Panasonic Oral Irrigator EW1511 Beoordeling

De Panasonic oral irrigator EW1511 laat geweldige resultaten zien in de test. Lees hoe effectief de 5 intensiteitsniveaus zijn en wat ik nog meer leuk vind aan het model.

Orale irrigators zijn een goede aanvulling om de tanden en vooral de ruimtes ertussen grondig te reinigen.

Dit is geen geheim meer. Nieuwe apparaten zoals de Panasonic EW1511 voldoen aan de steeds toenemende vraag.

Ik heb de Panasonic EW1511 orale irrigator twee weken voor je getest en vertel je in dit bericht over mijn ervaringen.

Hier is een klein overzicht van de onderwerpen van het volgende artikel:

Als je op dit moment geen tijd hebt om het hele artikel te lezen, kun je de Panasonic oral irrigator EW1511 hier bij Amazon bestellen:

Aanbeveling
Panasonic Ultra Sonic EW1511 orale irrigator (elektrisch, interdentale reiniging, geïntegreerd laadstation) wit
Orale irrigator Panasonic EW1511

De nieuwe ultrasone technologie van de EW1511 zorgt voor een zeer goede reinigingsprestatie met een water-luchtmengsel. 5 intensiteitsniveaus en een grote watertank maken veelzijdig gebruik mogelijk.

Zie prijs

Als u geïnteresseerd bent in meer informatie over orale irrigators van Panasonic, raad ik dit bericht aan: Orale irrigators van Panasonic – Test &vergelijking.

Leveringsomvang en accessoires

In het pakket van de Panasonic orale irrigator EW1511 vindt u een handheld-apparaat met geïntegreerde watertank en een ultrasoon mondstuk, dat u aan het handheld-apparaat moet bevestigen. De orale irrigator is veilig verpakt voor transport.

Panasonic Oral Irrigator EW1511 Levering Inhoud

Een laadpaal biedt ruimte om de orale beregener en nozzles veilig in de badkamer te plaatsen. Een voedingskabel wordt gebruikt om de batterij op te laden, die is geïntegreerd in het handheld-apparaat.

Zonder water weegt de Panasonic EW1511 ongeveer 270 gram.

In vergelijking met de voorgaande modellen, EW 1411 en EW1211, vind ik de nieuwe EW1511 visueel veel beter. De witte basiskleur en de transparante gebieden geven de orale beregenaar een nobel uiterlijk.

Welke technische innovaties er zijn, vindt u in de volgende secties.

Ultrasone technologie

De Panasonic EW1511 orale irrigator maakt gebruik van een ultrasone techniek om de interdentale ruimtes nog intensiever te reinigen.

Panasonic Orale Irrigator EW1511 Ultrasone Technologie
De ultrasone technologie zorgt voor een effectieve, waterbesparende en zachte reiniging.

Met behulp van een schakelaar op de handset kunt u de waterstraal in vijf intensiteitsniveaus selecteren. Hierdoor kunt u de waterstraal altijd gebruiken volgens uw voorkeuren en behoeften.

Afhankelijk van de instelling biedt de waterstraal tussen de 1,9 en 6,5 bar druk.

 • Reiniging wordt uitgevoerd met een mengsel van water en lucht, dat door een smal mondstuk wordt geperst.
 • Hierdoor ontstaan zeer kleine blaasjes, die vervolgens bij impact met het tandoppervlak barsten en energie afgeven.

Deze techniek maakt het mogelijk om de werkelijke druk van de waterstraal te verminderen en zorgt voor een zachte reiniging.

Fooi: Bovendien verlengt deze techniek de maximaal mogelijke reinigingstijd. Omdat je niet alleen met water reinigt, is de watertank niet zo snel opgebruikt.

De waterstraal kan het tandvlees zachtjes masseren en zo de bloedcirculatie versterken, of de interdentale ruimtes krachtig reinigen.

Zo voorkom je vanaf het begin afzettingen en plaque.

Het eerste gebruik

Voordat u de EW1511 orale irrigator voor de eerste keer gebruikt, moet u het mondstuk op de handset plaatsen. Open vervolgens het waterreservoir en vul het met kraanwater.

Panasonic EW1511 Orale beregenaar
De Panasonic EW1511 maakt bij het eerste gebruik een zeer goede indruk.

Fooi: Overigens zorgt lauw water voor een aangenamere reiniging dan ekoud water.

Om de orale irrigator met water te vullen, hoeft u alleen maar het deksel te openen en de tank onder de kraan te houden.

Zoals aanbevolen in de gebruikershandleiding, begon ik met het eerste intensiteitsniveau.

Hier al voel je hoe de waterstraal in de interdentale ruimtes komt en voedselresten verwijdert. Tegelijkertijd masseert de waterstraal zachtjes het tandvlees.

Reinigingsresultaat

Beetje bij beetje probeerde ik de verschillende programma’s. Ik kon duidelijk zien hoe de waterdruk steeds sterker werd.

Panasonic Oral Wasmachine EW1511 Reiniging

In de vijfde trap merkte ik een duidelijk verschil met de vorige modellen: de EW1511 biedt nog meer vermogen.

Volgens de instructies van de fabrikant moet u de reinigingsprogramma’s als volgt gebruiken:

 • Reiniging van de interdentale ruimtes: Met een krachtige waterstraal verwijdert u voedseldeeltjes uit interdentale ruimtes.
 • Reiniging van tandvleeszakken: Met de waterstraal spoel je bacteriën en afzettingen uit de gingivale zakken.
 • Tandvleesmassage: Stimuleer de bloedcirculatie in het tandvlees met een zachte massage.
 • Reiniging van beugels en kunstgebitten: Reinig voorzichtig precies waar je niet kunt komen met de tandenborstel.
 • Reiniging van tandoppervlakken: Naast het poetsen van je tanden, helpt de waterstraal de orale beregenaar om vuil en tandplak van tanden te verwijderen.

In de test, de verschillende intensiteitsniveaus en de flexibele toepassingsmogelijkheden van de orale irrigator zeer positief opgemerkt. Ook het schoonmaakresultaat overtuigde me.

Behandeling

Wanneer de orale irrigator volledig gevuld is, ligt deze al zwaar in de hand. Daarnaast heeft de watertank een bepaalde omtrek.

Voor handen die te klein zijn, kan het moeilijk zijn om hier veel te pakken. Ondanks het gladde plastic oppervlak ligt de orale beregenaar goed in de hand.

Panasonic Oral Irrigator EW1511 Handvat

 • Door de fijne straal van de nozzles is het gemakkelijk om van de interdentale ruimte naar de interdentale ruimte te dwalen en ze grondig schoon te maken.
 • Als voedseldeeltjes vast komen te zitten, verhoog dan de waterdruk met een druk op de knop totdat de openingen volledig schoon zijn.

Het is praktisch dat de Panasonic EW1511 geen kabels heeft. Met stationaire orale irrigators bent u altijd ruimtelijk gebonden aan het station. Met de draadloze EW1511 beweeg je vrijer.

Om de badkamer echter niet onnodig te laten overstromen, raad ik je aan om altijd boven de wastafel te blijven.

Gebruik tandzijde
In mijn ervaring kan het bij elke orale beregenaar voorkomen dat flossen van tijd tot tijd nodig is tijdens het schoonmaken.

In de proefperiode van twee weken is het me maar één keer overkomen dat ik moest flossen om een hardnekkig voedselrest te verwijderen.

Op de andere dagen was ik altijd erg tevreden met het schoonmaakresultaat.

Aangezien ik al andere orale irrigators heb gebruikt, was de bediening van de Panasonic EW1511 voor mij heel eenvoudig. Maar ik denk dat zelfs complete nieuwkomers de EW1511 na een korte acclimatisatieperiode optimaal kunnen gebruiken.

Info: Het belangrijkste is dat je de orale beregenaar zo verticaal mogelijk houdt, zodat het water uit de tank gemakkelijk kan worden aangezogen.

Watertank

In vergelijking met eerdere modellen heeft Panasonic de capaciteit van de tank aanzienlijk verhoogd.

Panasonic Oral Irrigator EW1511 Navulwatertank

In plaats van 130 ml bevat de 1511, net als bij de 1411, nu 200 ml.

 • Dit is voldoende voor ongeveer een minuut reiniging voor continu gebruik op het hoogste niveau. Genoeg om alle interdentale ruimtes schoon te maken.
 • Als u de wens voelt om langer schoon te maken, vult u eenvoudig de orale beregener bij en gaat u verder met schoonmaken.

In de meeste gevallen was één minuut schoonmaaktijd voor mij persoonlijk genoeg. Als u uw probleemgebieden in de mondholte na verloop van tijd kent, kunt u ze eindelijk direct beheersen.

Reserve nozzles

Als u nieuwe nozzles nodig hebt voor uw Panasonic EW1511, kunt u deze online of bij gespecialiseerde retailers vinden.

Om het aangesloten mondstuk te verwijderen, moet u op de knop aan de rand van de handset drukken.

Aanbeveling
Panasonic WEW0983 Vervanging Orale Irgator Naald EW1511, 2 stuks
Vervangende nozzles Panasonic EW1511

In het pakket krijg je twee reserve nozzles voor de Panasonic EW1511. Markeer uw mondstuk met gekleurde ringen.

Zie prijs

Een pakket met twee reservesproeiers kost ongeveer 20 €.

Gebruik in een beugel

De orale irrigeerder Panasonic EW1511 is speciaal ontworpen voor dragers van beugels en mensen met bruggen en kronen. Er is een speciaal programma om afzettingen in de beugel te verwijderen.

Panasonic Orale Irrigator EW1511 Beugel
De Panasonic EW1511 is ook zeer geschikt voor bracedragers.

Als je problemen hebt met het goed reinigen van je tanden en beugels met een conventionele of elektrische tandenborstel, is een orale irrigator een goede aanbeveling.

Naast het standaardmodel van de EW1511 krijg je ook een uitgebreide versie, de EW1513.

Aanbeveling
Panasonic Ultra Sonic orale irrigator EW1513, elektrisch, geïntegreerd laadstation, 1x ultrasoon mondstuk, 1x orthodontisch mondstuk
Orale irrigator Panasonic EW1513

De EW1513 komt technisch gezien overeen met de EW1511, maar de leveringsomvang omvat een tweede bevestigingsmondstuk, dat bedoeld is om het voor beugeldragers in het bijzonder gemakkelijker te maken om hun tanden te reinigen.

Zie prijs

Met het extra orthodontische plug-on mondstuk kunt u de orale irrigator nog veelzijdiger gebruiken.

Batterij en laadstation

U kunt de orale irrigator-batterij die in het handheld-apparaat is geïntegreerd, opladen via het laadstation en de meegeleverde oplaadkabel.

Ook hier heeft Panasonic de kwaliteit verbeterd ten opzichte van zijn voorgangers en hoogwaardige lithium-ion accu’s geïnstalleerd.

 • Deze zijn volledig opgeladen na een oplaadtijd van een uur en bieden stroom voor 10 minuten reiniging in het sterkste vermogensniveau.
 • Als u uw orale irrigator dagelijks gebruikt, moet u deze ongeveer elke 10 dagen opladen.

Een iets grotere batterij zou handig zijn om nog beter gebruik te maken van de EW1511 tijdens het reizen.

Als het opgeladen apparaat 14 dagen meegaat, blijven het station en de oplaadkabel direct thuis. Qua formaat zou de EW1511 orale beregenaar heel geschikt zijn voor reizen.

Conclusie: De Panasonic EW1511 biedt goede functies tegen een eerlijke prijs

Naar mijn mening is de EW1511 een zeer goede evolutie van Panasonic’s vorige draadloze orale irrigators.

Er zijn merkbare verbeteringen op de juiste plaatsen, zoals de grootte van de watertank, de batterij en het ontwerp.

De officiële verkoopprijs van ongeveer 90 € van de EW1511 positioneert het eerder in het bovenste middenveld voor draadloze orale irrigators. Maar dan zijn er veel functionele mogelijkheden en een allround goede schoonmaakprestatie.

Prijstip: Ondertussen krijg je al aanzienlijk goedkopere aanbiedingen, bijvoorbeeld bij Amazon.

De Panasonic EW1511 wordt ook aanbevolen voor dragers van brace’s. Met deze orale irrigator reinig je voorzichtig en grondig alle ruimtes tussen tanden en beugels.

De allround positieve reviews op internet laten zien dat, naast mij, veel eerdere klanten zeer tevreden zijn over de EW1511.

Panasonic Orale Irrigator EW1511

94 / 100 Evaluatie
Reinigings- en reinigingsmodi95
Verwerking & houdbaarheid94
Accessoires & Extra’s92
Algemene conclusie

De orale beregenaar scoort met effectieve en flexibele reiniging en zorgt voor een grondig reinigingsresultaat.
Ontdek de prijs van Panasonic EW1511 orale irrigator*