Hoe kiest u de beste tandenborstel voor uw gebit?


Er zijn veel verschillende soorten tandenborstels op de markt, die allemaal een argument hebben waarom ze beter of unieker zijn dan andere. U denkt misschien dat het niet uitmaakt welk type borstel u kiest, zolang u uw tanden maar poetst, is alles in orde. Maar wat u zich misschien niet realiseert, is dat poetsen met een verkeerde tandenborstel kan leiden tot terugtrekkend tandvlees, ontstekingen en andere risico’s voor de mondgezondheid.

Dus hoe vindt u de beste tandenborstel voor u? Van de zachtheid van de borstelharen tot de grootte van de borstelkop, hier zijn enkele dingen die u moet overwegen voordat u uw volgende tandenborstel koopt.
Hoe kiest u de beste tandenborstel voor uw gebit

Goedgekeurd door de experts

U zou een niet-expert niet vertrouwen om uw haar te knippen of een medisch onderzoek uit te voeren, dus zou u ook geen tandenborstel moeten gebruiken die niet door een expert is goedgekeurd. Als het keurmerk van een professionele tandheelkundige of medische instelling, zoals de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) of FDI (Federation of International Dentistry) niet op de verpakking staat, mag u het niet gebruiken.

Type borstelharen

Er zijn verschillende soorten borstelharen, maar in het algemeen heeft de beste tandenborstel zachte of halfzachte borstelharen. Hardere borstelharen kunnen bij regelmatig gebruik irritatie, terugtrekkend tandvlees en zelfs afslijting van het tandglazuur veroorzaken. Kies alleen een tandenborstel met harde haren als uw tandarts dat aanbeveelt.

Hoofdomvang

In het algemeen zijn kleine opzetborstels doeltreffender voor een algemene reiniging. Ze kunnen moeilijk bereikbare plaatsen reinigen, zoals de achterste kiezen. Hoewel u het gevoel kunt hebben dat grotere koppen meer bereik hebben en effectiever zijn voor het reinigen van uw gebit, zijn ze vaak onhandiger in de omgang en niet effectief bij het bereiken van kleine delen van uw mond.

Sla de goedkope, merkloze tandenborstels over

We houden allemaal van een koopje. En terwijl een goedkope vondst in een kringloopwinkel het vieren waard is, verdient een vijfpak merkloze tandenborstels niet dezelfde viering. Deze tandenborstels zijn vaak afkomstig van fabrikanten die geen testmethoden toepassen om aan de veiligheidsnormen te voldoen en worden meestal gemaakt met gevaarlijke materialen of chemicaliƫn. Als u meerdere keren per dag een tandenborstel in uw mond stopt, is het de moeite waard iets meer te betalen voor uw gemoedsrust.

Overweeg een elektrische tandenborstel

Hoewel handtandenborstels effectief zijn in het reinigen van tanden, hangen ze volledig af van hoe voorzichtig u ze gebruikt. Als u niet de tijd neemt voor een goede poetstechniek, kunt u tandplak over het hoofd zien, wat uiteindelijk problemen kan veroorzaken.

Daarom stappen veel mensen over op elektrische tandenborstels. Elektrische tandenborstels nemen u veel werk uit handen (maar niet alles!). Ze maken gebruik van snelle trillingen om op een veilige manier plakafzetting te verwijderen, terwijl u de borstel langzaam langs uw tanden en tandvlees laat glijden.

Recent Posts