Onuge Whitestrips – Tandenbleekster op de proef gesteld

Of de Onuge Whitestrips hun belofte nakomen en de tanden echt witter maken, lees je in de uitgebreide test (inclusief applicatietips).

Met de leeftijd beginnen de tanden hun natuurlijke kleur te verliezen en krijgen ze een gelige tint. Dan ligt de wens voor de hand om de tanden witter te maken met bleekstrepen zoals de Onuge Whitestrips.

Ik heb de Onuge Whitestrips voor je getest en rapporteer je in dit bericht:

 • Hoe efficiënt ze zijn.
 • Hoe ze correct toe te passen.
 • Welke risico’s u moet kennen.

Naast alle voor- en nadelen van Onuge Whitestrips, zal ik ook uitleggen waar je in het algemeen op moet letten als je je tanden witter wilt maken.

Hier is een korte productpresentatie vooraf:

Aanbeveling
Onuge Bright White Teeth Whitening Strips – Teeth Whitening Strips – Geen peroxide – 28 Strips voor 14 dagen
Onuge Witte Strips

 • In 14 dagen naar wittere tanden.
 • Gewoon 1 uur per dag op je tanden dragen.
 • Resultaat: Bleken van de tandkap met maximaal 3 niveaus.
Zie prijs

Informatie over deze onderwerpen vindt u onder andere in de tekst:

Ik hoop dat het artikel je helpt om te beslissen of het de moeite waard is om de Onuge Whitestrips zelf te proberen, of dat een andere methode van tanden bleken geschikt voor je is.

Onuge Whitestrips in een oogopslag

De Onuge Whitestrips zijn plastic plakstrips met een gel waarmee je thuis je tanden witter kunt maken (Home Bleaching methode).

Onuge Whitestrips beoordeling
De Onuge Whitestrips zijn bleekstrips die je gedurende een periode van 2 weken op je tanden plakt.

Het pakket bevat 28 strips, die dan voldoende zijn voor 14 dagen om de boven- en onderkaak lichter te maken.

 • Al na een paar dagen moet volgens de advertentie een opheldering waarneembaar zijn.
 • Eerst en vooral moeten de strips helpen om verkleuring veroorzaakt door nicotine, koffie of thee te verwijderen.

De strips bevatten geen waterstofperoxide, in plaats daarvan is de werkzame stof natriumchloriet inbegrepen.

Zijn Onuge Whitestrips schadelijk

In de aanloop naar mijn test heb ik een beetje onderzoek gedaan en heel verschillende ervaringen gelezen over de Onuge Whitening Strips.

Terwijl sommige gebruikers erg enthousiast waren, meldden anderen dat er op de middellange termijn geen succes kan worden bewezen.

Dit wekte mijn nieuwsgierigheid en motiveerde me om de Onuge Whitestrips zelf te proberen.

Krijg Onuge Whitestrips goedkoop

Hoewel ik de Onuge Whitestrips af en toe in drogisterijen heb gezien, heb ik ze gewoon rechtstreeks online bij Amazon besteld voor de test. In slechts twee dagen had ik mijn pakket met de Onuge Whitestrips in de brievenbus.

Volgens de fabrikant ligt de officiële verkoopprijs van de Onuge Whitestrips rond de 25€.

Bespaartip: Bij Amazon kun je echter altijd aanbiedingen vinden en dan ruim onder de 20 euro betalen. Verzending is ook gratis voor Prime-klanten.

De eerste indruk

De verpakking bevat 14 verzegelde zakken, elk met twee Onuge Whitestrip strips.

Onuge Whitestrips impressie
De eerste indruk is overtuigend: praktische verpakking, gebruiksaanwijzing en een kleurenschaal om het bleken van de tanden te evalueren.
 • Er is een smalle strook voor de onderkaak en een bredere strook voor de bovenkaak. De strips zijn als plastic vellen die je direct op je tanden plakt.
 • Het pakket bevat ook een bijsluiter die informeert over de juiste toepassing, evenals een tandkleurtabel waarmee u uw voortgang kunt controleren.

Afhankelijk van de conditie van uw gebit, kan het succes min of meer sterk zijn.

Toen ik de bijsluiter las, leerde ik hoe ik verder moest.

De productbeschrijving beveelt aan om dagelijks een van de zakken te openen en de twee strips aan de tanden van de boven- en onderkaak te bevestigen. De draagtijd moet maximaal een uur zijn.

Toepassing van Onuge Whitestrips

Als je voor het eerst een van de Onuge Whitestrips-films gebruikt, zal het je net zo vreemd lijken als voor mij.

Onuge Whitestrips Applicatie
Het aanbrengen van de Onuge Whitestrips is in het begin even wennen. Zelf raakte ik er echter snel aan gewend in de test.

Omdat ik niet gewend ben om vreemde voorwerpen in mijn mond te hebben, lijken de plastic strips in het begin een beetje storend. Ik raakte er echter relatief snel aan gewend, zodat het dragen ervan na korte tijd niet meer oncomfortabel was.

In sommige Onuge Whitestrips-ervaringen hebben gebruikers gemeld dat ze na 30 minuten een sterke chemische smaak opmerkten en vervolgens snel de strepen verwijderden.

Ik heb dit effect niet ervaren. Hoewel ik merkte dat de strepen in de mond een actief ingrediënt afgeven, stoorde dit me verder niet. Ik vond de muntsmaak nogal aangenaam.

Houd- en draagtijd

Overigens is de grip van de strepen op de tanden verrassend goed. Ik kon de strips gemakkelijk aanbrengen en drukte ze stevig op de tanden met de gelkant naar beneden zoals beschreven.

Onuge Whitestrips Handleiding

Fooi: Je tandvlees mag niet worden bedekt door de strips.

Tijdens de aanbevolen draagtijd van 60 minuten zijn de strips stevig op hun plaats gebleven. Ik was voorzichtig om zo min mogelijk te praten en at of dronk in deze tijd niet.

 • In de bijsluiter staat dat het niet aan te raden is om direct voor gebruik je tanden te poetsen.
 • Na gebruik kunt u uw mond spoelen en uw tanden poetsen om overblijfselen van de actieve ingrediënten die het bevat te verwijderen.

Na de aanbevolen belichtingstijd kunt u de strips eenvoudig van de tanden verwijderen met een korte trek. Pas in het begin op dat je niet te hard trekt om tanden of tandvlees niet te beschadigen.

Na het gebruik van de whitestrips is het beter om niet direct te eten of te drinken. Door de chemicaliën van de strips zijn de tanden gevoelig en kunnen ze gemakkelijk vlekken krijgen. Daarom gebruikte ik de strips altijd na het eten om tv te kijken.

Persoonlijke ervaring &successen

Na slechts een paar dagen merkte ik een significante verandering in de kleur van mijn tanden. Met de kleurvoorbeelden van het Whitestrips-pakket is het gemakkelijk om te bepalen hoe de schaduw van de tanden verandert.

Onuge Whitestrips Beoordeling
Mijn ervaring met de Onuge Whitestrips is overtuigend: ik kreeg helderdere tanden. De vraag is alleen hoe lang het effect aanhoudt.

Na 14 dagen waren mijn tanden drie stappen lichter dan voor het aanbrengen. Gezien de prijs een zeer aangenaam resultaat.

Helaas duurt het succes niet zo lang als ik had gewild.

 • Al na een paar weken kon ik zien hoe de schaduw van mijn tanden langzaam weer donkerder werd.
 • Dit suggereert natuurlijk dat het effect van de Onuge Whitestrips altijd tijdelijk is.

In de bijsluiter staat zelfs dat het het beste is om de toepassing om de drie tot zes maanden te herhalen.

Ik ben sceptisch of ik zo’n chemische behandeling op de lange termijn wel eens steeds opnieuw zou willen uitvoeren.

Misschien is een duurdere maar ook professionelere whitening door de tandarts het betere alternatief voor succes op de lange termijn.

Is Onuge Whitestrips geschikt voor jou?

Eerst en vooral worden Onuge Whitestrips aanbevolen als uw tanden verkleurd zijn als gevolg van nicotine-, thee- of koffieconsumptie. De strips kunnen kleurpigmenten van de tand losmaken en zo de tand witter maken.

Whitestrips onuge indien geschikt
Bleekstrips zijn geschikt voor natuurlijke tandverkleuring. U kunt echter geen verheldering van kronen, bruggen, enz. Verwachten.

Kunstgebitten zoals kronen of tandvullingen blijven daar staan.van onaangeroerd. Je moet daarom altijd bewust plannen waar je de bleekstrips gebruikt.

Zelfs met bekende problemen met tandglazuur, acute gingivitis, cariës of blootgestelde tandhalzen, moet u geen bleekproducten voor de tanden gebruiken.

De ingrediënten van Onuge Whitestrips kunnen in deze gevallen ernstige pijn veroorzaken.

Aandacht: Stop de behandeling onmiddellijk als u pijn voelt.

Effectieve alternatieven

Om wittere tanden te krijgen, heb je andere opties. In dit hoofdstuk zal ik je kennis laten maken met wat deze zijn.

Elektrische tandenborstels voor wittere tanden

Een sterk aanbevolen alternatief voor bleekproducten zijn elektrische tandenborstels van hoge kwaliteit.

Onuge Whitestrips alternatief
Een geweldig en langdurig alternatief voor de Onuge Whitestrips: de Sonicare Diamond Clean met speciale White-modus voor helderdere tanden.

Veel moderne tandenborstels hebben speciale poetsprogramma’s die, samen met de bijbehorende opzetborstels, je tanden poetsen en zo witter maken.

Als u op zoek bent naar een allround aanbevolen tandenborstel, kijk dan zeker eens naar mijn testwinnaar, de Sonicare Diamond Clean. Het heeft niet alleen uitstekende reinigingsprestaties, maar ook speciale modi voor witte tanden.

Professioneel tanden bleken

Veel duurder, maar ook veiliger en veelbelovender op de lange termijn, is professioneel tanden bleken bij de tandarts.

Tanden bleken bij de tandarts

Deze behandelingen maken gebruik van andere producten die uw tanden op de lange termijn daadwerkelijk witter kunnen maken. Vraag uw tandarts naar mogelijke behandelingssuccessen.

Meer informatie is ook te vinden in deze uitgebreide gids voor het bleken van tanden.

Conclusie: Onuge Whitestrips kunnen uw tanden tijdelijk aanzienlijk witter maken

Ik was in eerste instantie zeer positief verrast door het resultaat van de Onuge Whitestrips test. Na 14 dagen waren mijn tanden twee tot drie tinten lichter.

Onuge Whitestrips beoordeling
Voor kortdurende lichtere tanden kan ik de Onuge Whitestrips aanbevelen. Als u echter permanent witte tanden wilt hebben, moet u zich informeren over alternatieven.
 • Bij de lage prijs van de Onuge Whitening Strips is dit echt een goed resultaat. Bovendien is de toepassing heel eenvoudig.
 • Aangezien het whitening effect helaas niet erg lang aanhoudt, zie ik het gevaar dat de whitestrips regelmatig gebruikt moeten worden voor langdurig lichtere tanden.

Ik vind dat een nogal frustrerend perspectief.

Ik raad u daarom aan om uw tandarts te vragen naar het langdurig efficiënt bleken van tanden of om te zoeken naar andere bleekmethoden zoals elektrische tandenborstels.

Bekijk prijs &klantbeoordelingen*