Megasonex M8 ultrasone tandenborstel op de proef gesteld

Ultrasone tandenborstels zijn de nieuwste ontwikkeling op het gebied van tandheelkundige zorg. Lees hier hoe de Megasonex M8 presteert in de dagelijkse test.

Ik heb voor u een van de weinige modellen ultrasone tandenborstels getest die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Lees in dit artikel welke voor- en nadelen poetsen met een ultrasone tandenborstel biedt.

Allereerst een korte samenvatting van het geteste model:

 • De Megasonex reinigt grondig en zeer voorzichtig.
 • Je kunt de M8 ook gebruiken als een sonische tandenborstel.
 • Bij het kopen moet je echter iets dieper in je zak graven.
Aanbeveling
MEGASONEX ultrasone tandenborstel M8 Set - met 2 trillingsniveaus - daarnaast incl. 2x opzetborstels medium
Megasonex M8 ultrasone tandenborstel

Reinigt effectief en zeer voorzichtig. De M8 is de 1e keuze voor mensen met gevoelig tandvlees.

Zie prijs

Je bent zeker meer bekend met de sonische tandenborstels die al langer verkrijgbaar zijn, zoals die van Philips. Dit maakt het des te interessanter om te vergelijken wat ultrasone borstels anders of beter doen.

Zie de volgende onderwerpen:

Ik zal kort uitleggen hoe ultrasone tandenborstels werken. Daarnaast zal ik bespreken of en hoe deze kunnen concurreren met conventionele sonische tandenborstels.

Ik hoop echt dat de tekst je zal helpen de beste elektrische tandenborstel voor jou te vinden.

Tandenpoetsen met geluid en echografie

Sonic tandenborstels zijn al vele jaren standaard in elektrische tandenborstels. Samen met roterende tandenborstels behoren ze tot de best verkochte elektrische tandenborstels.

Megasonex M8 vergeleken met normale tandenborstel
In tegenstelling tot normale elektrische tandenborstels, beweegt de borstelkop niet op ultrasone tandenborstels.

Ultrasone tandenborstels hebben daarentegen een heel andere techniek.

De bewegingen van de opzetborstel zijn zo snel dat je ze niet als beweging waarneemt als je ze gebruikt. Hij lijkt stil te staan.

Tip: Ultrasone tandenborstels werken met maximaal 96 miljoen trillingen per minuut.

Het effect is een geheel nieuwe tandenpoetservaring die de eerste keer vrij ongebruikelijk is. Twijfels ontstaan snel – kan dit echt werken?

Hoe de M8 ultrasone tandenborstel borstelt

Met een ultrasone tandenborstel zorgen de supersnelle trillingen ervoor dat er bellen ontstaan in combinatie met speeksel en tandpasta.

 • Deze barsten dan open en scheuren tandplak, schadelijke bacteriën en vuil mee.
 • Bij het tandenpoetsen voel je in het begin niets. In de test leek het meer alsof de tandenborstel stilstond.

Ultrasone technologie biedt echter een diepe reiniging die zich uitstrekt tot in de interdentale ruimtes.

Omdat je met deze techniek geen druk hoeft uit te oefenen en geen mechanische krachten, zijn de tandenborstels extreem zacht voor het tandvlees en de tanden.

Eerste indruk van de Megasonex M8

Direct bij het uitpakken overtuigt de Megasonex M8 mij met een zeer goede uitrusting. De ultrasone tandenborstel wordt geleverd in een chique zwarte reiskoffer waar u alle accessoires veilig kunt opbergen en vervoeren.

Megasonex ultrasone tandenborstel
Afhankelijk van welke set je kiest, ontvang je verschillende accessoires zoals een opzetstuk voor tongreiniging.

Het ontwerp van het handheld-apparaat doet erg denken aan conventionele elektrische tandenborstels. Het handvat is lekker smal en er is alleen een schakelaar en een laad- en functie-indicator.

Ik merkte ook het lage gewicht en de smalle tandenborstelkoppen op, waarmee je gemakkelijk alle delen van de mondholte kunt bereiken.

Leveringsomvang en varianten

Naast het reeds beschreven handheld-apparaat en reiskoffer, wordt de Megasonex M8 ook geleverd met een laadstation en twee tandenborstelkoppen.

Momenteel is de ultrasone tandenborstel Megasonex in de handel verkrijgbaar in verschillende varianten. Afhankelijk van de apparatuur varieert ook de prijs.

 • Megasonex M8 ultrasone tandenborstel*: Tandenborstel met reiskoffer en 2 extra reserveborstels.
 • Megasonex M8 Double Pack*: Koop twee ultrasone tandenborstels tegen een speciale prijs.
 • Megasonex M8 Mega-Set*: Ultrasone tandenborstels met reiskoffer, reserve opzetborstels, een tongreiniger opzetstuk en speciale tandpasta.

Afhankelijk van welke set je bestelt, worden verschillende opzetborstels van zacht tot hard meegeleverd.

Voorzichtige reiniging

Aan de positieve kant kunt u de Megasonex M8 ultrasone tandenborstel gebruiken met elke conventionele tandpasta. Want er zijn ook modellen die het gebruik van een speciale, meestal dure tandpasta vereisen.

Megasonex ultrasone tandenborstel
Bij het schoonmaken merk je bijna geen beweging.

Omdat de ultrasone technologie zonder beweging of trillingen werkt, heeft de Megasonex M8 een speciale trilmotor aan boord. Dit laat zien dat de tandenborstel in werking is.

Bij het eerste poetsen deed de M8 me denken aan de bekende sonische tandenborstels. Pas wanneer u de geluidsfunctie uitschakelt, wordt het echte ultrasone resultaat bereikt. Sterker nog, je neemt helemaal geen beweging meer waar.

Aanbevelingen voor schoonmaken

De fabrikant beveelt aan om de tandenborstelkop in langzame bewegingen van het tandvlees naar de tand en van tand naar tand te leiden. Zo verspreidt de tandpasta zich beter en vindt de blaarvorming gelijkmatig plaats in alle delen van de mondholte.

De poetstijd wordt per timer ingesteld op drie minuten, waarna de tandenborstel automatisch uitschakelt.

Tijdens het poetsproces ontvangt u trillingssignalen die u eraan herinneren om over te schakelen naar een nieuw kwadrant in uw mond.

Uitstekend reinigingsresultaat

Nadat ik voor het eerst mijn tanden had gepoetst met de Megasonex M8, voelden mijn tanden heel glad en schoon aan. Hoe langer ik de tandenborstel gebruikte, hoe beter ik het poetsresultaat vond.

Stralend gelach
Met de Megasonex reinig je grondig en effectief.

In vergelijking met andere elektrische tandenborstels viel het me vooral op hoe zachtjes de Megasonex M8 reinigt. Dit is zeker het grootste voordeel van de ultrasone tandenborstel.

Reinigt de M8 beter dan andere tandenborstels?

Huidige en hoogwaardige elektrische tandenborstels zoals de Oral-B 5000 of de Sonicare DiamondClean Smart zorgen meestal altijd voor een zeer goed poetsresultaat.

De Megasonex kan hier gemakkelijk bijblijven – maar reinigt niet per se beter. Als je hebt gehoopt op een revolutie in tandheelkundige zorg, zul je waarschijnlijk teleurgesteld zijn. De nieuwe technologie reinigt “slechts” net zo grondig als veel andere apparaten.

Het bijzondere aan deze ultrasone tandenborstel is echter dat je absoluut geen druk hoeft uit te oefenen. De bubbels van de ultrasone technologie reinigen zo zacht als effectief.

Functies en programma’s

Omdat ultrasone technologie werkt met een zeer hoge hartslag, zijn verdere functies eigenlijk niet nodig. Met de Megasonex M8 heb je nog steeds in totaal drie functies om uit te kiezen.

 • Geluidsfunctie met 9000 trillingen
 • Geluidsfunctie met 18.000 trillingen
 • Ultrasone functies met 96 miljoen oscillaties

Met de eerste twee functies kunt u de Megasonex M8 gebruiken als een conventionele sonische tandenborstel en zo het poetsen van uw tanden variëren.

In de laatste fase blijft de opzetborstel kalm en reinigt het tandoppervlak uiterst voorzichtig. Omdat de mechanische wrijving van normale trillingen afwezig is, is deze modus minder effectief dan de andere. Geef gewoon iets meer tijd om tot hetzelfde resultaat te komen.

Ultrasoon reinigen blijft altijd geactiveerd – ongeacht of u de trillingen van de geluidsfunctie gebruikt of niet.

Algemene beoordelingen

In de beoordelingen van andere gebruikers valt op dat de meesten zeer tevreden zijn met hun Megasonex M8. Ondanks de iets andere werking bij het poetsen, zijn de reinigingsprestaties altijd overtuigend in de mening van de klant, en dit zou nog steeds het belangrijkste criterium moeten zijn bij het kopen van een tandenborstel.

Is het de moeite waard om de M8 voor jou te kopen?

In SachQua reinigingsprestaties kan de Megasonex zich meten met de beste vertegenwoordigers van conventionele tandenborstels (Sonicare DiamondClean of Oral-B Smart 6000).

Maar is het voor jou de moeite waard om ruim 100 euro uit te geven die deze ultrasone tandenborstel kost?

Gevoelige tanden
De Megasonex is vooral geschikt als je gevoelige tanden hebt. Omdat het extra zacht en toch effectief reinigt.

Naar mijn mening wordt echografietechniek vooral aanbevolen voor mensen die problemen hebben met conventionele tandenborstels.

Voor gevoelige tandhalzen, pijnlijk tandvlees of andere gebitsproblemen zoals implantaten of kunstgebitten is de nieuwe techniek een behoorlijke winst.

Omdat je met de Megasonex M8 heel voorzichtig kunt reinigen, maar zonder de uitstekende poetsprestaties op te geven, raad ik deze tandenborstel aan als je zeer gevoelige tanden hebt.

Alternatieve producten: Sonic tandenborstels

Als u daarentegen liever een normale elektrische tandenborstel gebruikt, vindt u bijvoorbeeld in bekende modellen zoals de Sonicare Flexcare Platinum of de Oral-B Genius 9000 aanzienlijk meer functies en betere prestaties voor minder geld.

Oralb Genius
Ook andere modellen zijn overtuigend, zoals de modellen van Oral-B in de test.

Ontdek de huidige testwinnaar in een gedetailleerde vergelijking van elektrische tandenborstels.

Ultrasone opzetborstels

Voor de Megasonex M8 zijn er speciale opzetborstels in de handel. Deze zijn online te bestellen in de varianten soft en medium.

In een dubbel pakket zijn de vervangende opzetborstels aanzienlijk hoger dan de prijzen van conventionele opzetborstels voor andere elektrische tandenborstels.

Aanbeveling
2 x MEGASONEX M8 vervangende opzetborstels medium - Vervangende borstels voor de Megasonex M8 ultrasone tandenborstel
Vervangende opzetborstels medium

De opzetborstels voor de Megasonex M8 worden aangeboden in pakketten.

Zie prijs

In tegenstelling tot de veel vaker voorkomende elektrische tandenborstels van Philips of Braun, ontvangt u geen goedkope vervangingsproducten van andere fabrikanten voor de Megasonex. Zelfs op de officiële website van Megasonex is er geen informatie over de beschikbare vervangende opzetborstels.

Er zijn ook vrijwel geen vervangende borstels te koop in de detailhandel. Zodra u nieuwe opzetborstels nodig hebt, moet u deze op internet bestellen.

Timer en drukregeling

De kenmerken van de Megasonex M8 omvatten een ingebouwde timer. De ultrasone tandenborstel heeft echter geen drukregeling, zoals tegenwoordig standaard is bij hoogwaardige elektrische tandenborstels.

Timer van 3 minuten

De timer loopt over de aanbevolen reinigingstijd van drie minuten. Daarna schakelt het apparaat automatisch uit.

Binnen een poetscyclus zijn er drie signaaltrillingen die u waarschuwen om de tandenborstel in een nieuw kwadrant van de mondholte te verplaatsen. Dit om ervoor te zorgen dat je je tanden grondiger en effectiever poetst.

Controle van de zwakke puntdruk

Helaas heeft de Megasonex M8 geen drukregeling. Ik vind dit jammer, vooral omdat je de tandenborstel via twee functies ook als sonische tandenborstel kunt gebruiken.

Poetstechniek voor het poetsen van je tanden
Door de verkeerde poetstechniek en te veel druk beschadig je je tanden of tandvlees. Een drukcontrole helpt je om de druk beter in te schatten. Helaas ontbreekt deze functie in de Megasonex.

Alle hoogwaardige en dure elektrische sonische tandenborstels hebben tegenwoordig een drukregeling die voorkomt dat uw tanden of tandvlees last krijgen van te veel druk bij het tandenpoetsen.

Batterij en oplader

U kunt uw ultrasone tandenborstel opladen met behulp van de meegeleverde oplader. Bij normaal gebruik (2x per dag) kon ik de tandenborstel ongeveer twee weken gebruiken.

Het enige dat u hoeft te doen, is de handset op het laadstation plaatsen en het station op het lichtnet aansluiten. Het opladen duurt enkele uren en kan het beste ’s nachts worden gedaan, zodat je altijd je tandenborstel klaar hebt voor gebruik.

Voor- en nadelen op een rij

Naar mijn mening wegen de voordelen van de Megasonex M8 duidelijk op tegen de voordelen. Deze ultrasone tandenborstele aanbiedingen:

 • Een zeer goede schoonmaakprestatie.
 • Een modern design.
 • Een zeer zachte tandreiniging.

Het enige nadeel dat ik persoonlijk heb opgemerkt, is het ontbreken van een drukcontrole. Gezien de prijs zou deze belangrijke functie vandaag deel moeten uitmaken van de basisuitrusting van een goede elektrische tandenborstel.

Mijn conclusie over de Megasonex M8

Voor mensen met gevoelige tanden, chronische tandvleesproblemen of beugels en kunstgebitten is de nieuwe echografietechnologie zeker een zeer positieve ontwikkeling.

Maar als u een “normale” conventionele elektrische tandenborstel wilt gebruiken, vindt u veel zeer goede alternatieven voor zowel de roterende modellen als de geluidsmodellen.

gevoelige tanden poetsen
Voor gevoelige tanden is de ultrasone tandenborstel van Megasonex een succesvolle oplossing.

Met name de topmodellen van de fabrikanten Oral B (Genius 9000) en Philips (Sonicare Diamond Clean Smart) bieden u meer functies en meer functies voor een zeer vergelijkbare prijs.

Lees meer over de huidige winnaars van de tandenborsteltest. Vooral als je kampt met tandvleesproblemen is de hier geteste ultrasone tandenborstel de 1e keuze.

Want dan biedt de Megasonex M8 u een zeer grondige en tegelijkertijd uiterst zachte reiniging.

Megasonex M8

95 / 100 Evaluatie
Reinigings- en reinigingsmodi97
Verwerking & houdbaarheid98
Accessoires & Extra’s90
Algemene conclusie

Deze ultrasone tandenborstel overtuigt vooral door zijn werkingsmechanisme. De borstelkop beweegt niet en reinigt nog steeds zeer grondig. Dit is ideaal voor gevoelige tanden &parodontitis.
Megasonex M8 ultrasone tandenborstel.*