Curaprox Hydrosonic Pro Beoordeling

De Curaprox Hydrosonic Pro concurreert met topmodellen. Ontdek in de test waarom de sonische tandenborstel een echte aanbeveling is.

Curaprox heeft al voor opschudding gezorgd met speciale handtandenborstels en de Easy sonic tandenborstel. In deze review leer je wat het vlaggenschip van het huis, de Curaprox Hydrosonic Pro, te bieden heeft.

Ik hield van het consequent professionele ontwerp van deze elektrische tandenborstel en de geavanceerde technologie met tal van poetsfuncties. Ik zal u in de loop van het artikel in detail kennis laten maken met alle functies.

Ik was vooral benieuwd of:

 • dat Curaprox Pro-nieuws biedt in de markt voor elektrische tandenborstels, die zo concurrerend is tussen Oral-B en Philips.
 • het is zelfs mogelijk om de tandreiniging verder te verbeteren.

In de loop van de tekst leer je de Curaprox Hydrosonic Pro beter kennen. Ik beantwoord onder andere de volgende vragen:

 • Welke schoonmaakprogramma’s zijn er?
 • Wat is Hydrosonic technologie?
 • Welke functies biedt de Hydrosonic Pro?
 • Wat onderscheidt de Pro-versie van het Hydrosonic Easy-model?

Gebruik de inhoudsopgave om vrij in de tekst te bewegen:

Ik heb al een eerste voorlopige conclusie voor je voorbereid:

Aanbeveling
Curaprox Elektrische sonische tandenborstel Curaprox Hydrosonic pro, 7 reinigingsniveaus, LED-functie-indicator, timer van 2 minuten, 3 verschillende opzetborstels, met oplader en reiskoffer
Curaprox Hydrosonic Pro

Het toptoestel van Curaprox biedt veel reinigingsprestaties voor het geld: 7 snelheden en 3 opzetborstels zorgen voor veelzijdige toepassingen. Maar zoveel technologie heeft zijn prijs.

Zie prijs

Eén detail meteen:

In plaats van te vertrouwen op nieuwe additieven zoals kleurendisplay of smartphoneverbinding, concentreert Curaprox zijn elektrische tandenborstels volledig op ontwerp, technologie en reinigingsprestaties.

Dat vind ik heel leuk.

Zwitserse technologie: Curaprox

Eerst en vooral staat het Zwitserse bedrijf Curaprox bekend om de handtandenborstels die het al vele jaren verkoopt.

In tegenstelling tot traditionele tandenborstels, gebruikt Curaprox speciale fijne borstelharen die tegelijkertijd een zachte en zeer grondige reiniging mogelijk maken.

Curaprox Hydrosonic eenvoudige sonische tandenborstel
Naast het Pro-model krijg je ook de Hydrosonic Easy (hier afgebeeld).

Elektrische tandenborstels zijn nog relatief nieuw in het assortiment van Curaprox. Er zijn momenteel drie modellen:

 • Curaprox Hydrosonic Eenvoudig
 • Curaprox Hydrosonic Pro
 • Zwart is wit

Zelfs het instapmodel kost 119 € volgens de informatie op de website. De Curaprox Pro sonische tandenborstel wordt aangeboden met een originele verkoopprijs van 199 €.

Ondertussen zijn er verschillende aanbiedingen online voor alle Curaprox tandenborstels, die onder de adviesprijs van de fabrikant liggen. Niettemin zijn de modellen geprijsd in het bovenste bereik voor sonische tandenborstels.

Info: Hier vind je meer informatie over de Curaprox handtandenborstels.

De Curaprox Hydrosonic Pro

Achter de Hydrosonic technologie schuilt de reiniging met snelle bewegingen, water en lucht. Curaprox vergelijkt dit met het effect dat je krijgt door een blender in water te houden.

Curaprox Hydrosonic Pro Beoordeling

De energie van de Hydrosonic-techniek, die wordt gegenereerd wanneer het water-luchtmengsel botst, verwijdert afzettingen op de tand en het tandvlees nog grondiger.

Daarnaast reinigt de Hydrosonic-technologie ook waar de borstelharen van de tandenborstel niet reiken.

De eerste indruk

Opvallend is het hoogwaardige, licht hoekige ontwerp van de Curaprox sonische tandenborstel. Het handvat ligt heel goed in de hand en de Materiaal maakt een zeer waardevolle indruk.

Daarbij komen nog de vorm en hoek van de opzetborstels. In tegenstelling tot Oral-B of Philips hebben de opzetborstels een druppelvorm.

Bovendien zijn deze hellend met 10% of 15%, waardoor u zelfs afgelegen plaatsen in de mondholte heel goed kunt bereiken.

Van de vrij eenvoudige verpakking tot alle geleverde elementen, de Curaprox Hydrosonic Pro maakt een zeer solide en hoogwaardige indruk.

Info: Het is zichtbaar waarom Curaprox in 2021 een design award ontving voor zijn sonische tandenborstels.

Omvang van de levering

In het pakket van de Curaprox Hydrosonic Pro sonische tandenborstel vindt u de volgende accessoires:

 • 1 handheld apparaat
 • 3 verschillende push-on borstels
 • 1 laadstation met USB-kabel
 • 1 stekker
 • 1 reiskoffer
 • 1 gebruiksaanwijzing

Opvallend hierbij zijn de drie verschillende opzetborstels, die verschillende reinigingsdoeleinden dienen. Meer informatie hierover vind je in het hoofdstuk Opzetborstels.

Reinigingsprestaties

De maximale reinigingsprestaties van de Hydrosonic Pro zijn 84.000 bewegingen per minuut.

Curaprox Hydrosonic Pro Sonic Tandenborstel

Ter vergelijking:

 • Veel mid-range tandenborstels bieden 32.000 bewegingen per minuut.
 • Geselecteerde toptoestellen van andere merken staan op 64.000 bewegingen.

Om de reinigingsprestaties te variëren, biedt de Hydrosonic Pro u de mogelijkheid om de snelheid van de geluidstrillingen te wijzigen. In totaal heb je zeven opties om uit te kiezen.

Snelheden

Gebruik een drukknop op het handheld-apparaat om de snelheid van de reinigingsbewegingen aan te passen. U hebt zeven vooraf ingestelde opties:

 • Beginnen
 • 3 Schone programma’s
 • 3 Smile Programma’s

Het Start-programma reinigt op de laagste snelheid met 44.000 bewegingen.

Met de Clean-programma’s nemen de reinigingsprestaties continu toe van 1 tot 3. Deze zijn bedoeld voor de dagelijkse schoonmaak. Kies het intensiteitsniveau dat het beste bij u past.

De Smile programma’s zijn ontworpen om de tanden zeer grondig te poetsen en verkleuring te verwijderen. In de derde smile stage wordt de volle kracht van de Curaprox Pro gebruikt met 84.000 bewegingen.

Onopvallende beugels
De Curaprox Hydrosonic Pro levert schone resultaten, zelfs met een beugel.

Een LED-indicator op het handheld-apparaat geeft aan op welk niveau u momenteel schoonmaakt.

 • Met zeven opties biedt de Hydrosonic Pro je veel verschillende manieren om je tanden te poetsen.
 • In combinatie met de drie verschillende opzetborstels resulteert dit in een uitgebreid scala aan opties.

Dit maakt de Hydrosonic Pro vooral ideaal voor mensen die een beugel dragen of ingewikkelde tandposities hebben.

De veelzijdigheid maakt het mogelijk om overal grondig en voorzichtig te reinigen. Daarnaast kun je ook specifiek en met veel kracht schoonmaken.

Borstel

Een onderscheidend kenmerk van de Curaprox sonische tandenborstels zijn de opzetborstels. Zowel het materiaal van de borstelharen als het ontwerp van de opzetborstels verschillen aanzienlijk van de modellen van de marktleiders.

Curaprox Hydrosonic Pro Borstels
De Curaprox opzetborstels zijn een bijzonderheid.

De borstelharen van de opzetborstels zijn niet gemaakt van nylon, maar van een zeer fijne vezel (curen filaments), die Curaprox al met succes gebruikt in zijn handtandenborstels.

Deze borstelharen zijn fijner en zachter dan conventionele opzetborstels en wikkelen zich rond de tanden. Dit intensiveert het reinigingsresultaat en maakt het tegelijkertijd zeer zacht.

In plaats van ronde of langwerpige opzetborstels vertrouwt Curaprox ook op een druppelvorm. Met hoeken van 10 en 15 graden vergemakkelijken de opzetborstels de positionering in de mondholte.

In combinatie met de speciale borstelharen resulteert dit in een relatief nieuwe reinigingservaring.

Vervangende opzetborstels

Om de drie maanden moet je de opzetborstels van de Curaprox Pro vervangen. Nieuwe opzetborstels zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 7€ in de winkels.

Aanbeveling
Curaprox vervangende borstelkop power, voor elektrische sonische tandenborstel Hydrosonic pro, borstelkop in druppelvorm, verschillende filamentkleuren, navulpakket met 2 stuks
Curaprox Borstelkop Power

Twee opzetborstels voor een bijzonder grondige reiniging van alle Curaprox Hydrosonic tandenborstels.

Zie prijs
Aanbeveling
Curaprox vervangende opzetborstel CHS 200 gevoelig, voor elektrische sonische tandenborstel Hydrosonic eenvoudig, navulpakket met 2 stuks
Curaprox borstelkop Gevoelig

Bijzonder zachte opzetborstels voor zachte tandreiniging met alle Hydrosonic sonische sonische tandenborstels.

Zie prijs
Aanbeveling
Curaprox vervangende borstelkop single, voor elektrische sonische tandenborstel Hydrosonic pro, getufte hoofdborstel, verschillende filamentkleuren, navulpakket met 2 stuks
Curaprox borstelkop ongetrouwd

Speciale opzetborstels voor het reinigen van tandspleten, interdentale ruimtes en beugels.

Zie prijs

Geen drukcontrole

Een zeer belangrijk technisch kenmerk van elektrische tandenborstels is een drukregeling. Dit voorkomt dat u uw tanden en tandvlees verwondt bij het gebruik van de tandenborstel als gevolg van te veel druk.

Aangezien de Curaprox Hydrosonic Pro een technisch zeer volwassen sonische tandenborstel is, was ik verbaasd dat hij geen drukregeling heeft.

Drukregeling
Vooral nieuwkomers oefenen vaak te veel druk uit bij het poetsen met een elektrische tandenborstel.

Dit wordt door de fabrikant verklaard door het feit dat de borstelharen van de Curaprox tandenborstels zo zacht en zacht zijn dat er bij normaal gebruik geen schade optreedt.

Als u het aanbevolen startprogramma aan het begin gebruikt en vervolgens langzaam en geleidelijk de snelheid verhoogt, zou u geen problemen moeten hebben met de Hydrosonic Pro, zelfs zonder drukregeling.

Ik ga er ook van uit dat de hoge prijs de neiging heeft om klanten aan te trekken die al bekend zijn met elektrische tandenborstels.

Timer

De geïntegreerde timer van de Curaprox Hydrosonic Pro helpt om je tanden op een evenwichtige en grondige manier te poetsen.

Timer functie

Kleine signalen na 30 seconden herinneren u eraan om het kwadrant te wijzigen. Na 2 minuten reinigingstijd is er een signaal om het reinigingsproces te beëindigen.

Dankzij de timer reinig je altijd effectief en niet te kort of te lang.

Batterij, oplader en reislaadcase

De Curaprox Hydrosonic Pro heeft een zeer goede accu. Eenmaal opgeladen, levert het energie voor ongeveer 60 minuten tandenpoetsen.

Curaprox Hydrosonic Pro downloaden

Ook het opladen gaat relatief snel: Na een goede tien uur is de accu weer vol.

 • De Hydrosonic Pro wordt opgeladen via de bijgeleverde oplader. Plaats de handset eenvoudig op het laadstation.
 • De leveringsomvang omvat een USB-kabel en een stekker voor een voedingsadapter. Dit maakt opladen flexibel, afhankelijk van waar je bent.

Een compacte reiskoffer biedt ruimte voor de tandenborstel en twee opzetborstels. Ook de hoogwaardige afwerking is hier prettig.

De tandenborstel in actie

De Curaprox Hydrosonic Pro heeft mij vanaf het begin overtuigd. De tandenborstel ligt heerlijk in de hand, ik kon gemakkelijk alle plekken in de mondholte bereiken en het reinigingsresultaat was sensationeel.

Witte tanden

Ik vond zowel de zachte borstelharen als de schuine opzetborstels erg leuk.

De extra enkele borstelkop is een geslaagde toevoeging. Met deze kleine opzetborstel is het mogelijk om openingen of probleemgebieden nog grondiger te reinigen.

Voor mij persoonlijk zijn de drie schoonmaakprogramma’s die de Hydrosonic Easy biedt eigenlijk genoeg, omdat ik meestal een paar programma’s gebruik.

Maar vooral bij beugels of gevoelige tanden is het scala aan mogelijkheden van het Pro-model erg handig.

Geen franje

Ik vind de beslissing van Curaprox om het zonder nieuwerwetse toeters en bellen te doen zeer positief.

Naar mijn mening hoeft een goede tandenborstel niet een kleurendisplay of een gedetailleerde smartphoneverbinding. De belangrijkste focus ligt hier op het poetsen van je tanden, en dat is precies hoe het zou moeten zijn.

Natuurlijk kunnen er nog enkele verbeteringen worden aangebracht.

Het besturingssysteem met één knop is dus praktisch, maar soms kan het heen en weer schakelen tussen snelheden behoorlijk lang duren. Zeker als je verschillende opzetborstels gebruikt.

Alternatieven

Als u gegevens wilt evalueren en wilt werken aan het verbeteren van uw mondhygiëne, zijn er elektrische tandenborstels zoals de Philips Sonicare Diamond Clean Smart of de Oral-B iO8 die u veel extra functies bieden.

Alternatief Curaprox Hydrosonic Pro
De Oral-B iO8 wordt geleverd met een functioneel kleurendisplay.

Als je niet zoveel variatie nodig hebt bij het tandenpoetsen, is de Curaprox Hydrosonic Easy ook een echte aanrader. Technisch gezien lijkt dit erg op het Pro-model.

Om een actueel overzicht te krijgen van de markt van elektrische tandenborstels, raad ik ook het artikel elektrische tandenborstels aan in de test.

Conclusie: De Hydrosonic Pro van Curaprox behoort tot de top 10 elektrische tandenborstels

Zowel qua design als qua uitrusting kan de Curaprox Hydrosonic Pro qua prijs absoluut de concurrentie in de hogere klasse bijbenen.

Curaprox Hydrosonic Pro Pakket

Als het gaat om het poetsen van je tanden, is de Hydrosonic Pro momenteel een van de beste modellen op de markt.

 • De Curaprox Hydrosonic Pro is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar de beste reinigingsprestaties en zachte reiniging.
 • Voor beugeldragers bieden de verschillende opzetborstels veel reinigingsopties – zelfs op gecompliceerde plaatsen.
Curaprox Hydrosonic Pro

92 / 100 Evaluatie
Reinigings- en reinigingsmodi95
Verwerking & houdbaarheid92
Accessoires & Extra’s90
Algemene conclusie

De vele reinigingsmodi en clip-on borstels maken het model uiterst flexibel. De kwaliteit en reinigingsresultaten zijn onberispelijk – een aan te bevelen topapparaat.
Ontdek de prijs van Curaprox Hydrosonic Pro*