Oral-B Pulsonic Slim Clean 2000 Beoordeling

Goedkoop, nieuw & krachtig – wat u kunt verwachten van de Oral-B Pulsonic Slim Clean 2000 , of de aankoop de moeite waard is, leert u in de test.

Pulsonic is de serienaam voor sonische tandenborstels van Oral-B, waar nu ook de nieuwe Oral-B Pulsonic Slim Clean 2000 onder valt.

Hoewel het merk veel beter bekend staat om elektrische tandenborstels met ronde en roterende opzetborstels, is de Pulsonic al meer dan 10 jaar een van de verkoopklassiekers.

Onder de naam Pulsonic Slim Clean 2000 is sinds medio 2020 een nieuw model op de markt. Hoe verschilt het van de vorige sonische tandenborstels en welk nieuws is er?

In het volgende test- en vergelijkingsrapport leert u veel over de individuele functies van de Pulsonic Slim Clean 2000 en hun apparatuur. Deze hoofdstukken vind je onder andere terug in de tekst:

Hier is een voorlopige indruk van deze goedkope elektrische sonische tandenborstel:

Aanbeveling
Oral-B Pulsonic Slim Clean 2000 Elektrische Tandenborstel, 2 poetsmodi voor tandheelkundige zorg en gezond tandvlees met timer, cadeau man / vrouw, Ontworpen door bruin, grijs
Oral-B Pulsonic Slim Clean 2000

Het nieuwe Pulsonic model biedt goede technologie tegen een betaalbare prijs. Een hogere poetsfrequentie en een verbeterde batterij maken deze sonische tandenborstel aan te bevelen; niet alleen voor nieuwkomers.

Zie prijs

Sonic tandenborstels van Oral-B

Het ontwerp van de Pulsonic sonische tandenborstels is in de loop der jaren enigszins veranderd. De moderne toestellen zijn iets groter en zwaarder dan de eerste modellen, maar hebben technisch ook veel meer te bieden.

Jarenlang was er maar één Pulsonic-model. Toen werd het basismodel Pulsonic Slim vergezeld door het middenklassemodel Slim One 2100 en het high-end apparaat Pulsonic Slim Luxe 4000.

Oral-B Pulsonic Slim Clean Sonic Tandenborstel

Visueel doet de Pulsonic-serie denken aan de sonische tandenborstels van concurrent Philips. De slanke vorm – wat ook het woord Slim in de naam verklaart – zorgt voor een goede bediening tijdens gebruik.

Als je overstapt van een “conventionele” Oral-B tandenborstel naar een Psonic, zul je zeker moeten wennen aan het andere poetsprincipe.

Hoewel de roterende opzetborstels vrij klein zijn, doen de opzetborstels van de Pulsonic-serie qua vorm en grootte denken aan conventionele handtandenborstels. De koppen draaien ook niet, maar pulseren heen en weer.

De Pulsonic Slim Clean 2000

In principe is de Pulsonic Slim Clean 2000 het nieuwe, verouderde middenklasse model van de Oral-B sonic tandenborstel serie. Het is dan ook het makkelijkst te vergelijken met het vorige model Pulsonic Slim One 2100.

Pulsonic Slim Clean 2000 en Pulsonic Slim One 2100
De Pulsonic Slim Clean 2000 is een succesvolle opvolger van de Pulsonic Slim One 2100 van Oral-B.

Net als deze biedt de Slim Clean 2000 twee reinigingsprogramma’s. De intensiteit van de reinigingsbewegingen is echter aanzienlijk verbeterd. In plaats van de vorige 31.000 uurwerken maakt de nieuwe Slim Clean 2000 39.000 reinigingsbewegingen.

Dit plaatst het ook technisch in het bovenste bereik voor sonische tandenborstels.

Overzicht van diensten

De Pulsonic Slim Clean 2000 biedt twee reinigingsprogramma’s:

  • Dagelijkse schoonmaak
  • Fleuren

Het belangrijkste verschil tussen de twee programma’s is dat bij het “bleken” de pulsaties variëren om oppervlakkige vlekken op de tanden intensiever te elimineren.

In het dagelijkse schoonmaakprogramma daarentegen wordt de reiniging overal met dezelfde frequentie uitgevoerd.

U kunt het programma wijzigen via de bedieningsknop rechtstreeks op de handset. Hoewel sommige gebruikers dit soms beschrijven als “traag”, had ik persoonlijk helemaal geen problemen in het gebruik.

ZaOpzetborstels

De Pulsonic Slim Clean 2000 wordt geleverd met een Pulsonic Clean push-on borstel. Deze moet je uiterlijk na drie maanden vervangen door een nieuwe opzetborstel.

Je krijgt borstels voor de Pulsonic Slim Clean 2000 in een goedkope verpakking van 4 voor minder dan 15€. Je hebt dus genoeg tandenborstelkoppen voor een heel jaar in huis.

Aanbeveling
Oral-B Pulsonic Clean Push-on borstels voor sonische tandenborstels, 4 stuks, tandenborstelbevestiging voor Oral-B sonische tandenborstel
Oral-B Pulsonic Clean Brushes 4 stuks

De reguliere borstels voor dagelijkse tandreiniging met de Pulsonic Clean 2000 zijn al verkrijgbaar in een verpakking van 4 tegen een eenheidsprijs van ca. 3,25€. U moet dus kosten van ongeveer 1 € per maand plannen.

Zie prijs

Als u last heeft van gevoelig tandvlees of tanden, kunt u ook gebruik maken van de extra zachte opzetborstels Oral-B Pulsonic Sensitive. Over het algemeen kunnen alle Pulsonic push-on borstels worden gebruikt met alle Pulsonic modellen.

Aanbeveling
Oral-B Pulsonic Sensitive clip-on borstels voor sonische tandenborstels, 2 stuks, tandenborstelbevestiging voor Oral-B sonische tandenborstel
Oral-B Pulsonic Sensitive Push-on Borstels 2 stuks

Zachte opzetborstels voor het gevoelig reinigen van je tanden. De Sensitive opzetborstels zijn verkrijgbaar in verpakkingen van 2 en ze zijn slechts iets duurder dan de normale opzetborstels.

Zie prijs

Fooi: Klanten melden dat de vorige donkerblauwe Pulsonic opzetborstels langer meegaan dan de nieuwe lichtblauwe Pulsonic Clean. Dus als u nog steeds oude aandelen vindt, is het de moeite waard om toegang te krijgen.

Timer

De Pulsonic Slim Clean heeft een ingebouwde timer die je elke 30 seconden via een kleine trilling signaleert dat het tijd is om over te schakelen naar een nieuw kwadrant in je mond.

Timers vind ik erg handig voor elektrische tandenborstels. Zelfs als ik niet elke dag de kwadrantinstructies volg, helpt de timer om mijn tanden langer te poetsen.

Batterij en oplaadtijden

Ook de batterijversie van de Pulsonic-serie is vernieuwd. De Pulsonic Slim Clean 2000 heeft een iets krachtigere batterij dan het vorige model. Zo kun je de tandenborstel nu gemakkelijk 2 weken gebruiken zonder dat je hem tussendoor hoeft op te laden.

Dergelijke batterijen waren voorheen alleen beschikbaar in de duurdere apparaten van de Pulsonic Luxe-serie.

U kunt de accu opladen via de bijgeleverde oplader.

Kleuren

Geen zin in saaie witte tandenborstels?

Naast wit is de Pulsonic Slim Clean ook verkrijgbaar in grijs en roze. Dit brengt wat kleur in de badkamer en helpt ook om de individuele tandenborstels in gezinnen te onderscheiden.

# Voorbeeld Product
1 Oral-B Pulsonic Slim Clean 2000 Elektrische Tandenborstel, 2 poetsmodi voor tandheelkundige zorg en gezond tandvlees met timer, cadeau man / vrouw, Ontworpen door bruin, roze Oral-B Pulsonic Slim Clean 2000 Elektrische Tandenborstel, 2 poetsmodi voor…
2 Oral-B Pulsonic Slim Clean 2000 Elektrische Tandenborstel, 2 poetsmodi voor tandheelkundige zorg en gezond tandvlees met timer, cadeau man / vrouw, Ontworpen door bruin, wit Oral-B Pulsonic Slim Clean 2000 Elektrische Tandenborstel, 2 poetsmodi voor…
3 Oral-B Pulsonic Slim Clean 2000 Elektrische Tandenborstel, 2 poetsmodi voor tandheelkundige zorg en gezond tandvlees met timer, cadeau man / vrouw, Ontworpen door bruin, grijs Oral-B Pulsonic Slim Clean 2000 Elektrische Tandborstel, 2 reinigingsmodi voor…

Review en ervaringen

Ik heb de nieuwe Oral-B Pulsonic Slim Clean 2000 drie weken lang meerdere keren per dag gebruikt en ben zeer tevreden over de reinigingsprestaties en het weggedrag.

De Slim Clean is een zeer grondige sonische tandenborstel zonder omslachtige accessoires, die de tanden zeer schoon poetst.

Oral-B Pulsonic Slim Clean 2000 beoordelingen

Na het poetsen had ik het gevoel dat de tanden schoon en glanzend waren. Aangezien ik al verschillende sonische tandenborstels heb gebruikt, kan ik de Pulsonic Clean zonder aarzeling aanbevelen op basis van de reinigingsprestaties.

Ter vergelijking: huidige topmodellen van sonische tandenborstels, zoals de Philips Sonicare Diamond Clean, bieden 62.000 borstelkopbewegingen, maar kosten vele malen het hier gepresenteerde Oral-B-model.

Aangezien de Oral-B Pulsonic Slim Clean 2000 meer een model is voor nieuwkomers met elektrische sonische tandenborstels, zou een drukcontrole een wenselijke aanvulling zijn.

Dit helpt om verwondingen aan de tand en het tandvlees veroorzaakt door te veel druk te voorkomen. Dit is nu standaard voor veel elektrische tandenborstels.

Door de slanke vorm zou de Pulsonic Slim Clean ook een goede reistandenborstel zijn. Helaas is een reiskoffer niet inbegrepen in de aankoopprijs.

Als u niet zonder reiskoffer wilt, raad ik de modelversie Oral-B Pulsonic Slim Clean 2500 aan. Naast de reiskoffer is ook een tweede opzetborstel inbegrepen. Dit verklaart de hogere prijs van ongeveer 25€.

Conclusie: De Oral-B Pulsonic Slim Clean 2000 is een goedkoop middenklasse model

Oral-B Pulsonic Slim Clean 2000

89 / 100 Evaluatie
Reinigings- en reinigingsmodi93
Verwerking & houdbaarheid86
Accessoires & Extra’s87
Algemene conclusie

Een eenvoudige maar goede sonische tandenborstel tegen een redelijke prijs voor degenen die geen extra’s verwachten en de essentiële functies van een elektrische tandenborstel waarderen.

Ontdek de prijs van de Oral-B Pulsonic Slim Clean 2000*

Tegen de huidige prijs is de Pulsonic Slim Clean 2000 een echte kooptip voor iedereen die op zoek is naar een eenvoudige maar grondige sonische tandenborstel.

Ook vind je veel elektrische tandenborstels met geavanceerde functies, Bluetooth-connectiviteit en smartphone-apps op de markt. Maar voor grondig tandenpoetsen is het hier beschreven model in ieder geval voldoende.

De geïntegreerde moderniseringen, zowel op het gebied van reinigingsprestaties als de batterij, gaan de goede kant op. Ze bewijzen eens te meer dat het mogelijk is om een goede elektrische sonische tandenborstel aan te bieden tegen een betaalbare prijs.

Als u op zoek bent naar een ander model of fabrikant, kan ik de uitgebreide test van de huidige elektrische tandenborstels aanbevelen.

Daar vind je bijvoorbeeld een heel goed overzicht van alle momenteel beschikbare topmodellen en testwinnaars onder de sonische tandenborstels.