Beste tandpasta voor terugtrekkend tandvlees in 2022 kopen


Bijna 40% van het tandverlies wordt veroorzaakt door tandvleesontsteking. Terugtrekkend tandvlees is de minst ernstige vorm van tandvleesontsteking. Veel mensen negeren dit symptoom echter omdat het zo onschuldig is. Als u deze gids leest, is dat omdat u zich bewust bent van de schade die door dit gebrek aan aandacht wordt veroorzaakt. Om dit te verhelpen, kiest u een speciale tandpasta voor terugtrekkend tandvlees met behulp van onze koopgids.
tandpasta voor terugtrekkend tandvlees

Sensodyne – Gevoeligheid & Tandvlees Dagelijkse Tandpasta

De beste tandpasta voor terugtrekkend tandvlees in 2022
Minstens tweemaal per dag gebruikt, wordt Sensitivity & Gums Daily Toothpaste een onderdeel van uw mondverzorgingsroutine. Het vermindert of elimineert pijn in het tandvlees en versterkt de tanden.
Sensodyne Gevoeligheid & Tandvlees

Bekijk de dagprijs

Deze tandpasta heeft twee functies: het tandvlees desensibiliseren en de gezondheid ervan verbeteren. De actieve ingrediënten en mineralen in deze tandpasta verwijderen tandplak van tussen de tanden en versterken de tanden, die stevig verankerd blijven in het tandbeen.

Deze tandpasta is geschikt voor dagelijks gebruik en is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Het is een goede oplossing voor bloedingen, zwellingen en pijn aan het tandvlees. De met fluoride verrijkte ingrediënten zorgen voor een beschermend laagje op de tand- en tandvleesbarrière.

Parogencyl – tandvlees controle tandpasta

De beste tandpasta voor terugtrekkend tandvlees op instapniveau
Deze tandpasta van Parogencyl staat hoog aangeschreven voor zijn doeltreffendheid. Heeft u terugtrekkend, bloedend of gezwollen tandvlees? Dit is een hoogwaardig verzorgingsproduct ter bestrijding van infecties.
Parogencyl - tandvlees controle tandpasta

Bekijk de dagprijs

Onder de bestanddelen van dit product bevindt zich een groot aandeel antiseptica dat de ophoping van bacteriën in de mond en vooral tussen de tanden bestrijdt. De werking ervan houdt het tandvlees op lange termijn in stand en voorkomt de vorming van tandplaque. Het werkt als een behandeling voor gevoelige tanden.

Poets er uw tanden mee om het bloeden te stoppen, dankzij de ontstekingsremmende werking. Het merk parogencyl biedt een grote hoeveelheid tandpasta om u geld te besparen en tegelijkertijd uw tandvleesprobleem effectief te behandelen. In pastavorm kan het uw dagelijkse tandpasta vervangen.

Boiron – Homeodent verzorging voor gevoelig tandvlees

De beste tandpasta voor teruggetrokken tandvlees
Homéodent soin gencives sensibles is een oplossing voor pijnlijk en teruggetrokken tandvlees. Met een smaak die wordt gekenmerkt door chlorofyl, is het niet alleen aangenaam in de mond, maar ook heel doeltreffend.
Boiron - Homeodent

Bekijk de dagprijs

De fabrikant gebruikt veel plantenextracten in deze tandpasta. Het wordt aanbevolen voor dagelijks gebruik, drie keer per dag gedurende 3 minuten per keer. Naast de smaak van chlorofyl vormen de twee soorten fluoride, natriumfluoride en natriummonofluorofosfaat, een perfecte combinatie van ingrediënten om bacteriën te bestrijden.

Gebruik deze verzachtende behandeling om uw mond gezond te houden. Er zitten twee tubes in dit pak. Meer dan genoeg om uw tandvleesontsteking in drie weken te behandelen. Geschikt voor de meest voorkomende symptomen: bloeding, pijn, tandplak.

Meridol – tandvleesbeschermende tandpasta

De beste tandpasta voor terugtrekkend tandvlees met 2 tubes
Meridol biedt een langdurige behandeling van uw tandvleesontsteking. Deze tandpasta verwijdert tandplak en voorkomt de vorming ervan gedurende een lange periode. Het maakt gebruik van antibacteriële, desensibiliserende en regenererende ingrediënten.
Meridol Tandvlees Tandpasta

Bekijk de dagprijs

Geniet van twee 75 ml tubes bij deze aankoop. Dit is een tandpasta met twee fluoriden: aminefluoride en tinfluoride. Het spreekt vanzelf dat het met deze samenstelling zeer doeltreffend is tegen tandplak. Tegelijkertijd werkt het tegen cariës en bloedingen in het tandbeen.

De tandpasta herstelt het tandvleesweefsel en zorgt voor een betere wortelhechting van elke tand. Er is geen irritatie meer van het tandvlees. De smaak is verrijkt met munt-, anijs- en eucalyptusaroma’s die bij kinderen in de smaak zullen vallen. Bovendien is deze tandpasta geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Hoe kies je tandpasta voor terugtrekkend tandvlees

De criteria voor het kiezen van een tandpasta voor terugtrekkend tandvlees hebben vooral betrekking op de ingrediënten. Dit is wat het onderscheidt van de conventionele tandpasta’s die in het dagelijks leven worden gebruikt.
tandpasta voor terugtrekkend tandvlees kiezen

Criterium 1: Fluoridedosering

Fluoride speelt een belangrijke rol bij het versterken van de tanden en beschermt ze tegen gaatjes, met name door ze te remineraliseren. In ons geval is een goed fluoridegehalte nodig om terugtrekkend tandvlees te verhelpen. Het is ongeveer 5000 ppm (parts per million), de aanbevolen dosering voor volwassenen.

Op die manier kan de tandpasta de bacteriën bestrijden die het terugtrekken en ontsteken van het tandvlees veroorzaken. Het fungeert als een schild voor de tanden en het glazuur zonder giftig te zijn, zelfs niet op dit niveau, dat, het zij opgemerkt, in de medische context is gereglementeerd. Een dosering van meer dan 1500 ppm classificeert de tandpasta in feite als een medisch product.

Maar pas op…
Dit fluoridegehalte is alleen voor volwassenen. Kinderen kunnen slechts een dosis tot 500 ppm verdragen. Raadpleeg uw tandarts voor een beter advies over de tandpasta voor uw kind.

Criterium 2: Kaliumnitraat

Tandpasta’s voor terugtrekkend tandvlees zijn verrijkt met kaliumnitraat. Dit bestanddeel werkt in op de zenuwen en het tandbeen en verlicht het ongemak dat wordt veroorzaakt door overgevoelig tandvlees. Kaliumnitraat beïnvloedt de conditie van het tandbeen op lange termijn. Het maakt het tandbeen resistenter. Het versnelt de effectiviteit van de tandpasta. Dankzij dit element zijn de effecten al merkbaar na minder dan drie weken regelmatig gebruik.

Criterium 3: Buisblokkerend middel

Terugtrekkend tandvlees stelt de tubuli, die microscopisch kleine poriën zijn, bloot aan bacteriën en warm en koud voedsel. Met de juiste tandpasta, sluiten ze en worden ze ongevoelig. Daartoe worden componenten als strontiumchloride en strontiumacetaat, dat compatibel is met fluoride, aanbevolen. Natrium, arginine en calciumcarbonaat worden ook gebruikt. In ieder geval zijn de laatste twee ingrediënten doeltreffender. Daarom zijn ze meer aanwezig in tandpasta’s van de beste merken.

Criterium 4: Andere essentiële ingrediënten

Er zijn andere componenten die een even belangrijke rol spelen. Ten eerste zijn antiseptica essentieel om bacteriën af te weren en zo tanden en tandvlees te versterken. Vooral omdat terugtrekkend tandvlees kan leiden tot ontstekingen. Dit wordt veroorzaakt door tandplak dat zich aan de tandvleesrand hecht. Daarom is een tandpasta met een oppervlakteactieve stof veel geschikter. Voor deze functie is natriumlaurylsulfaat wenselijk.

Alle tandpasta’s bevatten bevochtigingsmiddelen, polyol is erg populair. Het biedt een betere gebruiksconditie. In aanwezigheid daarvan blijft de pasta vochtig, zelfs in contact met lucht. Verdikkingsmiddelen verbeteren de textuur van het product, evenals deze bestanddelen. Dit zijn de verschillende plantenextracten en alginaten.

Criterium 5: Te vermijden ingrediënten

Nu we de gunstige bestanddelen hebben besproken, gaan we het hebben over de bestanddelen die ongewenst zijn bij terugtrekkend tandvlees. Triclosan staat bovenaan de lijst. Hoewel het zeer effectief is bij de behandeling van terugtrekkend tandvlees, wordt het niet aanbevolen omdat het onlangs is geclassificeerd als een giftig ingrediënt.

Daarnaast zijn er bestanddelen van de familie der parabenen, waarvan propyl-p-hydroxybenzoaat en natriumpropyl-p-hydroxybenzoaat de meest voorkomende zijn. Ze kunnen irritatie veroorzaken.

Om de kwetsbaarheid van het glazuur te respecteren, kunt u het beste voorzichtig zijn met polijstmiddelen waarvan bekend is dat ze de tanden witter maken. Hoewel een tandpasta met een aangenamere smaak wenselijk is, kunnen smaakstoffen en kleurstoffen onaangename of zelfs gevaarlijke reacties veroorzaken.

Oorzaken en symptomen van terugtrekkend tandvlees

Het loskomen van tanden uit zich in een verlies van tandvleesweefsel aan de tandvleesrand. Als gevolg daarvan loopt de tandwortel het risico bloot te komen liggen als er niet voor wordt gezorgd. Dit verschijnsel wordt a priori veroorzaakt door slechte hygiëne of gebrek aan oefening. Dit is echter niet de enige factor die deze schade kan veroorzaken. De keuze van uw tandenborstel is ook een vrij voor de hand liggende oorzaak. De borstelharen mogen niet te stijf zijn, want dat kan het tandvlees beschadigen. Je hoeft niet hard aan je tanden te werken om van gaatjes af te komen. Agressief poetsen zal het terugtrekken van tandvlees alleen maar versnellen. Het is ook zeer waarschijnlijk dat je een vitamine C tekort hebt.
Oorzaken en symptomen van terugtrekkend tandvlees
Ernstiger is dat tandvleesontsteking het tandvleesweefsel vernietigt, waardoor uiteindelijk de basis van de tanden zichtbaar wordt. Daarnaast wordt roken sterk verweten. Het is een bron van ontsteking. Hetzelfde geldt voor beugels en kunstgebitten, vooral als ze niet goed zitten. Hoe dan ook, achter dit probleem gaan andere, veel ernstiger problemen schuil. Daarom moeten er maatregelen worden genomen zodra de eerste symptomen worden opgemerkt. Als het niet wordt behandeld, leidt terugtrekkend tandvlees tot de geleidelijke vernietiging van de botten die de tanden ondersteunen.

De symptomen variëren naargelang de ernst van de aandoening. Het loskomen van de tanden kan gepaard gaan met pijn en bloedingen. Veel mensen ervaren ook een onaangenaam tintelend gevoel wanneer de tanden in contact komen met warm of koud voedsel, of gewoon bij het kauwen, een verschijnsel dat beter bekend staat als tandheelkundige overgevoeligheid.

In sommige gevallen kan het tandvlees gezwollen zijn, een teken van ontsteking. Als het terugtrekkend tandvlees erger wordt, vallen de tanden uiteindelijk uit. Naast het gebruik van een geschikte tandpasta en goede hygiënische praktijken, is een gezonde voeding van essentieel belang. Een dieet rijk aan calcium en vitamine C wordt aanbevolen.

De verschillende soorten tandpasta voor terugtrekkend tandvlees

De tandpasta’s op de markt variëren in vorm van gel tot pasta. Ze hebben dezelfde samenstelling. Dit maakt de keuze tussen de twee een kwestie van voorkeur of gewoonte. Het is echter altijd het beste om de voor- en nadelen van elke soort te kennen.

Tandpasta in pastavorm voor terugtrekkend tandvlees

Tandpasta in pastavorm voor terugtrekkend tandvlees
Op het eerste gezicht heeft de pasta een vloeibare consistentie. Dit betekent dat de smaken meer uitgesproken zijn in de mond. Dit is de meest voorkomende variant. Het schuimende karakter wordt verklaard door de aanwezigheid van poeders in grote hoeveelheden in vergelijking met water.

De belangrijkste ingrediënten zijn bindmiddelen zoals alginaten. Tandpasta bevat ook schuurmiddelen met een grote reinigingskracht. Dit zijn de hierboven genoemde poeders: calciumcarbonaten, natriumbicarbonaten, calciumpyrofosfaat en vele andere. Dan zijn er nog oppervlakte-actieve stoffen, bevochtigingsmiddelen, aromatische bestanddelen en unieke additieven. Daarna wordt water toegevoegd.

Voordelen: Dit is de meest gebruikte vorm van tandpasta voor terugtrekkend tandvlees, maar ook voor andere dagelijkse en specifieke behoeften.

Nadelen: Omdat de componenten veel schuim produceren, wordt de pasta vuiler.

Voor wie is het? Iedereen kan deze vorm van tandpasta gebruiken.

Tandpasta met gel voor terugtrekkend tandvlees

Tandpasta met gel voor terugtrekkend tandvlees
Met dezelfde ingrediënten als pasta tandpasta, komt dit net zo vaak voor. Het biedt dezelfde medische voordelen. Bij de aankoop worden dezelfde criteria gehanteerd als hierboven vermeld. Het enige verschil zit in de samenstelling van de ingrediënten.

Gel tandpasta heeft een dikkere consistentie. De smaak hangt volledig af van de door de fabrikant gebruikte aroma’s. Het is samengesteld uit water en geleermiddelen. Er zijn geen poeders in de samenstelling.

Voordelen: Dit type tandpasta is gemakkelijker te doseren op de tandenborstel. Bovendien blijft het niet in de dop zitten en laat het die veel schoner achter dan met een pasta.

Nadelen: Er zijn geen nadelen aan het gebruik ervan.

Voor wie is het? Geltandpasta is, net als pasta, geschikt voor iedereen die terugtrekkend tandvlees wil behandelen.

Tandpasta voor terugtrekkend tandvlees of cosmetische tandpasta

Tandpasta voor terugtrekkend tandvlees

Tandpasta die voor medische doeleinden wordt verkocht, heeft verschillende klinische onderzoeken ondergaan. Dit garandeert reeds de doeltreffendheid ervan. Bovendien wordt dit soort produkten hoofdzakelijk geleverd door gespecialiseerde detailhandelaren. Het bevat zorgvuldig geselecteerde actieve ingrediënten om kwetsbaar tandvlees te versterken. Zij bieden specifieke verzorging en bestrijden de ophoping van bacteriën die verantwoordelijk zijn voor tandplak. Dit betekent niet dat de hygiëne verwaarloosd wordt. Samen met antiseptica en ingrediënten die een goede adem bevorderen, hebben deze tandpasta’s een veelomvattend effect.

Tandpasta met een cosmetische functie

Cosmetische tandpasta’s doen het goed in het dagelijks leven. Ze zijn verkrijgbaar in alle winkels en apotheken. Zij hebben echter weinig of geen effect op tandziekten en -problemen. Dit komt omdat zij niet medisch zijn getest. Niettemin zijn deze producten veilig voor de gebruikers. Er zijn verschillende producten voor kinderen in deze categorie.

Conclusie

Tandpasta voor terugtrekkend tandvlees doet meer dan alleen het tandvlees genezen. Het kan ook dagelijks worden gebruikt voor een goede mondhygiëne. Cosmetische tandpasta is daarentegen zeer beperkt wat deze zeer specifieke behoefte betreft. Het is een product voor algemeen gebruik, dat echter geschikt is om de aanmaak van cariës tegen te gaan. Kies daarom voor een tandpasta met voldoende fluoride. De beweringen op de verpakking zijn helemaal niet betrouwbaar als uw doel is een probleem van tandbederf op te lossen.

Waarom een (goede) tandpasta voor terugtrekkend tandvlees kopen?

tandpasta voor terugtrekkend tandvlees kopen
Voor sterker tandvlees

Tandpasta die speciaal voor terugtrekkend tandvlees is samengesteld, helpt de pH in de mond om het remineralisatieproces op gang te brengen nadat er mineralen uit zijn gevallen na het eten. Het fluoridegehalte van de tandpasta is dus een echte oppepper voor het glazuur, dat in dit geval beschermd wordt tegen gaatjes.

Bestrijding van microben

De ingrediënten bevatten antimicrobiële bestanddelen die gevoelig tandvlees nodig heeft voor een goede gezondheid. Bacteriën veroorzaken tandplak, dat de tubuli verstopt en ervoor zorgt dat de tanden van het tandvlees verschuiven.

Voorkomt overgevoelige tanden

Het is niet alleen het tandvlees dat door deze tandpasta’s wordt beschermd. De tanden worden ook sterker gemaakt door de desensibiliserende bestanddelen, die hun ondersteuning versterken. Zij blokkeren de microsporen in het tandbeen en voorkomen zo de vernietiging van het tandvleesweefsel.

Voorkomt parodontitis

Parodontitis is de ernstigste vorm van tandvleesontsteking. Deze ziekte kan worden voorkomen door er goed voor te zorgen wanneer de symptomen nog niet erg ernstig zijn. Tandpasta is een van de te nemen maatregelen. Het wordt aanbevolen door tandartsen.

Versterkt de barrière tussen het tandvlees en de tanden

Het eerste teken van gevoelig tandvlees is bloeden. Dit ontwikkelt zich tot het loskomen van tanden. Het probleem ligt in de beschermende barrière tussen de tanden en het tandvlees. Het is kwetsbaar voor ontstekingen als het te veel wordt blootgesteld. De ingrediënten in deze tandpasta komen in contact met deze barrière en bieden de nodige bescherming bij minstens tweemaal daags gebruik. Deze barrière is dus in staat om de tanden stevig te ondersteunen.

De verschillende merken tandpasta voor terugtrekkend tandvlees

Naar onze mening zijn de beste tandpastamerken voor terugtrekkend tandvlees in 2022 :

Sanogyl

Sanogyl is een van de beste vertegenwoordigingen van medische tandpasta. Met een sterke focus op tandvleesverzorging, komt het merk met verschillende tandpasta samenstellingen om aan alle behoeften te voldoen. Al zijn producten hebben hetzelfde doel: de gezondheid van de mond verbeteren via het tandvlees.

Parogencyl

Tandpasta en mondwater zijn de paradepaardjes van het merk. Naast de behandeling van tandvleesaandoeningen wordt ook getracht de vorming van tandplaque te voorkomen. Sinds zijn oprichting in 1988 heeft Parogencyl zijn producten voor de mondhygiëne steeds verder gediversifieerd.

Sensodyne

Sensodyne, ook bekend als een merk dat zich bekommert om gevoelige tanden, richt zich op het poetsen van tanden met mineraalrijke producten en goed doordachte bestanddelen. Het voldoet aan de verwachtingen van gebruikers die witte en sterke tanden willen hebben.

Parodontax

Parodontax werkt nauw samen met het laboratorium van GSK en biedt tandpasta’s aan met bestanddelen die in de eerste plaats reinigend van aard zijn. Dankzij de voortdurende ontwikkeling van de gebruikte formules is dit merk momenteel een van de iconen van de tandvleesverzorging. De doeltreffendheid van zijn tandpasta’s is klinisch bewezen, maar wordt ook ondersteund door gebruikers.

Meridol

Meridol dient het hele gezin voor gezonde tanden en sterk tandvlees. Naast tandpasta’s met specifieke functies biedt het ook andere producten en verzorgingsproducten voor een goede mondhygiëne: flosdraad, tongspatels, tandenborstels en mondspoelingen.

Hoeveel kost tandpasta voor terugtrekkend tandvlees?

Het onderstaande diagram zal u helpen een idee te krijgen van de gebruikelijke prijzen voor elke prijsklasse (instapniveau, middenklasse en topklasse).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op de prijsklassen.

 • Instapniveau: € 1,50 tot € 7
 • Middenklasse: € 7 tot € 20
 • Top of the range: + Meer dan 20 €.
  • Tips

   Combineer goede tandpasta en flosdraad

   Tandpasta alleen is niet genoeg om je tandvlees schoon te houden. Gebruik flosdraad na elke poetsbeurt om bij de meest ontoegankelijke tandplak te komen die zich tussen de tanden bevindt. Doe het heel voorzichtig, zodat het niet gaat bloeden.

   Wacht niet tot je tandvlees gevoeliger wordt

   Handel op tijd om de schade te beperken. Hoe langer u wacht, hoe groter het risico dat u aan parodontitis bezwijkt. Volwassenen van rond de 40 jaar lopen de meeste kans door deze ziekte te worden getroffen.

   Maak uw routine compleet met een mondspoeling

   Naast flossen is het ook goed om mondwater te gebruiken. Tandpasta helpt het remineralisatieproces in de mond en versterkt het tandbeen en dicht de tubuli af. Flossen reinigt de tanden grondig. Mondwater verwijdert alle resterende ongewenste bacteriën. Het is ook een ontstekingsremmende behandeling.

   Dit soort tandpasta is niet genoeg voor een betere mondhygiëne

   Zoals u ziet, tandpasta voor terugtrekkend tandvlees is niet genoeg. Uw tandarts zal u dit ook vertellen. Naast de reeds genoemde goede praktijken, moet u evenwichtig eten en roken zoveel mogelijk vermijden. Vergeet niet een geschikte tandenborstel te kiezen.

   Beknibbel niet op medische consultatie

   Regelmatige bezoeken aan de tandarts zijn van essentieel belang om uw tandvlees te allen tijde in goede conditie te houden. Hij of zij is in de beste positie om u te adviseren over de beste behandeling voor uw gebitsproblemen.

   Faq

   Hoe stop je bloedend tandvlees met tandpasta?
   Om bloedend tandvlees te stoppen, is een tandpasta met een goede dosis fluoride nodig. Kies de juiste ingrediënten, waaronder effectieve antibacteriële stoffen, plantenextracten, desensibiliserende middelen en remineraliserende ingrediënten. Poets uw tanden dan drie keer per dag na elke maaltijd stevig, maar niet extreem krachtig.

   Hoe terugtrekkend tandvlees te behandelen?
   Een vlotte tandhygiëne is essentieel om terugtrekkend tandvlees te voorkomen of te behandelen. Poets uw tanden driemaal per dag, gebruik een geschikte tandpasta en reinig uw mond grondig met geschikte producten. Bovendien is een medisch consult noodzakelijk om te kunnen profiteren van behandelingen zoals scaling. In ernstigere gevallen kan een bijtplaat of een transplantaat nodig zijn.

   Wat is gingivale transplantatie?
   In geval van ernstige parodontitis is gingivale transplantatie een chirurgische ingreep om het tandvlees te herstellen. Het doel is om het beschadigde tandvleesweefsel te vervangen. De wortels van de tand liggen niet meer bloot. Het moet gezegd worden dat dit niet zonder gevolgen is voor de esthetiek van de mond. Dit wordt alleen gedaan op aanbeveling van een gespecialiseerde tandarts.

   Moet ik een tandpasta gebruiken voor permanent terugtrekkend tandvlees?
   Deze tandpasta wordt gebruikt wanneer het tandvlees is teruggetrokken. Naarmate de behandeling vordert, verbeteren ze en nemen de symptomen van parodontitis en gingivitis geleidelijk af. Uw tandarts moet aangeven hoe lang u de behandeling moet gebruiken. In ieder geval kan het worden vervangen door een dagelijkse tandpasta wanneer deze problemen verdwijnen, zonder de goede gewoonten van een goede hygiëne te veranderen.

Recent Posts