Oral-B Kids op de proef gesteld

Met de Oral-B Kids voor kinderen vanaf 3+ jaar motiveer je je kind om zijn tanden te poetsen. In de test laat de tandenborstel een geweldige prestatie zien tegen een kleine prijs.

Een elektrische tandenborstel helpt om zelfs kleine kinderen vanaf 3 jaar te leren hun tanden grondig te poetsen.

Elke ouder kent zeker de worsteling in de badkamer met kleine kinderen om te voldoen aan de aanbevolen poetstijd van twee minuten bij het tandenpoetsen. Ik kan uit eigen ervaring bevestigen dat elektrische tandenborstels een enorme hulp kunnen zijn.

In deze tekst heb ik het over de zeer goedkope Oral-B Kids, wat een aanrader is voor kinderen vanaf 3 jaar. Ik beantwoord onder andere vragen als:

 • Welke functies biedt de Oral-B Kids?
 • Wat onderscheidt het model van andere kindertandenborstels?
 • Waar moet je op letten bij het gebruik?
 • Voor wie is de Oral-B Kids aan te raden?

Zoals hierboven vermeld, heb ik goede ervaringen met het gebruik van elektrische tandenborstels bij jonge kinderen. De vele grappige kindvriendelijke ontwerpen maken van veel modellen echte eyecatchers.

Het volgende artikel is onderverdeeld in deze hoofdstukken:

Gebruik de links om rechtstreeks naar een onderwerp van uw keuze te gaan.

Hier is een link vooraf voor iedereen die de Oral-B Kids direct wil bestellen.

Aanbeveling
Oral-B Kids Princess Elektrische tandenborstel voor kinderen vanaf 3 jaar, 2 poetsmodi voor tandheelkundige zorg, extra zachte haren, 4 stickers, roze (ontwerp kan variëren)
Oral-B Kids Princess

De Oral-B Kids is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en komt hier met populaire Disney prinsessenmotieven. De prijs-prestatieverhouding is indrukwekkend.

Zie prijs

Tip: Er is de Oral-B Kids tandenborstel ook met andere motieven, die ik verderop in de tekst presenteer.

Kenmerken van de Oral-B Kids

Omdat kinderen vanaf 3 jaar net leren om hun tanden te poetsen na de maaltijd, gaan de tandenborstels van kinderen er vooral om ze geschikt te maken voor kinderen en hen aan te moedigen ze te gebruiken.

Uitgebreide speciale apparatuur en programma’s, zoals je die in moderne elektrische tandenborstels voor volwassenen vindt, zouden daarom te veel van het goede zijn voor kindertandenborstels.

Gelukkig heeft Oral B de belangrijkste speciale functies voor kinderen geïmplementeerd in het Kids-model.

Kleine opzetborstels

De opzetborstels van de Oral-B Kids zijn aanzienlijk kleiner dan de opzetborstels van de reguliere Oral-B modellen. Dit vergemakkelijkt de positionering in de mond van het kleine kind en de hantering.

Aanbeveling
Oral-B Kids Star Wars Push-on borstels voor elektrische tandenborstel, veelkleurig, 4 stuks
Oral-B Kids Push-on Borstels

Opzetborstels voor de Oral-B Kids zijn verkrijgbaar om bij het motief te passen en in een praktische set van 4.

Zie prijs

Omdat de kinderen de tandenborstel naar alle tanden moeten verplaatsen, is het handig als de borstelkop niet omvangrijk is en goed en gemakkelijk kan worden verplaatst. De ronde opzetborstels van de Oral-B zijn ideaal.

Zachte borstelharen

Omdat de fijne motoriek bij kleine kinderen nog niet zo ver gevorderd is, maakt de Oral-B Kids gebruik van opzetborstels met bijzonder zachte haren. Aan de ene kant maken deze een bijzonder zachte reiniging mogelijk en voorkomen ze tegelijkertijd verwondingen in de mondholte.

Bij mijn dochter merkte ik dat ze de elektrische tandenborstel veel comfortabeler vond dan de eerder gebruikte handtandenborstel. Met name de zachte borstelharen en de kietelende bewegingen hebben haar veel meer plezier gegeven.

Timer van twee minuten

De timer is naar mijn mening de beste hulp die elektrische tandenborstels ouders bieden.

Oral-B Kids Timer

Omdat de timer de tandenborstel automatisch twee minuten draaitVanaf het begin is er geen discussie over wanneer het tandenpoetsen klaar is.

Zodra de tandenborstel draait, blijven de meeste kinderen poetsen totdat de tandenborstel automatisch weer uitgaat.

Omdat de tandenborstel ook elke 30 seconden trilt, is het heel gemakkelijk om aan de kinderen uit te leggen wanneer ze naar een ander deel van de mond moeten overschakelen. Het voorheen inspannende tandenpoetsen wordt ineens een spelletje met de Oral-B Kids.

Reinigingsmodus

De Oral-B Kids heeft slechts één reinigingsmodus. Vooral voor de kindertandenborstel werd de snelheid gesmoord, waardoor deze veel langzamer loopt dan de “grote zussen” van Oral-B.

Gebruik de aan-uitschakelaar om de tandenborstel in beweging te zetten, al het andere werkt vanzelf. Voor mij is dit de meest praktische manier om je tanden te poetsen. Of wil je je driejarige het verschil uitleggen tussen normale reiniging, gevoelige en tandvleesmassage?

Twee minuten continu schoonmaken met een elektrische tandenborstel betekenen een compleet succes voor mij en de netheid van de tanden van mijn kind.

Batterij en laadstation

De Oral-B Kids heeft de accu stevig in het handvat verwerkt. U kunt de tandenborstel op elk gewenst moment opladen met behulp van het meegeleverde oplaadstation.

Bij een normaal gebruik van twee keer twee minuten per dag gaat de volledig opgeladen accu ruim acht dagen mee. Om een lege accu op te laden, moet deze ongeveer 16 uur op het laadstation blijven staan.

Helaas kun je niet zien wanneer de accu straks leeg is en ook niet wanneer deze weer volledig is opgeladen. Daarom zet ik de tandenborstel altijd ’s nachts na ongeveer een week op het laadstation.

Ontwerpen

De Oral-B Kids is verkrijgbaar met verschillende uitvoeringen. Het model Princess dat hier wordt gepresenteerd, biedt 4 stickers van populaire Disney-prinsessen. Zo kan je kind het motief kiezen dat hij of zij het leukst vindt.

Onder andere modelnamen biedt Oral-B de Kids tandenborstel ook met andere motieven. Hier zijn enkele voorbeelden:

Aanbeveling
Oral-B Kids Cars Elektrische tandenborstel voor kinderen vanaf 3 jaar, 2 poetsmodi voor tandheelkundige zorg, extra zachte haren, 1 stuk, rood (ontwerp kan variëren)
Oral-B Kinderauto’s

Technisch gezien komt deze tandenborstel precies overeen met het hierboven beschreven model. In plaats van prinsessenstickers zijn er echter vier verschillende motieven uit de Disney-film Cars.

Zie prijs
Aanbeveling
Oral-B Kids Frozen Special Edition Elektrische tandenborstel voor kinderen vanaf 3 jaar, extra zachte haren, 2 modi incl. Gevoelig, timer, 4 bevroren stickers, reiskoffer, blauw
Oral-B Kids Bevroren

Ook hier is de technologie hetzelfde. Naast vier motieven uit de Disney-film Frozen bevat het pakket ook een reiskoffer met Frozen-thema.

Zie prijs
Aanbeveling
Oral-B Kids Starwars Elektrische tandenborstel voor kinderen vanaf 3 jaar, 2 poetsmodi voor tandheelkundige zorg, extra zachte haren, 4 stickers, Ontworpen door bruin, rood (ontwerp kan variëren)
Oral-B Star Wars voor kinderen

Voor alle kinderen die van Star Wars houden, zijn de Oral-B Kids ook verkrijgbaar met Star Wars-motieven. Ook inbegrepen in dit pakket is een Star Wars reiskoffer.

Zie prijs
Aanbeveling
Oral-B Kids Spiderman elektrische tandenborstel voor kinderen vanaf 3 jaar, 2 poetsmodi voor tandheelkundige zorg, extra zachte haren, 4 stickers, rood (ontwerp kan variëren)
Oral-B Kids Spiderman

“Met grote krachten komt grote verantwoordelijkheid”. In het geval van de Oral-B Kids Spiderman helpt zelfs de slogan van de stripheld om kinderen aan te moedigen hun tanden te poetsen.

Zie prijs

Zelfs als volwassenen misschien glimlachen om de verschillende stickers, Kinze houden ervan om allerlei objecten te voorzien van hun favoriete motieven.

De stickers maken van de tandenborstel een soort speeltje en kinderen gebruiken ze dan met veel meer kracht.

De Oral-B Kids in actie

Thuis werkte de overgang van een eenvoudige handtandenborstel naar een elektrische kindertandenborstel uitstekend.

De Oral-B Kids ligt goed in de hand, is makkelijk in gebruik en de verschillende motieven geven de tandenborstel een grappig karakter.

Mijn dochter heeft de tandenborstel heel goed opgenomen en gebruikt hem nu eigenlijk twee minuten in de ochtend en avond.

Ze begreep meteen de instructies en tips voor veilig gebruik en implementeert ze vandaag zonder problemen. Toch probeer ik er altijd bij te zijn als ik mijn tanden poets.

Belangrijke gebruiksvoorwaarden

In geen geval mogen ouders kleine kinderen alleen laten met de elektrische tandenborstel. Vooral in het begin is het noodzakelijk om aan de kleintjes uit te leggen hoe de tandenborstel te gebruiken en hoe de borstelkop van tand naar tand te verplaatsen.

Tip: Zelfs als de borstelharen zacht zijn en de poetssnelheid wordt verlaagd, is het belangrijk om te controleren of kinderen niet te veel druk uitoefenen op de tandenborstel.

Modellen voor volwassenen hebben al lang standaard een drukcontrole. Bij elektrische tandenborstels voor kinderen moeten ouders ervoor zorgen dat de druk en de poetshoek goed zijn.

Extra: de Disney app voor mobiele telefoons

Als extraatje kun je gebruik maken van een mobiele telefoon ondersteuning via de “Disney Magic Time” app voor de Oral-B Kids.

 • Wanneer u de app downloadt en activeert, kunt u deze personaliseren met het motief van uw kindertandenborstel.
 • Via de app kun je vervolgens Disney-personages “ontdekken” in de poetstijd van twee minuten, die je kind animeren en belonen tijdens het tandenpoetsen.
 • Voor elk succesvol afgerond tandenpoetsen staan er stickers en andere kleine beloningen in de app.

Hier zie je een voorbeeld van de video’s van de Disney app.

Omdat ik persoonlijk het gebruik van de mobiele telefoon door mijn dochter op die leeftijd niet wil afdwingen, heb ik de app niet geïnstalleerd. Het gewenste effect van harmonieus tandenpoetsen is ook zonder deze extra ingetreden.

Andere Oral-B tandenborstels voor kinderen

Tot nu toe waren er ook speciale tandenborstels voor kinderen genaamd Oral-B Kids Power Stages verkrijgbaar.

Oral B Kindertandenborstel

Aangezien de nieuwe Oral-B Kids modellen technisch identiek maar goedkoper in prijs zijn, toont dit een algemene verandering van de modelnaam.

De Kids Stages modellen, die nu nog bij veel retailers verkrijgbaar zijn, zullen de komende maanden geleidelijk van de markt verdwijnen.

De Oral-B Junior is een elektrische tandenborstel voor oudere kinderen vanaf 6 jaar. Hier vindt u een gedetailleerde test met veel interessante details over de Oral-B Junior.

Goed om te weten

Hier vind je enkele tips over de Oral-B Kids tandenborstels.

 • Je kunt later ook Disney-navulverpakkingen kopen voor de opzetborstels.
 • Overigens passen alle andere opzetborstels van Oral-B ook op de kindertandenborstels. Dit is handig wanneer je kind ouder wordt en de tandenborstel nog goed werkt.
 • Kindertandenborstels met batterijvoeding zijn op middellange termijn al duurder.

Conclusie: De Oral-B Kids wordt aanbevolen voor kleine kinderen

Oral-B Kinderen

89 / 100 Evaluatie
Reinigings- en reinigingsmodi92
Verwerking & houdbaarheid85
Accessoires & Extra’s89
Algemene conclusie

De kindertandenborstel heeft een stevige uitrusting, is veilig en motiveert kinderen vanaf 3 jaar om spelenderwijs hun tanden te poetsen. Daarnaast overtuigt de Oral-B Kids met een zeer kleine prijs.

Ik denk dat de Oral-B Kids een goede eerste tandenborstel zijn voor kinderen vanaf drie jaar. De kinderen wennen aan het grondig poetsen van hun tanden en het schattige ontwerp maakt van tandenpoetsen een spel.

Zeker gezien de echt lage prijs kan ik de Oral-B Kids aanraden.

Er is echter ook ruimte voor verbetering met de tandenborstel.

 • Persoonlijk zou ik graag zowel een drukcontrole als een laadniveau-indicator voor de batterij zien.
 • Aangezien de Oral-B Kids momenteel echter vaak verkrijgbaar is voor minder dan 20€, is dit een kritiek op hoog niveau.

Uiteindelijk denk ik dat het beter is om een goedkope instaptandenborstel voor kinderen aan te bieden dan een duur apparaat met alle technische verfijningen, dat dan minder verkoopt.

Voor iets meer geld is er een elektrische kindertandenborstel van het merk Philips. Hier vindt u een gedetailleerd overzicht van de Philips Sonicare for Kids.