Waterpik WP-560 Draadloze Geavanceerde Review

Hoe verhoudt de Waterpik WP-560 Cordless Advanced zich tot de leider in orale irrigators? Ontdek alles wat belangrijk is in de test.

In dit bericht bied ik je veel informatie over de mobiele orale irrigator Waterpik WP-560 Cordless Advanced. Ik heb het model drie weken voor je getest.

De positieve effecten van een orale irrigator voor de dagelijkse mondhygiëne zijn bekend. Orale irrigators zijn ideaal voor diegenen die flossen te omslachtig vinden of die een beugel dragen.

Orale irrigators bevrijden de tanden effectief van voedseldeeltjes en tandplak.

Als u besluit een orale irrigator te kopen, is de volgende vraag meestal of een mobiel of stationair systeem beter is.

De Waterpik WP-560 Cordless Advanced is een mobiele orale irrigeerder. Noch kabels noch slangen belemmeren uw bewegingsvrijheid.

In mijn test heb ik onder andere geprobeerd duidelijke antwoorden te geven op de volgende vragen:

De volgende tekst zal u zeker helpen een betere beslissing te nemen bij het kiezen van de beste orale irrigeerder voor u.

Gebruik de inhoudsopgave om direct naar de onderwerpen te gaan die u interesseren:

Hier is een eerste korte samenvatting van de Waterpik WP-560:

Aanbeveling
Waterpik Cordless Freedom Waterflosser draadloze orale irrigator, waterdicht en op batterijen, ideaal voor op reis, kleine baden of onder de douche, met 3 opzetstukken, wit (WF-03EU010)
Waterpik WP-560 Draadloos Geavanceerd

De mobiele orale beregenaar doet zijn naam eer aan. Het is eigenlijk het meest volwassen model van het merk Waterpik en een echte aanrader. De enige domper is de relatief hoge prijs.

Zie prijs

Het merk Waterpik

In de VS is het merk Waterpik veel bekender dan in Europa. Het werd opgericht in 1962 en wordt beschouwd als de uitvinder van de orale irrigeerder.

In Noord-Amerika is de vraag “Heb je een Waterpik?” synoniem met “Heb je een orale irrigeerder?”

In de afgelopen jaren heeft het merk ook buiten de VS een zeer goede reputatie opgebouwd en wordt het nu beschouwd als een leider op het gebied van orale irrigators.

De Waterpik WP 660 stationaire orale irriggator is het veelgeprezen vlaggenschip van het merk, waaraan alle andere orale irrigators nog moeten meten.

Mobiele versus stationaire orale irrigators

Zelfs voordat u een geschikt model kiest, moet u nadenken over de vraag of u liever een mobiele orale irrigator of een station koopt.

Ik heb de voor- en nadelen voor u kort samengevat.

Stationaire orale irrigator Waterpik

Stationaire orale irrigators vereisen meer ruimte in de badkamer en zijn niet ontworpen voor reizen. Kabels en slangen beperken uw bewegingsvrijheid tijdens gebruik.

Op hun beurt bieden stations meestal krachtigere motoren, grotere watertanks en meer diverse functies.

Waterpik WP-560 mobiele orale irrigator

Mobiele orale irrigators zijn perfect voor op reis en bieden u meer bewegingsvrijheid. In ruil daarvoor zijn de watertanks veel kleiner en zijn de functies beperkt.

Voor een grondige reiniging moet u enkele mobiele orale irrigators meerdere keren bijvullen.

Qua prijs zijn er nu nauwelijks verschillen tussen de twee systemen. Er zijn zeer goedkope stations en ook mobiele orale irrigators, die duurder zijn dan stationaire systemen.

Bij het kiezen van een orale irrigator hangt dit voornamelijk af van uw persoonlijke behoeften en voorkeuren.

De Waterpik WP-560 Cordless Advanced

De Waterpik WP-560 is een mobiele orale irrigator. In totaal zijn er momenteel vier verschillende mobiele modellen van het merk Waterpik.

Het basismodel heet Cordless Express en kost ruim onder de 50€. De volgende modellen heten Cordless Freedom (met batterijvoeding) en Cordless Plus (met batterij).

De Waterpik WP-560 Cordless Advanced die in deze review wordt besproken, is momenteel de duurste en best uitgeruste mobiele orale irrigator van Waterpik.

Leveringsomvang en accessoires

De Waterpik WP-560 wordt compleet geleverd met accu, oplader en diverse plug-on nozzles. De apparatuur maakt een veelzijdig gebruik mogelijk.

Om de orale irrigator voor te bereiden op het eerste gebruik, hoeft u alleen maar een clip-on mondstuk te kiezen, het erop te zetten en vervolgens het waterreservoir te vullen.

Waterpik WP-560 Levering Inhoud

Accessoires in één oogopslag

 • Handheld orale irrigator (WP-560U) met watertank
 • 2 plug-on nozzles Classic (JT-100E)
 • 1 plug-on mondstuk Orthodontisch (OD-100E)
 • 1 bevestiging plaque zoeker (PS-100E)
 • 1 magnetische batterijlader
 • 1 microvezel reistas
 • 1 opbergkoffer voor de bijlagen
 • 1 reisstekker

Voor een mobiele orale beregenaar is de apparatuur echt opmerkelijk.

De verschillende tassen en koffers maken ook duidelijk dat de mobiele orale beregenaar ook is ontworpen voor op reis.

Functies

Er zijn twee schakelaars op de Waterpik WP-560 handset. Een daarvan wordt gebruikt om het apparaat in en uit te schakelen, met de modusschakelaar selecteert u vervolgens de sterkte van de waterdruk.

Waterpik WP-560 Bediening

 • De intensiteit van de waterstraal varieert van “laag” tot “gemiddeld” tot “hoog”. Je hebt dus drie niveaus om uit te kiezen.
 • De meeste draagbare orale irrigators bieden één of maximaal twee drukintensiteiten.

Kleine LED-lampen geven aan welk drukniveau wordt geactiveerd.

Info: Met stationaire orale irrigators vindt u tot tien verschillende instellingen, waaronder speciale massagefuncties.

De orale irrigator in gebruik

In sommige draagbare orale irrigators is de watertank zo groot dat het moeilijk is om het apparaat te hanteren. Ten slotte is er het gewicht van de gevulde tank.

De Waterpik WP-560 heeft ook een geïntegreerde batterij, die extra gewicht toevoegt.

Waterpik WP-560 Orale irrigator
De Waterpik orale irrigator ligt goed in de hand en is gemakkelijk te gebruiken.

Verrassend genoeg ligt de orale beregenaar echter heel goed in de hand. Omdat het handheld-apparaat aan de bovenkant smal taps toeloopt, is het geen probleem om het zelfs met kleinere handen te omarmen.

Waar de watertank zich bevindt, is de mobiele orale irrigator dan breder. Tegelijkertijd biedt dit echter meer ondersteuning.

De drukfasen

Waterpik orale irrigators staan erom bekend een zeer krachtige waterstraal te bieden. Daarom raad ik je aan om te beginnen met het laagste drukniveau.

 • Zelfs in de “lage” stand biedt de Waterpik WP-560 uitstekende prestaties.
 • Voedseldeeltjes en tandplak kunnen na kort gebruik volledig worden verwijderd.

Ik had zelden de wens gevoeld om de druk op te voeren tijdens de testfase van drie weken. Toch is het goed om te weten dat de orale irrigeerder nog meer kracht biedt wanneer dat nodig is.

Reinigingsresultaat

Met een normale poetsbeurt en “onproblematisch voedsel” ben ik er altijd in geslaagd om de hele mondholte en alle interdentale ruimtes schoon te maken. Het resultaat was rondom schone tanden.

Waterpik WP-560 Print intensiteit

In drie weken tijd verhoogde ik zelden de druk op “medium” en slechts één keer op “high”. Beginners moeten de hogere drukniveaus met voorzichtigheid gebruiken voor orale irrigators.

Slechts één keer heb ik moeten flossen om zeer hardnekkige vezels tussen mijn tanden te verwijderen.

In termen van reinigingsprestaties hoeft de Waterpik WP-560 zich momenteel niet te verbergen voor andere orale irrigeerders.

Dienst

De opstelling van de schakelaars en de LED-verlichting maken de bediening van de Waterpik WP-560 kinderspel. Schakelen naar hogere intensiteitsniveaus met de modusschakelaar is ook eenvoudig te bedienen.

Om de watertank bij te vullen, hoeft u alleen maar een kleine afdekking en het handheld-apparaat onder de W los te makenHoud de Aserhahn vast. Het is dus mogelijk om de reinigingstijd op elk moment te verlengen.

Watertank

De watertank van de Waterpik Advanced bevat 200ml. Afhankelijk van de waterdruk is dit voldoende voor ongeveer 45 seconden reiniging.

Waterpik WP-560 Watertank

Ter vergelijking: de kleinere mobiele modellen van Waterpik houden elk 150ml vast en de stationaire orale irrigator Waterpik WP-660 bijna 600ml water.

Met een beetje oefening zou de 45 seconden poetstijd voldoende moeten zijn om de interdentale ruimtes grondig schoon te maken.

De watertank van de Waterpik orale beregenaar is afneembaar en daardoor zeer eenvoudig schoon te maken. Vooral als u het water met mondwater mengt, wordt regelmatige reiniging van de tank aanbevolen.

Plug-in spuitmonden

De Waterpik WP-560 Cordless Advanced wordt geleverd af fabriek met vier instapmondstukken.

U vindt er:

 • twee klassieke reinigingssproeiers
 • een speciaal orthodontisch mondstuk voor dragers van beugels
 • een speciale bevestiging voor het verwijderen van plaque

Hoewel er ook draagbare orale irrigators op de markt zijn die maximaal vijf instapmondstukken bieden, hangt het aantal jets dat u daadwerkelijk nodig hebt sterk af van persoonlijke omstandigheden en voorkeuren.

Waterpik WP-560 Borstels

Omdat ik geen beugel draag, gebruikte ik slechts één keer per week het normale reinigingsmondstuk en het plaquemondstuk.

De sproeiers zijn zeer eenvoudig te vervangen. Aan de kop van het apparaat bevindt zich een kleine knop die u moet indrukken om het bestaande mondstuk af te trekken. Sluit vervolgens het nieuwe mondstuk aan totdat het op zijn plaats klikt.

Nozzle verandering

De verschillende vervangende nozzles zijn onder andere verkrijgbaar in de online handel. Door het uit te proberen, kun je snel ontdekken welke van de drie nozzle-typen je het leukst vindt.

De eenheidsprijs van de push-on nozzles ligt tussen de 4 en 7 € afhankelijk van het aanbod en de set.

Aanbeveling
Waterpik Classic Jet Attachment, vervangingshulpstuk voor Waterpik orale irrigator, voor het reinigen van tanden en tandvlees, verpakking van 2 (JT-100E)
Waterpik Bevestiging Nozzles JT-100E

2 klassieke straalsproeiers voor de Waterpik WP-560. Gekleurde ringen helpen om het mondstuk voor de betreffende gebruiker te markeren.

Zie prijs
Aanbeveling
Waterpik Orthodontische bevestiging, vervangingshulpstuk voor het reinigen van beugels, kunstgebitten, 2-pack (OD-100E)
Waterpik Aanrecht Nozzles OD-100E

2 orthodontische push-on nozzles voor de Waterpik WP-560. Ideaal voor beugels of implantaten.

Zie prijs
Aanbeveling
Waterpik Plaque Seeker-hulpstukken, vervangingshulpstukken voor het reinigen van tandheelkundige implantaten, kronen en bruggen, 2-pack (PS-100E)
Waterpik Bevestiging Nozzles PS-100E

2 Plaque-Seeker clip-on nozzles voor een betere verwijdering van tandplak.

Zie prijs

Aanbeveling voor dragers van een beugel

Tanden poetsen met conventionele tandenborstels of tandzijde kan behoorlijk moeilijk zijn met een beugel.

Beugels reinigen
De Waterpik WP-560 is ideaal voor dragers van brace.

Een orale irrigator kan u helpen om gemakkelijk en voorzichtig tussen de tanden en de beugel schoon te maken.

Het gebruik van een orale irrigator kan de draden van de beugel beschermen tegen vervorming of schade.

Batterij en oplader

Terwijl sommige draagbare orale irrigators werken met batterijen, heeft de Waterpik WP-560 een moderne batterij en oplader. Dit is zowel goedkoper als ecologischer in gebruik.

Waterpik WP-560 Batterij Opladen

 • De oplader werkt magnetisch en maakt rechtstreeks verbinding met de handset.
 • Dankzij inductietechnologie is het laadproces bijzonder snel. In slechts vier uur is de batterij weer volledig opgeladen.

Met een volle batterij is het mogelijk om tot twee weken lang twee keer per dag schoon te maken. Op normale ritten kan de oplader thuisblijven.

Dankzij de batterij kan de orale irrigeerder flexibel worden gebruikt. Omdat het bovendien waterdicht is, het is mogelijk om ze zelfs onder de douche te gebruiken.

Een laadniveau-indicator geeft aan hoeveel batterijvermogen er nog over is.

Kleuren

De Waterpik WP-560 is verkrijgbaar in verschillende kleuren, in tegenstelling tot de andere Waterpik orale irrigators.

Naast de klassieke witte versie is de orale irrigator ook verkrijgbaar in zwart en blauw. Dit brengt kleur in de badkamer.

Conclusie: Mijn volledige aanbeveling voor de Waterpik WP-560 – maar …

Als u een draagbare orale irrigator wilt kopen die u zal helpen uw tanden op een veelzijdige en krachtige manier te reinigen, ga dan niet fout met de Waterpik WP-560 Cordless Advanced.

Testresultaat Waterpik WP 560

Zowel qua uitrusting als technische prestaties scoort de WP-560 positief. Het apparaat ligt goed in de hand en de bediening werkt eenvoudig.

Dus alles zou goed komen, ware het niet voor de prijs.

Ten tijde van deze test was de Waterpik WP-560 duurder dan het vlaggenschipmodel van het merk, de WP-660 orale irrigator, die in veel beoordelingen werd geprezen.

Dit betekent dat u meer betaalt voor het mobiele apparaat dan voor het station. Het biedt nog meer functies, 10 drukniveaus, een grote tank en meer vermogen.

 • De bestaande kritiek op de andere mobiele orale irrigators van Waterpik wordt volledig geëlimineerd in de Cordless Advanced.
 • Naar mijn mening is de prijs echter erg hoog voor een mobiel apparaat.

Als je ruimte hebt in de badkamer en niet de hele tijd reist, zou ik nog steeds de stationaire orale irrigator Waterpik WP-660 aanbevelen.

Als u daarentegen op zoek bent naar een orale irrigatie voor reizen en geen budgetlimiet hebt, kunt u de Waterpik WP-560 zonder aarzeling kopen.

Waterpik WP-560 Draadloos Geavanceerd

97 / 100 Evaluatie
Reinigings- en reinigingsmodi98
Verwerking & houdbaarheid95
Accessoires & Extra’s98
Algemene conclusie

Veelzijdig, grondig en kwalitatief is deze mobiele orale beregenaar van Waterpik. Een echte aanbeveling voor professionele resultaten. Helaas niet helemaal goedkoop.
Ontdek de prijs van Waterpik WP-560 Cordless Advanced*