Ultrasonex Plus 6001 Ervaring en vergelijking

In deze test kun je lezen of de aankoop de moeite waard is. Ook: een uitgebreide vergelijking met huidige ultrasone tandenborstel alternatieven.

 

Tijdens uw zoektocht naar een nieuwe ultrasone tandenborstel bent u waarschijnlijk de Ultrasonex Plus 6001 tegengekomen.

Opmerking: Dit model is momenteel niet in veel online winkels verkrijgbaar.

Daarom beveel ik de volgende modellen aan als betere alternatieven:

Dit gezegd zijnde, wil ik ook de voor- en nadelen van de Ultrasonex Plus 6001 voor u op een rijtje zetten. Lees hier verder voor gedetailleerde informatie over de ultrasone tandenborstel.

 

Als u liever direct meer wilt weten over de beschikbare ultrasone tandenborstels, vindt u hier onze laatste testrapporten over de Emmi Dent en de Megasonex M8.

Over het merk Ultrasonex

Het merk Ultrasonex behoort tot de Amerikaanse Sonex Corporation. Dit bedrijf was de eerste die in de VS een ultrasone tandenborstel op de markt bracht.

De eerste modellen werden geproduceerd onder de naam Ultima, die later werd veranderd in Ultrasonex. Een actueel model is bijvoorbeeld de Megasonex M8.

Features

De Ultrasonex 6100 Plus heeft naast de handset en een opzetborstel ook een oplader waarmee u de batterij van de tandenborstel kunt opladen. Dit is bij normaal gebruik om de 14 dagen nodig.

Ultrasonex Plus 6001

Ultrasonex Plus 6001*

Deze ultrasone tandenborstel is momenteel helaas niet leverbaar.

Bovendien is er een beschermhoes waarmee u de borstelkop kunt beschermen wanneer deze niet in gebruik is.

Features

Naast de ultrasone functie, die de tanden reinigt met hoogfrequente trillingen, heeft de tandenborstel ook een normale sonische functie. Deze poetst de tanden met merkbare bewegingen, net als conventionele sonische tandenborstels.

Bij ultrasone reiniging beweegt de borstelkop ongeveer 1,6 miljoen keer per minuut.

 • Als gebruiker voel je deze snelle bewegingen niet meer.
 • De hoogfrequente bewegingen creëren, samen met speeksel en tandpasta, microbelletjes die vervolgens barsten, waardoor tandplak wordt verwijderd.
 • Dit resulteert in een zeer zachte reiniging van de tanden die tot in de interdentale ruimtes reikt.

U kunt de Ultrasonex 6100 Plus ook in de normale sonische modus gebruiken. In deze stand reinigt de tandenborstel met 12.000 trillingen. Deze reinigende werking is duidelijk merkbaar en zorgt ook voor goede reinigingsresultaten.

De tandenborstel in gebruik

De ultrasone tandenborstel is zeer gemakkelijk te gebruiken. Hij heeft een functieknop in de handset waarmee u de tandenborstel kunt starten en de functie kunt selecteren.

empfindliche Zähne
Vermeiden Sie Schmerzen beim Zähneputzen am besten mit einer Ultraschallzahnbürste.

De opzetborstels zijn gemaakt van Dupont borstelharen met een rubberen coating. Bij het poetsen van de tanden zijn de opzetborstels zeer zacht voor de tanden en het tandvlees.

Ik vind het gebrek aan beweging in de ultrasone modus ongebruikelijk. Vooral als u overstapt van een gewone elektrische tandenborstel op een ultrasone tandenborstel, is het even wennen.

Tip: Volgens de instructies van de fabrikant moet u de opzetborstel minstens 5 seconden op elke tand laten zitten voor een optimaal poetsresultaat.

Gebruikbaar zonder speciale tandpasta

Positief is dat je geen speciale tandpasta nodig hebt om de Ultrasonex tandenborstel te gebruiken. Andere ultrasone tandenborstels bevelen het exclusieve gebruik van een tandpasta aan, die relatief duur is.

De Ultrasonex 6001 Plus daarentegen werkt met elke in de handel verkrijgbare tandpasta.

Het schoonmaakresultaat

Zowel bij ultrasoon gebruik als als sonische tandenborstel biedt de Ultrasonex 6001 Plus goede resultaten. De tanden voelen glad en schoon aan.

Ultrasonex 6001 Plus Test
Mit Ultraschallzahnbürsten erhalten Sie ein sehr gutes Putzergebnis, auch wenn Sie die Zahnbürste beim Reinigen kaum spüren.

Op het internet rapporteren gebruikers zowel positief als negatief over de bereikte reinigingsresultaten.

Met name het gebrek aan beweging zorgt ervoor dat de gebruikers kritisch staan tegenover het effect. Sommigen schrijven zelfs dat er helemaal geen reinigingseffect merkbaar was.

De toepassing

Qua afwerking heeft de Ultrasonex tandenborstel zeker wat in te halen. In vergelijking met andere elektrische tandenborstels in de prijsklasse rond de 100 euro maakt de Ultrasonex op mij een mindere indruk.

 • Zowel het plastic handvat als de bediening bij het wisselen van de tandenborstel laten veel te wensen over.
 • Er is ook veel kritiek op de kwaliteit van de 6001 Plus in de reviews.

Noot: Er zijn rapporten die kritiek hebben op de gebrekkigheid van de tandenborstel, evenals rapporten die problemen hadden met het vervangen van de opzetborstels. Veel apparaten werden daarom binnen de garantieperiode omgeruild.

Voor wie wordt deze tandenborstel aanbevolen?

Zoals alle sonische tandenborstels wordt de Ultrasonex vooral aanbevolen voor wie een bijzonder zachte reiniging van de tanden zoekt.

Ultrasonex 6001 Plus
Ultraschallzahnbürsten ermöglichen Ihnen eine gründliche und sanfte Reinigung bei empfindlichen Zähnen.

Ultrasone technologie is veel minder belastend voor tanden en tandvlees dan conventionele elektrische tandenborstels.

Alternatieven

Gezien de moeilijkheid om deze tandenborstel momenteel te bestellen en de eerder genoemde tekortkomingen, raad ik u aan de alternatieven op de markt voor ultrasone tandenborstels nader te bekijken.

Megasonex M8 Alternative zu Ultrasonex
Die Megasonex M8 überzeugt im Test deutlich mehr als die Ultrasonex Plus.
 • Ik raad je aan om voor de Emmi Dent of de Megasonex M8 te gaan. De gedetailleerde testrapporten vindt u op onze site.
 • Daarnaast heb ik verschillende modellen ultrasone tandenborstels voor u getest en overzichtelijk gepresenteerd ter vergelijking.

Er zijn ook technisch zeer geavanceerde modellen van “gewone” elektrische tandenborstels die even goede reinigingsprestaties bieden als een ultrasone tandenborstel.

De bekendste en meest aanbevolen zijn tandenborstels van Sonicare Flexcare Platinum of Oral-B Genius.

De voor- en nadelen op een rijtje

Ik kan de volgende voordelen van de Ultrasonex opnoemen:

 • Geen speciale tandpasta nodig
 • Zowel ultrasone als sonische tandenborstels kunnen worden gebruikt.

De lijst met nadelen is helaas wat langer voor dit model:

 • Middelmatige afwerking.
 • Het verwisselen van de opzetborstels is moeilijk.
 • Zeer gevoelig voor reparatie.
 • Vaak niet beschikbaar.

Samenvatting over de Ultrasonex 6001 Plus

Ik heb deze tandenborstel vooral opgenomen in de huidige reviews voor de volledigheid.

Ultrasonex Plus im Test
Für ein strahlendes und gesundes Lächeln wählen Sie besser eine andere Ultraschallzahnbürste als die Ultrasonex 6001 Plus aus.

Volgens mij zijn er zeer goede alternatieven op de markt voor een vergelijkbare prijs, zoals de Emmi Dent of de Megasonex M8.

 • Conventionele sonische tandenborstels reinigen ook geweldig – de Philips Sonicare DiamondClean Smart is bijvoorbeeld de testwinnaar van 2019 bij Stiftung Warentest.
 • Maar volgens mij bent u met de normale variant (Philips Sonicare DiamondClean) bijna net zo blij, en dat voor een goedkopere prijs.

Voor meer gedetailleerde informatie over sonische tandenborstels raad ik ook aan het artikel Ultrasone tandenborstels in de test te lezen. Hier vindt u veel meer informatie over modellen en specifieke aanbevelingen voor de aankoop.

U vindt een aantal praktische gidsen over andere onderwerpen op het gebied van tandverzorging en mondhygiëne als u de link volgt.

Ultrasonex Plus 6001

77 / 100 score
Reiniging & Reinigingsmodi85
Processing & Durability66
Accessories & Extras81

Algehele samenvatting.

Er zijn nu betere ultrasone tandenborstels op de markt dan de Ultrasonex (die ook moeilijk te verkrijgen is & overal uitverkocht).