Oral-B Pro 500 Beoordeling

De Oral B Pro 500 is nu een uit de handel genomen model van Braun. Of de aankoop nog de moeite waard is en welke opvolgers meer doen, leer je in deze test.

De Oral-B 500 is een van de meest populaire instapmodellen op het gebied van elektrische tandenborstels. Toen het voor het eerst werd gelanceerd, leidde het de elektrische tandenborstelrevolutie.

Belangrijk:

 • Technisch gezien is de Oral-B Pro 500 nu verouderd en vertegenwoordigt hij een stopgezet model.
 • Volgende modellen zijn een veel beter alternatief in termen van functionaliteit en prijs.

Ik heb daarom deze review bijgewerkt en laat je kennismaken met tandenborstels zoals de Oral B Pro 2 2000, waar je veel langer plezier van zult hebben.

Je kunt ook een goede vergelijking maken in het overzicht van alle Oral B tandenborstels.

Leveringsomvang & technische details

Wanneer je de Oral-B Pro 500 koopt, krijg je naast de elektrische tandenborstel ook een laadstation en twee push-on borstels.

Koop Oral-B 500

De Oral B 500 is een roterende tandenborstel. Dit kun je ook herkennen aan de ronde opzetborstel. Het bereikt 7.600 rotaties en 20.000 pulsaties per minuut.

Hierdoor kunt u tot 2x meer grondige tandplak verwijderen dan met een normale handtandenborstel.

Fooi: Als u wilt overschakelen van een handmatige tandenborstel naar een elektrische tandenborstel, neemt u de juiste beslissing voor de tandheelkundige gezondheid – omdat het bewezen is dat elektrische tandenborstels effectiever reinigen.

Reinigingsmodi

De tandenborstel heeft slechts één reinigingsmodus, wat ik erg schaars vind.

Mondelinge B 500 beoordeling

Met andere modellen krijgt u veel meer voor een vergelijkbare prijs en kunt u om de beurt uw tanden naar believen poetsen.

Extra’s die worden aangeboden zijn bijvoorbeeld tandpoetsen, tongreiniging, tandvleesmassage of een witte modus voor helderdere tanden. Dit doe je zonder met de Oral B 500.

Tip: De Philips Sonicare Healthy White Plus zorgt bijvoorbeeld voor schonere en vooral wittere tanden.

Met de Oral B 500 kunt u in ieder geval de sterkte van de reiniging in twee fasen aanpassen aan uw behoeften.

Drukregeling

De Oral B 500 heeft een handige drukregeling en helpt bij het leren van de juiste poetstechniek met een elektrische tandenborstel.

ORAL B 500 drukregeling

Ik heb niet per se een tongreinigingsoptie nodig, maar kernfuncties zoals een drukcontrole die me vertelt of ik te hard druk, zijn voor mij een gewoonte geworden.

Want vaak merk ik niet wanneer ik te hard druk en mijn tandvlees onnodig verwond, wat weer kan leiden tot parodontitis.

De functie is voor mij dan ook een groot pluspunt. Sommige instapmodellen missen deze functie.

Geïntegreerde timer

De ingebouwde timer trilt elke 30 seconden om de verandering naar een ander kwadrant van de mond aan te geven.

Mondelinge B Pro 500 review

Dit betekent dat u bij de aanbevolen poetstijd van 2 minuten alle vier de delen van uw mond gelijkmatig kunt borstelen zonder constant naar de klok te kijken.

Dit maakt het tandenpoetsen aangenamer en helpt je om tot het einde gewetensvol te poetsen.

Nadeel: Verouderde batterij

De batterij maakt nog steeds gebruik van een oudere technologie, in plaats van de nieuwere lithium-ionbatterijen. Deze laatste hebben een langere houdbaarheid en voorkomen prestatieverlies door het zogenaamde geheugeneffect.

Tip: Lithium-ion batterijen zijn tegenwoordig standaard geworden in moderne elektrische tandenborstels. Ik denk dat deze een echte aanrader zijn.

Oral B 500 batterij

Oudere batterijtypen verliezen na verloop van tijd stroom, totdat een enkele lading niet eens genoeg is voor een week, maar slechts voor een enkele sessie.

 • De levensduur van de batterij van een nieuwe Oral B 500 gaat ongeveer 6 dagen mee op een volledige lading, wat problemen kan veroorzaken tijdens het reizen.
 • Naar de veHetzelfde: Nieuwere middenklasse modellen gaan meestal tussen de 14 en 20 dagen mee.

Oral B 500 batterij

De batterij is hier het grootste punt van kritiek voor mij. Hoewel ik de tanden schoon krijg, zelfs zonder 5 extra programma’s, maar als de batterij stroom verliest, moet ik de tandenborstel vroeg of laat vervangen door een nieuwe.

Al na een jaar kan de batterij zo diep ontladen zijn dat je hem elke keer dat je je tanden poetst moet opladen. Dit is vervelend en onnodig.

Reinigingsprestaties

De poetsprestaties van de Oral-B 500 zijn meer dan voldoende om u helderwitte tanden te geven.

Oral B 500 Ervaring

De ontbrekende functies, waaraan ik al door tal van andere modellen gewend ben geraakt, vind ik echter vervelend.

De Oral-B 500 heeft een reinigingsprestatie die nog steeds elke handtandenborstel verslaat, maar de snelheid is lager dan bij recentere modellen.

Opvolger modellen van de Oral B Pro 500

De Oral-B 500 is technisch verouderd, maar dient nog steeds zijn doel.

Omdat veel opvolgende modellen op gelijke voet zijn geprijsd met de Oral-B 500 of zelfs betere deals bieden, moet u de volgende alternatieven overwegen voordat u koopt:

Oraal B Pro 700

De Oral-B 700 biedt u hogere functionaliteit voor dezelfde prijs, waardoor het het betere alternatief is.

DWFS item__image
Bekijk op Amazon
Oraal B Pro 700
Qua prijs-prestatieverhouding blijft de Oral-B 700 ongeslagen. Als je niet meer wilt uitgeven, vind je hier de perfecte budgettandenborstel.
FUNCTIES
 • Beter dan welke handtandenborstel dan ook
 • Drukregeling beschermt het tandvlees
 • gunstige prijs

Houd er echter rekening mee dat zelfs de Oral B 700 niet in alle opzichten fantastisch presteert. De batterij is bijvoorbeeld ook een verouderde technologie.

Voor de lage prijs en als instapmodel bent u van harte welkom om de Oral B 700 te proberen.

Maar ik vermoed dat je vroeg of laat wilt overstappen naar een krachtiger model als de Oral B Genius.

Bekijk Oral-B Pro 700 review

Oraal B Pro 2 2000

De Oral-B Pro 2 2000 is het beste instapmodel voor spaarders en biedt u tal van functies die u ook in topmodellen zult vinden.

Aanbeveling
Oral-B PRO 2 2000S Elektrische tandenborstel met visuele drukregeling voor extra tandvleesbescherming, 2 modi incl. Gevoelig, Timer, 1 Sensitive Clean Push-on borstel, zwart
Aanbeveling: Oral-B Pro 2 2000

Deze goedkope tandenborstel biedt een moderne batterij, 2 poetsmodi (normaal en zacht) en uitstekende poetsprestaties voor gezonde tanden.

Zie prijs

Deze tandenborstel biedt u niet alleen veel van de kernfuncties zoals een drukregeling, maar ook de nieuwere lithium-ionbatterij:

 • De nieuwere lithium-ion batterij geeft je een langere levensduur en dus meer voor je geld.
 • Met de accu kan de tandenborstel ook 3 jaar meegaan, waarbij je al na een jaar problemen kunt krijgen met oudere accu’s.

De prijs-prestatieverhouding is veel beter dan de Oral-B 500 en Oral-B Pro 700.

Naar de review van de Oral-B Pro 2 2000

Conclusie en alternatieven

De Oral-B 500 was ooit de nieuwste en beste ontwikkeling van Braun. Inmiddels hebben echter tal van nieuwere modellen ze vervangen.

Oral B 500 alternatief
Testconclusie: Met verder ontwikkelde modellen (bijv. Oral B 700 hier op de foto) zult u op de lange termijn gelukkiger zijn dan met de Oral B 500 – en voor bijna dezelfde prijs.

Hoewel ik de tandenborstel kan aanbevelen als een nuttig product, zou ik een nieuwe aankoop afraden. U bent veel beter af met een nieuwer model tegen vergelijkbare prijzen.

 • De batterij is nog steeds een van de oudere typen die na verloop van tijd capaciteit en prestaties verliezen.
 • Met slechts één poetsmodus mis je ook geweldige functies van andere elektrische tandenborstels.

Daarom raad ik je aan in elke Case, om toevlucht te nemen tot een van de nieuwere modellen.

Alternatieven voor de Oral B 500

De Oral-B 700 heeft met succes het 500-model vervangen en biedt u meer functionaliteit voor dezelfde prijs. Als je zou moeten kiezen tussen de twee, zou ik je duidelijk aanraden om naar de 700 te gaan.

Maar het is nog beter als je een paar euro toevoegt en de Oral-B Pro 2 2000 mee naar huis neemt.

Wanneer u op zoek bent naar het juiste model, zal het overzicht van alle beschikbare elektrische tandenborstels van Oral-B u zeker helpen.

Mijn advies: Als je je nog niet 100% aan de fabrikant hebt gecommitteerd, is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen bij de Philips Sonicare tandenborstels. De leider is trouwens de Sonicare Diamond Clean.

U kunt ook de volledige test van meer dan 50 elektrische tandenborstels bekijken en deze direct vergelijken.

Oral-B Pro 500 |

72 / 100 Evaluatie
Reinigings- en reinigingsmodi72
Verwerking & houdbaarheid70
Accessoires & Extra’s75
Algemene conclusie

De voormalige pionier onder de elektrische tandenborstels wordt stilaan vervangen door betere ontwikkelingen. Zelfs als instapmodel is de aankoop van de Oral B 500 nauwelijks de moeite waard, omdat krachtigere modellen beschikbaar zijn voor een vergelijkbare prijs. Het reinigingsresultaat is goed, qua duurzaamheid (accu) is de tandenborstel verouderd.
Zie prijs en beoordelingen*