Oral-B iO 6 in de test

De Oral-B iO 6 met nieuwe magneettechnologie schittert in de test met geweldige reinigingsresultaten. Wat de iO6 nog meer te bieden heeft, lees je in het ervaringsrapport.

Hoe goed is de nieuwe Oral-B iO6? In de nieuwe iO-serie traditioneel roterende elektrische tandenborstels biedt Oral-B een nieuwe iO-magneettechnologie.

Dit combineert de roterende bewegingen van de borstelkop met extra trillingen voor een nog effectiever reinigingsresultaat.

 • Hoe goed deze technologie werkt met de iO6 – het instapmodel van de serie – en
 • welke verschillen met de duurdere modellen iO 7, 8 en 9 bestaan, leert u in dit testrapport.

Eén ding meteen: Alle tandenborstels van de iO-serie zijn een echte aanrader, maar hebben ook een trotse prijs boven de 100€.

Oral-B iO 6 verpakking

De volgende inhoudsopgave geeft u de mogelijkheid om direct naar specifieke onderwerpen te navigeren die u interesseren.

Voor degenen onder u die de iO6 al kennen en willen bestellen, hier is een link naar de online retailer Amazon. Daar vindt u altijd aantrekkelijke prijzen.

Aanbeveling
Oral-B iO Series 6 Elektrische tandenborstel, 5 poetsmodi voor tandheelkundige zorg, magneettechnologie, display &reiskoffer, geschenk man / vrouw, Ontworpen door Braun, grijs opaal
Oral-B iO6

Het instapmodel van de iO-serie, de iO 6, biedt state-of-the-art magneettechnologie, 5 reinigingsprogramma’s en basisaccessoires.

Zie prijs

Volgens Oral-B wordt de iO6 aangeboden met een vanafprijs van 199€. Zoals zo vaak het geval is, werd deze prijs echter kort na de productlancering bij veel retailers verlaagd.

U kunt al aanbiedingen vinden die veel dichter bij de 100 € liggen. Toch blijft dit tegenwoordig een trotse prijs voor een elektrische tandenborstel.

De iO Magnet Technologie

Tot nu toe was er een duidelijk onderscheid tussen roterende opzetborstels en sonische tandenborstels.

 • Sommige hebben ronde opzetborstels die met een hoge snelheid draaien.
 • De anderen gebruiken langwerpige opzetborstels en trillingen om het reinigingsresultaat continu te verbeteren.

Oral-B IO 6-test

De Oral-B iO-serie maakt nu gebruik van een nieuwe magneettechnologie die roterende bewegingen combineert met microtrillingen.

De nieuw ontwikkelde magnetische motor is bedoeld om nog meer tandplak en tandplak te verwijderen.

Wat zeker is, is dat de magneettechnologie stiller werkt dan de vorige motoren van Oral-B.

De allround positieve beoordelingen van de iO-modellen laten ook zien dat gebruikers zeer tevreden zijn over de reinigingsprestaties.

Kwaliteit en design

Wanneer u de nieuwe iO6 ophaalt, voelt u zowel de kwaliteit van de materialen als de hoogwaardige afwerking.

Oral-B IO 6 Apparatuur
De Oral-B iO 6 maakt een zeer goede eerste indruk.

Als je misschien denkt dat het ontwerp van een tandenborstel niet veel ruimte laat voor nieuwigheid, is het altijd verrassend om een nieuwe modelserie op te pakken.

Ik vond de iO6 meteen leuk. De handheld ligt heerlijk in de hand. Het ontwerp oogt hoogwaardig en de functies zijn duidelijk.

Mijn model is grijs en maakt een zeer nobele indruk. Ook krijg je de iO6 in zwart, wit en roze.

Oral-B IO 6 in geval

De leveringsomvang van de Oral-B iO 6 omvat:

 • een handheld-apparaat,
 • een laadpaal,
 • een Ultimate Cleaning opzetborstel en
 • een eenvoudig reiskoffer.

De grotere zusjes van de iO-serie zijn wat beter uitgerust, daar zijn de prijsverschillen terecht.

Functies en programma’s van de iO6

Zoals gezegd is de iO6 het goedkoopste model van de iO-serie. Toch krijg je “Oral-B’s beste reiniging”. Hier is een overzicht van de apparatuur:

 • iO magneettechnologie
 • 5 schoonmaakprogramma’s
 • 1 borstelOpf
 • Display (zwart-wit)
 • Drukregeling
 • Timer
 • Bluetooth-verbinding + kunstmatige intelligentie
 • Gratis mobiele app + slimme functies
 • Batterij en laadstation
 • Reiskoffer

Lees verder voor meer informatie over de iO6-apparatuur.

iO-technologie

Zoals hierboven beschreven, is de innovatie in de nieuwe serie elektrische tandenborstels magneettechnologie. Dit maakt een efficiënte en geluidsarme werking mogelijk.

Oral-B IO Modellen

De nieuwe technologie maakt van de iO-serie het nieuwe vlaggenschip van Oral-B; Geniaal was gisteren.

In principe begrijp ik de magneettechnologie als een antwoord op de grote populariteit van sonische tandenborstels.

 • Oral-B combineert de conventionele roterende opzetborstels met een nieuwe microtrilling.
 • Zo blijft het bewezen unique selling point van de roterende borstels behouden, zonder dat het zonder de microvibraties van de sonische tandenborstels hoeft te doen.

Ik vond de reinigingsprestaties van de iO6 meteen leuk. Ik voelde duidelijk hoe glad en glanzend mijn tanden waren na gebruik.

Schoonmaakprogramma’s

Net als de iO7 biedt de iO6 vijf reinigingsprogramma’s. De zusters iO8 en iO9 van hogere kwaliteit hebben zes en zeven schoonmaakprogramma’s aan boord.

Oral-B IO 6 reinigingsmodi
De iO6 wordt geleverd met in totaal vijf reinigingsprogramma’s.

De bediening is zeer eenvoudig en zeer intuïtief via twee knoppen op de handset. Een klein zwart-wit display laat zien welk programma u momenteel hebt geselecteerd.

De Oral-B iO6 biedt deze reinigingsprogramma’s:

 • Dagelijkse schoonmaak: Het normale dagelijkse schoonmaakprogramma.
 • Gevoelig: Een zachter programma om de tand en het tandvlees te beschermen. De reinigingsprestaties worden hier afgeknepen.
 • Fleuren: Dit programma is bedoeld voor langdurig tanden bleken. Vooral in het geval van vlekken of sterke tandplak helpt het om de tandoppervlakken te polijsten.
 • Bescherming van het tandvlees: Een langzamer programma, dat bijzonder zacht is voor het tandvlees.
 • Diep: Het intensieve reinigingsprogramma van de iO6.

Ik denk dat vijf verschillende programma’s voor een instapmodel een vrij goede keuze zijn. Zelfs als de meeste mensen zich committeren aan een of twee schoonmaakprogramma’s, is er de mogelijkheid voor meer variatie.

Zo kun je tussen de verschillende programma’s springen en de gebitsreiniging intensiveren of beter aanpassen aan je eigen behoeften.

Overigens bieden de grotere zussen van de Oral-B iO6 ook een supergevoelig reinigingsprogramma (iO8 en iO9) en een speciaal programma voor tongreiniging (iO9).

Of deze extra programma’s (en de andere extra’s) de aanzienlijk hogere prijs rechtvaardigen, moet iedereen zelf beslissen.

De schoonmaakervaring

In één woord: perfect.

Naar mijn mening biedt de Oral-B iO6 een geweldige reinigingservaring. De tandenborstel ligt heerlijk in de hand, loopt heel rustig en laat me achter met sprankelend schone tanden.

Aanbeveling: Dus als je op zoek bent naar een state-of-the-art elektrische tandenborstel en van roterende opzetborstels houdt, kun je niet fout gaan met de iO 6.

Bij het poetsen voelt het alsof de borstelharen de tanden omhullen en ook goed tussen de tanden schoonmaken.

Borstel

Zoals bij alle Oral-B iO tandenborstels, wordt de iO6 geleverd met slechts één opzetborstel. Dit is ook niet uitwisselbaar met andere modellen, maar werkt uitsluitend met de iO-modellen.

Oral-B IO 6 opzetborstel

Omdat de opzetborstels een continue bron van inkomsten vormen voor fabrikanten, zijn innovaties hier altijd te vinden. De iO opzetborstels beloven een intensievere reiniging door de zogenaamde bristle-in-bristle techniek.

Ik vind het belangrijk dat de borstels niet te hard zijn en het reinigingsresultaat perfect is; beide zijn van toepassing op de iO6.

De prijs van de vervangende borstels is ongeveer 10 € aanzienlijk hoger dan die van andere opzetborstels. Hopelijk komt er snel een korting.

Hier vind je de iO opzetborstels in een 4-pack online. Eén pakket is voldoende voor een jaar gebruik.

Aanbeveling
Oral-B iO Zachte reinigingsborstels voor elektrische tandenborstel, 4 stuks, zachte tandreiniging, tandenborstelbevestiging voor Oral-B tandborstel
Oral-B iO opzetborstels

Dit pakket van vier opzetborstels biedt een kleine besparing in vergelijking met het kopen ervan afzonderlijk.

Zie prijs

Je moet altijd de vervolgkosten voor opzetborstels in de gaten houden bij het kiezen van je nieuwe tandenborstel.

Veel gebruikers kopen tandenborstelkoppen op voorraad. Ik vind het handig als ik ze ook met een nieuw model kan gebruiken.

De drukregeling

Met de drukregeling zit je altijd aan de veilige kant bij het tandenpoetsen. De iO6 licht groen op als de druk goed is en rood als je te veel druk uitoefent op je tanden en tandvlees.

Oral-B IO 6 voorzijde

Na een beetje oefenen is het gemakkelijk om gestaag schoon te maken in het groene gebied. Mogelijke schade aan het mondgebied is uitgesloten bij correct gebruik.

Timer

Dankzij het ingebouwde display krijg je altijd te horen hoe lang je al poetst en hoe lang je je tanden moet blijven poetsen.

Dit maakt het gemakkelijk om de aanbevolen reinigingstijd van twee minuten na de maaltijd te halen.

Bovendien trilt de Oral-B iO6 met tussenpozen van 30 seconden. Met elk van de trillingssignalen moet u het mondgebied veranderen voor reiniging.

Mobiele app

Als u van gegevens houdt en graag een back-up maakt van het tandenpoetsen met statistieken, vindt u een uitgebreide metgezel in de gratis applicatie voor de iO-tandenborstels.

Zodra de tandenborstel en mobiele app via Bluetooth zijn verbonden, begint de complexe gegevensuitwisseling.

Oral-B iO6 App
De app werkt op de iO6 vergelijkbaar met de andere modellen in de serie.

Via de app kunt u de reinigingstijd en reinigingsefficiëntie analyseren, evenals uw algemene reinigingsgedrag.

 • Zeer nauwkeurige diagrammen laten u zien waar u op moet letten bij het tandenpoetsen in de toekomst.
 • Prijzen en medailles belonen virtueel het goede werk. Misschien is dit een pluspunt voor kinderen en adolescenten als motivatiehulpmiddel.

Voor mij gaat de applicatieaansluiting van de elektrische tandenborstels nu iets te ver.

Ik ken eigenlijk niemand die de opgenomen gegevens langer dan een korte initiële proefperiode gebruikt. Het “extra” wordt dus al snel een “gimmick”.

Het is voor mij belangrijker dat de tandenborstel het best mogelijke werk doet op locatie en zonder extra apparatuur. Voor het gebruik van mobiele telefoons en data-analyse mis ik vaak de tijd in de ochtend en meestal de wens in de avond.

Oral-B iO6-scherm
Het display van de Oral-B iO6 is in zwart-wit. Als je grondig en goed schoonmaakt, vertoont het nog steeds een smiley.

Het kleine display op het handheld apparaat van de iO 6 lijkt me veel praktischer voor een korte succescheck.

Dit laat je met smileys zien hoe goed je net hebt schoongemaakt.

Batterij en oplader

Ook de laadpaal van de iO6 is bespaard ten opzichte van de duurdere modellen.

Oral-B IO laadstation verschillen
Je moet het doen zonder magnetisch laadstation (zwart op de foto) met de iO6. Je krijgt de standaard oplader.

Voor de iO6 is er een conventioneel bevestigingsstation, de duurdere modellen hebben echter een magnetisch laadstation.

Opladen werkt echter net zo goed.

Dankzij de ingebouwde lithium-ion batterij is er voldoende stroom voor reiniging. Met één acculading reinig je 14 dagen bij normaal gebruik.

Ik was aangenaam verrast door de snellaadtijd van zo’n drie uur.

Kleuren en reiskoffer

De iO6 is verkrijgbaar in wit, zwart, grijs en roze. Dit brengt afwisseling in de badkamer.

Oral-B IO 6 Hoesje
De reiskoffer wordt eenvoudig gehouden. Het is handig en slank.

De set bevat ook een eenvoudige reiskoffer van plastic, waarin je praktisch tandenborstels en twee opzetborstels kunt opbergen. Ik heb niet veel meer nodig op reis.

Mijn conclusie: Modern, praktisch en veelzijdig – de iO 6 biedt de beste kwaliteit

Als je zweert bij de nieuwste technologie, ben je zeker goed geadviseerd met de iO 6.

De extra’s van de duurdere zustermodellen, die momenteel ongeveer 100 € en meer kosten, zijn eigenlijk alleen voor uitgesproken tandenborstelfetisjisten wvan belang.

Als u kunt doen zonder supergevoelige reiniging, een tongreinigingsprogramma, een magnetisch laadstation en extra app-functies, biedt de Oral-B iO 6 u toptechnologie en eenvoudige bediening.

In gebruik overtuigde de iO 6 mij met stille bedieningsgeluiden en uitgebreide programma’s. Het reinigingsresultaat is absoluut opmerkelijk.

Oral-B iO 6

95 / 100 Evaluatie
Reinigings- en reinigingsmodi99
Verwerking & houdbaarheid95
Accessoires & Extra’s92
Algemene conclusie

Het basismodel van de iO 6-serie toont geavanceerde prestaties en overtuigt ook in prijs. Een geweldige tandenborstel voor wie niet zonder innovatieve innovaties van Oral-B wil.
Ontdek de prijs van de Oral-B iO 6*

Dit overzicht van de huidige elektrische tandenborstelmodellen geeft u meer informatie over de huidige marktsituatie voor elektrische tandenborstels.

Opmerking in de zin van de redactionele richtlijnen: De hier geteste tandenborstel is mij verstrekt door Procter &Gamble – redactionele invloed heeft nooit plaatsgevonden. Ik behandel alle fabrikanten gelijk.