Emmi-Pet ultrasone tandenborstel voor honden – Is het de moeite waard?

Als het gaat om de mondhygiëne van uw hond, is de ultrasone tandenborstel van emmi-pet een echte insidertip. Leer alle voordelen en wat u moet weten voordat u koopt.

Met de Emmi-pet ultrasone tandenborstel voor uw hond – klein of groot – zorgt u voor een gezond gebit, een goede mondgeur en veel levensvreugde en eetlust bij uw hond.

 • Als u besluit om het Emmi-huisdier te kopen, bespaart u uzelf tal van zenuwen, tijd en dierenartsbezoeken.
 • Maar let op de vervolgkosten, een speciale tandenborstel heeft immers ook speciale accessoires nodig.

Of de tandenborstel geschikt is voor uw trouwe viervoeter en belangrijke informatie over het product, leg ik u in dit artikel uit.

Info: De emmi-pet ultrasone tandenborstel voor honden is bekroond met een certificaat van het Office for Animal Welfare and Animal Welfare.

De tandenborstel is kwalitatief en bijna net zo modern als een ultrasone tandenborstel voor mensen:

Aanbeveling
Emmi-Huisdier
Emmi-Pet hondentandenborstel

 • Moderne ultrasone functie.
 • Effectief tandenpoetsen vanuit huis.
 • Ook geschikt voor angstige honden.
Zie prijs

Dit artikel behandelt nu de volgende onderwerpen:

Hoe nuttig is de Emmi-Pet hondentandenborstel?

Er zijn veel hondenbezitters die helaas geen speciale aandacht besteden aan de mondhygiëne van hun hond.

Op de lange termijn kan dit leiden tot de vorming van tandsteen en gingivitis. Deze oefenen een sterke invloed uit op de eetlust en levensvreugde van uw huisdier.

Witte tanden Tips

Allereerst: ik merkte dat sommige meesters en minnaressen proberen regelmatige bezoeken aan de dierenarts te vermijden voor het reinigen van tanden met speciaal voedsel. Dit werkt echter alleen in individuele gevallen.

Ik denk ook niet dat het een oplossing voor de lange termijn is, omdat geen enkel voedsel in staat is om geavanceerde tandsteenvorming of pijnlijke gingivitis te elimineren.

Veel handiger is een hondentandenborstel zoals de Emmi-Pet echografie, waarmee u dergelijke gebitsproblemen vanuit het comfort van uw eigen huis kunt voorkomen.

Dankzij de moderne echografiefunctie kunt u ook de hoeken van de tand van uw huisdier reinigen die u anders niet zou bereiken met een normale tandenborstel en uzelf het bezoek aan de dierenarts besparen.

Hieronder laat ik je meer in detail kennismaken met de Emmi-pet tandenborstel.

Omvang van de levering en eerste indruk

De Emmi Pet Base Set is direct klaar voor gebruik dankzij de meegeleverde accessoires. Het enige wat je hoeft te doen is de hondentandenborstel opladen en je bent klaar om te gaan.

De basisset bevat:

 • 1 handstuk
 • 1 laadpaal
 • 2 bijlagen van verschillende grootte
 • 1 ultrasone tandpasta speciaal geschikt voor honden

Laad de tandenborstel op van 0 tot 100 in slechts 2 uur. U kunt het laadniveau herkennen aan de LED-lampjes.

Ik vind het ook leuk dat de Emmi-pet een energiebesparende functie heeft. Na 6 minuten gebruik schakelt hij zichzelf weer uit, ook als je vergeet de geruisloze en trillingsvrije tandenborstel uit te schakelen.

Het kleine opzetstuk kan het beste worden gebruikt voor de snijtanden en kleine kiezen. Het grote opzetstuk voor de hoektanden en de grote kiezen.

Tip: Je kunt de tandenborstel alleen aanzetten als je een opzetstuk hebt bevestigd. Dit voorkomt dat u de tandenborstel oplaadt wanneer deze is ingeschakeld.

De basisset maakt een zeer goede indruk op mij. U ontvangt alle benodigde accessoires en kunt direct beginnen met schoonmaken.

Functies in één oogopslag

De Emmi-pet ultrasone tandenborstel werkt in principe als een ultrasone tandenborstel voor mensen.

Ultrasone tandenborstel Megasonex
De technologie van de Emmi-pet ultrasone tandenborstel is in principe vergelijkbaar met een ultrasone tandenborstel voor mensen, zoals bijvoorbeeld de Megasonex. De trillingen per minuut zijn nauwelijks merkbaar.

Om ervoor te zorgen dat u de tanden van uw hond nog gemakkelijker kunt poetsen, heeft de hondentandenborstel enkele speciale kenmerken:

 • De 96 miljoen trillingen per minuut blijven onmerkbaar voor je hond.
 • De tandenborstel is stil en roerloos en is daarom ook geschikt voor angstige viervoeters.
 • Met LED’s in 3 kleuren regelt u eenvoudig het laadniveau.
 • De speciale ultrasone tandpasta vormt microbubbels, die tanden, tandvlees, gehemelte en tong diep reinigen.

Als je trouwe viervoeter tandvleesproblemen heeft, is de geruisloze en trillingsvrije functie een groot voordeel ten opzichte van gewone tandenborstels.

Houd het emmi-huisdier maximaal 10 seconden op de gewenste locatie (tand of tandvlees) voordat de echografie begint te werken.

Het weefsel in het tandvlees van je hond wordt dan goed van bloed voorzien. Dan kun je eventuele afzettingen eenvoudig met je vingers verwijderen.

Over het algemeen zorgen deze functies ervoor dat uw hond de tandenborstel snel accepteert en u zijn tanden laat poetsen – zonder er elke keer tegen te protesteren.

Toepassingstips

Natuurlijk vindt u een zinvolle handleiding in de verpakking, dus ik zal hier niet in detail treden.

elektrische tandenborstel voor honden

Maar ik wil je sommige tips niet onthouden.

 • In de eerste week moet je alleen de voortanden laten klinken, zodat je hond geleidelijk aan de tandenborstel kan wennen.
 • Zorg ervoor dat u de juiste borstelbevestiging gebruikt voor de verschillende mondgebieden.

Ik vind video’s ook erg nuttig. Bekijk er een door de hele procedure te illustreren. Een video legt immers meer dan duizend woorden uit.

Deze video op YouTube is bijvoorbeeld erg handig.

Als u een kleine puppy heeft, raden veel dierenartsen aan om uw tanden onmiddellijk te reinigen. Zorg dan vanaf het begin voor een gezond gebit en je hond leert al vroeg dat de tandenborstel regelmatig deel uitmaakt van het dagelijks leven.

Als je nog steeds problemen hebt, kun je het beste je dierenarts om advies vragen.

Emmi-pet Ultrasone Tandpasta

De ultrasone tandpasta van emmi-pet, die ook slechte geuren voorkomt, wordt zeer goed ontvangen door honden.

Hoewel de gewenningsfase (gemiddeld 1-2 weken) natuurlijk van hond tot hond verschilt, is het echt leuk als jij en je hond na een paar pogingen succes hebben.

Emmi-Pet Ultrasone Tandpasta
In geen geval mag u de speciale ultrasone tandpasta van emmi-pet vervangen door een gewone tandpasta.

Bij het poetsen met de ultrasone tandpasta vormen zich microbubbels op de tanden.

Deze bereiken de interdentale ruimtes en de kleinste openingen, imploderen door de luchttrillingen van de echografie en verwijderen effectief onzuiverheden, voedselresten, ziektekiemen en bacteriën.

In tegenstelling tot “agressief” tandenpoetsen, reinigt u voorzichtig de tanden van uw hond en beschermt u het delicate glazuur en tandvlees.

Zo behouden de tanden hun natuurlijke bescherming tegen bacteriën en ziektekiemen en wordt het risico op tand- en tandvleesaandoeningen aanzienlijk verminderd.

Wat u moet weten over de vervolgkosten

Voordat u koopt, moet u ook eens kijken naar de vervolgkosten van de Emmi-Pet tandenborstel.

Vervolgkosten emmi-pet tandenborstel hond

Om de tandenborstel te gebruiken, heb je de speciale ultrasone tandpasta nodig.

Aanbeveling
Emmi-pet 1x hondentandpasta voor ultrasone tandenborstel I Hondentandpasta geschikt voor alle hondenrassen van alle groottes & leeftijden I Veganistisch, vrij van nanomaterialen &microplastics I Zonder dierproeven
Emmi-Pet tandpasta

 • Voorkomt effectief tandsteen en ontsteking.
 • Voorkomt stank.
 • Speciaal ontworpen voor dieren.
Zie prijs

Zodra je ze hebt opgebruikt, kun je ze gewoon online opnieuw bestellen. Deze kosten zijnt niet helemaal goedkoop, al ligt het er ook aan hoe vaak je de tanden van je hond poetst.

De opzetstukken slijten na enige tijd. Dan moet je ze vervangen. Net als bij de tandenborstel voor mensen zorg je ervoor dat de opzetborstels hygiënisch blijven en geen reinigingskracht verliezen.

Aanbeveling
Vervangingshulpstukken voor ultrasone tandenborstel (Emmi-Pet)
Emmi-Pet Tandenborstel Bijlagen

 • Praktische verpakking van 2 in verschillende maten.
 • Originele vervangende bijlagen van de fabrikant.
 • Voor optimale reinigingsresultaten.
Zie prijs

Ik vind het praktisch dat je de opzetborstels in een verpakking van 2 krijgt en kunt kiezen tussen verschillende maten.

Gebruik je bijvoorbeeld alleen het grote opzetstuk, dan krijg je ook twee grote opzetstukken in een dubbele verpakking en hoef je geen kleine opzetborstel te kopen.

Conclusie: Verbeter de gebitsgezondheid van uw hond

De Emmi-pet ultrasone tandenborstel is een uitstekende manier om de tandheelkundige gezondheid van uw hond te waarborgen.

Tandenborstel voor honden

In vergelijking met normale handtandenborstels reinigen elektrische tandenborstels effectiever – dit geldt ook voor tandenborstels voor uw hond.

 • Het emmi-huisdier maakt gebruik van moderne ultrasone technologie en reinigt tanden en mond voorzichtig.
 • De tandenborstel is een beetje duur, maar het bespaart je dure dierenartsbezoeken.
 • Dankzij de verschillende opzetborstels is het emmi-huisdier zelfs geschikt voor puppy’s, kleine honden en zelfs katten.

Wacht dus niet tot er gezondheidsproblemen ontstaan bij je hond, maar voorkom ze voordat ze zich ontwikkelen.

Gezonde tanden zorgen voor een sterk gebit en voorkomen verdere ziektes. Daarom denk ik dat de tandenborstel voor honden heel logisch is en ik weet zeker dat je huisdier je zal bedanken.