Braun Oral B Advance Power – Test

Zeer goedkoop & populair als instapmodel: maar hoe goed is de Braun Oral-B Advance Power eigenlijk? Of de aankoop de moeite waard is, lees je in deze test.

De Braun Oral B Advance Power is een goedkope tandenborstel op batterijen en populair als instapmodel. Meestal hebben elektrische tandenborstels een batterij en oplader.

Maar is zo’n tandenborstel echt vergelijkbaar met hoogwaardige elektrische tandenborstels?

Ik heb de Braun Oral B Advance Power uitgebreid voor je getest:

 • Je leert alle voor- en nadelen kennen.
 • Of de aankoop voor u de moeite waard is.
 • Welke alternatieven zijn er van Oral-B.
Aanbeveling
Oral-B Pro-Expert DB4010 EU Elektrische tandenborstel
Braun Oral-B Advance Vermogen

Een zeer goedkoop model, dat in veel opzichten andere elektrische tandenborstels niet kan bijhouden.

Zie prijs

Ik ga onder andere in op deze punten:

Belangrijke opmerking & aanbeveling

Als je echt geïnteresseerd bent in het proberen van een goede elektrische tandenborstel, is de Braun Oral B Advance Power niet de beste keuze.

Ontdek waarom in dit artikel.

Voor iets meer geld krijg je goede elektrische beginnerstandenborstels, waar je ook op de lange termijn plezier van kunt hebben.

Als u op zoek bent naar een goedkope toegang tot tandheelkundige zorg met elektrische tandenborstels, bekijk dan deze aanbeveling van mij van dichterbij:

Aanbeveling
Oral-B PRO 2 2000S Elektrische tandenborstel met visuele drukregeling voor extra tandvleesbescherming, 2 modi incl. Gevoelig, Timer, 1 Sensitive Clean Push-on borstel, zwart
Braun Oral B Pro 2 2000 – Braun

 • Succesvol instapmodel van Oral B.
 • Solide reinigingsprestaties, handige functies.
 • Krachtige batterij die u lang plezier zal geven.
Zie prijs

Bekijk het testresultaat van de Oral-B Pro 2 2000

De eerste indruk van de Oral B Advance Power

In vergelijking met de hoogwaardige elektrische tandenborstels van Oral B merkte ik al aan de verpakking dat de Oral B Advance Power een zeer betaalbaar product is.

Braun Oral-B Advance Vermogen
De omvang van de levering van de Oral-B Advance Power is goed. Maar de tandenborstel ligt globuleus in de hand.
 • In plaats van een kartonnen doos wordt de tandenborstel aangeboden in een transparante hoes van hard plastic.
 • De aankoopargumenten op de verpakking beloven “schonere tanden” en “tand voor tand reinigen”.

Ik vind het leuk dat het meteen duidelijk is dat de batterijen die nodig zijn voor gebruik in het pakket zijn inbegrepen. Dit vergemakkelijkt een snelle toepassing na aankoop.

Batterijen & opzetborstel inbegrepen

Na het uitpakken ligt het apparaat goed in de hand, maar het handvat is een beetje onhandig in vergelijking met moderne elektrische tandenborstels met batterijwerking.

Maar dit is alleen maar begrijpelijk, want er moeten twee AA-batterijen in het handvat worden ondergebracht. Deze zorgen ook voor een aanzienlijk hoger gewicht.

Naast de bijgeleverde accu’s heeft de Braun Oral B Advance Power ook een vervangbare opzetborstel. Je kunt hem dus net als de batterijen vervangen wanneer de levensduur is verstreken.

Toepassing: Het eerste tandenpoetsen

Om de Oral B Advance Power operationeel te maken, volstaat het om de batterijen in het handvat te steken. Dit is eenvoudig te doen in twee eenvoudige stappen.

Oral-B Advance Vermogen

Dan hoef je alleen maar op de grote aan /uit-knop op het handvat te drukken en kan het tandenpoetsen beginnen.

 • De roterende borstelkop, die typisch is voor Oral B-tandenborstels, moet tijdens het poetsen langzaam van tand naar tand worden verplaatst.
 • Begin met het tandvlees en laat dan de tandenborstel over de tandkop gaan.

Zo kun je dan de hele mondholte schoonmaken. Als u wilt stoppen met schoonmaken, hoeft u het apparaat alleen maar weer uit te schakelen via de grote aan / uit-knop.

Kenmerken &Reinigingsmodi

In tegenstelling tot elektrische tandenborstels van hogere kwaliteit met maximaal 5 poetsmodi, biedt de Oral B Advance Power slechts één basisfunctie: tandenpoetsen.

Braun Oral-B Geavanceerde vermogenstest
Voor een allround stralende glimlach mist de Braun Oral-B Advance Power belangrijke standaardfuncties.
 • Belangrijke functies zoals een timer die u helpt om uw tanden dag na dag grondig en systematisch te reinigen, bestaan niet.
 • Hoogwaardige tandenborstels bieden ook verschillende, verschillende poetsprogramma’s voor uitgebreidere tandheelkundige zorg.

Ook biedt dit model geen drukregeling, wat vooral wordt aanbevolen als u voor het eerst een elektrische tandenborstel probeert. Te veel druk bij het tandenpoetsen kan leiden tot ernstige verwondingen aan het tandvlees.

Reinigingsresultaat

Degenen die voor het eerst een Oral B-tandenborstel gebruiken, zijn vaak verbaasd over hoe klein de borstelkop is in vergelijking met een normale handtandenborstel.

Braun Oral-B Advance Power Elektrische Tandenborstel
De opzetborstels van de Oral-B Advance Power zijn veel kleiner dan die van normale handtandenborstels.

Dit komt omdat het proces van tandenpoetsen fundamenteel anders werkt.

 • In plaats van de tanden zoals gewoonlijk te “poetsen”, moet je de Oral B-tandenborstel precies van tand naar tand verplaatsen.
 • De roterende bewegingen zorgen dan voor de juiste reiniging.
 • De kleine opzetborstels zorgen voor een goede mobiliteit en helpen om zelfs afgelegen zones te bereiken.

Ik vond de reinigingsprestaties van de Oral B Advance Power best goed. Hoewel het in intensiteit en diversiteit ver verwijderd is van de grote zussen van het merk (bijvoorbeeld de Oral-B Genius 10000), vond ik persoonlijk het resultaat van het tandenpoetsen vrij positief.

Naar mijn mening reinigt de Advance Power veel beter dan een conventionele handtandenborstel.

Werking op batterijen vs. tandenborstels met batterij

De werking van de batterij is een van de belangrijkste redenen tegen de Oral B Advance Power.

Oral-B Advance Power Batterij
Elektrische tandenborstels zoals de DiamondClean Smart hebben een batterij en zijn gemakkelijk op te laden.
 • Het heeft weinig zin om een elektrische tandenborstel te kopen die alleen met batterijen werkt.
 • Voor iets meer geld krijg je een betere tandenborstel met een oplaadbare batterij.

Om een soepel reinigingsproces te garanderen, moet u altijd reservebatterijen in huis hebben. Of je moet ook een oplader en AA-batterijen kopen, wat financieel niet de moeite waard is.

Vervangbare opzetborstels

Aan de positieve kant werkt de tandenborstel van Oral B met verwijderbare en verwisselbare opzetborstels.

Braun Oral-B Geavanceerde vermogenstest
De opzetborstels zijn uitwisselbaar zoals bij andere Oral-B elektrische tandenborstels. Het is het beste om ze uiterlijk na 3 maanden te vervangen.

Dit onderscheidt ze duidelijk van elektrische wegwerptandenborstels die ook op de markt verkrijgbaar zijn, die u niet meer kunt gebruiken zodra de batterij of opzetborstel zijn einde heeft bereikt (bijvoorbeeld de Dr. Best-tandenborstel met trillingen).

Met de Braun Oral B Advance Power kunt u zowel de batterijen als de opzetborstels vervangen en de tandenborstel lang gebruiken.

Gezien de lage prijs is dit een perfect acceptabel verkoopargument voor dit model.

Braun Oral B Advance Power voor kinderen

Verschillende versies van de Oral B Advance Power zijn ook verkrijgbaar als kinderversie (vanaf 3 jaar).

Braun Oral-B Advance Power Kids 950 - Braun

Deze zijn optioneel voorzien van Mickey Mouse of Disney prinses motieven. Slechts enkele van deze tandenborstels hebben batterijen, andere worden geleverd met een oplaadbare batterij.

De meest voorkomende modellen s..ind:

Geen producten gevonden.

Geen producten gevonden.

Omdat deze tandenborstels een veel uitgebreidere uitrusting bieden en ook meer kosten in termen van prijs dan het hier gepresenteerde model op batterijen, zijn de tandenborstels niet direct vergelijkbaar.

Fooi: Als u op zoek bent naar een geschikte tandenborstel voor uw kind, kan het artikel De juiste tandenborstel voor uw kind u helpen.

Conclusie: Braun Oral B Advance Power biedt veel voor weinig geld

Als ik de Braun Oral B Advance Power meet aan de hand van zijn prijs, is er eigenlijk weinig dat ik zou kunnen klagen over de tandenborstel.

Braun Oral-B Advance Vermogen
De lage prijs rechtvaardigt de schaarse functies, afwerking en reinigingsresultaten. Voor een paar euro meer krijg je echter veel modernere tandenborstels.

Voor relatief weinig geld is er een elektrische tandenborstel, die de tanden veel beter reinigt in vergelijking met de handtandenborstel.

In de gebruikersrecensies op internet wordt al snel duidelijk dat veel mensen de Advance Power tandenborstel duidelijk gebruiken als een reistandenborstel. In dit marktsegment lijkt het echt goede resultaten te behalen.

 • Als je echter wilt overstappen op een elektrische tandenborstel, raad ik altijd een apparaat van hogere kwaliteit met een batterij aan.
 • Deze bieden een aanzienlijk beter en uitgebreid reinigingsresultaat en zijn ook op de lange termijn veel winstgevender.

In het huidige testrapport over elektrische tandenborstels van Oral B vindt u veel zeer goede modellen van het merk Braun. In het bijzonder wordt dit model sterk aanbevolen, vooral voor beginners:

Aanbeveling
Oral-B PRO 2 2000S Elektrische tandenborstel met visuele drukregeling voor extra tandvleesbescherming, 2 modi incl. Gevoelig, Timer, 1 Sensitive Clean Push-on borstel, zwart
Braun Oral B Pro 2 2000 – Braun

Dit instapmodel van Oral B biedt u solide reinigingsprestaties, handige functies en een krachtige batterij die u nog lang plezier zal geven.

Zie prijs

Als u ook geïnteresseerd bent in andere merken elektrische tandenborstels, kan ik de beoordeling van 51 huidige tandenborstelmodellen als verder lezen aanbevelen.

Hier vindt u veel interessante informatie die u zeker zal helpen om de juiste elektrische tandenborstel voor u te vinden.

Braun Oral B Advance Vermogen

72 / 100 Evaluatie
Reinigings- en reinigingsmodi70
Verwerking & houdbaarheid70
Accessoires & Extra’s75
Algemene conclusie

Zeer redelijke prijs met goede prestaties. Er zijn aftrekposten als gevolg van de werking van de batterij en de weinige functies en reinigingsmodi. Belangrijke standaarduitrusting ontbreekt en het model is niet vergelijkbaar met moderne elektrische tandenborstels.