Oral-B iO Serie 6: prijs, test, mening en nieuws


Met de nieuwe iO-serie wil Oral-B een revolutie teweegbrengen in het poetsen door “kunstmatige intelligentie” te integreren in haar elektrische tandenborstels. De iO Series 6, het instapmodel van deze serie, heeft vijf poetsstanden en Bluetooth-connectiviteit.
Oral-B iO Serie 6

Bekijk de dagprijs

Presentatie

De Oral-B iO Series 6 elektrische tandenborstel is het instapmodel van de iO serie. De iO Series 6 kost €150 en is voorzien van een interactief display dat een van de vijf geselecteerde poetsstanden aangeeft. De iO Series 6 profiteert van Bluetooth connectiviteit waarmee u uw dagelijkse poetsgeschiedenis kunt bijhouden via de Oral-B app. Deze elektrische tandenborstel wordt geleverd met een reisetui zodat u hem overal mee naartoe kunt nemen.

Gebruiksgemak

De Oral-B iO Serie 6 is een oscillerende-roterende elektrische tandenborstel. Deze technologie houdt in dat de ronde borstelkop al pulserend duizenden keren per minuut ronddraait om tandplak te verwijderen. Dit in tegenstelling tot de sonische technologie die vooral in de EBR’s (elektrische tandenborstels) van Philips te vinden is. Doorgaans maken oscillerende tandenborstels tot 48.000 bewegingen per minuut, en sonische modellen van 15.000 tot 31.000.

Het handvat van deze tandenborstel is bekleed met een grijze matte kunststof die aangenaam in de hand ligt. Het handvat is voorzien van een klein display dat een van de vijf poetsstanden weergeeft (zacht, wit, tandvleesverzorging, intensief schoon, schoon) of toegang geeft tot de verschillende instellingen van de BDE. Aan weerszijden van dit scherm bevinden zich twee knoppen. De onderste knop wordt gebruikt om door de programma’s te bladeren, terwijl de bovenste knop wordt gebruikt om een programma te selecteren en de tandenborstel aan en uit te zetten.

Als de tandenborstel wordt aangezet, begroet hij je met een “Hallo”. Bij het begin van het borstelproces wordt een timer geactiveerd die de duur van de handeling op het scherm aangeeft. Als de tijd is bereikt, verschijnt er een klein lachje om aan te geven dat de poetstijd is gerespecteerd. Een druksensor waarschuwt door middel van een lichtsignaal wanneer de borstel te hard op de tanden wordt gedrukt (rood bij te veel druk, wit bij te weinig druk en groen als de druk goed is).

De Oral-B iO Serie 6 profiteert van Bluetooth connectiviteit: na het downloaden van de Oral-B app en het volgen van de instructies op de app, hoeft u alleen maar uw BDE dicht bij uw smartphone te brengen en de koppeling vindt plaats.

Zodra de tandenborstel is aangesloten, verschijnt hij op de app. Telkens wanneer wordt geborsteld, wordt aangegeven welke delen van de kaak (via een 3D-weergave van de kaak op de interface) zijn gereinigd en welke delen opnieuw moeten worden geborsteld.

De toepassing geeft ook een overzicht van het aantal uitgevoerde borstelbeurten, het tijdens het laatste gebruik bestreken borsteloppervlak en de resterende levensduur van de borstel.
Oral-B Serie 6
Opgelet: om de poetsbewegingen te registreren, moet de toepassing van tevoren worden gestart, aangezien de tandenborstel zelf de gemaakte bewegingen niet vasthoudt. De analyse van het borstelen gebeurt in real time door de toepassing.

Natuurlijk kan deze BDE ook zonder de speciale toepassing worden gebruikt, maar in dat geval verliest hij veel van zijn functionaliteit.

Net als alle zichzelf respecterende elektrische tandenborstels heeft de iO Serie 6 een standaardtimer die is ingesteld op 2 minuten poetstijd, de tijd die door tandartsen wordt aanbevolen. Bovendien trilt het handvat om de 30 seconden om de gebruiker te waarschuwen dat het tijd is om van borstelzone te veranderen.

Tot slot wordt de Oral-B iO Serie 6 geleverd met een reisetui, een oplaadstation en een enkele opzetborstel. Natuurlijk hadden we het op prijs gesteld als dit model was geleverd met een tweede opzetborstel, vooral omdat de prijs van een opzetborstel uit de iO serie veel hoger is dan die van een meer klassieke Oral-B opzetborstel. U zult inderdaad € 40 moeten uitgeven voor een set van vier iO borstels (in vergelijking met ongeveer € 15 voor vier borstels van eenvoudiger modellen).

Autonomie

Om de Oral-B iO Serie 6 volledig uit te putten, duurt het ongeveer 30 dagen met twee dagelijkse poetsbeurten. Dit is een uitstekende batterijlevensduur in vergelijking met de andere apparaten in onze vergelijking, hoewel de langst meegaande tandenborstel die we hebben getest, de Kolibree – een kindertandenborstel – een batterijlevensduur heeft die drie keer zo lang is.

De iO Serie 6 laadt zijn batterijen op wanneer hij in het speciale laadstation is geplaatst. Het duurt dan een nacht (10 uur om precies te zijn) voordat de BDE zijn batterijen weer tot 100% heeft opgeladen.

Geluid

Op een afstand van 20 cm hebben we 55 dB(A) gemeten als de Oral-B iO Serie 6 in gebruik is. Hoewel dit in overeenstemming is met het gemiddelde geluidsniveau van de andere tandenborstels die we hebben getest, komt de iO Serie 6 ons luidruchtig voor vanwege het hoge geluid, dat niet erg aangenaam is voor het oor. Ter vergelijking: de Oclean Air 2, de stilste BDE in onze vergelijking, stoot slechts 38 dB(A) uit.

Oral-B Elektrische Tandenborstel iO Series 6

Bekijk de dagprijs

Voordelen

  • Prettig in de hand.
  • Weergave op het handvat.
  • Bluetooth connectiviteit.
  • Goede levensduur van de batterij.

Nadelen

  • Slechts één borstel meegeleverd.
  • Erg dure borstels.
  • Onaangenaam werkgeluid.

Conclusie

De Oral-B iO Serie 6 is een aangesloten elektrische tandenborstel die zijn werk opmerkelijk goed doet. De toepassing biedt gepersonaliseerd advies en controle in real time van het poetsen, en heeft dus educatieve kwaliteiten. Het is echter jammer dat hij niet minder lawaaierig is.

Recent Posts