Oral-B Vitality 170 – Instapmodel op de proef gesteld

De Oral-B 170 is een zeer betaalbaar instapmodel. In de test leer je welke tandenborstels meer presteren dan de Vitality 170 tegen een kleine meerprijs.

Elektrische tandenborstels zijn nu verkrijgbaar in vele prijsklassen, van vrij goedkoop tot vrij duur. De Oral-B Vitality 170 zit in het eerste segment voor een prijs onder de 30€.

Wat de instaptandenborstel kan doen, of de aankoop de moeite waard is en welke alternatieven er zijn, leert u in het volgende artikel.

Ik beantwoord onder andere vragen als:

 • Wat onderscheidt de Vitality 170 van zijn voorganger Vitality 100?
 • Hoe grondig reinigt de Oral-B Vitality 170?
 • Voor wie is de Vitality 170 geschikt?

In detail zal ik de volgende onderwerpen bespreken:

Voor iedereen die de Oral-B Vitality 170 al kent en deze goedkoop online wil bestellen, is hier mijn aanbeveling:

Aanbeveling
Oral-B Elektrische Tandenborstel Oral-B Vitality 170 CrossAction Bianco, Wit
Oral-B Vitaliteit 170

De makkelijkste manier om je tanden elektrisch te poetsen. De Vitality 170 biedt een reinigingsprogramma en twee opzetborstels.

Zie prijs

Oral-B Vitality Tandenborstels

In de afgelopen jaren zijn er nieuwe Oral-B Vitality modellen op de markt gekomen. Het is duidelijk dat er een grote vraag lijkt te zijn naar goedkope instapborstels.

Oral-B Vitality Tandenborstels
De voorganger van de Oral-B Vitality 170 is de Vitality 100.

De laatste update in de serie was de Vitality 100. Hier vindt u een gedetailleerd overzicht van de Oral B Vitality 100.

 • Afgezien van kleine wijzigingen in het ontwerp, zijn alle Vitality tandenborstels vrijwel identiek qua technische specificaties.
 • Er zijn echter verschillende modelaanduidingen voor de apparatuur met verschillende soorten borstelkoppen.

Helaas betekent dit dat de bekende zwakke punten van de Vitality serie nog steeds aanwezig zijn in de Oral-B 170. Deze komen door de lage verkoopprijs.

Er zijn geen echte verschillen tussen de Vitality modellen 100 en 170.

Oral-B 170 in een oogopslag

In dit hoofdstuk heb ik de technische specificaties van de Vitality 170 voor je samengevat.

Oral-B 170 Blauw
De Oral-B 170 is verkrijgbaar in wit en blauw design.

Zo zie je in één oogopslag wat deze elektrische tandenborstel je biedt:

 • Roterende borstelkop
 • Rotatiesnelheid: 7600 rpm/minuut
 • 2 minuten timer
 • Drukregeling
 • 1 reinigingsprogramma
 • Geïntegreerde batterij
 • Gewicht: 248 gram
 • Kleuren: wit en blauw

In het overzicht zie je direct dat de Vitaliy 170 een basis tandenborstel is.

Functies en accessoires

Eerst en vooral is de Oral-B 710 bedoeld voor klanten die willen overstappen van een handtandenborstel naar een elektrische tandenborstel zonder al te veel geld uit te geven.

Je schakelt de Vitality 170 in en reinigt vervolgens je tanden op de opgegeven snelheid. Variaties in reiniging zijn niet mogelijk.

Zoals meestal het geval is bij Oral-B, draaien de opzetborstels. Vervolgens verplaats je de tandenborstel comfortabel van de ene tand naar de andere.

Info: Verder ontwikkelde modellen, zoals de Oral-B Pro 3 3500, pulseren bij het tandenpoetsen en intensiveren zo de reinigingsprestaties.

Reinigingsprestaties

In de praktijktest vind ik de Vitality 170 erg mooi.

Oral-B 170 Roterende Tandenborstel

Na de aanbevolen twee minuten poetsen voelen mijn tanden schoon aan. Hier zie ik een aanzienlijke verbetering ten opzichte van handtandenborstels en trillende handtandenborstels.

Wie echter gewend is aan elektrische tandenborstels van hogere kwaliteit zoals de Oral-B iO 9 weet dat deze tegenwoordig ook veelzijdiger en nog grondiger is.

Toch kan ik werken aan de schoonmaakprestaties der tandenborstel niet klagen.

Borstel

In de set van de Oral-B Vitality 170 vind je een CrossAction opzetborstel. Als je ze wilt vernieuwen, kun je kiezen uit veel verschillende opzetborstels.

Oral-B opzetborstels
De elektrische tandenborstel is compatibel met veel Oral-B push-on borstels.

Deze Oral-B vervangingsborstels zijn compatibel met de Vitality 170: CrossAction, 3D White, Sensi Ultrathin, Sensitive Clean, Precision Clean, Floss Action, TriZone, Dual Clean, Power Tip en Ortho.

In de test van de beste tandenborstelkoppen van Oral B vindt u veel nuttige informatie over de individuele borstels.

Normale CrossAction opzetborstels vind je bijvoorbeeld hier:

Aanbeveling
Oral-B, CrossAction Push-on borstels voor elektrische tandenborstel met CleanMaximiser technologie, 4 stuks, (Pack van 4)
Oral-B CrossAction Opzetborstels

In de set zitten vier CrossAction opzetborstels voor de Oral-B Vitality 170. Je hebt dus genoeg voorraad voor een heel jaar.

Zie prijs

Nadelen

De lage prijs van de Vitality tandenborstels zorgt er helaas voor dat sommige functies bewaard zijn gebleven. Er zijn bijvoorbeeld geen indicatielampjes voor het laadniveau van de batterij.

Oral-B 170 nadelen

Helaas is er ook geen drukregeling. In principe adviseer ik beginners om geen elektrische tandenborstel te kopen zonder drukcontrole om verwondingen aan het tandvlees te voorkomen.

In het geval van de batterij is ook de zuinigheidskoers merkbaar. In plaats van een hoogwaardige lithium-ionbatterij zijn in de Vitality-serie eenvoudige nikkel-metaalhydridebatterijen geïnstalleerd. Deze zijn aanzienlijk zwakker in prestaties en verliezen hun opslagcapaciteit na verloop van tijd.

In het prijssegment tussen de 30 € en 50 € zijn er nu veel tandenborstels die technisch veel beter uitgerust zijn.

Ontwerpen

Ik vind het witte ontwerp van de Vitality 170 veel beter dan de gekleurde voorgangermodellen of de blauwe versie. In vergelijking met moderne sonische tandenborstels is het handvat echter vrij robuust dik.

Conclusie: De Oral-B Vitality 170 reinigt goed, maar biedt weinig voor het geld

Oral-B Vitaliteit 170

66 / 100 Evaluatie
Reinigings- en reinigingsmodi85
Verwerking & houdbaarheid62
Accessoires & Extra’s50
Algemene conclusie

Voor de zeer redelijke prijs zorgt de Vitality 170 voor solide reinigingsresultaten. Helaas mist het instapmodel basisfuncties zoals een drukcontrole.
Ontdek de prijs van Oral-B Vitality 170*

Als je een Oral-B Vitality 170 cadeau krijgt of voor een absolute prijs koopt, krijg je een stevige instaptandenborstel. De reinigingsprestaties zijn rondom goed.

Ondanks de tekorten in de apparatuur, moeten beginners er tevreden mee zijn.

Als je er echter over nadenkt om zelf een elektrische tandenborstel te kopen, dan raad ik je zeker aan om wat meer te investeren en een meer veelzijdige en moderne tandenborstel te kopen.

De meerprijs is het waard en je geniet gegarandeerd op lange termijn van je nieuwe tandenborstel.

Aanbeveling: waardevolle instaptandenborstels

Alternatieve tandenborstels voor Oral-B 170

In het assortiment van Oral-B krijgt u met de Oral-B PRO 2 2000 een uitstekend alternatief, dat voor minder dan 50€ verkrijgbaar is. Dit model is nog steeds een aanrader en de prijstip voor beginners.

Alternatieve tandenborstel voor Oral-B 170

De Oral-B Pro 3 3500 is ook een zeer eigentijdse tandenborstel met drukregeling, 3 poetsprogramma’s en een aanzienlijk betere batterij tegen een betaalbare prijs.

Fooi: De prijsverschillen zijn echt heel klein in vergelijking met de praktische winst die modernere tandenborstels je bieden.

In de gedetailleerde elektrische tandenborsteltest op deze pagina vindt u veel aanvullende informatie en aanbevelingen voor huidige modellen van verschillende fabrikanten.