Sonicare ExpertClean 7500 Beoordeling

De geavanceerde Sonicare ExpertClean 7500 schittert met uitstekende reinigingsresultaten en moderne functies. Ontdek alle details in het testrapport.

Met de ExpertClean-serie presenteert Philips een nieuwe generatie elektrische tandenborstels. Nieuwe technische kenmerken en uitgebreide uitrusting plaatsen de serie in de luxe klasse. De Sonicare ExpertClean 7500 is het huidige topmodel in de serie.

In deze post zal ik je in detail kennis laten maken met de nieuwe tandenborstel. Je leert de verschillen met de andere modellen van de serie en leert de functies en reinigingsprogramma’s kennen.

Via deze inhoudsopgave kunt u direct de afzonderlijke vakgebieden selecteren:

Voor iedereen die haast heeft en niet de hele tekst wil lezen, is hier een korte conclusie over de ExpertClean 7500:

Geen producten gevonden.

Als u meer wilt weten over de afzonderlijke modellen van de ExpertClean-serie, kunt u hier meer testrapporten vinden:

Daarnaast staat er ook een uitgebreid overzicht van alle actuele Sonicare tandenborstels van Philips op deze pagina’s:

 • Alle Sonicare tandenborstels in één oogopslag

De eerste indruk van de ExpertClean 7500

Zoals het een elektrische tandenborstel in de prijsklasse betaamt, overtuigt de ExpertClean vanaf het eerste moment. Het ontwerp is nobel, de uitrusting veelbelovend en er zitten ook praktische accessoires in de set.

Philips Sonicare ExpertClean 7500 beoordeling

Zoals gebruikelijk uit de voorgangerserie Sonicare FlexCare Platinum heeft de ExpertClean ook de mogelijkheid om de reinigingsintensiteit te regelen. Meer informatie is te vinden in de gedetailleerde presentatie van de functies.

Het handheld apparaat ligt perfect in de hand. De hele tandenborstel lijkt lichter en slanker dan zijn voorganger.

De naam ExpertClean geeft al aan dat u hier veel verschillende reinigingsopties krijgt aangeboden. Daarnaast zijn er uitgebreide bedieningsmogelijkheden via een smartphone-app.

Reinigingsprestaties van de ExpertClean 7500

Natuurlijk klinken 62.000 reinigingsbewegingen indrukwekkend, maar is deze verbetering ook te begrijpen?

Philips Sonicare ExpertClean 7500 testresultaat

Ik kan me nog herinneren hoe nieuwe elektrische tandenborstels met een uitstekende 30.000 poetsbewegingen een rage waren. Deze cijfers zijn al lang de minimumnorm voor sonische tandenborstels.

 • Na een intensieve test kan ik alleen maar bevestigen dat de reinigingsprestaties van de ExpertClean uitzonderlijk goed zijn. De tanden zijn glad en knipperen als gepolijst.
 • Naar mijn mening is het resultaat net zo goed als het reinigingsresultaat van het Philips vlaggenschip, de Sonicare DiamondClean.

Als u ook gebruik maakt van de vele opties voor het poetsen en controleren, bereikt u een grondige en uitgebreide tandreiniging met deze tandenborstel.

Zeer stille werking

Het zeer stille bedieningsgeluid van de Philips Sonicare ExpertClean 7500 valt op tijdens het gebruik. Dit is een stap in de goede richting.

Kenmerken van de ExpertClean 7500

In dit hoofdstuk laat ik u meer in detail kennismaken met de individuele functies en accessoires van de ExpertClean 7500.

Hier is een overzicht vooraf:

 • 4 reinigingsprogramma’s
 • 3 intensiteitsniveaus
 • Druksensor
 • 2 opzetborstels
 • Timer
 • App
 • Batterij, laadstation en USB-oplaadkabel
 • Reiskoffer
 • Tandzijde

De set van de ExpertClean 7500 is praktisch, uitgebreid en bevat zelfs enkele extra’s.

Schoonmaakprogramma’s

De Philips Sonicare ExpertClean 7500 biedt vier verschillende reinigingsprogramma’s. Dit zijn Clean, Gum Health, Deep Clean+ en White+.

Philips Sonicare ExpertClean 7500 recensies

 1. Het programma Schoon is ontworpen voor het dagelijkse “normale” reinigingsproces. Het reinigt de tanden gedurende twee minuten.
 2. Als u de Gezondheid van het tandvlees kies, masseer en versterk je tandvlees. Dit reinigingsprogramma is zachter en duurt iets langer (3 minuten).
 3. Voor bijzonder vuile tanden en de wens voor intensieve reiniging, gebruik het programma Deep Clean+. De volledige sterkte van de tandenborstel wordt uitgespeeld over 3 minuten en 20 seconden.
 4. Het programma Wit+ ten slotte, in combinatie met speciale opzetborstels, helpt om sterkere verkleuringen op de tanden te verwijderen en ze witter te maken.

Automatische detectie

De Philips Sonicare ExpertClean 7500 detecteert welke borstelkop u gebruikt en start automatisch in een geschikt reinigingsprogramma.

Zo maak je altijd schoon met het best mogelijke programma.

De vier reinigingsprogramma’s zijn het belangrijkste verschil tussen de modelnummers 7500 en 7300 van de ExpertClean-serie. Het ExpertClean 7300 model heeft slechts drie reinigingsprogramma’s.

Drie intensiteitsniveaus

Niet zo wijdverspreid – maar naar mijn mening erg praktisch – is de mogelijkheid om verschillende poetsintensiteiten op de tandenborstel aan te passen. Je hebt de keuze tussen zacht, medium en intens.

Sonicare ExpertClean 7500 beoordelen
De Philips Sonicare ExpertClean 7500 is veelzijdig en voldoet aan vele behoeften. Kies eenvoudig een combinatie van de vier reinigingsprogramma’s en drie intensiteitsniveaus.

Deze drie opties, samen met de poetsprogramma’s, bieden een ongelooflijk grote selectie om het juiste tandenpoetsprogramma voor u in te stellen.

Met slechts een paar klikken kunt u overschakelen naar een andere modus of de reinigingsintensiteit wijzigen.

Hoewel de meeste gebruikers slechts één of twee reinigingsprogramma’s gebruiken bij de dagelijkse schoonmaak, vind ik het erg goed om de mogelijkheid te hebben om het reinigingstype en de dikte te variëren.

Info: Bovendien maakt het scala aan functies de Philips Sonicare ExpertClean 7500 bruikbaar voor veel gebruikers. Ook beugeldragers en mensen met implantaten of prothesen vinden hier geschikte reinigingsprogramma’s.

Drukregeling

Niet alleen voor beginners is een drukcontrole op een elektrische tandenborstel een voordeel. De waarschuwing dat u te veel druk uitoefent bij het tandenpoetsen beschermt alle gebruikers.

Ik zie de drukcontrole als een verzekering die me beschermt tegen de gevaren van het tandenpoetsen. De moderne geluidsmotoren zorgen immers voor zeer snelle bewegingen.

Zodat deze eigenlijk altijd hun doel vervullen – namelijk mijn tanden poetsen – en onder geen beding schade aanrichten, dient de drukcontrole dat.

Zodra de Philips Sonicare ExpertClean 7500 te veel druk registreert, nemen de reinigingsprestaties automatisch af.

Borstel

De slimme opzetborstels zijn een andere innovatie van de ExpertClean-serie. De tandenborstel detecteert welke opzetborstel is aangetrokken en schakelt automatisch het meest geschikte programma in.

Philips Sonicare ExpertClean 7500 opzetborstels

U hebt nog steeds de mogelijkheid om de reinigingsfunctie op het handvat van de Philips Sonicare ExpertClean 7500 handmatig te wijzigen, maar voor snel gebruik is de slimme detectie heel nuttig.

De ExpertClean 7500 wordt geleverd met twee opzetborstels:

 1. De opzetborstel Premium Plaquette Verdediging C3 is medium hard en verwijdert intense tandplak.
 2. De opzetborstel Premium Gomverzorging G3 is zacht en bedoeld voor zachte reiniging en massage van het tandvlees.

Dankzij de slimme koppeling van opzetborstel en tandenborstel krijg je ook een melding wanneer het tijd is om de opzetborstel te vervangen. Volgens de fabrikant wordt dit elke drie maanden aanbevolen.

Als u zich een elektrische tandenborstel van deze categorie veroorlooft, moet u er altijd voor zorgen dat de opzetborstels regelmatig worden vervangen. Op deze manier bereikt u op lange termijn het best mogelijke reinigingsresultaat.

Kosten

Een 4-pack gewone opzetborstels voor de Philips Sonicare ExpertClean 7500, de Premium Plaque Defense koppen, kost ongeveer 30€ voor de normale prijs. Deze vervolgkosten moeten al worden vermeld bij de aankoop van eenr tandenborstel ermee.

Aanbeveling
Philips Sonicare C3 Premium Plaque Defence Standaard Sonic Tandenborstelkoppen (Model HX9044/17)
Premium Plaque verdediging

Het pakket met vier slimme opzetborstels voor de ExpertClean 7500 biedt u een jaar lang genoeg accessoires voor uw dagelijkse tandheelkundige verzorging.

Zie prijs

Ook vind je goedkopere naamloze opzetborstels voor de Sonicare tandenborstels, maar deze hebben niet de slimme functie. Daarnaast zijn er zeer grote kwalitatieve verschillen in de kopieën.

Timer

Zoals beschreven in het hoofdstuk Reinigingsprogramma’s, hebben de verschillende programma’s van de Philips Sonicare ExpertClean 7500 een andere looptijd. De timer zorgt ervoor dat de tandenborstel na de betreffende looptijd wordt uitgeschakeld.

Met de smartphone-app kun je onder andere bijhouden hoe lang en grondig je elke dag je tanden hebt gepoetst.

Smartphone-app

Net als veel andere merken biedt Philips ook de aansluiting op een applicatie voor de mobiele telefoon voor enkele elektrische tandenborstels.

Philips Sonicare ExpertClean 7500 Smartphone-app

Voor sommige gebruikers is deze functie pure gimmick, anderen waarderen de mogelijkheid om nog meer gedetailleerde gegevens over hun eigen mondhygiëne te verzamelen.

Allereerst vind ik alle extra functies best positief. De app vereist ook een acclimatisatiefase. Als u echter uw weg kunt vinden in de diagrammen en mogelijkheden, krijgt u goede tips en hulpmiddelen om de tandreiniging te verbeteren.

Als je de app niet leuk vindt, kun je de Philips Sonicare ExpertClean 7500 perfect gebruiken zonder de app.

Batterij, laadstation en USB-oplaadkabel

Met een volledig gevulde batterij gebruikt u de Sonicare ExpertClean voor een normale reiniging gedurende ongeveer 14 dagen voordat u deze moet opladen.

De batterijen van elektrische tandenborstels zijn de laatste jaren steeds krachtiger geworden.

Om op te laden, plaatst u de hendel op het laadstation. De voedingsadapter en de USB-oplaadkabel geven u verschillende opties om de tandenborstel op te laden, bijvoorbeeld via het lichtnet, een computer of een USB-powerbank. Dit is vooral handig tijdens het reizen.

Reiskoffer

Veel kleine details zorgen ervoor dat de Philips Sonicare ExpertClean 7500 ook ideaal is voor op reis. Het handige formaat, de sterke accu en de USB-oplaadkabel wijzen de weg.

Daarnaast is er een reiskoffer van hard plastic, waar je je tandenborstels perfect kunt vervoeren.

Floss als extraatje

Philips Sonicare ExpertClean 7500 Floss

Als cadeau zit er een pakje tandzijde in de set van de Philips Sonicare ExpertClean 7500. Dit is vrijwel het enige product dat je mist naast de tandenborstel om je tanden echt grondig en uitgebreid te reinigen.

Flossen is geen dure extra, maar ik denk dat het goed is om erop te wijzen hoe belangrijk het is om de interdentale ruimtes schoon te maken bij het gebruik van hoogwaardige elektrische tandenborstels.

Conclusie: Een uitstekende set voor tandheelkundige zorg

Philips Sonicare ExpertClean 7500

97 / 100 Evaluatie
Reinigings- en reinigingsmodi98
Verwerking & houdbaarheid98
Accessoires & Extra’s95
Algemene conclusie

De ExpertClean 7500 laat niets te wensen over bij het reinigen van tanden. Ook de uitrusting en handige accessoires overtuigen. Het model is een moderne en geavanceerde keuze onder Philips tandenborstels.
Geen producten gevonden.

Naar mijn mening is de ExpertClean 7500 een goede evolutie van Philips.

 • De handige vorm, het chique design en de stille motor laten zeker vooruitgang zien.
 • Tegelijkertijd biedt het model zeer goede reinigingsprestaties en veelzijdige en uitgebreide functies. Hoeveel van hen je gebruikt, ligt volledig in jouw handen.
 • Praktisch is de set om de tandenborstel mee te nemen op reis. Natuurlijk is dit voor sommigen een goed verkoopargument.

De Sonicare-familie biedt nu goede elektrische tandenborstels voor elk gebruik en elk budget. De Geen producten gevonden. behoort zeker tot de hogere klasse.

Fooi: Als u nog meer functies en reinigingsprogramma’s wilt, is de Sonicare DiamondClean Smart relevant voor u. Het model wordt beschouwd als de ultieme Sonicare tandenborstel.