer.

Alleen de spiraalvormige slang zou iets langer kunnen zijn, omdat deze vaak de beweging beperkt.

Over het algemeen is het HealthCenter zeker niet een van de sterkste orale irrigators (zoals de Waterpik WP100) – maar ik vind de straal voldoende krachtig.

(Bij echt hardnekkige voedselresten flos ik sowieso liever flossen in plaats van mijn tandvlees te verwonden met een te harde straal).

Tip: In deze gedetailleerde gids vergelijk ik orale irrigators van verschillende fabrikanten: orale irrigators in de test.

Verwerking & levensduur van de batterij

Er is niets mis met de verwerking van de meegeleverde tandenborstel: deze is stevig gebouwd en de batterij gaat lang genoeg mee.

 • Afhankelijk van het gebruik zijn er 6-7 dagen speeltijd binnen voordat de borstel weer moet worden aangesloten. De batterij werkt te allen tijde krachtig en voorziet de borstel van voldoende stroom.
 • U hoeft zich geen zorgen te maken over vervelend continu opladen of een sterk afnemende reinigingsprestatie zoals bij goedkopere modellen. De Oral-B 3000 is een oerdegelijke elektrische tandenborstel.

Over het algemeen kan de tandenborstel van het Oral-B Heath Center overtuigen. Het ziet er een beetje anders uit met de meegeleverde OxyJet orale irrigator.

De orale irrigator valt iets af tijdens de verwerking

De interdentale reinigers van Oral-B zijn relatief goedkoop en bevinden zich in het lagere prijssegment – dit wordt duidelijk (in tegenstelling tot de tandenborstel) tijdens de verwerking.

 • Het plastic van de orale irrigeerder ziet er een beetje gammel uit en kan niet concurreren met premium douches zoals de modellen van de fabrikant Waterjet (maar kost slechts de helft minder).
 • De overige componenten (het draaiwiel voor de waterdruk of de slang) zien er ook niet bijzonder duurzaam uit. Hier ben ik beter van Braun gewend door de tandenborstels.

De orale irrigeerder is dus duidelijk het zwakke punt van deze tandheelkundige zorgset. Hoewel je hier ook de interdentale ruimtes schoon krijgt, maar qua verwerking is het hooguit middelmatig.

De evaluatie van de orale irrigator set

Conclusie over het Oral-B HealthCenter

Zolang u het combinatieapparaat met de juiste verwachtingen benadert, zult u genieten van deze handige set:

 • De ingebouwde tandenborstel zorgt voor gezonde tanden en overtuigt met een geweldige poetsprestatie.
 • Hoewel de orale irrigator het niet helemaal kan bijhouden, is het nog steeds een solide toevoeging.

Met een volwaardige orale irrigator (die twee keer zoveel kost), kan het combinatieapparaat het niet helemaal bijhouden. Dus als je bijzonder belang hecht aan de interdentale ruimtes, dan kun je beter wat meer geld investeren in zo’n variant.

De 2-in-1 orale irrigator is de moeite waard als …

Als u op zoek bent naar een nuttig supplement voor borstelreiniging en geen ervaring hebt met orale irrigators, dan kunt u uw toevlucht nemen tot dit gezondheidscentrum van Braun.

 • De relatief lageWaterdruk beschermt beginners tegen onjuiste hantering en is nog steeds voldoende sterk in de hoogste niveaus.
 • Zelfs als de ingebouwde orale irrigator niet helemaal kan bijhouden met aanzienlijk duurdere topmodellen: Al met al is de ingebouwde Oxyjet voldoende voor snelle tandreiniging.

Gezien de aantrekkelijke prijs – waarvoor je een overtuigende tandenborstel en een nog bruikbare orale beregenaar krijgt – vergeef ik dat laatste voor de niet helemaal perfecte afwerking.

Braun Oral-B HealthCenter

89 / 100 Evaluatie
Reinigings- en reinigingsmodi91
Verwerking & houdbaarheid83
Accessoires & Extra’s93
Algemene conclusie

Een succesvolle set die niet helemaal vrij is van zwakke punten, maar toch de gezondheid van het gebit kan verbeteren. Als je toch een tandenborstel + orale beregenaar nodig hebt, dan kun je met dit combinatieapparaat wat geld (en ruimte) besparen.

Ontdek de prijs

Opmerking in de zin van de redactionele richtlijnen: De hier geteste tandenborstel werd ons verstrekt door Procter &Gamble – redactionele invloed vond op geen enkel moment plaats. We behandelen alle fabrikanten gelijk.